Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Neden sağlık problemi ile sınanırız.... (2 Kullanıcı)

imported_melek_6

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar... Benim de doğuştan bir sağlık problemim var ve bu toplumda dikkat çeken estetiki bir problem.. Sadece bu kadar probleme bile çoooook üzülüyorum a sosyal oldum... Daha zor durumda olanlarımız eminim vardır... Problemlerle nasıl başedicez .. Sınavımızı nasıl geçicez.... Dua edin sağlık problemi olanlara ... Sınavında zorlananlara... Allah razı olsun...şimdiden.....

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH C.C. kime hayır dilerse, ona musibet verir" Hadis'i Şerif / Buhari

"Kullarımdan herhangi birine, bedeninde, malında veya evladında bir musibet tevcih ettiğim vakit, bu musibeti Sabr-ı Cemil ile karşılarsa, kıyamet günü onun için mizan kurmak ve defte açmaktan haya ederim" Hadis'i Kûdsi / Hakim, Deylemi

"Kimin iki kızını veya iki gözünü alırsam, onun mükafatı ebedi cennetimde kalmak ve Benim Cemalime bakmaktır." Hadis'i Kûdsi / Taberani

"Serveti kaybolmayan ve vücudu hastalanmayan kulda hayır yoktur, ALLAH'u Teâlâ bir kulu sevdiği vakit onu ibtila eder. İbtila ettiği zamanda ona sabretmesini öğretir." Hadis'i Şerif / İbn Ebi'd Dünya

imported_melek_6

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun... Ya kulun sabrı tükenmişse ne yapacak... Gönül huzurumu geri istiyorum...

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Hadis No : 4679
Ravi: Ebu Hüreyre ve Ebu Said
Tanım:Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık, bir üzüntü hatta ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağrifet buyurur."

Hadis No : 4680
Ravi: Cabir
Tanım:Resulullah (sav), Ümmü's-Saib (ra)'in yanına girdi ve: "Niye zangırdıyorsun, neyin var?" dedi. Kadın: "Humma (sıtma)! Allah belasını versin!" dedi.Aleyhissalatu vesselam da: "Sakın hummaya sövme! Çünkü, o, insanların hatalarını temizlemektedir, tıpkı körüğün demirdeki pislikleri temizlediği gibi!" buyurdular."

Hadis No : 4685
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Mü'min erkek ve kadının nefsinde, çocuğunda, malında bela eksik olmaz. Ta ki hatasız olarak Allah'a kavuşsun."

Hadis No : 4687
Ravi: Enes
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri ferman etti: "izzetim ve celalim hakkı için, mağfiret etmek istediğim hiç kimseyi, bedenine bir hastalık, rızkına bir darlık vererek boynundaki günahlarından temizlemeden dünyadan çıkarmayacağım." [Rezin tahriç etmiştir.]

Yani demek ki Allah seni seviyor, seni günahsız olarak bırakmak istiyor... Biraz daha sık dişini Melek ablacığım...

imported_melek_6

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun... Hiç böyle bakmamıştım olaya... Hem maddi alemde yaşayıp hem böyle düşünebilmek zor oluyor ... Allah razı olsun bana hatırlattığın için... İnşallah Allahın sevgisine layık olabilirim sınavımı geçebilirim....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt