Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne olacak benim bu zavallılıgım? Niye hep ezik bi insan olarak kalıyorum . (1 Kullanıcı)

trewq

Kayıtlı Kullanıcı
Artık hayattan bıktım , herkesten daha ezik hissediyorum kendimi öyleyim de çünkü..Çirkin yüzüm dalga geçmeye cok müsait , 1000 kişide bir var benim kadar yüz çirkinliği.İsyan etmiyorum , ama Allah'ım nolur beni biraz güzelleştir.Güzelleştir derken en azından çirkinliğimi al yarabbim.Konusmayı bile beceremiyorum.Diksiyon sıfır , çelimsiz zayıf vücudum ve çirkin yüzümle insanlar beni hep aşağılıyor , eziyor , kusurlarımla dalga geçiyor.Bu kusurları kapatamıyorum da.Kendime güvenim 0.Çekingenlik , utangaclık tavan yapmış durum da.Üniversiteye hazırlanıyorum bir de.Ben okusam ne olur ki ? Bu kadar özgüvensiz , iki kelimeyi bi araya getiremeyen , getirmeye calısırken de kızaran, çogu insan tarafından tipiyle dalga geçilen bi insandan ne olur.Sırf bu ezikliğimden arkadaş bile edinemiyorum.Doğma büyüme yaşadıgım mahallemde cagırıp takılabileceğim bir arkadaşım bile yok.Dirençsiz vücudum yüzünden sürekli hastalanıyorum , okulda benim kadar hastalanan biri yok.Hayatı en kötü yaşayanlardanım neyseki evim barkım ailem var yine de.Ama ne yapıyım ben şimdi , nasıl insan gibi insan olacagım , ne zaman diğer insanlar gibi olacagım , ne zaman benim de arkadaşlarım olacak , insanlar benimle dalga geçmeyi bırakacak.Beddua edicem coguna artık yeter..Kullugumu yerine getiremediğim için öbür tarafa gitmeye de hazır değilim henüz , diyemiyorum ki yarabbi al canımı kurtar beni bu lanet hayattan.Derdimi de kimseyle paylaşamıyorum görünmeyen ezikliklerim de ortaya çıkmasın diye.En azından burada paylasayım sorunlarımı dedim.Ne olur bari siz benim için bi hayırlı dua okuyun.2 yıldır bunlar için dua ediyorum Allah'ıma ama hala aynıyım.Şu kardeşinizin dertlerine derman olabilmesi için Allah'a bir de siz benim için hayır dua da bulunun..Okuyup vaktini harcayandan Allah razı olsun.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün alyküm kardeşim.
Allah onu sevenlerle birliktedir.ona tam olarak ibadetlerini yerine getiremediğini söylemişsin.belki de duanın kabul olmamasının sebebi budur.ve namazını haklkını vererek kılmaya başladığında göreceksin ki yalnız değilsin.arkadaşın olmasa bile o sana en yakın olandır.ondan daha iyi seni anlayacak biri yoktur.ve böylece sen namazla ona yaklaşacaksın ve bunca zaman yalnız olmadığını sadece onun farkında olmadığının farkında olacaksın.kendinize güveniniz eminim onun sevgisini yüreğinizin derinliklerinde hissettiğinizde yerine gelecektir.Allah sevdiği kullarını yalnız bırakmaz.siz Allah ı severseniz o da sizi sever ve kullarının da sizi sevmesini sağlar güzel kardeşim.llah eğer bir kulunu severse meleklerine emredermiş ben o kulumdan razıyım sizlerde onu sevin diye.ve melekler bunun üzerine yeryüzüne inerek insanların kalbine o insanın sevgisini koyarlar ve böylece Allah ın rızasını kazanan insanlarında sevgisini kazanmış olur.
ayrıca Kur'an-ı Kerim okumanın ve teheccüd namazı kılmanın insanın yüzüne güzellik verdiğini biliyor muydunuz?aslında Rabbimiz e ibadet ederken her türlü güzelliğe ve sevgiye sahip olmuş oluyoruz.
derslerinizi çalışmayı da sakın bırakmayın kardeşim.onlara göstermelisiniz ne kadar başarılı olduğunuzu.en azından başarılı olursanız sizi ezemezler.belki de şu ana kadar imtihan edilmişsinizdir.üniversite ye hazırlandığınızdan bahsetmişsiniz.sizin için orada çok güzel hayırlı bir yaşam hazırlamıştır belki de Rabbim iz.
inanın kardeşim yukarıda da belirttiğim gibi Rabbimiz e yaklaştığınızda her
işinizin nasıl bir anda güzelleştiğini göreceksiniz.yeterki siz imtihan aşamasında isyankar olmayınız.
Allah a emanet ol güzel kardeşim.
selam ve dua ile...(sizin için dua edeceğim inşallah)

ılgın_gümüş

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba arkadaşım senin bu sorunun bir benzerinide ben hissediyordum ama elime bir kitap geçene kadar rabbim o kitabı yazandan razı olsun, orda şu cümlelere yer veriyordu;
allah kimseyi çirkin yaratmyor aslında ama herkese farklı farklı güzellikler veriyor belki yakışıklı değilsiniz ama içinizde ne güzellikler vardır sizin bile unuttuğunuz. bunun farkına vardığınızda bakın neler değişecek hayatınızda rabbim dileseydi sizi kedi yapabilirdi kuş yapabilirdi taş yapabilirdi ama yapmamış sizi yer yüzünün halifesi insan yapmış bundan daha önemli değer varmıdır. rabbim size değer vermişki sizi insan yaratmış, sizinle dalga geçen arkadaşlara gelince sizde kendinizle barışık olunca onların dediklerini aldırış etmeyeceksiniz hatta siz kendi kendinizi eleştireceksiniz, hatta bu hoşunuzada gidecek emin olun, bizim ailede kısa boylu yok daha doğrusu sülalede ama rabbim bana kısa boylu olmayı layık görmüş ne yapayım daha önceleri çok bunaldığım zorlandığım zamanalar oldu ama onlar yanında kendime takılmaya başladım gördüm ki çok üzülecek bişey yokmuş daha doğrusu rabbim beni insan yaratmış yüzbinkere şükür olsun bunun farkına vardım rabbim sizinde yar ve yardımcınız olsun selam ve dua ile kardeşim

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
bunlar bu kadar kafaya takılmamalı herkeze ayrı bit yüz (çirkinde olsa) ayrı bir imtiham vardır takmamak en iyisi zorda olsa.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O'ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, herşeyden haberdar olandır. (hucurat 13)

kardeşim üzlme..Allah tan kork..ün üstün sen olursun..insanların kötü sözleri de seni üzmesin...güzül yüzlü olmaya biliriz degil mi, zaten bir yüz ki bir kaç sene sonra yaşlanınca buruşur gider...

insanları yüzüne göre, boyuna-posuna, malına mülküne göre mi sevecegiz...sadece Allah korkusu önemlidir..inşallah üzlme..ben seni Allah için cok sevdim..Allah seni salihlerden etsin kardeşim..üzlme inşallah...

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm ...

Bizleri kıymetli yapan bedenimiz , malımız , mevkimiz değildir ;imanımız , ruhumuz , kişiliğimiz ve donanımımızdır.

Siz ruhunuzun ihtiyaçlarını karşılarsanız , kendinizi sevmeye başlayacaksınız zira ne kadar güzel yaratılmış olduğunuzun idrakine varacaksınız.
Siz kendinize değer vermeye başlayınca , etrafınızda ki herkes de sizi sevecek ve size değer verecektir.

Unutmayınız ki hiç kimse size kabul etmediğiniz , izin vermediğiniz şekilde davranamaz.
İlk adım , sizin kendi değerinizi anlamanızdır.

Bu nasıl olacak peki ?

Biz insanlar dünya hayatına ne için getirildik ? Sadece '' Rabbimize Kulluk '' için...
Nasıl Kul olacağız ? O en güzel Sevgiliyi tanıyarak , ona ibadet etmenin lezzetine vararak , onun istediği hayatı yaşayarak...

Siz tüm bu güzellikleri hayatınıza almaya başladığınızda , emin olun ki içinizin güzelliği dışınıza da yansıyacak...

Rabbimizin sevgisi ile kendinizi bulabilmeniz duasıyla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt