Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NEFS MERTEBELERİ SİZİN NEFSİNİZ HANGİ DURUMDA?!!!! (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
nefs asla ölmez ve öldüremeyizde
nefs tıpkı bir ateş gibidir
bir yerde sönerken başka bir yerde yeniden alevlenir

S.A KARDEŞİM SENDE BAŞKALARININ FETVA VERDİĞİ GİBİ DAĞA ÇIK İSTEDİĞİN ŞEYLERİ YEME NEFSİN İÇİNDEN BİR RUH GİBİ ÇIKSIN.RUHUN İÇİNDE BİR CANAVAR SİZİN HABERİNİZ YOK!!!BUNLAR BENİM DEĞİL BAŞKALARININ SÖYLEDİKLERİDİR BEN İRONİ KATTIM SADECE.SELAMETLE KALIN.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
nefsin mertebeleri ile ilgili yazdığınız bilgiler için teşekkür ederim

bir insanın kendi nefsinin mertebesini bilmesi mümkün değil
ne düşünürsek düşünelim bu sadece kuru bir zan olur. nefsin mertebelerini ölçebilmek için en azından nefsin son mertebesin/en yüksek mertebesine ulaşmamız lazım olacak..
evet kitabta yazıyordur şu şu mertebedir diye ama insan kendi nefsini mi bilmiş ki nefsim şu mertebededir diye zan edecek, yani yanlıma ihtimali var

Allaha emanet olun..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;664186' Alıntı:
nefsin mertebeleri ile ilgili yazdığınız bilgiler için teşekkür ederim

bir insanın kendi nefsinin mertebesini bilmesi mümkün değil
ne düşünürsek düşünelim bu sadece kuru bir zan olur. nefsin mertebelerini ölçebilmek için en azından nefsin son mertebesin/en yüksek mertebesine ulaşmamız lazım olacak..
evet kitabta yazıyordur şu şu mertebedir diye ama insan kendi nefsini mi bilmiş ki nefsim şu mertebededir diye zan edecek, yani yanlıma ihtimali var

Allaha emanet olun..

bişey değil kardeşim eğer öğrenilmeseydi öğretilmezdi sanırım.selametle kal kardeşim allaha emanet ol

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
bişey değil kardeşim eğer öğrenilmeseydi öğretilmezdi sanırım.selametle kal kardeşim allaha emanet ol

değerli kardeşim Nevin, yani şunu demek istedim şu okuduğumuz nefis mertebelerinde denilmiyor mu "levvame" sabit bit hale sahib değil, günahtan tövbe edip duruyor ama aynı zamanda günahı de işliyor ...hali sabit olmayan insan nasıl halini tesbit eder? bimek ayrı paraktikte uygulayabilmek ayrı .haller yaşanmadan anlaşılmaz..zandan hakikate geçiş sadece mülhimede başılyor, nefsin şerrinden mahfuz olanlar ise en yüksek makamına ulaşanlardır..
insan en azgın düşmanı olan nefsi hakkında zanda bulunması ne kadar doğru olur?

Nefsin mertebelerini bilmek çok güzel bir bilgidir , ama nefsin mertebesini anlamak için yeterli değildir. sebebi yine nefsin kendisidir. bir şeyin aklen uygun olmadığını anlıyoruz ama duygu dünyası denilen nefis yaptırıyor .bunun gibi. Nefsin mertebeleri ibadetü taatla zikirle geçiliyor asıl olan bunları yapmaktır
Abdülkadir Geylani (ks) de der ki : nefsin son nefesine kadar düşmandır ,emniyete varıncaya kadar sopayı üzerinden kaldırma muhalefet et..
nefsin şerrinden emin olanlar sadece Peyagmberlerdi.

Allah göz açıp kapayıncaya kadar nefsimizin eline bırakmasın bizi ,nefsimizin şerrinden muhafaza eylesin

Selametle kalın

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;664219' Alıntı:
değerli kardeşim Nevin, yani şunu demek istedim şu okuduğumuz nefis mertebelerinde denilmiyor mu "levvame" sabit bit hale sahib değil, günahtan tövbe edip duruyor ama aynı zamanda günahı de işliyor ...hali sabit olmayan insan nasıl halini tesbit eder? bimek ayrı paraktikte uygulayabilmek ayrı .haller yaşanmadan anlaşılmaz..zandan hakikate geçiş sadece mülhimede başılyor, nefsin şerrinden mahfuz olanlar ise en yüksek makamına ulaşanlardır..
insan en azgın düşmanı olan nefsi hakkında zanda bulunması ne kadar doğru olur?

Nefsin mertebelerini bilmek çok güzel bir bilgidir , ama nefsin mertebesini anlamak için yeterli değildir. sebebi yine nefsin kendisidir. bir şeyin aklen uygun olmadığını anlıyoruz ama duygu dünyası denilen nefis yaptırıyor .bunun gibi. Nefsin mertebeleri ibadetü taatla zikirle geçiliyor asıl olan bunları yapmaktır
Abdülkadir Geylani (ks) de der ki : nefsin son nefesine kadar düşmandır ,emniyete varıncaya kadar sopayı üzerinden kaldırma muhalefet et..
nefsin şerrinden emin olanlar sadece Peyagmberlerdi.

Allah göz açıp kapayıncaya kadar nefsimizin eline bırakmasın bizi ,nefsimizin şerrinden muhafaza eylesin

Selametle kalın

tabii haklısınız insanın kendini yükseklerde görmesi başlı başına bir sorun zaten..Nefsimi yendim şu boyuttan şu boyuta geçtimNamaz kılıyorum oruç tutuyorum vs.vs.Sonuçta nefsle ilgili bilgileri okuyunca insan azçok kendini tanır..insanın nefsi can çıkıncaya kadar onunladır bunu bende biliyorumAma maalesef birileri nefsimizi yenebileceğimizi.Nefsimizin İçimizde bir yaratık gibi yaşadığını doğduğumuzda 30 metre olarak doğduğunu söylüyorlar.Allah fethullahçıların şerrinden korusun bizleri bişey demiyorum diyorum ama ...Allah ıslah eylesin nediyeyim mübarek ezan vakti...allaha emanet ol

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
tabii haklısınız insanın kendini yükseklerde görmesi başlı başına bir sorun zaten..Nefsimi yendim şu boyuttan şu boyuta geçtimNamaz kılıyorum oruç tutuyorum vs.vs.Sonuçta nefsle ilgili bilgileri okuyunca insan azçok kendini tanır..insanın nefsi can çıkıncaya kadar onunladır bunu bende biliyorumAma maalesef birileri nefsimizi yenebileceğimizi.Nefsimizin İçimizde bir yaratık gibi yaşadığını doğduğumuzda 30 metre olarak doğduğunu söylüyorlar.Allah fethullahçıların şerrinden korusun bizleri bişey demiyorum diyorum ama ...Allah ıslah eylesin nediyeyim mübarek ezan vakti...allaha emanet ol

amin amin kardeşim
öyle mi diyorlar? tabi en temel konularda bile sapmışlar tuhaf değil
insanın nefsi /benliği metrelerle mi ölçülür? madde değilki
"nefsini bilen Rabbini bilir"..
Allah razı olsun Allaha emanet olun

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;664380' Alıntı:
amin amin kardeşim
öyle mi diyorlar? tabi en temel konularda bile sapmışlar tuhaf değil
insanın nefsi /benliği metrelerle mi ölçülür? madde değilki
"nefsini bilen Rabbini bilir"..
Allah razı olsun Allaha emanet olun

günaydın

evet malesef üniversitedeyken sohbet etmişlerdi onların yurdundaydım.Hatta bazı arkadaşlar benim içimde bir canavarmı var yani diye dalga geçmişlerdedi.Kısacası insan nefsini yenebilirmiş!!!!tamamen içinden atabilirmiş!!!.selametle kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt