Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

≈•≈BiR kUyU, bİr YuSuF, bİr El ve BiR dUa≈•≈ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

liniegoldrose111wv0wm.gif

BİR KUYU

Düşmüştün ya da atılmıştın karanlık kör bir kuyuya. Gören gözün görmez olmuş, ışığa yoldaşken karanlıkla sırdaş olmuşsun. Sesin haykırmak ister, kelimelerin gırtlağını sıkar. Geçen görmez kuyuyu, gören sezmez kuyunun Yusufunu. Bütün âlem susmuştur sanki. Önce karanlıkta akmaktan utanmayan gözyaşlarının suya değen tınısı gelir kulağına. Uzun uzun dinlersin sonra konuşmak istercesine bağırırsın ona. Anlamaz derdini bu damla, duymaz seslenişini bu tını.

Sonra bir ses yükselir karanlığın ürküten yalnızlığından. Titrersin bütün korkularını göz bebeklerine kiralayarak. Kuyu seni sarmak ister, sen kuyudan kurtulmak istersin. Kuyu sararsa karanlıkla nikâhlanıp ömrünü ışıksız bir zindanda geçireceksin. Bütün resimlerde tuvaline siyah düşecek, bütün kelimelerinde esmer dillenecek, bütün kapıların kara bir yalnızlığa açılacak. Çırpınırsın o kuyudan kurtulmak için. Tırnaklarını parçalasa da taşların keskin yanları, tırmanmaya çalışırsın bütün arzularınla. Tam ufku görmeye ramak kala. Kolunu koparır ötelerden uzanan bir el. Düşersin o kör kuyunun ömür çürüten karanlığına.

Ve düştüğün yerde biter tüm umutların.

BİR YUSUF

İnsan zamanla nasıl da yıkılırmış. Nasıl ayaksız kalır yürüyemez, elsiz kalır tutunamazmış. Nasıl da tüketilirmiş bir bir sabırla ördüğün o yıllar. Yaralarından akan kanlar hayallerinin cesedini yıkarmış. Kefen diye kuyunun kör karanlığına sarılırmış bütün ümitlerin. Bütün güzel düşlerin azaplar kabrine gömülürmüş. Buymuş beklediğin onca zamanın sana okuyacağı dua. Buymuş çekilen onca ezanın o sonsuz sefası.

Yoklukmuş bütün vuslat arzularının sonu. Varlık için hangi yola çıksan ulaştığın yer hicran karası bir hanmış. İçtiğin sabır şarabı yıllandıkça değersiz sayılırmış. Manasız kalırmış özene bezene büyüttüğün o masum duygular. Bütün pencerelere ruhunu basan hafakanların perdeleri çekilir, her ranzanın köşe başlarına umutlarının intiharı yazılırmış. Buymuş beklediğin o elin heybesinden sana düşen.

Hayat anlardan ibaretmiş, anlar kaybedilen zamanlardan. Kaybetmek yazılmış kitabımın bütün sayfalarına. Yaşamayı istediğim şey bir masalmış. Masalı yalnızca çocuklar yaşarmış. Bizim hak etiğimiz şey yaşamayı istediğimiz masalın kötü kahramanı olmakmış.

Alnına yazılansa Bir Kuyuda Bir Yusuf olup karanlıkta boğulmakmış.

BİR EL

Her şeyin tek sebebi. Bütün ezalarına katlanılmaya değer eşsiz mücevher. Her şeyini uğruna feda edebileceğin müstesna şaheser. Bütün güzel düşlerin yazıldığı kar beyazı tertemiz bir sayfa.

Dokunduğunda yakan, bıraktığında paramparça edip bin diyara salan. Azap damlası, huzur ummanı. Vuslatı bıçak yarası, hicranı ölümün yorgansız yatağı. Bütün uykuların uyandığı en güzel rüya, bütün rüyaların gördüğü masalsı tek kahraman. Bütün gülleri kıskandıracak kadar güzel, bütün güzellikleri yansıtacak kadar mücella bir mirat.

Aşkın sernamesi, gönlün hiç sönmeyen kızgın ateşi, gül yarası kan tadı, huzura giden yolda aşığın son durağı.

Ey! Mahkeme kurup hâkim olan, kalem kırıp, azad eden; sehpa kurup cellât olan, ipten alıp ipe salan. Uzat elini ne olur, ne olur kurtar beni bu kör kuyunun karanlığından.

VE DUA

Elde kalan tek sermayem. Bütün yıkılmış hayallerimi, tükenmiş umutlarımı sinesine saran rabbimin bu aciz kuluna ihsanı. Ellerimin semaya şahlanışı. Semanın ötesinden gelen sonsuz bir huzur. İnkârsız bir imanla vardığım kapı, dilendiğim tek avlu. Âşıkla Maşukun buluştuğu o kısa ve derin çizgi. Ve işte ellerimin rabbinden duaları:

Rabbim huzur senin gösterdiğin yoldur, beni ve bizi yolundan ayırma - Âmin
Rabbim o eşsiz güzellikte ki el senin, o elin yokluğunu bana yaşatma - Âmin
Rabbim Aşığı Maşuğundan ayrı koyup onu azap kuyusuna salma Âmin
Rabbim bize gazabını gösterip bizi cehennemin narıyla yakma - Âmin
Rabbim her şeyim dediğim tek şeyime bir gün olsun azap kılma - Âmin
Rabbim onun hicranıyla beni sınama - Amin
Rabbim biz aciz kulların dualarını eli boş geri çevirme Âmin
Rabbim geri çevirmez kul isterse Ve Dua bitmez kul istedikçe...

liniegoldrose111wv0wm.gif

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sELAMUN ALEYKUM ALİYECİĞİM.NASILSIN?ASLINDA KISSADA YAŞANILANLARIN HEPSİ DUAYA VESİLE KILINMAK İÇİN.BENCE.

ÇÜNKÜ RABBİMİM SEVDİĞİ KULUNA MUSUBET VERİRMİŞKİ BANA YALVARSIN DİYE ,YADA DUALARINI GEÇ CEVAP VERİRMİŞKİ O KULUMUN SESİNİ TEKRARDAN DUYAYIM DİYE.HZ YUSUF BELKİ BİR PEYGAMBER AMA SONUÇTA ODA İNSAN!!!BEN BU PERSPEKTİFTEN BAKTIM

ALİYECİĞİM EMEĞİNE GÜZEL GÖNLÜNE SAĞLIK.ÖĞRENCİLERİNİN GÖZLERİNDEN ÖPERİM.ALLAHA EMANET OL.:H

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun emeğine sağlık çok güzel paylaşımdı .. Konuda Geçen Bütün dualara Amin Diyorum ...
Ben sabrın nasıl bir cevher olduğunu dışarıda biliyordum da, bu kadarını ve daha fazlasını da Yusuf'dan öğrendim.
Meğerse SABIR büyük bir kalkanmış. Tabiki bilene...
Her yokusun bir inişi , her zorun bir kolayı, her zorluğunda da bir rahatlığı vardır ve olacaktırda ..
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sELAMUN ALEYKUM ALİYECİĞİM.NASILSIN?ASLINDA KISSADA YAŞANILANLARIN HEPSİ DUAYA VESİLE KILINMAK İÇİN.BENCE.

ÇÜNKÜ RABBİMİM SEVDİĞİ KULUNA MUSUBET VERİRMİŞKİ BANA YALVARSIN DİYE ,YADA DUALARINI GEÇ CEVAP VERİRMİŞKİ O KULUMUN SESİNİ TEKRARDAN DUYAYIM DİYE.HZ YUSUF BELKİ BİR PEYGAMBER AMA SONUÇTA ODA İNSAN!!!BEN BU PERSPEKTİFTEN BAKTIM

ALİYECİĞİM EMEĞİNE GÜZEL GÖNLÜNE SAĞLIK.ÖĞRENCİLERİNİN GÖZLERİNDEN ÖPERİM.ALLAHA EMANET OL.:H

~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kalpli can ablam..
Hamd olsun Rabbimize iyiyim..İnşallah siz de iyisinizdir ablacım..Yorumunuz çok güzeldi maşallah..Yüreğinize ve ellerinize sağlık olsun inşallah ablacım. Çok güzel bir perspektiften bakmışsınız gerçekten..Neticede tüm peygamberler insan cinsinden idiler..Rahman c.c onları yaradılış olarak meleklerden kılmadı..Hz. Yusuf (a.s) kıssasının bu acı ama ibretlik devreleri her birimizin hayatında olacak demektir..Önce kuyu misali girdaplardan ve ağır imtihanlardan geçecek, sonra bir el ona Allah c.c'nin izni ve vesilesiyle yardım edecek..Ve sonra gelen eşsiz bir saltanat..Ebedi Saadet..

Ne dersiniz can ablacım benim:)? Her birimizin hayatı biraz Yusuf (a.s)'dır değil mi? Yüce Rahman c.c ''kuyu'' imtihanlarından hayırlısıyla saadet dolu günlere eriştirsin bizleri inşallahü Teala..

Minik öğrencilerim de size Selam ve Sevgilerini gönderiyorlar canım ablam..B) Size gündüz yazacaktım, ancak malum sorundan dolayı şimdi cevap yazma fırsatım oldu..Allah c.c razı olsun güzel yüreğiniz ve samimi yorumlarınız için canım ablam..

En Emin c.c'ye emanetim ve O'na olan dualarımdasınız..Baki muhabbetle kalın inşallah.B)

~*~

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Yusuf Kuyulara Mahkum Kuyular Yusuf`a Zindan

Ve bir kor düştü yüreklere acısı Yusuf olan
Ve bir feryat yükseldi göğe özünde Yakup susan
Ve bir yaş süzüldü gözden Yusuf, Yusuf damlayan
Ve bir ses duyuldu yağmuru satan bulutların ardından

YUSUF KUYULARA MAHKÛM!

YUSUF KUYULARA MAHKÛM!

Yusuf ki kuyuların eşsiz sultanı�
Yusuf ki Züleyha`nın çaresiz kurbanı�
Yusuf ki Yakup'un kurumaz çağlayanı�
Yusuf ki güzelliğin hiç yazılamamış destanı

Yusuf�

Yusuf niyazda, kuyu Yusuf`u seyranda
Yusuf ağlamakta, kuyu Rabbine niyazda
Günler Yusuf`u karartmakta, kuyu Yusuf`a yanmakta
Yusuf suya susamakta, kuyu Yusuf'a ağlamakta

Ey Yusuf!

Yazılmak üzere sana, bir destan daha;
O kuyunun mahkûmu annesiz çocuk.
Yazılmak üzere bir günah daha;
O günahkârların en güzeli olan Züleyhalar adına.

'' BÜTÜN KARANLIK BİR YUSUF'A DÜŞMAN.... BİR YUSUF BÜTÜN KARANLIĞA HAYRAN.''

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah c.c. razı olsun emeğine sağlık çok güzel paylaşımdı .. Konuda Geçen Bütün dualara Amin Diyorum ...
Ben sabrın nasıl bir cevher olduğunu dışarıda biliyordum da, bu kadarını ve daha fazlasını da Yusuf'dan öğrendim.
Meğerse SABIR büyük bir kalkanmış. Tabiki bilene...
Her yokusun bir inişi , her zorun bir kolayı, her zorluğunda da bir rahatlığı vardır ve olacaktırda ..
Allah'a emanet olun selam ve dua ile ...

~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli kardeşim..Allah c.c sizden de razı olsun ..Yorumunuz çok güzeldi..Teşekkür ederim kardeşim..Kur'an'da Hz. Yusuf (a.s)'ın kıssasının zikredilişinde düşünenler için gerçekten büyük ibretler var..Sabırdan, tevekkülden ve güzel ahlaktan, kötülüğü iyilikle savmaktan ders alalım diye bu ibretlik kıssalar bizlere bildirilmiş..Sabır en önemli meziyetlerden..Bundan olsa gerek, sabır konulu birçok paylaşım sunmaya çalıştım acizane..Sabır insanı pişiriyor, olgunlaştırıyor ve hayatımızda ''son gülen'' kabilinden zafer kazandırıyor adeta..Hamd olsun, sabrı zafer kılana..Hayatımızda şiar ettirene..

Allah c.c sabrınızdan ayırmasın sizi kardeşim..Rabbimize emanet olunuz.Selam ve dua ile, hayırlı ve bereketli günler dileği ile..

~*~

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü güzel kalpli can ablam..
Hamd olsun Rabbimize iyiyim..İnşallah siz de iyisinizdir ablacım..Yorumunuz çok güzeldi maşallah..Yüreğinize ve ellerinize sağlık olsun inşallah ablacım. Çok güzel bir perspektiften bakmışsınız gerçekten..Neticede tüm peygamberler insan cinsinden idiler..Rahman c.c onları yaradılış olarak meleklerden kılmadı..Hz. Yusuf (a.s) kıssasının bu acı ama ibretlik devreleri her birimizin hayatında olacak demektir..Önce kuyu misali girdaplardan ve ağır imtihanlardan geçecek, sonra bir el ona Allah c.c'nin izni ve vesilesiyle yardım edecek..Ve sonra gelen eşsiz bir saltanat..Ebedi Saadet..

Ne dersiniz can ablacım benim? Her birimizin hayatı biraz Yusuf (a.s)'dır değil mi? Yüce Rahman c.c ''kuyu'' imtihanlarından hayırlısıyla saadet dolu günlere eriştirsin bizleri inşallahü Teala..

Minik öğrencilerim de size Selam ve Sevgilerini gönderiyorlar canım ablam..B) Size gündüz yazacaktım, ancak malum sorundan dolayı şimdi cevap yazma fırsatım oldu..Allah c.c razı olsun güzel yüreğiniz ve samimi yorumlarınız için canım ablam..

En Emin c.c'ye emanetim ve O'na olan dualarımdasınız..Baki muhabbetle kalın inşallah.

~*~
Olsun önemli değil kardeşim benim.Bir yazıda okumuştum.(Arkadaşım mail atarsa forum olarak da açmayı düşünüyorum:) )Stres olan kalpte iman bulunamaz başlıklı yazıydı sanırım.Orda örnekler verilmiş peygamberlerden;Hz yusuf kardeşleriyle imtahan olundu,Hz ibrahim babasıyla,Hz.Nuh oğluyla vs...Şimdi hal böyleyken biz neden stres altına giriyoruzki.Elbetteki bizimde evladımızdan, ailemizden yada başka bişeylerden dolayı bir sıkıntımız olacak...Bir işe girebilmek için türlü cefalara katlanıyoruzki cenneti kazanmak da okadar kolay değil... Bu yazdıklarım yazına örnek teşkil ediyodur umarım:)Allaha emanet olB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Olsun önemli değil kardeşim benim.Bir yazıda okumuştum.(Arkadaşım mail atarsa forum olarak da açmayı düşünüyorum:) )Stres olan kalpte iman bulunamaz başlıklı yazıydı sanırım.Orda örnekler verilmiş peygamberlerden;Hz yusuf kardeşleriyle imtahan olundu,Hz ibrahim babasıyla,Hz.Nuh oğluyla vs...Şimdi hal böyleyken biz neden stres altına giriyoruzki.Elbetteki bizimde evladımızdan, ailemizden yada başka bişeylerden dolayı bir sıkıntımız olacak...Bir işe girebilmek için türlü cefalara katlanıyoruzki cenneti kazanmak da okadar kolay değil... Bu yazdıklarım yazına örnek teşkil ediyodur umarım Allaha emanet olB)

~*~

Selamün Selam can ablacım..Yorumunuz ve örnekleriniz çok güzeldi..Çok teşekkür ederim..Güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Evet ablacım, nebilerin her birinin imtihanları farklı farklıydı..Bizler de öyleyiz ablacım..Yakın çevremizle v.s imtihanlardan geçiriliyoruz sürekli..Allah c.c hayra çevirsin tüm imtihanlarımızı inşallah..Amin..Bu arada ablacım, yazdığınız konu ''Müminde Stres Olmaz'' diye bir yazı var, o mu acaba? Öyle bir konum da var hatta..Orada da stresten ve nebilerin imtihanlarından bahsediliyordu..Galiba o yazı..Güzel bir örnek teşkil etmiş oluyor güzel ablacım:)..Rahman c.c razı olsun inşallah..Teşekkür ederim ablam..Stressiz ve sabırlı günler nasip etsin Rabbimiz ve sıkıntıları aşacak irade bahşeylesin cümlemize..EN EMİN'E EMANETİMSİZ..Selam, baki Dua ve muhabbetle inşallah..B)

~*~

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm aliyecim...
RABBİM razı olsun senden çok güzel bi paylaşımdı..beğenerek okudum emeğine sağlık merak etmişsin beni neslihan ustam söylemiştir durumumu...selam ve dua ile güzel yürekli kardeşim

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
emeğıne sağlık
allah razı olsun
herşey ıcın

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamun aleyküm aliyecim...
RABBİM razı olsun senden çok güzel bi paylaşımdı..beğenerek okudum emeğine sağlık merak etmişsin beni neslihan ustam söylemiştir durumumu...selam ve dua ile güzel yürekli kardeşim

~*~

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü ismi, gönlü güzel kardeşim benim..

Rahman c.c sizden de ebeden ve daimen razı ve memnun olsun inşallah güzel kardeşim.Söyledi Neslihan ablamız:)..Dualarımdasınız inşallah..Güzel kalpli kardeşim Siz de En Emin'e emanetimsiniz inşallah..Selam ve baki dualarımla inşallah..B)B)

~*~

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
emeğinize sağlık çok güzel paylaşım her zamanki gibi
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim,eline sağlık,yine çok güzel bir paylaşımdı.ALLAH a emanet olun,selametle...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum canım kardeşim,
Rabbim razı olsun, çok güzel bir paylaşımdı.
emeğinize yüreğinize sağlık.
her şey Rab katından bir imtihan zincirinin parçalarıydı; kuyu da yusuf da el de ve sonunda dua da...O Allah ki duaları kabul eden, sevdiklerini sevgisine mazhar etmek için türlü badirelerden, türlü acılardan geçiren. Sabreden, tevekkül edenlere ne mutlu...Rabbim bizleri de şu emredildiği gibi akıp giden zaman nehrinde sabredenlerden kılsın, arınanlardan kılsın inşaAllah....
dualarınızın hepsine amiin.
selam ve dua ile....Tek ve biricik Mevla'ya emanetB) Aliyecim....

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Sevilmekle imtihan olan Yusuf...

Yusuf,dedi Züleyha, sen benim, evvel düşen şehrimsin, ahir düşen şehrimsin. Ezel düşen şehrimsin, ebed düşen şehrimsin.

Yusuf,dedi Züleyha; kalbim sen, benimsin yalnız benimsin,kalbin ben,seninim yalnızca seninim.
Yusuf, dedi Züleyha, sen masumsun, sen de bilirsin, ben de bilirim. Şu dört duvar, şu sıkı sıkı kapalı kapı,döşemenin üzerinde ezilen sarı gülün yaprakları tanık ki suçun yok senin.
Fakat güzelsin. Güzelliğin yoruyor beni,çünkü mümkünü var,suret kasrında bir suret değilsin.

Suçlu değilsen de bana, beni suçlu kılacak kadar güzelsin. Mümkünü olan bir güzelliğin sahibiysen Yusuf, ve bu güzellik yoruyorsa beni, sen dünyanın en masum mücrimisin. Suçlu,suçunu her zaman bilerek işlemez Yusuf ve güzellik bazen suça dönüşür.

Yaratılmışların en güzeli karşısında,ruhum kadar bedenim,kalbim kadar kalbimden çıkıp da bütün bedenimi deveran eden kanım ve damarlarım,ve bütün zerrelerim akıyorsa sana, ben de dünyanın en mücrim masumu değil miyim?

Çünkü, dedi Züleyha, güzelliğin bir derin kuyu senin. Bir düşenin kurtuluşu kolay olmaz.Ne mutlu kalbine sen düşene,ve ne mutlu senin kalbine düşene.
Tufandan kurtulmak için kendi derinliğine akan bir ırmak gibi; akmasam sana ölürdüm Yusuf, aktım, yine öldüm. Kendi ölümümün şeklini seçmem özgürlüğümse susarak ölmeyi değil,söyleyerek ölmeyi seçtim. Tortulanarak ve bulanarak değil,taşarak ve coşarak ölmeyi istedim. Hükmümün Yusuf olduğu yerde ölümlü olduğumu bildim.

Ve yine dirilecek olmamın emniyetiyle ölümlü oluşumu çok sevdim.

Yusuf,dedi Züleyha, bütün bir hayat, kınanma, horlanma, yitirme,her şey kalbimin üzerinden geçecek ve ben kalbimin altında kalacağım. Bana dair ve bana rağmen var olan bir dünyada büyüklüğü,yitirdiklerinin çokluğuyla ölçülen bir Züleyha kalbi olacağım. Senin zindan karanlığın benim özgür aydınlığıma denk düşecek, o kadar ki karanlık olacağım Sancıyla elimi attığım fundalıklar mavi çiçeklere dönüşmedi henüz, ama aslolan kalp olacak ve hayatı sonradan bulacağım.

Yusuf,dedi Züleyha, aşk zorlu bir sınav,ben bu sınavı en baştan ve gönüllü mü kaybettim? Hayır işte! Yitirmiş görünsem de kazancımsın sen benim. Ve şer gibi görünsem de göreceksin,yitirdiğin ne varsa benim sana açtığım kuyuda,hayrın olacağım sonunda.

Yusuf,dedi Züleyha, sana, gel kaderim ol, demem. O kadar ki, güldeki sevda, çöldeki ateş, denizdeki su kadar kadersin bana.
Bak alnına, iki kaşının ortasına. Orada benim mührüm var.

Alnımın yazısı olduğun kadar, alnına da yazıyım.
(Nazan Bekiroğlu)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

"Yusuf'u arayın!"
Yusuf Kenan'da dediler hep bize,
Oysa Yusuf'u "Yusuf" yapan Kenan'dan geçmesiydi!
Biz Kenan'da Yusuf'u unutayazdık!
Ama hala Yusuf'un kokusunu almaklığımızdan doğan bir ümidimiz var!
Yusuf aramakla bulunmuyor!
Ama Yusuf arandıkça arınılıyor!
Yusuf'u aramak; Yusuf'u arayanları Yusuflaştırıyor!
Bu arayış
Herkes Yusufçuğunu, amelini boynuna asıp geleceği vakte de sürecek!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt