hayır kardeşim siz yanlış anlamışsınız.o zat öyle bir nefse sahip ki ahireti kurtarmadan dünya işlerine bakmıyor.ama bizim nefsimiz...hem evlilik kötü birşey olsa Peygamber efendimiz evlenir miydi?dediğiniz gibi bu zamanda evlenmekle erkekler biçare nefislerine hakim olmuş oluyorlar.kadınlarda kendilerini diğer erkeklerden muhafaz etmiş oluyorlar.Ben tam olarak anlamadim. Beni yanlis anlamayin. 16 Yasindayim ve ileride bir aile kurucagim ve evlendigim kisiyle ahirete kadar evlenmis olucagiz diye evlenicegiz.. Ama simdi bu hikayeyi okuyunca aklim karisti. Nasil yani evlenmeyelim? Simdi bu zamanki insanlar bunu kotuye yorumlayabilir, "iyi evlenmeyelim ve istedigimiz herseyi yapalim evlenmeyerek". Cunku Erkek kendisini tutamaz. Aci bir gercek ama tutamaz. Kusura bakma, Turkcemde çok iyi degil![]()
SELAMU ALEYKÜM KARDEŞ.......BİZİM BU ZATI MUHTEREMLER GİBİ OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL,BİZ ONLAR GİBİ NEFSİMİZE YÖN VEREMİYORUZ KALDIKİ NEFSİMİZ BİZİ YÖNLENDİRİYOR ;HELEKİ ŞU AHİR ZAMANDA EVLİLİK NEFSİN YARISINI ELDE TUTMAK DEMEKTİR.....SELAM VE DUA İLE
Peygamber Efendimizin(s.a.v.)'in büyük sünnetlerinden biri evlenmektir. hele şimdi ahir zamanda sünnetlere azı dişimizle yapışmalıyız. denildiğin gibi bi o zatlar gibi olamayız.
selam ve dua ile...