Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

*• İnşallah Derse YAKARAN, İnşa Eder YARADAN (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamün aleyküm kardelenim ..
rabbim razı osun ..begenerek okudum
dilimizden bu nimetleri bol olan sözcük düşmez inşallah
ne güzel bir kelimedir ner hali yaradana havale etmek...
sen istersen olur demek sen inşa edersen olur demek
hamdolsun hamdolsun rabbimize..
emeginize saglık kardeşim
selam ve dua ileB)B)B)__________

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Selamünaleyküm canım kardeşim...İNŞALLAH beğenirsin...

GL_423.jpg

Ve aleyküm Selam canım ablam:)
Allah c.c razı olsun, güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Çok çok güzel bir rengi vardı, maşallah sübhanallah..Allah c.c razı olsun, çok beğendim değerli ablacım.Çok teşekkür ederim..Rabbimize emanetimsiniz inşallah..Selam ve baki dualar ile..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamunaleykum aliye ablam Allah c.c. razı olsun herzamanki ğibi faydalı bir paylasım tşkler a.e.olunuz hayırlı geceler

~*~

Ve aleyküm Selam kardeşim.. Allah c.c razı olsun sizden de daimen inşallah..
Teşekkür ederim yorumunuz için..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanet olunuz kardeşim..Hayırlı geceler inşallah..

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Pek de yalnızlık değil aslında, ”yalınlaşmak” denir buna.
Ve kendime geliyorum, yakınlaştıkça aslıma.

selamun aleykum ve rahmetullah güzel kardeşim.
Rabbim senden razı olsunB)çok beğenerek okudum, teşekkür ederim.
Bizi yaratan, bu güzel misafirhaneyi hazırlayan, bizi bizden iyi bilen ve kamil imana sahip kamil insan olmamız için emanetine sahip çıkmamızı isteyen, güvenen Rabbimiz, gönüllerimizi O'ndan, rahmetinden ve sevgisinden uzak kılmasın inşaAllah bizleri.
duaları kabul eden, gecenin ve gündüzün Rabbi'ne emanet ol Aliye kardeşim.
selam ve dua ile...

~*~

Ve aleyküm Selam Esmacım, güzel kardeşim benim.B) Rahman c.c sizden de daimen razı olsun inşallah..Beğendiğinize sevindim güzel kardeşim. Ben teşekkür ederim asıl, bu güzel yorumunuz için..Rahman c.c sizden de iki cihanda da razı ve memnun olsun inşallah..Haklısınız güzel kardeşim..Kalbi aminler o güzel dualarınıza inşallah..En Emin'e emanetimsiniz, Rahman c.c yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam, dua ve muhabbetle..B)B)

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm aliyem.yüreğine emeğine sağlık.Allah razı olsun.rabbime emanetsin canım kardeşim.

~*~

Ve aleyküm Selam Harbi ablacım..B)
Senin de güzel yüreğine daim sağlık olsun inşallah..Allah c.c razı olsun canım ablam.. Rabbimize emanetimsin inşallah..Selam ve baki muhabbetle..B)B)

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Asil bir sükûnetin dizi dibinde nefeslenmektir “İnşallah”

Varlığın sarp yokuşlarında nefesi kesilir insanın.
Dudağına değince “İnşallah!” sözü; varlığı yoktan varedenin, yokluğu hiç sebepsiz varlığa doğru genişletenin iradesinden nefeslenir.
Zamanın dar köşelerinde sesi eksilir insanın.
Sesini bürüyünce “İnşallah!” kelamı, zamanı genişletenin, ömrü ebede bitiştirenin dilemesinden beslenir.
Gündelik telaşların hızla inip kalkan göğsünde aklı daralır, kalbi yorulur insanın.
Kalbini atınca “İnşallah!”ın asude iklimine, aklı aklanır, kalbi durulur.
Dünyevî önceliklerin hazla gidip gelen sarkacında ruhu hoyratça savrulur insanın.
Yüzüne gülünce “İnşallah!”ın muştusu, ruhu sılaya taşınır, hüzünleri yağmurda ıslanır.

Asil bir sükûnetin dizi dibinde nefeslenmektir “İnşallah”...
“Ben benden ötesine teslimim...” diye/bilenin inşirahıdır “İnşallah”.
Kendi varlığının yükünü zayıf omuzlarından atıp hafiflediğinin resmidir “İnşallah”.
Kendini kendinden öte taşıyan/taşıran insanın kabuğunu zorlayışıdır “İnşallah”..
“Ben buradayım ama burada kalmaya razı değilim...” diye/bilenin meydan okuyuşudur.
Ellerine kudret elinin sarıldığını, gözlerine bin kutlu nazarın ışık olduğunu, yüzünü çevirdiği her yönde tek ve bir teselli vechinin beklediğini ilan edişidir.
Kalbine yüklenmiş dağları bir nefeste silip süpürmektir inşallah.
Varlığın koynuna tutunmuş insanı sonsuzluğun ufkuna doğuran bir sızıdır “İnşallah”...

İnşallah, sebeplerin kör kuyusuna uzatılan ışıltılı bir kovadır.
Ağaç köklerini ve toprağı kucaklaştıran “İnşallah”tır; toprağa hayat bahşetmektir, taşa pınarlar dilemektir.
“Allah dilerse” tohum toprağa katışır; toprak ve tohumun boş ellerine çiçekler sunulur, kurak avuçlarına hayat akıtılır.
Nereye indiklerinden habersiz, rüzgâr nereye eserse oraya gitmeye hevesli yağmur taneleri, “Allah’ın dilediğince” boynu bükük toprağı sevindirir, güllerin al yanağına gözyaşı olur, sabahın ak göğsüne şebnem diye tutunur.
“Allah’ın dilemesiyle” sert ve ağır taşlar, ince ve nazenin köklere yol olur; o latif güzellerin kalplerine dokunmasıyla yollarında toprak olur.

İnşallah, Yusuf’un[as] kuyuya iten hainlerin tuzaklarının itildiği kuyudur.
O’nun dilemesidir ki Yusuf’u kuyudan çıkardı, kuyuyu Yusuf yüzlülere sırdaş eyledi.
İnşallah, Yusuf’u[as] ucuza satan bezirgânları yok pahasına satan sırdır.
O öyle istedi ki, kölelik ve kulluk Yusuf’la nice kralların erişemeyeceği şeref ve itibar bilindi.
İnşallah, İbrahim’i[as] ateşe savuran ateş yüzlülerin kavrulduğu ateştir.
O öyle diledi ki İbrahim’in teninde ateş güle çevrildi, alevin yanağından serinlik devşirildi.

Dudak ile tebessümü birbirine yapıştıran sırdır “İnşallah”...
Yüzün yüzüne düşen hüzünleri dağıtan dokunuştur “İnşallah”...
İki kalb arasındaki soğuk mesafeleri eritip ısıtan ateştir “İnşallah”...
Güneşin alevlerini gülün yanağına al al indiren serinliktir “İnşallah”....
Kelimelerin suskun hecelerinin koynuna anlamlar sunan hikmettir “İnşallah”...
Sesleri söze bürüyerek birbirine bitiştiren, kaynaştıran mayadır “İnşallah”...
Göğüslere nefesleri ele avuca gelmez, dokunulmaz, şeffaf bir genişlik olarak dokunduranın tenezzülüdür “İnşallah”....

“Elif”tir İnşallah...
Varlığın alfabesinde dimdik duruştur.
“Lâm”dır İnşallah...
Yokluğun koynunda dupduru bir b/akıştır.
“Mim”dir İnşallah...
Hicranın solgun yanağına dosdoğru bir Muhammedî eğiliştir.

SENAİ DEMİRCİ

***alıntı***

~*~

B) Rahman c.c razı olsun inşallah değerli ablam..Allah c.c razı olsun..Dualarda buluşalım inşallah.. B)

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ALLAH razı olsun aliye kardeşim paylaşımınız çok güzel..RAHMAN bu güzel lafzın şzikrin şuurunda olan kullarından eylesin inşaALLAH ..SELAM VE DUA İLE

~*~

Allah c.c razı olsun sizden de daimen Yunus kardeşim..Teşekkür ederim güzel yorumunuz için..Amin güzel dualarınıza değerli kardeşim.Rabbimize emanet olunuz. Selam ve baki Dua ile inşallah..Hayırlı ve bereketli Cumalar..

~*~

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Bunca şeyi anlayınca,”inşaallah”,
Çoktan dilimin en zarif duası oldu bile.
Yeniden kabul edilmenin beklentisiyle “inşallah” derken içten içe
Ne sunulan tarlalara baktım ne de başka bir şeye.

Zaten iyisinden bir tevekkül borçluyum Rabbime

“İnşaallah” dedikten sonra başlayan işe
Ruhum uyanıverdi, hani o yıllardır durmadan kıvranan
Sen de yeter ki onu an, çünkü
İnşallah derse yakaran, inşa eder Yaradan.

selamun aleykum daimen ve ebeden aliyecim,çok faydalı bir paylaşımdı,eline sağlık.İNŞAALLAH alışkanlık halini alır bütün kardeşlerimiz için de.İNŞAALLAH bizlerde dilimizden düşürmeyiz.RABBİM İNŞAALLAH ın bilincin de kullardan eylesin.
ALLAH A emanet...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bunca şeyi anlayınca,”inşaallah”,
Çoktan dilimin en zarif duası oldu bile.
Yeniden kabul edilmenin beklentisiyle “inşallah” derken içten içe
Ne sunulan tarlalara baktım ne de başka bir şeye.

Zaten iyisinden bir tevekkül borçluyum Rabbime

“İnşaallah” dedikten sonra başlayan işe
Ruhum uyanıverdi, hani o yıllardır durmadan kıvranan

selamun aleykum daimen ve ebeden aliyecim,çok faydalı bir paylaşımdı,eline sağlık.İNŞAALLAH alışkanlık halini alır bütün kardeşlerimiz için de.İNŞAALLAH bizlerde dilimizden düşürmeyiz.RABBİM İNŞAALLAH ın bilincin de kullardan eylesin.
ALLAH A emanet...

~*~

Ve aleyküm Selam değerli ablam. Amin amin inşallah..Allah c.c razı olsun yorumunuz ve güzel dualarınız için..Bu vahiy kelamını her daim zikredenlerden oluruz inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.

~*~

sezaikarakoc01

Kayıtlı Kullanıcı
Gökte zamansızlık hangi noktada
Elindeyse yıldız yıldız hecele
Hüküm yazılıyken kara tahtada
İnsan yine çare arar acele
Gençlik...Gelip geçti...
Bir günlük süstü
Nefsim doymamaktan dünyaya küstü
Eser darmadağın emek yüzüstü
Toplayın eşyamı işim acele
SEZAİ KARAKOÇ
Allah bizleri gençliğin değerini bilen ve ona göre allaha tam bir tslimiyetle ibadet eden kullarından eylesin selam ve dua ile
Ayrıca aiye yazın çok teşekkür ediyorum çok güzel ve çok anlamlı devamını bekliyoruz selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Gökte zamansızlık hangi noktada
Elindeyse yıldız yıldız hecele
Hüküm yazılıyken kara tahtada
İnsan yine çare arar acele
Gençlik...Gelip geçti...
Bir günlük süstü
Nefsim doymamaktan dünyaya küstü
Eser darmadağın emek yüzüstü
Toplayın eşyamı işim acele
SEZAİ KARAKOÇ
Allah bizleri gençliğin değerini bilen ve ona göre allaha tam bir tslimiyetle ibadet eden kullarından eylesin selam ve dua ile
Ayrıca aiye yazın çok teşekkür ediyorum çok güzel ve çok anlamlı devamını bekliyoruz selam ve dua ile

Amin dualarınıza inşallah kardeşim.
Allah c.c cümlemizden razı olsun inşallah..
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Rahman c.c'ye emanet olunuz.
Selam ve Dua ile.

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel bir paylaşımdı.İnan çok içlendim.Rabbim o kadar merhametliki biz kulları için ne güzel fırsatlar vermiş ne güzel nimetler ve lezzetler vermiş.Rabbim sana layık kullar olmak için, Paygamber efendimize layık ümmet olmak için iman gücü ver bize doğru yoldan ayırma ilahi yarabbi.:A

Aliye arkadaşım herzamanki gibi temiz yüreğini gösteren güzel bir paylaşım olmuş.Çok teşekkürler.Emeğine sağlık :)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Çok güzel bir paylaşımdı.İnan çok içlendim.Rabbim o kadar merhametliki biz kulları için ne güzel fırsatlar vermiş ne güzel nimetler ve lezzetler vermiş.Rabbim sana layık kullar olmak için, Paygamber efendimize layık ümmet olmak için iman gücü ver bize doğru yoldan ayırma ilahi yarabbi.:A

Aliye arkadaşım herzamanki gibi temiz yüreğini gösteren güzel bir paylaşım olmuş.Çok teşekkürler.Emeğine sağlık :)

Selamün Aleyküm güzel kardesim benim.B) Ben tesekkür ederim bu güzel yorumunuz, güzel düsünceleriniz ve icten dualariniz icin..Rahman c.c ahsen surette makbul eylesin insallah..Allah c.c razi olsun insallah güzel kardesim..Gönlünüze saglik..Rabbimize emanet olunuz insallah..Selam ve baki dua ile.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Kardesim Yine anlamli Degerli Bir Paylasim Olmus ALLAH Emeklerinin Karsiligini Kat Kat Versin insALLAH

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Kardesim Yine anlamli Degerli Bir Paylasim Olmus ALLAH Emeklerinin Karsiligini Kat Kat Versin insALLAH

Tesekkür ederim güzel kardesim.
Amin, ecmain..Cümlemize insallah.
Rabbimize emanetimsin kardesim..Selam ve Dua ile..B)

muro

Kayıtlı Kullanıcı
süper............................................:a04::a04::a04::a04:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt