Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

neo türbanlı ağır makyajlı first layd (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
Alıntı:
sivetok´isimli üyeden Alıntı
a.s.
laf yetiştirmeye çalışmıyorum bu konunuza ilk defa yorum yaptım sanırım. daha önceleride sanırım bir konunuza yorum yaptım.
İçine düştüğünüz yanlışı anımsatmam laf yetiştirmekse ... üzerinize bir şey almayınız efendim.

Ancak foruma katılan kardeşlerden özür dileyerek bir kaç cümle ilave etmek isterim.
Azerilerin bir sözü vardır derler ki " mene ne heyri var" yani bana ne hayrı var anlamına gelir.
Açtığınız konulara ve yaptığınız yorumlara kısaca şöyle bir göz attım genelde hep aynı. Kendinize bir hedef şeçmişsiniz ve hep o hedefi önyargılarınızla delilli delilsiz vurmaya çalışıyorsunuz.
Bundan elinize geçecek bir şey yoktur bunu anlamanızı dilerim. Yaptıklarınızla ve izlediğiniz yolla hedef seçtiğiniz kişi veya kişileri yererek gözden düşürmeye çalışıyorsunuz belki ama bu etkiye-tepki misali geri tepiyor. Aksine o kişi veya kişileri sevenlerin sayısı günbe gün ve dünyanın dört bir yanında sular seller gibi çoğalıp çağlıyorlar.
Bu hal ve hareketinizle olacak bir şey varsa , oda kendinize zarar veriyor yazık ediyorsunuz. Bunun size bir hayrı yoktur.
Bu aklı selim insanlar sizin dediklerinizi kaale bile almıyorlar ve her şeye rağmen aşkla şevkle ve büyük başarılarla kervanları yola devam ediyor. Bu insanların ellerinde bir sürü meyva ve fidanlar var.

Ama sizin elinizde ise boşu boşuna harcadığınız bir sürü zaman israfı , konularınızı ve yorumlarınız okuyan bir sürü üye kardeşin göz ve gönüllerinin kirliliği , nefreti, hatta çamur attığınız veya yerdiğiniz bir sürü insanın hakkı. Bir sürü derken bazı söylemleriniz cemaatleri ilgilendirdiği için binlerce kez düşünüp bir kez söylemeniz gerek. çünkü cemaat deyince içinde yüz binlercesi hatta milyonları içeren insalnlar var. Bunların hepsinin hakkı size geçiyor. Bu yükün altında kalkmak kolay değildir. Yaptıklarınızla ya yanılıyorsanız , Bunların hepsini bir bir bulup helalik dilemeniz gerekebilir. kolaymı sizce...

Kısaca sizin tutumunuz havanda su döğmeye benziyor. Elinize bir şey geçmeyeceği gibi, kendinize yazık ediyorsunuz . Size acıyorum.
Gelin kimseyle uğraşmayın . Kendiniz bir şeyler yapın insanlar sizi örnek alsın. Az veya çok yanan mumları söndürmeye çalışmayın. Bakınız sonra karanlıkta kalırsınız da kimseyi artık görmez hale gelirsiniz.
Hülasa eleştiriden vazgeçin. Herkesten kendinizi akıllı görmeyin. Çağımız bilim ve teknik çağıdır. İnsanlar attıkları adımları artık rastgele atmıyorlar. Bu insanlar akıl ve mantık ölçüleri içerisinde hareket ediyorlar. Kimsenin iradesine müdahale edilmiyor. İnsanlar kendiliğinde geliyorlar.

Gelin bu insanların gönüllerine naz tellerine dokunmayın. Mazallah gayretullaha dokunurda perişan olursunuz.
Rabbimin naz teline dokunmaya çalışın her şey güllük gülistanlık olur.
Bunu bir deneyin isterseniz.
Selametle

SELAMUNALEYKUM FATMA-ZEHRA KARDEŞİM
TARTIŞMA VE YAZILARDAN ANLADIĞIM KADARIYLA BENDEN YAŞÇA BÜYÜKSÜNÜZ. VE BU YÜZDEN ÖNCELİKLE SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM SİZE
sivetok- kardeşimin bu yazısına katılıyorum hem de canı gönülden
bu şekilde biryerlere varamayız. hayrunnisa hanımın bizim bu konuşmalarımızdan haberi var mı YOK
peki ona gidip söyleyecek ya da haber verip bilgilendirecek birileri var mı O DA YOK. yaptığı islam alemine TERS. örnek olunacak bir davranış değil kesinlikle. belki de şuan dışarı da eteği pardesüsü yerden 30 cm havada gezen boya tenekesine düşmüş gibi dolaşan KAPALIYIM diyen arkadaşların ilham kaynağı olmuştur. RABBİM BİZLERİ KORUSUN.
bütün yazılarınızda sizde bir gerginlik sinirlilik sezdim bunu gayet belli ediyorsunuz. tutumunuz yanlıştır bence bu kadar gergin olmak sinir sistemlerinize zarar vermekten başka birşey yapmaz. biraz daha sakinleşerek düşünmekte fayda olacağını temenni ediyorum.
selametle kalınız

KİMKİMDİR - SUSUZYAZ kardeşlerime de saygılarımı sunuyorum gerçekten bilgilendirmeleri için çok teşekkür ediyorum.

aişetün.asel ve kalbiminurlandır = aynı kişi===AYŞE

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
baştakilerin yaptığı bir çok şeyi tasvip etmiyor hatta hayıflanıp ,kızıyorum,,ama kendi müslüman kardeşimi yerden yere vurmayı eleştiyorum,,sadece dualarıımıza samimi hidayet dualarımıza ihtiyaçları ve bizzat kendi şahsiyetlerimizin de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..
selam ve dua ile...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
baştakilerin yaptığı bir çok şeyi tasvip etmiyor hatta hayıflanıp ,kızıyorum,,ama kendi müslüman kardeşimi yerden yere vurmayı eleştiyorum,,sadece dualarıımıza samimi hidayet dualarımıza ihtiyaçları ve bizzat kendi şahsiyetlerimizin de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..
selam ve dua ile...
Rabbim razı olsun çok sağolun kardeşim ben de sizin gibi düşünüyorum
kızıp bağırmayla birşey değişmez. MÜMİNİNN SİLAHI DUADIR

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"

selametle kalın.

"muhakkak ki Allahu teala ,bu dini facir bir kimse ilede kuvetlendirir.(hadisi şerif

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
evet allahın istemediği gibi kapanmamış.cumhurbaşkanın eşi.aslında önce kendimize bakalım bizimde çok günahlarımız var ama şimdi bir mücahide bayanda böyle kapanmaz heralde demi.cumhurbaşkanının eşi diye allah ona torpilde geçmicek.peygamber efendimizin kızlarıda,eşide çok güzel kapalıydı.yani şimdi böyle hem başörtü takanları hemde makyaj yapanları örnek veremezsiniz demi.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Uhuvvet(Kardeşlik)...

Uhuvvet(Kardeşlik)...

Bediüzzaman mü’minlere kin, nefret, düşmanlık, haset, kıskançlık beslemenin hakikat nazarında zulüm ve insafsızlık olduğunu bizzat kendimizden, kendi iç dünyamızdan hareketle örneklendirir:

Bir gemi veya evde dokuz masum, bir cani ile bulunduğunuzu düşününüz. Caniyi cezalandırmak için gemiyi batırmaya, evi yakmaya çalışan bir adamın ne derece zulmettiğini anlarsınız.
Zalimliğini, semâvâta işittirecek derecede bağırırsınız.
Hattâ bunun tam tersi,
“Birtek mâsum, dokuz câni olsa, yine o gemi hiçbir kanun-u adaletle batırılmaz” der Bediüzzaman.

İnsan Rabbânî bir gemi, İlâhî bir evdir.
Elbette her mü’minde iman, İslâmiyet, komşuluk ve benzeri yirmiyi aşkın, masum ve güzel sıfatlar vardır.
Size zararlı gelen olan ve hoşunuza gitmeyen bir cani sıfat da bulunmaktadır. (Ki, sizin birkaç cani sıfatınız bulunabilir!)
Bu tek cani sıfat yüzünden siz kin, düşmalık beslerseniz, manen onun gemisini ve evini batırıp yakmaya teşebbüs etmiş olmaz mısınız?
Bu durum müthiş bir zulüm değil midir?

Mü’minin mü’mine sevgisi, aynı Yaratıcı’nın mahluku olmanın yanında, iman sıfatından dolayıdır da.
Müminin kalbi, beytullah, yani Allah’ın evidir.
Bu evde pekçok masum sıfatlar oturmaktadır.
Bir iki cani sıfat varsa da sevgi sebepleri daha fazladır.
İnsan bizzat zâtı için değil, sıfatı için sevilir.
Mühim olan hangi değerli sıfatları taşıdığıdır.
Bir tane bile olumlu sıfatı varsa, ne kadar olumsuz sıfatları olursa olsun, zatına düşman olmak ve kin bağlamak o masum sıfata haksızlıktır, zulümdür.

Ayrıca, mü’min, kardeşinde bulunan cani sıfatlar için kin ve düşmanlık beslemek değil, şefkat ve lütufla o kötü sıfattan kardeşinin kurtulması için çalışmakla görevlidir.
Bunun aksiyle hareket eden, görevini yapmamanın da cezasını çeker.
Mü’min kalbi buna göre dizayn edilmiştir.
Ona göre hareket etmesi, ayrıca mânevî bir zevk ve lezzet verir.
Demek ki, lütufla ıslâhına çalışmak, aynı zamanda salih amel işlemek demektir. Bazen insan, gururu ve nefisperestliği sebebiyle, şuursuz olarak, ehl-i imana karşı haksız olarak düşmanlık eder; kendini haklı zanneder.

Kin, nefret, düşmanlık, haset, kıskançlık beslemek hikmet nazarında da zulümdür.
Çünkü, insan yapısına, yaratılışına aykırıdır.
Zira, sevgi ve düşmanlık nur ve karanlık gibi zıttırlar; birinin varlığı, diğerin yokluğunu gerektirir.
İkisi, gerçek mânâda birleşmezler.
Dolayısıyla mü’min, kardeşini sever ve sevmeli.
Fakat fenalığı için yalnız acır.
Tahakkümle değil, belki lütufla ıslâhına çalışır...

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ıslah etsin inş.Allah razı olsun paylaşımın için

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
-“Yani, başörtüsü, kadını fikirleştiren bir unsur, değil mi efendim?”
-“Örtü ve örtünmeyi, bir tecrit ve tecrit mevzuu olarak muhteşem muamma haysiyeti diye işaretledikten sonra, bütün bu mânâlara bir “alem” ve “remz” olan başörtüsünü, kadını fikirleştiren bir unsur olarak takdim etmekten daha tabiî ne olabilir?.. Ve derisi yüzülmüş cılk et ve bütün tılsım nahiyeleri galiz bir maddecik hâlinde, sadece gaseyan ettirmeye memur bir cifeden ibaret kadının, bir fikir ve tecrit mevzuu olan kadına nisbeti, bir bardak suyun okyanusa nisbetinden farksızdır!..”

-“Üstadım sizin o harikulade sözünüz: Mahfaza içinde mahfaza, perde ardında perde, binbir mefkûreleştirme vasıtasının sakladığı sonsuz bir kıymet gibi erkek ruhuna nakşedilmiş, çözülmesi gereken bir şifre, bir bilmece, bir sır olan kadın!”
-“Ya, ya, ya!.. Onu şöyle bir cümle ile bütünleyebilirsin: Öbür yanda da, bunu böylece idrak etmiş ve kadında kâinat muhasebesini hülâsalandırmış erkek ki, kadın gözünde mefkûreleştirilmesi gereken!.. Birbirinin şahsiyet aynasında kendini seyreden sahici insan cemiyetindeki şu nizâm şiirine bakın!.. Ve günün yırtık pırtık ve erkekten dönme kadınlarıyla, pestile dönmüş güdük ve kavruk kafalı erkeklerine!.. Bütün dava, o cemiyetle bu cemiyet arasında bir tercih meselesi!..” (3)NECİP FAZILLA BAŞBAŞA-Salih MİRZABEYOĞLU...

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman kadın niçin mi örtünmektedir? Söyleyelim...
Biz, İlahî Kanun’la uyum içine girmek için, Allah’ın yeryüzündeki halifesi olan “insan”ın temsilcisi olma haysiyetini taşımak için örtünüyoruz, bu bir!

Biz, Allah Resulü’nün, Hayber’in fethinde Hz. Aişe’nin örtüsünden yaptığı “sancak-bayrak”ın, İslâm’ın “fetih ve zafer” sembolü olduğunun şuurunda olarak örtünüyoruz, bu iki!
Biz, Medine’de, müslüman kadının başörtüsüne hakaret eden yahudiyi bir kılıç darbesiyle yere seren yiğit sahabînin “şehadet”ine “şahidlik” etmek için örtünüyoruz, bu üç!
Biz, Maraş’ta müslüman kadının örtüsüne el uzatan Fransızları temizleyerek kurtuluş savaşını başlatan Sütçü İmam’ın “imân öfkesini” ve “vatan sevgisini”, vatan hainlerine her an hatırlatmak için örtünüyoruz, bu dört!
Daha sayalım mı niçin örtündüğümüzü, yoksa kifayet eder mi?
Fransa’daki başörtü yasağına gelince… “İnsan hakları ve özgürlüklerinin kısıtlanması” yahut “din ve vicdan hürriyeti” gibi laf kalabalığından öteye geçmeyen yorumların hepsini silen süpüren Oktay Sinanoğlu’nun altını çizdiği husus yeter:
“Tüm Batı ülkelerinde olduğu gibi, söylenmeyen asıl mesele, Fransızların genellikle koyu Hıristiyan olup Haçlı kafalı Müslümanlık düşmanlığının devam etmesi. (bakma sen “laiklik” edebiyatına).”
Ya ülkemizdeki “Haçlı kafalı” İslâm düşmanlarını ne yapmalı? Başörtüsü tartışmaları başlayınca, Kubilay’ı hatırlatarak müslümanlara gözdağı vermeye yeltenenler, önce Sütçü İmam’ın vatan sevgisini hatırlasınlar deriz.
Sahi vatana ihanetin bedeli çok mu ağırdır?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
cumhurbaşkanının karısının tercihi bizi ilgilendirmez.herkes kendi tercihini yapar.isteğen istediği şekilde giyinir.kocası dururken kimseye laf söylemek düşmez.
sanki herkes,hepimiz dört dörtlüğüz,bir cumhurbaşkanının hanımı kaldı.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
cumhurbaşkanının karısının tercihi bizi ilgilendirmez.herkes kendi tercihini yapar.isteğen istediği şekilde giyinir.kocası dururken kimseye laf söylemek düşmez.
sanki herkes,hepimiz dört dörtlüğüz,bir cumhurbaşkanının hanımı kaldı.

Allah CC. razı olsun kardeşim...
Düşmanlık etmek istiyorsak kendi nefsimize düşmanlık edelim...

Mü’minin mü’mine sevgisi, aynı Yaratıcı’nın mahluku olmanın yanında, iman sıfatından dolayıdır da.
Müminin kalbi, beytullah, yani Allah’ın evidir.
Bu evde pekçok masum sıfatlar oturmaktadır.
Bir iki cani sıfat varsa da sevgi sebepleri daha fazladır.
İnsan bizzat zâtı için değil, sıfatı için sevilir.
Mühim olan hangi değerli sıfatları taşıdığıdır.
Bir tane bile olumlu sıfatı varsa, ne kadar olumsuz sıfatları olursa olsun, zatına düşman olmak ve kin bağlamak o masum sıfata haksızlıktır, zulümdür.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman kadın niçin mi örtünmektedir? Söyleyelim...
Biz, İlahî Kanun’la uyum içine girmek için, Allah’ın yeryüzündeki halifesi olan “insan”ın temsilcisi olma haysiyetini taşımak için örtünüyoruz, bu bir!

Biz, Allah Resulü’nün, Hayber’in fethinde Hz. Aişe’nin örtüsünden yaptığı “sancak-bayrak”ın, İslâm’ın “fetih ve zafer” sembolü olduğunun şuurunda olarak örtünüyoruz, bu iki!
Biz, Medine’de, müslüman kadının başörtüsüne hakaret eden yahudiyi bir kılıç darbesiyle yere seren yiğit sahabînin “şehadet”ine “şahidlik” etmek için örtünüyoruz, bu üç!
Biz, Maraş’ta müslüman kadının örtüsüne el uzatan Fransızları temizleyerek kurtuluş savaşını başlatan Sütçü İmam’ın “imân öfkesini” ve “vatan sevgisini”, vatan hainlerine her an hatırlatmak için örtünüyoruz, bu dört!
Daha sayalım mı niçin örtündüğümüzü, yoksa kifayet eder mi?

ismaile

Kayıtlı Kullanıcı
bir Hadis-i Şerifte buyruluyorki ;

"Her kim bir müslüman kardeşinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, Allah'u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. "

(Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58; Tirmizî, Birr ve Sıla, 85)

fatıma tüz zehra

Kayıtlı Kullanıcı
Ama en azından türbanından vazgeçmedi tüm tepkilere rağmen hala onurla taşıyor. Biz milletce daha yakışıksız leydiler gördük.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Adı geçen kurum ve kuruluşlarda bulunan şahıslar örnek bir müslüman olamadılar ise. Bunu bir fenalık yaparak topluma uyarlamak nederece doğrudur ki. Herkez kendi kaderinin sorumlusudur. Babanın işlediği suç oğlundan, oğlunun işlediği suç nasıl ki babadan sorulmaz ise başkalarının sucuda bizlerden sorulmaz...

Elbetteki uyarmak gerekir elbetteki, hakkı hatırlatmak gerekir, Ancak karşımızdakininde bir müslüman olduğunu unutmadan bunu yapmanın dahada büyük bir yararı olacağına inanmaktayım...

Herkes kendi tercihinin sorumlusudur... Din şişme balon değildir ki çektikçe uzasın üfürüldükçe şişsin böyle birşeyin mümkün olmadığı gibi sadece doğru bildiğimize adapte olmanın yararı vardır elbette doğrularımız az ise bize doğruyu gösterecek bir rehberden nasihat dinlemek eminim daha hayırlı olacaktır.. Bir misal vardır. Alim bir zaat gece teheccüd namazlarına kalkarmış, kendisi ile birlikte ailesininde kalkıp namaz kılmasını istermiş ancak oğlu bir gün çok yorgun vaziyette iken kalkamamış bütün çapalarına rağmen alim zaat oğlunu kaldırmış ve namazını kıldıktan sonra biz namaz kılıyoruz herkes yatıyor nolcak bu insanların hali diye babasına söylenmiş. Alim zaat keşke sende yatsaydında o sözü söylemeseydin buyurmuş...

Hata ve yanlışları kendimde aramalıyım, sonra çevremde, daha sonra yakınlarımın çevresinde ve daha sonra toplumun genelini bakmalıyım... Bunun yolu yordamı budur. Herkes kot pantol giyiyor ehli sünnete uygun değil hatta iranın yasasına göre bu pantolonu giymek suç, peki benimde giymem gerek? sakalı jiletle traj etmek haram ancak ben iş gereği olunuyor, gibi.. doğru değildir elbette sonuçta ben sakalı jiletle kesmenin haram olduğunu biliyorum ve bunun sualide bana sorulacaktır. Kaldıki başörtüsü takanda sual olacaktır emin olun oda doğruluk payını biliyordur diyorum ve konunuz süresiz kapatılmıştır.

Selam ve dua ile

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt