Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

•●• BİR Hâfız'ın GÜNLÜĞÜ •●• (1 Kullanıcı)

NDYZLF

Kayıtlı Kullanıcı
" Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerimi öğrenen ve öğretendir."

Rabbim bizlere de nasip etsin.

Diğer cüzler için paylaşımınızı bekliyoruz.

Allaha emanet olun...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Aylardır seninle beraberim,
Her bir ayetine, ifade ettiğin bütün kelamına aşinadır gözlerim.
Gecelerim, gündüzlerim, herşeyimsin sen benim.
Hatırlıyorum da seni hıfzetmek için elime aldığımda,
Sana ebedi bir yar olmayı aklıma koyduğumda,
Ne kadar büyük bir sevgi doldurmuştun gönlüme.
Yalnız seninle anlaşmak, yanlız seninle paylaşmak ve yanlız sana yaklaşmaktı emelim...
Bilsen; bu dua için toplandığımız şu anda neler hissediyor yüreğim.
İnanır mısın derin bir hüzne karışmış büyük bir mutluluktur hissettiğim.
Neden diye sorma bana söyleyemem,
İçimdeki bu hüznü asla tarif edemem.
Fakat yalnız şunu bilmeni isterim:
KUR'AN'ım canım benim..
Herşeye rağmen sen kendine beni kabul ettin.
Layık değilim belki ama bu şerefi bana bahşettin.
''Hafızsın, hafız oldun'' dedirttin.
Hafız olmak önder ve rehber olmaktır.
Benim için hayatı, yalnız senin ifade ettiğin şekilde yaşamaktır.
Aksi takdirde büyük bir iştiyakla bekler miydi cennetin...
Şu anda bu eşsiz mutluluğu yüreğime sığdıramazken,
Yine yalnız sana arz etmek istedim halimi...
Tutan ellerin, bakan gözlerin, duyan kulakların, yürüyen ayakların olmazsam,
Senin "Gel!" emrine gelmez, "Git!" demene gitmezsem,
Seninle yükselmez sevginle yüreğimi parça parça etmezsem...
Bekleme, beni bekleme gelemem...
Cennetine giremem, hafız oldum diyemem..
Ne olur tut ellerimden yemin ettim dönemem!...
EY NURU KURAN!...
Ezeli ve ebedi seninle her an,
Seninle var olup, sana varan hayatımı yoluna kurban bileceğime söz veriyorum.
Ve şu anda beni duyan herkesi bu sözüme şahit ediyorum.
Ve sen de ne olursun:

ŞAHİT OL YARAB!
ŞAHİT OL YARAB!
ŞAHİT OL YARAB!........

ALINTI

allah razı olsun aliye ablacım
paylaşım için sağol
arkadaşım hafızlık duasında
ağlayarak okumuştu bunu
burda paylaştın için de sağol
çok duygulandım selam ve dua ile

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm Aliye kardeşim,senin duan içimde bir iştiyak uyandırdı.sonuna kadar beceremezsem de yeni teknikleri araştırıp,günde 1 ayet de olsa ezberlemek istiyorum.Rabbim isterse.faydalanacağımız sistemler hakkında bilgin varsa istifade etmek isterim inşALLAH.bu istikamette dualarını bekliyorum.karınca misali ................

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm Aliye kardeşim,senin duan içimde bir iştiyak uyandırdı.sonuna kadar beceremezsem de yeni teknikleri araştırıp,günde 1 ayet de olsa ezberlemek istiyorum.Rabbim isterse.faydalanacağımız sistemler hakkında bilgin varsa istifade etmek isterim inşALLAH.bu istikamette dualarını bekliyorum.karınca misali ................

Ve Aleyküm Selam Ayşe Rana Ablam..
Rahman rızası için duacınız olacağım inşallah.. Yeter ki isteyin siz, Rabbimizin yardımı ile ve sizin de azminiz ile olacaktır inşallah.. Ablam şu an birçok teknik geliştirildi bu konu ile ilgili.. 64 yaşında hafız olan bir teyzemiz vardı kursumuzda.. 6 sene hiç yorulmadan didindi. Ve o yaşından sonra azmi ile bizlere örnek oldu.. Evli ve çok yoğun tempolu hanımlar bile en fazla 2 yılda hafız olabiliyorlar.. Buradaki süre izafidir, yani kişilerin kapasitesine göre değişebiliyor da ablam.. Tüm zahmetlerine rağmen, ''O her şeye değer''.. Bugün Allah'ın kelamı üzerine düşünmekten, O'nu ezberlemeye çalışıp uygulamaya azmetmekten daha yüce hiçbir uğraşı yoktur insan için.. Sınırlı dünya hayatını düşündüğümüz zaman, ahirete götüreceğimiz güzel bir derece, hayırlı bir vakit değerlendirmesi olur bizler için.. Rabbimizin rızasına nail eyler bizleri inşallah.. Ben bir yazı ekliyorum sizin için inşallah ablam.. Bir arkadaşımda da bununla ilgili bir yazı vardı, şu an ondan mail bekliyorum.. Geldiği an onu da paylaşacağım inşallah.. Bu yolda bir adımınıza bile vesile olabilirsem, kendimi mutlu hissedeceğim. Acizane dualarımla inşallah ablam..
Rabbimize emanet olunuz.

HER YAŞTA HAFIZ OLUNABİLİR

Talebe okutmayan din görevlisinin mesleğinde başarılı olamayacağını söyleyen Kur’an-ı Kerim öğretmeni Himmet Çakar “Hafız olmak kolaydır, hafız kalmak daha zordur.” diyor.
Başlamadan önce çok zor gibi görünen bazı işleri yapıp bitirdikten sonra “iyi ki vazgeçmemişim” deriz. Çünkü sonuç itibarıyla hayatımıza anlam katan, ömrümüzü boşa geçirmediğimizi ispat eden uğraşlarımız genelde mücadele ederek elde ettiklerimizdir. Örneğin, kimi zaman yatsı namazını kılmak çok zor gelir. Gece ilerleyip yorgunluk da bastırmışsa namazda geçecek 10 dakika gözümüzde büyür de büyür. Nefsimizle, bedenimizle mücadele ederiz. Namazı eda edip son selamı verdikten sonra “Ne çok vakit kaybettim, keşke kılmasaydım!” demeyiz.

Bir mü’min 50 yıl da namaz kılmış olsa geriye dönüp baktığında “iyi ki kılmışım” der, çünkü onca yıldan geriye yapılan ibadet ve iyi işlerden başka bir şey kalmamıştır. Kur’an hafızı olmak da böyle başlarken zor görünen ancak bittiği zaman “İyi ki vaktimi böyle değerli bir ibadete ayırmışım” dedirten çok önemli bir sıfattır. Bütün olarak baktığımızda 600 sayfayı ezberlemek kolay değil sanılır. Oysa düzenli çalışıp küçük parçalar halinde ezberlenip sürekli tekrar edilerek gidildiği takdirde günde bir sayfadan hesap edilirse 2 yıla varmadan hafız olmak mümkündür. Yaş ilerledikçe ezberin yavaş olacağı düşünülse bile gayret edince bu süre çok fazla uzamayacaktır. Uzasa bile sonuçta Cenab-ı Allah’ın kelamı Kur’an-ı Azimüşşan’ı üzerinde taşımak, yürüyen Kur’an olmak ve “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” hadis-i şerifine muhatap olmak, bu gaye uğruna geçen her vakti ibadet niyetiyle geçirmiş olmak için her şeye değer. Yeter ki, ilk besmeleyi çekip bu yola revan olabilelim.

Çocuk yaşta zihin daha berrak olduğu için ezber yapmak da kolaydır. Yaş ilerledikçe hafıza gücünü yitirir. Bunda hayatımıza giren boş işlerin ve hiçbir süzgece tabi tutmadan zihnimize aldığımız haram nazarların etkisi büyüktür. Ancak buna rağmen, hiçbir yaş Kur’an hafızı olmaya başlamak için geç değildir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Bolu’daki Eğitim Merkezi’nde 25 yıldır Kur’an-ı Kerim dersi veren Himmet Çakar, Kur’an’ın Allah kelamı olduğuna dair bir delilin de kolay ezberlenmesi olduğunu söylüyor. Meslek hayatı boyunca binlerce kişiye Kur’an’ı doğru ve güzel okumayı öğreten, onlarca hafız yetiştiren Çakar, yoğun mesai ile çalışan bir kişinin de düzenli çalışırsa hafızlığını ikmal edebileceğini belirtiyor. Çakar, “Kur’an dersi verdiğim bir imama hafız olabilirsin, ezberin güçlü demiştim. Çalıştı, 2 senede bitirdi. Servet isimli yetişkin bir talebem vardı. Döküm fabrikasında çalışıyordu. Çok ağır bir işi vardı. 6 sene bana geldi. Kur’an’ı defalarca hatmetti. Hafızlık yapmadı; ama hafız olmayan bir din görevlisinin çok üzerinde ezber yaptı.” diye konuşuyor.

Doğru tekniklerle çalışılırsa hafızlığın çok zor gelmeyeceğini ifade eden Himmet Çakar, ezber tekniklerini şöyle anlatıyor: “Ezberleyeceğin sayfayı önce yüzünden 25 defa okuyacaksın. İlk okuyunca 3 dakikada okuyorsan tekrar ede ede öyle bir seviyeye gelecek ki 35 saniyede bitireceksin. Bu, harfleri yutmak demek değildir. Bu hıza varırsa yarısını ezberlemiş sayılır. Bir ayetten sonra hangisi gelirdi diye düşünmeden o melekeyi alacaksın. Ondan sonra dinlenip tekrar ezberleme faslına geçeceksin. 15 dakikada biter o sayfa. Sureler ayet ayet ezberlenir. Hatta sayfanın sonundan başa doğru ezberlenirse daha iyi olur. Bu şeklide her zaman ilk ezberlediğini en sonunda tekrar edersin. En son ezberlediğini ilk defa okursun. Böylece okudukça dinlenirsin. Kur’an’da 30 cüz var. Önce her cüzün son sayfası ezberlenip 30 günde bitirilir. 2. ay her cüzün 19. ve daha önce ezberlenen 20. sayfası tekrar edilir. Böyle sırayla gider.”

Kur’an ezberlerken teknik imkanlardan faydalanma taraftarı olan Himmet hoca, özellikle bilgisayar destekli hafızlığı destekliyor. Bilgisayarla ezberleyenlerin kolay unuttuğu iddialarına inanmayan Çakar, “Klasik yolla ezberleyenler de tekrar etmezse unutur. Hafız olmak çok kolaydır ama hafız kalmak zordur. Ben bile 6 ay bakmasam unuturum. Özellikle çocuklar, oyunla karışık olduğundan bilgisayardan öğrenmeyi daha iyi benimsiyor.” diyor.

Çocukların doğduktan itibaren Kur’an duyarak büyümesini, dili dönmeye başladıktan sonra da ezbere geçilmesini öneren Himmet hoca, çocukların yetişmesinde annelerin önemine dikkat çekmek için şahit olduğu bir olayı şöyle anlatıyor: “Almanya’da Suriyeli bir arkadaşın 4 yaşında bir oğlu vardı. Arkadaşın sadece pazar günleri boştu. Çocuk haftanın 6 günü sürekli annesiyle birlikteydi. Bir gün çocuğu dinlemem için getirdi. Amme cüzünün tamamını, Yasin, Mülk sûrelerini ezbere biliyordu. Annesi evde iş yaparken veya otururken sürekli Kur’an okurmuş. Çocuk da kuzu gibi peşinde dolanıp tekrar edermiş. Yazıyı bilmiyor, sadece kulaktan hem de harfleri doğru çıkararak ezberliyordu. Çünkü annesi de güzel okuyordu.”

Himmet Çakar, çocuklara önce Allah, Muhammed demeyi, ardından diğer peygamberlerin ve raşid halifelerin isimlerinin öğretilmesini öneriyor. Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şahadet ifadelerini öğrendikten sonra Rabbi Yessir, Kevser ve İhlas gibi kısa dua ve sûreler ezberletilebilir. Çocukları mutlaka öğrenmeye zorlamak değil, oyunla karışık sürekli tekrar ederek zihinlerinde yer etmesini sağlamak gerekiyor.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
" 'ım!! Kelamını ezberleyen dillere, zihinlere kuvvet ihsan et." Amin..

Selamun aleykum aliyeciğim.Neden pazartesi yok:)??

Rabbim hafızlık gören kardeşlerimize yardım etsin.İnşallah kardeşlerimiz şu ayette geçen insanların zümresinde olmazlar:

"Kendilerine Tevrat yükletilip de sonra onu taşıyamayanların durumu sırtında koca kitap yükü taşıyan eşeğin durumu gibidir...".
Allah razı ola.
Selam ve dua ile kal kardeşim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Ezber sistemi nasıl?

Önce sûreler kolaydan zora doğru sıralanıyor. Daha sonra bir sayfa alınarak 3'e bölünüyor. Önce ilk 5 satır, daha sonra diğer satırlar 5'er 5'er ezberleniyor ve daha sonra birleştirilerek tekrar yapılıyor. Sonra ikinci sayfaya geçiliyor. Onun ezberinde de aynı metot izlenerek sayfa ezberleniyor. Sonra 1 ve 2. sayfa tekrar okunuyor ve bu silsile 10 sayfa boyunca devam ettiriliyor. Ezber 3 kişiye dinlettiriliyor. Doğruysa ikinci 10 sayfaya geçiliyor. Aynı sistemle ikinci 10 sayfa da ezberlendikten sonra ilk 10 sayfayla birleştirilerek okunuyor ve 4 kişiye dinlettiriliyor. Böylece 20 sayfa ezberlenmiş oluyor.

Günlük program

Sabah 05.00'te bir önceki gün yaptığı ezberi hocasına dinletiyor. Daha sonra yeni ezberleyeceği bölüme başlanıyor. Öğle uykusuna kadar 3 saat 45 dakikalık bir çalışma yapılıyor. 1 saatlik uykudan sonra tekrar çalışmaya geçiliyor. Akşam tekrarına kadar 4,5 saatlik bir çalışma yapılıyor. Daha sonra günlük tekrarını yapıp yatıyor. Bir sonraki günde bu silsile devam ediyor.

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Ezber sistemi nasıl?

Önce sûreler kolaydan zora doğru sıralanıyor. Daha sonra bir sayfa alınarak 3'e bölünüyor. Önce ilk 5 satır, daha sonra diğer satırlar 5'er 5'er ezberleniyor ve daha sonra birleştirilerek tekrar yapılıyor. Sonra ikinci sayfaya geçiliyor. Onun ezberinde de aynı metot izlenerek sayfa ezberleniyor. Sonra 1 ve 2. sayfa tekrar okunuyor ve bu silsile 10 sayfa boyunca devam ettiriliyor. Ezber 3 kişiye dinlettiriliyor. Doğruysa ikinci 10 sayfaya geçiliyor. Aynı sistemle ikinci 10 sayfa da ezberlendikten sonra ilk 10 sayfayla birleştirilerek okunuyor ve 4 kişiye dinlettiriliyor. Böylece 20 sayfa ezberlenmiş oluyor.

Günlük program

Sabah 05.00'te bir önceki gün yaptığı ezberi hocasına dinletiyor. Daha sonra yeni ezberleyeceği bölüme başlanıyor. Öğle uykusuna kadar 3 saat 45 dakikalık bir çalışma yapılıyor. 1 saatlik uykudan sonra tekrar çalışmaya geçiliyor. Akşam tekrarına kadar 4,5 saatlik bir çalışma yapılıyor. Daha sonra günlük tekrarını yapıp yatıyor. Bir sonraki günde bu silsile devam ediyor.

Allah razı olsun kardeşim.yarın daha detaylı inceleme vakti bulabilirim.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamunaleyküm;aliye kardeşim ademoğlu hakkın verdiği kudret sayesinde herşeyi yapabiliyor ,o ruhun derinliklerinde gizli hazineleri bir bir çıkarıyor,ruhen arınabilip kemale erEbiliyor dervişler gibi meşakatler çekiyor kimi kamil-i mü'min oluyor ,kimiyse sonsuz saadeti kaybediyor sonsuz azaba düçar oluyor.ben fakir çok korkuyorum ya bende diyorum bende yitip gidersem ateş acı ama haKkın rızasını kaybetmek dahada acı harika bir paylaşımdı allah (c.c) gönül hazinelerini bulup onları en güzel bir şekilde kullanmanı nasip etsin.

Ve Aleyküm Selam kardeşim.
Tekrar hoşgeldiniz, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Duanıza amin, Rabbimiz razı olsun inşallah.. Yazdığınız bu endişe dolu muhasebe, günlükte geçen ''imanımızı sürekli yoklamamız gerektiğini vurgulayan ayetin'' güzel bir açıklaması oldu.. Rabbimiz, huzuruna güzel amellerle, makbul ibadetlerle, razı olunan nefs ile varmamızı nasip etsin; iki cihan saadeti nasip etsin inşallah..
Rabbimize emanet olunuz.
Selam ve Dua ile kardeşim.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bazen yorum yapamadığım yazıların karşısında acziyetimi düşünüyorum.
Herşey söylenmişse daha ne söyleyebilirim ki...!
Rabbim tesirini nefsimizde halketsin.
Ellerinize sağlık Aliye kardeş...
Rabbimize emanet olunuz...

Değerli yorumlarınız için Rabbimiz razı olsun, kıymetli abimiz.
Teşekkür ederim.. Güzel duanıza kalbi bir amin.. Rahman'a emanet olunuz inşallah. Selam ve Dua ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
S.a.Aliye kardeşim.Rabbım sani 30.cüzüde okuyarak,Rabbıma tam sırdaş olanlardan eylesin inşaallah.

Bugün 1. cüzü okudum, hocam dedi ki:"Hafız 'ın sırdaşıdır." Öyle ürperdim ki ilk duyduğumda: "Acaba layık mıyız? diye düşündüm.Sonra aldım elime mushafı başladım okumaya.. Edeple, hayayla, sırdaş olduğumun bilincine vararak.Okudukça daldım, daldıkça kendimden geçtim.Kısacası günlük; başıma, hangi hal geldi, ben bile anlamadım.Bildiğim bir şey vardı ki, sonsuz mutluluğu yaşadım Rahman'ın sırdaşı olarak...
Günlerim neye gebedir bilinmez ama; benim her gün sabırsızlıkla bir sonraki ders günümü beklediğim kesin...

Ve Aleyküm Selam, Kur'an'a Sevdalı kardeşim..
Nick isminiz çok güzel, gördükçe bizlere Rabbimizin kelamını hatırlatıyorsunuz.. Allah razı olsun kardeşim.. Teşekkür ederim güzel duanız için. İnşallah Rabbimiz nasip etsin..
Hayırlı Cumalar dilerim.
Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

mir_erhan

Moderator
selamü aleyküm...
ayça kardeşimin dediği gibi bir yazı bu kadar mı güzel anlatılır..
bir forum böyle başından girip sonuna kadar gözümü ayırmadan okumamıştım..
Allah Celle celalüh razı olsun yazandan vepaylaşma zehmetinde bulunduğunuz için
aliye kardeşim sizlerrden de razı olsun..
bende bu konuya eğileceğim
benim içimdede bir şeyler uyandı Aliye kardeşim.
ama malum çalışmak zorunda olduğumuzdan zamanımızın çoğu işyerlerinde gidiyor...
ama zaman vardır illa benide heves sardı
böyle bir aşka vesile oldunuz
Allah celle celalüh nasip etsin inşallah

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamü aleyküm...
ayça kardeşimin dediği gibi bir yazı bu kadar mı güzel anlatılır..
bir forum böyle başından girip sonuna kadar gözümü ayırmadan okumamıştım..
Allah Celle celalüh razı olsun yazandan vepaylaşma zehmetinde bulunduğunuz için
aliye kardeşim sizlerrden de razı olsun..
bende bu konuya eğileceğim
benim içimdede bir şeyler uyandı Aliye kardeşim.
ama malum çalışmak zorunda olduğumuzdan zamanımızın çoğu işyerlerinde gidiyor...
ama zaman vardır illa benide heves sardı
böyle bir aşka vesile oldunuz
Allah celle celalüh nasip etsin inşallah

Ve Aleyküm Selam değerli abimiz.
Estağfirullah, paylaşmaktan büyük mutluluk duydum.. Paylaşmama izin veren ve bu konuyu ziyaretçi olarak takip eden kardeşimize yürek dolusu teşekkürlerimi, vesilenizle iletmek istiyorum.. Öyle güzel ifadeler kullanılmış ki, hafızlığa olan ilgisini, çabasını daha da arttıyor insanın.. O kutlu yolda çekilen her türlü meşakkate gönül rızasıyla katlanabilme şuurunu aşılıyor insana.. Değerli abimiz, gerçek şu ki, bizlere ''1400 yıl öncesinden gönderilen mesajı'' okumakla, anlamakla, yaşamakla, ezberlemekle ve de yaşatmakla yükümlüyüz. Rabbimiz, dağların bile kaldıramayacağı bu emaneti, insana lütfetti.. Hamd olsun, bizleri insan olarak bu yükle şereflendirdi.. Onun gönüllü ve yorulmak bilmez bir hamalıysak ne mutlu bizlere.. Ayşe Rana ablamıza da yazdığım gibi, Rabbimiz lütfeder başlarsanız veya en azından düşüncesini bile aklınızdan geçirirseniz, bu yolda bir adım atar da muvaffakiyete ererseniz kendimi çok mutlu hissederim ve beni vesile kıldığı için Rabbime hamdü sena ederim.. Bu yolda, mağlubiyet yoktur.. Muvaffakiyet ve tevfik, Rabbimizdendir şüphesiz.. Ama muvaffak olamasanız bile, bu yolda çektiğiniz her bir meşakkatin, akıtılan bir damla alın terinin, uykusuz gecelerin ve taviz verdiğiniz hayat zevklerinin ecrini Rabbimiz zayi etmeyecektir. Bunlar, ahirette bir nur olarak size şefaat olacaktır inşallah.. Çünkü beşerin yazdığı herhangi bir kitap için değil, Rabbimizin kelamı için gayret sarf ediyorsunuz.. Rahmeti ve ecri bol Rahman, bunu mükafatsız bırakmaz inşallah.. Bizim bir adımımıza bile sonsuz sevap yazan Rahman ve Rahim Mevla..
Olabildiği yere kadar değerli abimiz. İnşallah bu yolda bir adım'a Rahman sizi müyesser eylesin, devamını muvaffakiyetle sürdürmeyi nasip etsin.. Tüm zamanlar, tüm enerjiler ona sarfedilmeye değer.. Yorumunuz için teşekkür ederim. Rabbimiz cümlemizden razı olur inşallah..
Yardım Edenlerin En Hayırlısına emanet olunuz. Selam ve Dua ile.

mir_erhan

Moderator
ve aleyküm selam aliye kardeşim..
inanın hem o değerli kardeşimizin yazdıkları hem sizin yorumladıklarınız
o kadr güzel bir etki bırakıyorki..
ben lise dönemlerimde normal bir yurta kaldığım zamanlarda herkesde bir hovardalık vardı ama bir şeylerin eksiğini hep hissederdim işte ozamanlar biraz ezber yapmaya çalışmıtım
ben inşallah böyle bir şeye kalkışacağım inşallah Rabbimiz celle celalüh yardım eder

bir şey daha sorabilrmiyim..bu ezber saddece arapçadır değilmi
yani beraberinde mealinide mi ezber yapıyor hafızlar onu tam bilmiyorum..

gerçektende böyle güzel bir aşkı uyandırdınız içimde inşallah gireceğim bu yola
hiç olmazsa gidebileceği yere kadar da gitsek ömrümüz nereye kadar yeterse..

Allah celle celalüh senden razı olsun kardeşim.
kuran nuruyla aydınlatsın yolunu kardeşim inşallah
selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ve aleyküm selam aliye kardeşim..
inanın hem o değerli kardeşimizin yazdıkları hem sizin yorumladıklarınız
o kadr güzel bir etki bırakıyorki..
ben lise dönemlerimde normal bir yurta kaldığım zamanlarda herkesde bir hovardalık vardı ama bir şeylerin eksiğini hep hissederdim işte ozamanlar biraz ezber yapmaya çalışmıtım
ben inşallah böyle bir şeye kalkışacağım inşallah Rabbimiz celle celalüh yardım eder

bir şey daha sorabilrmiyim..bu ezber saddece arapçadır değilmi
yani beraberinde mealinide mi ezber yapıyor hafızlar onu tam bilmiyorum..

gerçektende böyle güzel bir aşkı uyandırdınız içimde inşallah gireceğim bu yola
hiç olmazsa gidebileceği yere kadar da gitsek ömrümüz nereye kadar yeterse..

Allah celle celalüh senden razı olsun kardeşim.
kuran nuruyla aydınlatsın yolunu kardeşim inşallah
selam ve dua ile

Selamün Aleyküm değerli abimiz. Rahman sizden de iki cihanda razı olur inşallah.. Teşekkür ederim, dualarınız için. Amin, Ecmain...
Düşünmeniz ne güzel, Rabbimiz muvaffakiyete erdirir inşallah; acizane dualarımızla sizler gibi çabalayan kardeşlerimizi.. Hocalarımız vardı, onların bizlere tavsiyesi hep şu idi: Arapça'yı ayrı olarak öğrenebilirseniz, Kur'an'ı anlayarak ezberlemenin mutluluğunu yaşarsınız.. Kur'an hafızlığı, Kur'an'ı sadece Arapça metniyle ezberlemektir.. Ama meal ve tefsir gibi çalışmalar, ve ayrıca Arapça'yı bilmek, hafızlıkta çok büyük avantaj.. Arapça bilinirse, zaten meale de pek gerek kalmıyor değerli abimiz, çünkü okuduğumuz metnin, manasını da biliyor olacağız o zaman.. Türkçe meal ezberi yapılmıyor değerli abimiz. Bu yoldaki en önemli kolaylaştırıcı etken: Arapça'ya vakıf olabilmek.. Bir insanın anlayarak ezberlediği bir metin ile, anlamayarak ezberlediği metin farklı olur; ezberlenen metnin anlamı, kendi orijinal dilinde bilinirse beyin onu daha çabuk hıfzeder.. Bundan bağımsız olarak meal ve tefsir çalışmaları da ezberlenen ayetlerin daha çok yerleşmesine önemli ölçüde yardım eder..
Değerli abimiz, hakkınızda hayırlısının olmasını diliyorum inşallah.. Haberlerinizi bizlerle paylaşırsanız, acizane dualarımızda da sizleri unutmayız.. Rahman şevkinizi, ilminizi arttırsın, iki cihan dereceleriyle rızasına nail eylesin inşallah..
Rabbimizin yardımı ile..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
allah razı olsun
emeğine sağlık
Rabbim cümlemize
böyle olabilmeyi nasip
eylesin selametle

allah razı olsun aliye ablacım
paylaşım için sağol
arkadaşım hafızlık duasında
ağlayarak okumuştu bunu
burda paylaştın için de sağol
çok duygulandım selam ve dua ile

Rahman sizden de razı olsun güzel kardeşim..
Ne güzel bir mutluluktur o.. Hakk'ın kelamına kendini adayıp sonunda emeklerini halasa kavuşturmak.. Gerçekten duygulu bir şiir kardeşim.. Teşekkür ederim yorumunuz için..
Rabbimize emanetsiniz. Dua ile kalın.
B)

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
HAFIZIN TACI

Yüce
allah.gif
(celle celalüh) beşeriyyetle konuşmak diledi,

Ne kitaplar bize lutfetti katından, kendi.
Yüz suhuf göndererek çekti ilâhî tuğrâ,
Ve nihâyet bize üç tâne kitaptan sonra;
Etti Kur’ân’ı müyesser, yüce bir rehberle,
Dinle Peygamber’i, Kur’ân’ı güzel ezberle!
Yüce Hakk’ın dili Kur’an, yücedir her şeyden,
Kulu bir başka yüceltir, okumak, ezberden…
Oku;
allah.gif
(celle celalüh) sözü, cânın özüdür; ey hâfız!

Oku; Mevlâ donatır kalbini yıldız yıldız…
Oku; Peygamberimin şan ve şeref övgüsü var,
Buyurur: «Ümmetimin eşrefidir hâfızlar!..»

Ama Kur’an geçivermezse boğazdan kalbe,
Bin tilâvetle de bir harfi ulaşmaz Rabbe…

Nûr-i Kur’ân ile doldukça doğar gönle sabah,
Ona âmâ olanın hâline bak; «âh ile vâh!..»
Kula izzet, yüce Kur’ân ile îman dokumak,
Dile hikmet de bu îmân ile Kur’ân okumak…
Oku hâfız, iki âlemde Muhammed gülü ol,
Oku hâfız, yine cennette Hüdâ bülbülü ol!
Ne büyük mûcizedir hıfzı, Hüdâ’dan mülhem,
Onda arz, onda semâ, onda hudutsuz âlem…
Nice hikmet, nice sır var, okunan her hecede,
Bâzen el-hak, yine ezberleniyor bir gecede…
Böyle
allah.gif
(celle celalüh) sözünün hâfızı olmak ne güzel,

Feyz-i Kur’ân ile deryâ gibi dolmak ne güzel!
Özleyen kimse bugün Rabbini, Kur’ân okusun,
Âyet âyet süzülüp nûra bürünsün bu derûn!
Biz tilâvet ederiz sâdece Rahman konuşur,
Yüce Allâh ile kul, böylece her an konuşur…
Cümle varlık buna hayran, nice bin gıpta ile,
Hıfz-ı Kur’an nice kıymet katıyor can ve dile…
Oku hâfız! Seni en namlı melekler dinler,
Yüce Rabbim de: «Kulum, söyle, ne istersin?» der…
Lutfeder, öyle yüceltir ki semâdan ileri,
İki dünyâya bedeldir bu nasîbin değeri…

Öyle bir inci ki Kur’ân ebedî cevherdir,
İlk hâfızları Cibrîl ile Peygamber’dir…
Anla artık onu ezberlemenin şânını tam,
Şân-ı Mahmûd’a yakın, zirve makamdır o makam!
Oku Kur’ân’ı; şifâ, müjde, hidâyettir o,
Bize candan daha kıymetli emânettir o…
Yüce Mevlâ buyurur Sûre-i Fâtır’da veciz:
«Onu mîras veririz seçtiğimiz kullara biz!
İçlerinden kimi bir zâlim olur kendisine,
Muktesiddir kimi tam ortada bir hâlde yine,
Bir de izniyle Hüdâ’nın kimi her mânâda,
Hep hayırdan yana en önde koşar dünyâda…
En büyük lutf-i Hüdâ işte budur, işte budur…»
Mustafâ vasfı da elbette bu nûr üstüne nûr.

Çekerek besmele Kur’ân’a, eğer bir kimse,
Genç iken aşk ile her sûreyi ezberlerse,
Eti Kur’an, kanı Kur’an, canı Kur’an kesilir,
Ona mahşerde düşen hisse, sekiz cennettir!
Böyle hâfız, nice mânâyı da âmilse hele,
Bir de Kur’an’daki hikmet ile kâmilse hele,
Rûhu, hattâ teni kabrinde de aslâ çürümez,
Sönse gökler, onu âlemde karanlık bürümez.
Böyle bir hâfız-ı Kur’ân’a cehennem yoktur,
Ona bilhassa kıyâmet günü nîmet çoktur!
Taç giyer annesi, derler ki: «Bu bir server mi?»
Dedirir hem babanın tâcı: «Bu, peygamber mi?»
Ne büyük rütbe bu, destârına gözler kamaşır,
İşte «rahmet bu» denen lutf ile izzet vardır!..
Nice ihsân ile Mevlâ sunacak tâc ile taht,
Âkıbet herkesi hayrân edecek böylesi baht!
Hak berâat verecek hâfıza yetmiş kişilik,
Ve şefâat edecektir o da, kim varsa refik…

Hâfızın çardak olur tâcına tûbâ ağacı,
Hâfızın tâcı, hayâl üstü şeref, şan tâcı…
Hâfızın tâcı, ezelden beri sonsuz bereket,
Hâfızın tâcı; misilsiz, çok özel bir servet!
Hâfızın tâcı, yüreklerdeki îman zaferi,
Hâfızın tâcı, güneşten yüce Kur’an hüneri.
Hâfızın tâcı, bu mâtemde huzûrun sanatı,
Hâfızın tâcı, zeminden göğe ruh saltanatı…
Hâfızın tâcı, Hüdâ tâcı, hidâyet tâcı,
Hâfızın tâcı, bu dünyâda gönül mîrâcı…
Hâfızın tâcı ki Hak’tan verilen bir taçtır,
Bu büyük tâca beşer, sonsuza dek muhtaçtır…
Oku hâfız, oku gündüz gece hiç durma aman,
Bu büyük tâcı unutmak, ebedî bir hüsran!
Onu zîrâ unutup ardına atmışsa kişi,
Tutsak eyler nice feryâda cehennem gidişi…
Kim de Kur’ân’ı eder kendine ulvî rehber,
Yüce Kur’ân onu cennet ile tebrîk eyler…
Oku hâfız; bu kelâm çünkü Hüdâ güftesidir,

Ne kadar tatlı, güzel, çünkü Nebî bestesidir.
Oku; sesler sesi, Kur’an’daki âyet sesidir,
Tatlı meltem de o sesten bize rahmet sesidir…
Şu latif kuş sesi, Kur’ân’a muhabbet sesidir,
Suların nağmesi, Kur’ân ile sohbet sesidir…
Oku hâfız, bu şeref tâcı konulsun başına,
Oku hâfız, oku, ihlâs akıtıp göz yaşına…
Cümle devrânı satın almaya bir harfi yeter,
Oku, kaybetme bu zenginliği, cennetlere er!

Onu kim çokça okur, çokça sever Hak Mevlâ,
«Nâs»a geldin mi hemencek başa dön, tekrarla!
Ama her hatmini olsun diye tek tek makbul,
«Doğru ol!» emrine pervâne kesil, çünkü Rasûl,
Dinle duy, bak ne diyor hâl ile irşâda seni:
«İhtiyâr eyledi Hud Sûresi dünyâda beni…»
Bu hakîkat ile Kur’ân’a yönel, ey hâfız,
Hak kelâmın ki asıl şârihi Hak’tır yalınız…
Tüm ağaçlar yüce Kur’ân’a kalem olsa bile,
Ve dahî hokkaya binlerce deniz dolsa bile,
Yine bir lafz-ı ilâhîdeki mânâ bitmez,
Onu anlatmak için bizdeki diller yetmez!
Lâkin Allâh, açıyor sırrını hâfız olana,
Müjde olsun, içi Kur’ân ile her gün dolana!..

Oku, hâfızsın a Seyrî, oku
allah.gif
(celle celalüh) sözünü,

Geceden gündüze Kur’ân ile doldur özünü!...

SEYRÎ (M. Ali EŞMELİ

YÜZAKI DERGİSİ

selamün aleyküm,tekrar tekrar okumak istedim...........

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt