Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nefsinizi Yenmek İçin Neler Yapıyorsunuz? (1 Kullanıcı)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Ben nefsimi yenmek için gecenin yarısında kalkıp teheccüd namazı kılıyorum, sonra yaparım diye düşünüyorsam hemen yapmaya başlarım, namazlarımı ilk dakikasında kılmaya özen gösteririm, üşengeçlikten kurtulmak için her namazda abdest alırım...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Günahkar kullar olarak nefsi yenecek temizlik bizlerde yok. Ancak yaptıklarından tövbe ile Allah c.c. sığınmak gerek.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar diliyorum ,
gönül dostları,
genelde oruçlu olmaya çalışırım.

Y0lcu

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın selamı üzerinize olsun.Nefsi arındırmak için Allah'ın hoşnut olduğundan hoşnut olmak ve kızdığı şeylerden de uzak durmaya çalışmak gerekir. Bunları da öğrenmek ve nefsimizi eğitmek için ancak Allah'tan gelen okuyuşu okumak ve dinlemek gerekir. yine de Ben nefsimi temize çıkarmam, çünkü Rabbimin merhamet ettiği hariç, nefis aşırı derecede kötülüğü emreder. Şüphesiz Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Allah'ın dilemesi dışında kendime bile ne bir faydaya ne de bir zarara gücüm yetmez. Muhakkak ki bende diğer kullar gibi Allah'ın yardımına muhtacım. O hiç bir haksızlık yapmadan dilediğini temize çıkarır.

Kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
53/31. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey Allah’ındır. (Bu) kötülük edenleri yaptıklarıyla cezalandırması,
iyilik edenleri de daha güzeliyle mükâfatlandırması için (böyle)dir.
53/32. Onlar, ufak tefek kusurları dışında, büyük günahlardan ve çirkin işlerden uzak duran kimselerdir.
Şüphesiz Rabbin, bağışlaması çok geniş olandır. Sizi, topraktan yarattığında da ve analarınızın
karnında ceninler iken de, en iyi bilendir. Bunun için kendinizi temize çıkarmayın. Çünkü O, Allah’a
karşı gelmekten sakınanları en iyi bilendir.

91/1. Güneşe ve onun aydınlığına andolsun,
91/2. Onu izlediğinde Ay’a andolsun,
91/3. Onu ortaya çıkardığında gündüze andolsun,
91/4. Onu bürüdüğünde geceye andolsun,
91/5. Göğe ve onu bina edene andolsun,
91/6. Yere ve onu yayıp döşeyene andolsun,
91/7,8,9. Nefse ve onu düzgün bir biçimde şekillendirip ona kötülük duygusunu ve takvasını (kötülükten
sakınma yeteneğini) ilham edene andolsun ki, nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir.
91/10. Onu kötülüklere gömüp kirleten kimse de ziyana uğramıştır.

29/45. Kitaptan sana vahyolunanı oku, namazı da dosdoğru kıl. Çünkü namaz, insanı
hayâsızlıktan ve kötülükten alıkor. Allah’ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah,
yaptıklarınızı biliyor.

13/28. Onlar, inananlar ve kalpleri Allah’ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı
anmakla huzur bulur.

89/27. (Allah, şöyle der: ) “Ey huzur içinde olan nefis!”
89/28. “Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!”
89/29. “(İyi) kullarımın arasına gir.”
89/30. “Cennetime gir.”

3/95. De ki: “Allah, doğru söylemiştir. Öyle ise hakka yönelen İbrahim’in dinine uyun. O, Allah’a ortak
koşanlardan değildi.”

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
belki çok farklı yapıdaki insanların çok farklı yöntemleri olabilir ama nefsime ağır gelen bir durumda hemen ölümü ve hesap gününü düşünmeye çalışıyorum. Mesela yatsı namazını genelde dışarıda kılmak zorunda kalıyorum. Hemen aklıma vesveseler geliyor, evde kılarsın , sıcak suyla abdest alırsın, ne acelen var?, 13 rekat uzun sürer önce işini bitir, ...........bla bla bla.

ölüm düşüncesi bana göre müthiş bir ilaç , gerçi doğrumu yapıyorum bilmiyorum belki uzman bir terapistte filan da danışmak lazımdır, ama hemen ya eve gidemeden ölürsem diye düşünüyorum!!!!!

sonra klasik kıyaslama; bilmem kim ile randvulaşırken 1dk. bile geç kalmıyorum, ama namazı önemsemiyorum. neyi neye tercih ediyorum!! hemen bu düşünceler kafamda beliriveriyor.

bir başka bana iyi gelen, yapmam gerekeni yaptıran yaklaşımda şu : gün 24 saat ben en fazla 5 saat uyurum , toplam namaz süresi 1 saati geçmez. ilk okul 2 matematiği ile 23 saatimi ayrıdığım bir dünya !!! wowwww

zaten nefse zor gelebilecek tek ibadet namaz gibi geliyor bana. zekat yılda bir, oruç 1 ay . hac ömründe bir defa. farzlar içersinde namaz bizi yaratan ile aramızdaki bağın güçlü kalmasını sağlayacak en önemli ibadetlerden biri.

kısaca nefsi yenmenin benim açımdan en kısa yolu öleceğimi ve bu anların hesabının bende sorulacağı

vesselam..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt