Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nereden nereye. Içim kan ağlıyor (1 Kullanıcı)

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM.
Uzun zaman önce bir hikaye okumuştum şimdi tam aklıma gelmiyor hatırladığım kadarıni yazmaya calıscam.
Osmanlı İmparatorluğu zamanına yasalar gereği hırsızlık yapan birinin bir kolu dirseğinden kesilerek cezalandırılırmış. Osmanlıyı yıkma planları yapan ve bu yasayı duyan bir avrupalı bir ajan hemen hazırlanmış ve İstanbula gelmiş. Maksadı hırsızlık yaptığı için kolu kesilen insanları devlete karsı ayaklandırmak. Böye yasamı olur, böyle ceza insanlığa sığmaz vb. sözlere insanları kandırıp ayaklandırma başlatmayı amaçlar.
Ajan İstanbula gelir ve günlerce sokaklarda kolu kesik insan arar fakat oda ne 1 tane bile kesik kollu insan bulamaz. bunun sebebi acaba neydi diye düşünür ve öğrenir. bunun sebebi Osmanlıdakı ahlaki yapı, dine bağlılık, vb. İnanlar ahakından, dine bağlılığından Allah korkusundan hırsızlık yapmıyorlarki cezalandırılsın. Hemö halk öyle hoşgörülü ki, komşuluk ilişkilerio kadar fazlaki bir insan ihtiyaçlarını karşılamak içini aç kaldığı için hırsızlık yapsın. hep birbirleriyle yardımlaşma içindeler.
Tabiki durumu gören ajan bu şekilde Osmanlıda isyan başlatamayacağınnı anlar ve hayal kırıklığıyla memleketine döner.

Evet hikayenin aklımda kalan kısmı bu kadar. O zamanlar İstanbul ne kadarda güzelmiş. Ya şimdi? hergun onlarca kapkaç, gasp, hırsızlık,cinayet,zina,... İstanbulun suç listesi oldukçca kalabalık. Dünyaya adaleti insanlığı öreten bir neslin torunları olarak ne hale geldik? Sadce İstanbul değil tabi türkiyenin heryerinde suç oranı artmakta.
Biz nereden nereye geldik? dönüp arkamıza baktığımızda böyle bir ecdadın torunları olmaktan gurur duyuyoruz şimdiye baktığımızda böye bir ecdada böye torunlar. utancımdan yerin yedi kat dibine giriyorum.
Biz nereden nereye geldik dünyaya adaleti öğreten biz nereden nereye geldik? Nasıl olduda biz bu kadar suç işleyen bir toplum haline geldik??:a09:
Allaha emanet olun...

KENZÜL ARŞ

Kayıtlı Kullanıcı
millet aç kardeşim hırsızlık bu yüzden tavan yapmış.komşusu açken uyumazdı eskiden insanlar, şimdi ise kimse birbirini tanımıyor ve güvenmiyor.

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. değerli kardeşim hırsızlık açlıktan yapılmıyor ki....
aç olan çalıp çırpmıyor, dinden imandan vicdandan yoksun olanlar çalıyor.
aç olanlar çalsaydı bütün fakirler hırsız olurdu, ben bu fikrinize katılamıyorum..
selam ve dua ile.........

KENZÜL ARŞ

Kayıtlı Kullanıcı
benim memlekette açlıktan çalıyorlar. sarraf soymazlar banka soymazlar evlere girdikleri zaman hırsız sizce ne çalar değerli para eden bir eşya çalar neden peki borcu vardır, açtır yoksuldur bence iyi düşünün ve empati kurun....benim nacizane düşüncem bu. sizin düşüncenizede sonsuz saygı duyarım

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. empati kuruyorum kardeşim ama yine aynı noktaya geliyorum.açlık bi neden olabilir ama ALLAH 'tan hakkı ile korkan hiç hırsızlık yapar mı?ha sizin düşüncenize de saygım var.kesinlikle sataşma yapmıyorum.
selam ve dua ile......

melankolik5288

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.
suç oranlarının artmasında açlığın gerçekten büyük bir etkisi var ama Allahtan korkan bir insan nasıl olurda onun yapma dediklerini yapar. aç gezmeyi açlıktan ölmeyi göze alır ama hırsızlık yapmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt