Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Oº°‘¨[ah!!!!]¨‘°ºO (1 Kullanıcı)

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine saglık.çok güzel bir konu.
RABBIM razı olsun.
tövbe eden ve tövbeleri kabul olanlardan eylesin amin.slametle

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim Allah razı Olsun ne diyeyim böyle tesadüf olamaz diyorum
son bir haftadır affedilmedim korkusuyla kahroluyordum dün gece ve busabah yalvardım Rabbime bana güç ver Senin beni affettiğini nasıl anlasam,ve o düşünceyle işe geldim bilgisayarı açtım ilk karşıma çıkan konu senin yazın oldu kardeşim çok duygulandım.
Allah C.C cümlemizi Affetsin sonuçta hepimiz insanız hata yapabiliriz ve Ona samimi bir kalple döndüğümüzde O bizi herzaman Affeder.Çok rahatladım,ruhum hafifleşti daha da ümitlendim.
Yine de söylüyorum kardeşim ALLAH C.C SENDEN RAZI OLSUN cümlemizi Affetsin.
AMİN AMİN AMİN!!!

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’anı Kerim de, “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa Süresi,48;116)” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.

Kitaplarımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.” (Tahrim Suresi, 8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.

2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.

3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.

4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuş. Nasuh tövbe şudur:

-Günahlara pişmanlık.

-Farz ibadetleri yapmak.

-Zulüm ve düşmanlık yapmamak.

-Kırgın ve küskünlerle barışmak.

-Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek.

İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz. Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir. Günah işleyipte daha sonra tevbe ederim gibi bir düşünce de yanlıştır.
devamı
Sorularla ?slamiyet | Günah i?leyen ki?i tevbe etmekle günahlar?ndan kurtulabilir mi?

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı Olsun kardeşim. Ellerine sağlık.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm kardeşim Allah razı Olsun ne diyeyim böyle tesadüf olamaz diyorum
son bir haftadır affedilmedim korkusuyla kahroluyordum dün gece ve busabah yalvardım Rabbime bana güç ver Senin beni affettiğini nasıl anlasam,ve o düşünceyle işe geldim bilgisayarı açtım ilk karşıma çıkan konu senin yazın oldu kardeşim çok duygulandım.
Allah C.C cümlemizi Affetsin sonuçta hepimiz insanız hata yapabiliriz ve Ona samimi bir kalple döndüğümüzde O bizi herzaman Affeder.Çok rahatladım,ruhum hafifleşti daha da ümitlendim.
Yine de söylüyorum kardeşim ALLAH C.C SENDEN RAZI OLSUN cümlemizi Affetsin.
AMİN AMİN AMİN!!!

aleykum selam kardeşim rabbim sizdende razıu olsun inşaALLAH
güzel bir tefafuk olmuş hamdolsun...
rabbim tövbelerimizi katında kabul buyursun nişaALLAH
MUHABBETLE KARDEŞİM
BAKİ SELAMLAR

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir.
-Yüreğime su serptiniz! Ne kadar serinledim bir bilseniz.

-Tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir.
-Efendim, siz ne güzel müjdecisiniz! Fakiri sevindirdiniz.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
yemin ederim çok rahatladım ne güzel şeyler yazmışsınız ALLAH RAZI olsun sizden selam ve dua ile.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
docksunset.jpg

selamun aleykum kardeşim:a12:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt