bilindiği üzere bediüzzman said nursi(radyallahuanh) gecen asrın müceddididir..... bu sadece kendisine mensub olanların ortaya attığı bi şeydir.. molla said yaşadığı dönemde ki binlerce alimden biridir.. kendisinden kat kat be kat üstün alimlerin yanın da talabe ancak sayılır (örneğin; iskilipli Atıf efendi, Ali haydar efendi, mehmed zahid kevseri,)
ve yine bilindiği üzere evliyaların piri gavsulazaman abdul kadir geylani hazretleri
kendisinden sekizyüz sene sonra gelecek olan bediüzzmanı ve taleblerini açık bir şekilde ve ismen işaret etmiştir....mecmuatü'l ahzap adlı eserin birinci cildin 562.sayfasındaki bölümde mevcuttur....
gavs'ın;
"vaktin abdul kadiri ol"ifadesi cifir hesabıyla 1326(1908) ettiği ve bu tarihte şeyhin ve bir talebesinin kur!an hakikatlerini müdafa edeceğini işaret ederek bediüzzmanın manevi mücadeleye atılacağını haber vermesi.....
said ve bediüzzman isimlerini işaret etmesi.... cifir hesabı başlı başına bir tartışma konusudur..Abdülhakim avrasi (k.s.) molla said'e bir mektupla bunu bildirmiştir.. evladım bu işten (cifir ve ebced) vazgeç diye nasihat etmiştir..
gavs'ın;
müridine "korkma sözlerini söyle"hitabını kullanarak şarka ve garba gideceğini bildirmesi ve çok fitnelerin çıkacağını ve kendisinin bunlardan mahfuz kalacağını işaret etmesi(sikke-i tastik-i gayb.).....açık delillerdir....
benim kafama takılan sorun şurada
geçenlerde bir yerde okudum x kişi şöyle söylüyordu;
imam-ı rabbani hazretlerinin mektubatında geçen mirza bediüzzmana yazılan mektuplar (75 ve 76 mektuplar) said nursi radyallahu anha mı yazılmıştır....
imam-ı rabbani o dönemden said nursiyi işaret etmektedir..... İmam'ı rabbaninin(k.s.) yazmış olduğu mektuplar bizzat yaşadığı dönemde ki bazı alimlere, devlet adamlarına ve bazı müridlerine yazılmıştır ve gönderilmiştir.. daha sonra toplatılan bu mektuplar mektubatı rabbani adıyla kitaplaştırıldı.. mirza bediuzzaman imamı rabbanin döneminde yaşamış bir zattır.. bu mektubu bana yazmış diye ortaya atlamak şahsiyet ile bağdaşmaz.. kaldıki bu mektupta imam'ı rabbani (k.s.) mirza bediuzzamanın kendisine yazmış olduğu mektunu aldığını çok sevindiğini söylüyor ve mektubunda ki bir ifadenin ne kadar yersiz ve yanlış olduğunu izah ediyor..
şimdi bu konuyu detaylı bilen buna açıklık getirebilir mi????
gavs'ın ve hazreti ali radyallahu anh bediüzzmanı işaret ettiğini biliyorum ama imamı rabbaninin?????ve abdul kadir geylani hazretlerinin müridim korkma demesiyle şeyhi olduğunu mu ifade ederki.....
bildiğim kadarıyla said nursi benim üstadım kur'an der...