Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ney'in Esrarı... (7 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şahiner..;İşte bütün mesele bu ...
İzin Allah C.C. 'dan olur...
Sizde Allah C.C. 'dan yapılan yayını alacak İLİM veya sizin anlayacağınız tarzda ...İşitme cihazı yoksa ''Bak Kulak özürlüler cihazı taktı mı duyuyor...'' Cihaz sizde var ve Allah C.C. 'da yayın yaptı mı her bilgiyi o yayından alırsınız...
Her şey bir yana Levh -i Mahfuzu siz hayal mi sandınız...
O zaman Kur'an-ı Kerimi açın her şey orada açıkca yazıyor...
Hızır A.S. Kıssasını okursanız ...Dünyada kendini ifşa etmeyen ve Allah C.C. 'nun Ol emri bilgisine sahip bizce Veli adı verilen gerçek Allah C.C. İlmine sahip insan ların olduğunu anlarsınız ...
İşte onlardan Biride Mevlana R.A. idi...Onun sevincinin Müzikden değil Allah C.C. 'nun Aşk ını ifşa etmesi olduğunu anlarsınız..
Size şöyle söyleyeyim...Gerçek Veli öyle kolay bulunmaz ona layık olmayan hiç bulamaz...
Mesela Şu anda Abdullah Makamında 1 +4 Zatı şahanemiz devam etmektedir...Ancak biz dahil nerede olduklarını bilemeyiz..
Abdul Rab,Abdul Alim,Abdul Hay,Abdul Melik ve Abdullah Makamın dadırlar...Bunlar Hızır A.S. gibi İLİM sahipleridir ve dünyanın her yerinde olabilirler...
Neyse bu kadar yeter...Allah dostları Allah C.C. 'nun hazineleridir..Sağlıcakla kalın...

Mesela sizinle bir örnek çalışma yapalım mı tabi isterseniz ...Beraberce öğrenmiş oluruz...
Size Süleyman'ım... desem ne yaparsınız...Cevabınızı merakla bekliyorum....

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Şahiner..;İşte bütün mesele bu ...
İzin Allah C.C. 'dan olur...
Sizde Allah C.C. 'dan yapılan yayını alacak İLİM veya sizin anlayacağınız tarzda ...İşitme cihazı yoksa ''Bak Kulak özürlüler cihazı taktı mı duyuyor...'' Cihaz sizde var ve Allah C.C. 'da yayın yaptı mı her bilgiyi o yayından alırsınız...
Her şey bir yana Levh -i Mahfuzu siz hayal mi sandınız...
O zaman Kur'an-ı Kerimi açın her şey orada açıkca yazıyor...
Hızır A.S. Kıssasını okursanız ...Dünyada kendini ifşa etmeyen ve Allah C.C. 'nun Ol emri bilgisine sahip bizce Veli adı verilen gerçek Allah C.C. İlmine sahip insan ların olduğunu anlarsınız ...
İşte onlardan Biride Mevlana R.A. idi...Onun sevincinin Müzikden değil Allah C.C. 'nun Aşk ını ifşa etmesi olduğunu anlarsınız..
Size şöyle söyleyeyim...Gerçek Veli öyle kolay bulunmaz ona layık olmayan hiç bulamaz...
Mesela Şu anda Abdullah Makamında 1 +4 Zatı şahanemiz devam etmektedir...Ancak biz dahil nerede olduklarını bilemeyiz..
Abdul Rab,Abdul Alim,Abdul Hay,Abdul Melik ve Abdullah Makamın dadırlar...Bunlar Hızır A.S. gibi İLİM sahipleridir ve dünyanın her yerinde olabilirler...
Neyse bu kadar yeter...Allah dostları Allah C.C. 'nun hazineleridir..Sağlıcakla kalın...

Mesela sizinle bir örnek çalışma yapalım mı tabi isterseniz ...Beraberce öğrenmiş oluruz...
Size Süleyman'ım... desem ne yaparsınız...Cevabınızı merakla bekliyorum....

"""Mesela Şu anda Abdullah Makamında 1 +4 Zatı şahanemiz devam etmektedir...Ancak biz dahil nerede olduklarını bilemeyiz..
Neyse bu kadar yeter...Allah dostları Allah C.C. 'nun hazineleridir""" DİYORSUNUZ;

1.SÖYLEDİĞİNİZ ŞEYLERİN DİNDE DELİLİ YOKTUR. Dinimiz islam olduğuna göre bizi sünnet ve kuran bağlar, genostik hayaller ve illizyonlar şeytan uydurmasıdır. Bunlar Şeytanın insanları ele geçirmek için kurduğu sistemin ürünleridir
2. Kuranda hızır kıssası diye bir kıssa yoktur. Kehf suresindeki bilgin kuldan söz ediyorsunuz herhalde.
3. Bu tarz düşünceler eskiden beri hermetik öğreti başta olmak üzere , kabala sistemindede insanları avam-havas diye gruplara ayırmış.... sonuçta sömürülen,hak yoldan sapan zavallılar konumuna düşürmüştür. Her defasında Allah nebilerini as. göndermiş insanları islama davet etmiştir. Muhammed as. dan sonra nebi gelmeyecek. dolayısıyla bizi islamın öğretileri bağlar. sünnet bağlar. varmı sünnette söylediğiniz şeyler.
4. ""Mesela sizinle bir örnek çalışma yapalım mı tabi isterseniz ...Beraberce öğrenmiş oluruz...
Size Süleyman'ım... desem ne yaparsınız...Cevabınızı merakla bekliyorum"""" kulluk ciddi bir iş olup oyun işlerini çocuklukta bırakmak iyidir, ölümün na zaman geleceği belli değil, sınavı geçmeye baksak daha iyi olur.
5. Moğal saldırıları islamı ülkelerini yakıp yıkarken ,aşklar ,şemsler peşinde koşan insanlar bizlere nasıl örnek olabiliyor, şaşıyorum aklımıza.
Levhi Mahfuz konusuna gelince, kitabi bir kavramdır.evet. Ama tasavvuf erbabının burasıyla ilgili söylediklerinin şeytanın aldatması olduğu açıktır. Çünkü söylenile şeylerin dinde delili yoktur.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şahiner kardeşim inanın açıklamalarınızı hayretle karşılıyorum...
Yeri geliyor bilen bir insansınız ...yeri geliyor sanki hiç duymadınız... öyle cevaplar veriyorsunuz ki şaşırıyorum...
Siz Hızır A.S. 'ı bilmiyorsanız lütfen Kur'an-ı Kerimi okuyun...

18- KEHF SÛRESİ
64. Mûsâ: “İşte aradığımız bu idi” dedi. Bunun üzerine tekrar izlerini takip ederek gerisingeri döndüler.
65. Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan
bir ilim öğretmiştik.7

12- YÛSUF SÛRESİ
76. Bunun üzerine Yûsuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını
kardeşinin yükünden çıkardı. İşte biz Yûsuf’a böyle bir plan öğrettik. Yoksa kralın kanunlarına göre
kardeşini alıkoyamazdı. Ancak Allah’ın dilemesi başka. Biz dilediğimiz kimsenin derecelerini
yükseltiriz. Her ilim sahibinin üstünde daha iyi bir bilen vardır.

24- NÛR SÛRESİ
21. Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayâsızlığı
ve kötülüğü emreder. Eğer Allah’ın size lütfu ve merhameti olmasaydı, sizden hiçbiriniz asla temize
çıkamazdı. Fakat Allah, dilediği kimseyi tertemiz kılar. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
35. Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil,
kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne
doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile
neredeyse aydınlatacak (kadar berrak)tır. Nur üstüne nur. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah,
insanlar için misaller verir. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.4

42- ŞÛRÂ SÛRESİ
51. Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip,
izniyle ona dilediğini vahyeder.
Şüphesiz O yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir

Şahiner Kardeşim...Örnek vermekten vazgeçiyorum ...Onu siz arayın bulun....
Sorularına direk cevap vereyim sen nasıl istersen öyle değerlendir...
Fikirlerinde serbestsin...Senin bilgin sana ...benim bilgim bana...

1. Şeytan Lain'in bizimle işi yok...Yanımıza dahi yaklaşamaz....Allah C.C. 'nun izni ile...

2.Hızır A.S.;Allah C.C. 'nun İLMİ 'nin bir tezahürüdür...O. Musa A.S. 'ın benlik ve kibirden kaçınması için Allah C.C. tarafından Musa A.S. 'a ders için gönderilmiş bir KUL 'dur...Allah C.C. 'nun sırrıdır ...ancak siz sanırım bilemezsiniz...Allah C.C. size iletmedi ise...

3. Ka..la ...vs bizim işimiz olmaz...Şimdi sen Muhammed Mustafa A.S. son RESUL ve NEBİ diyorsun ...İtiraz yok ...Sen öyle bil...Gerçekleri bilsen şaşkınlıktan küçük dilini yutardın...
Ama Allah C.C. seni uyarırsa ,uyandırırsa bilebilirsin...
124000 Resul ve Nebi A.S. 'ın tamamlandığı hususunda bilgin var mı...?
Ayrıca o sayı tamamlanmamış dahi olsa ...Muhammed Mustafa A.S. 'ın sözü üzerine söz olur mu?
...Neyse şimdilik bu kadar size yeter...
4. Süleyman sözü... konusunun yanından bile geçmediğinizi zaten biliyoruz...
5.Sen ezberinle hareket ediyorsun ... biz ise ;hak yol Allah C.C.,Muhammed Mustafa A.S. ve Kur'an-ı Kerim izinden ...Daha Allah C.C. 'nun adabı konusunu hakkı ile uygulamıyorsun...Sen ne bilirsin...A.S. veya R.A. i ...
Levh -i Mahfuzun ne olduğuna ,Kalem'e,Kün 'e mesafende ortada...İnanın beni çok üzdünüz...
Biz İnşallah Sıratül Müstakim yolu üzerinde olacağız...

Eğer deneysel davranışlarını bırakırsan ki İNŞALLAH biz burdayız...Aciz bir KUL olarak...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Yeri geliyor bilen bir insansınız ...yeri geliyor sanki hiç duymadınız... öyle cevaplar veriyorsunuz ki şaşırıyorum...
18- KEHF SÛRESİ
64. Mûsâ: “İşte aradığımız bu idi” dedi. Bunun üzerine tekrar izlerini takip ederek gerisingeri döndüler.
65. Derken kullarımızdan bir kul buldular ki, biz ona katımızdan bir rahmet vermiş, kendisine tarafımızdan
bir ilim öğretmiştik.7
12- YÛSUF SÛRESİ
76. Bunun üzerine Yûsuf, kardeşinin yükünden önce onların yüklerini aramaya başladı. Sonra su kabını
kardeşinin yükünden çıkardı. İşte biz Yûsuf’a böyle bir plan öğrettik. Yoksa kralın kanunlarına göre
kardeşini alıkoyamazdı. Ancak Allah’ın dilemesi başka. Biz dilediğimiz kimsenin derecelerini

24- NÛR SÛRESİ
21. Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayâsızlığı
ve kötülüğü emreder. Eğer Allah’ın size lütfu ve merhameti olmasaydı, sizden hiçbiriniz asla temize
çıkamazdı. Fakat Allah, dilediği kimseyi tertemiz kılar. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.
35. Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun temsili şudur: Duvarda bir hücre; içinde bir kandil,
kandil de bir cam fânûs içinde. Fânûs sanki inci gibi parlayan bir yıldız. Mübarek bir ağaçtan, ne
doğuya, ne de batıya ait olan zeytin ağacından tutuşturulur. Bu ağacın yağı, ateş dokunmasa bile
neredeyse aydınlatacak (kadar berrak)tır. Nur üstüne nur. Allah, dilediği kimseyi nuruna iletir. Allah,
42- ŞÛRÂ SÛRESİ
51. Allah, bir insanla ancak vahiy yoluyla, yahut perde arkasından konuşur. Yahut bir elçi gönderip,

2. maddede hızırla ilgili bilgi var, kehf suresinde geçen olaylar belli,burada tasavvufta hızır denilen kişiden söz edilmiyor, biz bu kişi hızırdır diyoruz. bu bizim sünnetin dışında ameller yapmamızı gerektirmez. Ben veliyim ,bilginim diye kimse dinde yeni ameller çıkaramaz,tavsiye edemez.şeriat belli,tarikat adı altında eklemeler ve çıkarmalar yapamayız.

elbette her iyilik allahın lutfudur,Allahın lutufta bulunduğu kullarda hep olmuştur ,olacaktır, fakat bu durum bizim sünnetin dışına taşmamızı gerektirmez. Bu durum onları şari yapmaz,insanların onlara tabi olma zorunluluğu yoktur.sünnet bütün kapıları kapatmış,kendi yolunu aydınlatmıştır

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Cilt 4 (3545-3550. Beyitler Sf. 283
(3155.-3160 Beyitler 137-138. Sf
Cilt 5 ( 2497-2515. Beyitler 205-207.sf)
cilt 5 (3325-3330. Beyitler 272-273.sf)
Cilt 5 ( 3716-3736.Beyitler 302-304.sf. )

(1335-1420. Beyitler 112-118.sf)

( 3831-4025.Beyitler 312-326.sf)

beyitleri mesneviden okursanız konudaha iyi anlaşılır( ama kesinlikle okuyun)

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
18- KEHF SÛRESİ
bir ilim öğretmiştik.7
12- YÛSUF SÛRESİ

24- NÛR SÛRESİ
42- ŞÛRÂ SÛRESİ

Şahiner Kardeşim...Örnek vermekten vazgeçiyorum ...Onu siz arayın bulun....
Sorularına direk cevap vereyim sen nasıl istersen öyle değerlendir...
Fikirlerinde serbestsin...Senin bilgin sana ...benim bilgim bana...

1. Şeytan Lain'in bizimle işi yok...Yanımıza dahi yaklaşamaz....Allah C.C. 'nun izni ile...

2.Hızır A.S.;Allah C.C. 'nun İLMİ 'nin bir tezahürüdür...O. Musa A.S. 'ın benlik ve kibirden kaçınması için Allah C.C. tarafından Musa A.S. 'a ders için gönderilmiş bir KUL 'dur...Allah C.C. 'nun sırrıdır ...ancak siz sanırım bilemezsiniz...Allah C.C. size iletmedi ise...

3. Ka..la ...vs bizim işimiz olmaz...Şimdi sen Muhammed Mustafa A.S. son RESUL ve NEBİ diyorsun ...İtiraz yok ...Sen öyle bil...Gerçekleri bilsen şaşkınlıktan küçük dilini yutardın...
Ama Allah C.C. seni uyarırsa ,uyandırırsa bilebilirsin...
124000 Resul ve Nebi A.S. 'ın tamamlandığı hususunda bilgin var mı...?
Ayrıca o sayı tamamlanmamış dahi olsa ...Muhammed Mustafa A.S. 'ın sözü üzerine söz olur mu?
...Neyse şimdilik bu kadar size yeter...
4. Süleyman sözü... konusunun yanından bile geçmediğinizi zaten biliyoruz...
5.Sen ezberinin peşinden git... biz ise ;hak yol Allah C.C.,Muhammed Mustafa A.S. ve Kur'an-ı Kerim izinden ...Daha Allah C.C. 'nun adabı konusunu hakkı ile uygulamıyorsun...Sen ne bilirsin...A.S. veya R.A. i ...
Levh -i Mahfuzun ne olduğuna ,Kalem'e,Kün 'e mesafende ortada...
Yolun sana göre açık olsun...
Biz İnşallah Sıratül Müstakim yolu üzerinde olacağız...
Desiselerinle sana güle güle...

ne diyelim kardeş! sünette bulunmayan sırların peşinde koşmaksa bilmek evet ben bilmiyorum. biliyorum ki O as. resul.
şairin dediği gibi yol onun varlık onun,gerisi angarya.....selam ve dualar üzerinize olsun,Allah cc. sizden razı olsun. amin.ecmain.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kardeşim ne den bahsediyorsun anlaşılmadı...Ne Velisi,Ne sünnete itiraz...Kim dedi...?

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaş sanırım bizi bir şey diye değerlendirdin...Biz hiç bir şey dahi olamayız ...
Ha Sahi böyle dedik diyede ,öyle değil onuda bilin...
Allah C.C. ya Hamd ve Şükürler olsun biz Haddimizide...Rabbimizide ...Muhammed Mustafa A.S. 'ıda İnşallah biliriz...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Şahiner..
Şehid Muhammed Hüseyin Beheşti batılaşan, özgürlük, demokrasi vs. hikayeleriyle ahlaksızlaştırılan bir İran'da bu sözleri sarf etmiş, İslam devrimi için çalışmış ve Allah'ın izni ile İslam'a irca (dönüş) gerçekleşmiş ve İslam İnkılabı İran'da 1979'da zefere ulaşmıştır. Başkan iken diğer 70 kabine üyesiyle birlikte hain bir saldırıda şehit olmuştur...
İslami vahdetin sembolüydü o.. İran halkını, şiisiyle, sünnisiyle, selefisi, sufisiyle bir araya getiren ve İslam'ı ülkelerinde hakim kılanların öncülerindendi.. Bu sözlerinde de İslami mezhep ve mektep üyelerine ve onların dini ritüellerine değil, "Laik, demokratlara" ve "emperyalizme" karşı bizlere uyarıda bulunuyor.. Bu yüzden Şehit Seyyidden alıntınız konuyla uyuşmuyor, belirtmeliyim.. selametle

hemde tam 12 den uyuşuyor. aşk,sır,giz peşinde müslümanları oyalayanlar,moğol istilasına arka çıkmaktan başka birşey yapmamışlardı. günümüzdede aynı silahla müslümanları vuruyor ,köklerimizle alakamızı kesiyorlar, sahabeyi ,sünneti müslümanların model almasına şeytan illizyonları ile engel oluyorlar.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Mevlana Hazretlerinden hiç örnek vermene gerek yok.... biz zaten Onu yaşıyoruz...
Hamd olsun...Adım atmayıda ...Aşktan coşmayıda...Rabbimize kavuşmayıda biliriz...
Hamd ve Şükürler olsun Rabbimize ,Onun Habibi A.S. Efendimize ve Ona aşık olan kullarına ...Selam olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Muhammed Mustafa A.S. 'ın sünnetine gelince gerçek sünnete can feda ...Ama desiselere elveda...
Kur'an-ı Kerime aykırı sünnet olur mu?...
Muhammed Mustafa A.S. hiç Allah C.C. emri ve buyruğu üzerine söz söyler mi?...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İyi oku Dini tamamladım...Size İSLAM 'ı seçtim...Emrini iyi anlamak lazım...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaş sanırım bizi bir şey diye değerlendirdin...Biz hiç bir şey dahi olamayız ...
Ha Sahi böyle dedik diyede ,öyle değil onuda bilin...
Allah C.C. ya Hamd ve Şükürler olsun biz Haddimizide...Rabbimizide ...Muhammed Mustafa A.S. 'ıda İnşallah biliriz...

elbette bir şeysin. Allahın kulusun . ne büyük makam, resulün yolunun yolcususun ,bütün dünyadan daha değerlisin,Allahın muhatabısın, allahın en değerli varlığısın.Kimseye kul etmez Allah seni. Ahirette allahın özel misafirisin. sen çooook değerlisin. Seni üzeni Allah üzer. daha ne ...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Muhammed Mustafa A.S. 'ın sünnetine gelince gerçek sünnete can feda ...Ama desiselere elveda...
Kur'an-ı Kerime aykırı sünnet olur mu?...
Muhammed Mustafa A.S. hiç Allah C.C. emri ve buyruğu üzerine söz söyler mi?...

elbette sünnet kurana aykırı olmaz, Allah resulünü as. hiç yanlışta bırakır mı.. sünnet kuranın en güzel tefsiridir.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
İnşallah öyledir...Sahi tabi KUL olmak nedir biliyorsan...Kardeşim...;

Neyse ...Allah C.C. Günahlarımızı af etsin...İnşallah...
Seninle yazışmak güzel di ancak lütfen bundan sonra ...
Öğrenci düzeyinde Kalalım...Allah C.C. nun Mürşid'liğine talip olalım...
Bize bu yakışır...Selam ve sevgilerimle...Gözlerinden öperim...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi bir konuşmaya başladık ...Allah C.C. 'na Hamd olsun...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşım Biz Hamd olsun KUL ve Allah C.C. ile Muhammed Mustafa A.S. ın ayağının tozu olmaya aday biriyiz...

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlana Hazretlerinden hiç örnek vermene gerek yok.... biz zaten Onu yaşıyoruz...
Hamd olsun...Adım atmayıda ...Aşktan coşmayıda...Rabbimize kavuşmayıda biliriz...
Hamd ve Şükürler olsun Rabbimize ,Onun Habibi A.S. Efendimize ve Ona aşık olan kullarına ...Selam olsun...

inşaallah...öyledir...sılogan atmayıda biliyorsunuz eksik yazmayın
o beyitleri oku öyle konuşalım.

.

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah öyledir...Sahi tabi KUL olmak nedir biliyorsan...Kardeşim...;

Neyse ...Allah C.C. Günahlarımızı af etsin...İnşallah...
Seninle yazışmak güzel di ancak lütfen bundan sonra ...
Öğrenci düzeyinde Kalalım...Allah C.C. nun Mürşid'liğine talip olalım...
Bize bu yakışır...Selam ve sevgilerimle...Gözlerinden öperim...

kul olmak???? her günahtan sonra ya rabbi demek mi?
yoksa her güzelikten sonra estağfirullah demek mi?
yada sen bilirsin demek mi?
veya Rabbim Allah deyip azraiile pusu kurmak mı? belkide hepsi...yada.. hiç biri..kul olmak O as. olmaktır.....!

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Korkarım ki Mesneviden de habersizsiniz tıpkı Mevlana 'dan R.A. oldugu gibi...
Size göre nedir bilemem ama bize göre Emir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt