Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne Kamusal Alanı Ulan...BÜTÜN ALANLAR ALLAHIN.. (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Kamusal Alan Kimin?


Hele şükür, bir yuvarlak masanın etrafında buluşturduk sizleri. Birbirinizin yüzüne bakın, bakmaya yüzünüz varsa! Dökün, eteğinizdeki taşları!
Eğri oturun, ama doğru konuşun, izm’lerinizin aşkına. Alanlara sığmazdınız. O meydan senin, bu meydan benim; koşturup dururdunuz. Özel alan, tüzel alan, kamusal alan…
Şimdi dökülsün sözler. Kalmasın hiçbir şey, gizli kapaklı. Niyetiniz çıksın ortaya. Bilsin, cümle halk. Kim, neyin hizmetinde? Kim, kimle? Kim, kime karşı?
……………………………..
“Sizinle başlayalım, ibretlik sözlere. Masanın sol’undasınız. En eskisi sizsiniz, politikanın. ‘Tecrübe, insanın hayatta yediği kazıkların bileşkesidir’ demezseniz, tecrübelisiniz üstelik.
Söz büyüğün, sofra küçüğün. Ne olacak, bu kamusal alanın hali?”
“Biziz devleti kuran zihniyet. Keriman Halis’i Belçikalarda yarıştıran, Avrupa güzeli seçtiren biziz, yıl Otuz İki’de.
Gerçi, jüri başkanı ağır laflar etti. Osmanlını namusunu burada yıkmışlar, işte çağdaş Türk kızı(!)…
Olsun, sineye çektik o sözleri. Kanka olduk başkanla. Yeter ki sıyrılsın Anadolu, başındaki örtüden!
Yetmiş yedi sene sonra yine Brüksel’de duyuldu namımız. Ünümüz sınırlar aştı. Yine bir Türk kızı çıktı sahneye. Bu sefer Belçika’yı temsil edecek.
Aydınlanmacı (!) devrimimiz, yoluna tam gaz devam! Muhalefette olsak da, kadrolarımız iktidarda. Baktık başımız darda, iki satır dilekçe, gideriz mahkemeye.
Bize rağmen zor. Özgürlük, kanunların çizdiği kadar. Kanla yoğurduk ülkeyi, bir baştan bir başa! Tesettür yüreklerden silinene kadardır, varlık sebebimiz.”
………………………..
“Sağ kulvarın duayenisiz. Liberal görüşlerinizle tanınıyorsunuz, bu ülkede. Sizin kamusal alan tarifiniz?”
“Liberallikten anladığımız sınırsız ithalat. Kazan, üretemediğini satın al. Korkma, borçlanmaktan. Entegre ol, Nato’yla.
Kör olmalıyız kimi zaman. Yoksa, hürriyetleri genişleteceğiz diye, aşınır anayasal nizam. O vakit batarız, bu gemide. İzni devlet verir, o da zamanı gelince.
Şu ekonomik durgunlukta bir de bunla uğraştırma. Bulan iyi bulmuş, kamusal alanı. Dokunma. Kolayını söyleyeyim mi! Aç kapa artema!
Bakma sen, meydanlarda gürlediğimize. Oylar patlayana kadar, sandıklar tulum çıkana dek muhafazakarlığımız.
Seçmen sorgulamıyor nasılsa, neyi muhafaza ettiğimizi.
Sol izin verse, biz karşı çıkarız. Verilmiş sözümüz var, lionslara. Sarı kız yıprandı mı, acemi oğlanı süreriz piyasaya.”
…………………………..
“En sağdasınız, sizin açılımız var mı?”
“Bizi bilen bilir. Devletin kutsallığına kutsallık kattı, beş bin gencimiz. Mamak’ta tabutluklara atıldılar, ama olsun. Rejimin hayatiyeti daha önemli.
Kavakçı yanlış yaptı. Mebus maaşını ayağının altına aldı. Vermedi taviz, örtüsünden. Ama biz ne yaptık?
İknacı vekillerimiz, çözdüler sorunu. Hem de kökten. Or’lar, kor’lar, nasıl alkışladılar ordan.
Fena mı oldu? Hem iktidarı paylaştık, kıyısından köşesinden. Hem de, yasakları baş tacı yaptık, gönülden.
On beşine gelmeden elif be’ye gidemez oldu sayemizde.
Hem, tesettür Arap adeti. Adından kaçarız, Arap’ın, Acem’in.
Çeşitlilik olsun diyedir, üst kurula aldığımız bir kaçı. Saygılı görünürüz, ezana minbere. Yoksa barajın altına ineriz, tepetaklak aşağı.”
…………………………
“Sol’unda sol’undasın! Ya sen!”
“Otuz yıldır dağlarda süründüğümüz bunun için. Din afyondur, buyurmuş(!) büyüğümüz.
Şehirden, köyden kaldırdığımız kızları önce örtüden soyutlarız. ‘Kız, güzelliğin çıktı meydana! Artık böylesin!’ diye de takılırız.
Dedesi Tillo’da molla, kendi dağda gerilla. İşte laik projemiz. Gerçek savaşımız bunlarla.
Ne güzel buluştuk sizinle, ortak paydada. Ölen ölsün, bundan sonra da. Bizi düşman bellesinler siyasi kulvarda.
Vuralım bunlara, siz sağdan, biz soldan. Siz ovadan, biz dağdan. Oyun tuttu, şimdiye dek.”
……………………….
“Dördünüzü dinledik, keyiften dört köşesiniz. Sun’i didişme sizinki. Asıl kavganız Vahiy’le.
Yaradan’ın: ‘Biz sizi, karanlıklardan aydınlığa çıkardık!’ sırrı buymuş meğer. Karanlıklar… Sağ, sol ve ara yönler…

Aydınlık tek. Ana yön.

Sal’larla, sel’lerle boğuşurken Anadolu, kıyamet üstü bir gerçek var:

Bütün alanlar Allah’ın!”


Tarık Sezai KARATEPE


 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Müslüman Öğrencilerden Açıklama


images

Yıldız Üniversitesi'ndeki müslüman öğrenciler, merkez kampüste yaşanan başörütsü tartışmasına ilişkin açıklama yaptı.
Müslüman öğrencilerin açıklaması:

24 Ekim 2010


Türkiye'nin kronik sorunlarından birisi olan başörtüsü, içinde bulunduğumuz süreçte yine gündemi belirleyen en önemli başlıklardan bir tanesi oldu. Başörtüsünün kamuya ait bazı bölgelerde serbest bırakılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kimi kesimler tarafından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyorken kimi kesimler tarafından da ülkeyi karanlığa boğacak bir uygulama olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme ilişkin bir gelişmede Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş yerleşkesinde gerçekleşti. Türkiye Komünist Partisi'ne(TKP) bağlı bir grup öğrencinin "Fermanları Yırt At, Ayağa Kalk" başlıklı afişine, üniversitedeki başörtüsü ve özgürlükleri savunan öğrencilerin tepki göstermesi üzerine olaylar çıktı. Afişin içeriği, başörtüsü yasağına getirilmeye çalışılan özgürlükleri ve üniversitelerde sivil polislerin resmiyete kavuşmasını eleştirmeye yönelik hazırlanmıştı.

Afişte başörtüsü ile ilgili kullanılan ifadelerle İslam'ın değerlerine hakaret edildiği iddiasında bulunan öğrencilerin, söz konusu ifadelerin afişlerden çıkartılması yönündeki taleplerini geri çeviren TKP, Öğrenci Kolektifleri ve Ekim Gençliği isimli gruplar okulda gerginliğe sebep oldular. Olayla ilgili olarak açıklama yapan özgürlük yanlısı grubun ifadeleri şu yönde;

"20 Ekim 2010 tarihinde TKP'li öğrencilerin hazırladığı "Fermanları Yırt At, Ayağa Kalk" adlı afişte İslam'ın bir değeri olan başörtüsüne yönelik hakaret dolu ifadeler, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde İslami hassasiyetlere sahip olan bizleri rahatsız etmiştir.

Hükümetin ve ilgili kurumların başörtüsü ile ilgili çalışmalarından hareketle İslami değerlere hakaret içeren bu afiş kabul edilemez. Yıldız'daki öğrenciler olarak afişteki İslam'a hakaret eden bu ifadelerin çıkarılması talebinde bulunulmuş lakin bu talepte hiçbir orta yol bulunamamıştır. Okuldaki gerginliğin asıl müsebbipleri olan bu derin yapılanmaların, ülkenin kaosa sürüklenmesi için ellerinden gelen bütün provokatif eylemleri gerçekleştireceklerinin bilinilmesi gerekir. Bu provokasyonların içerisinde her zaman hakikat tarafında olma gayreti içinde olduğumuz da unutulmamalıdır. Hakaretlerle dolu bu afişi indirmek istememizin sonucunda ilgili gruplar tarafından faşizan bir müdahaleye maruz kaldığımızı da bildirmek isteriz.

Olayları çıkartan bu grupların kendi sitelerinde gündemi yanıltmaya yönelik yaptığı haberler hiçbir hakikat de taşımamaktadır. TKP'nin sitesinde "Polis Müslüman Gençlik'in Emrinde" adlı bir basın açıklaması yapılmış ve üniversitelere polisleri bizlerin soktuğu ve onlarla işbirliği yaparak TKP'li öğrencileri dövdürttüğümüz iddiasında bulunulmuştur. Şu bilinmelidir ki o provokasyon kokan afişi hazırlayanlar TKP'lilerdir. Hakaret içeren ifadelerin çıkarılmasını istememizin sonucunda hiçbir ortak yol bulmak istemeyenler de yine onlardır. Üniversiteye polisin müdahale etmesine sebep olan da, TKP'nin uzlaşmacılıktan yana olmayan tutumu ve faşizan yaklaşımlarıdır.

Üniversitelerin özgür bir fikir ortamı olması gerektiğini, her düşüncenin hakaret içermemek kaydıyla ifade edilebileceğine inanan biz Yıldız'lı öğrenciler bu ve buna benzer olaylar karşısında sessiz kalmayacağımızı bildirmek isteriz."
 

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11,102
Tepki puanı
22
Puanları
38
Konum
Mevlana diyarı
bu hakkı elimizden alanlar elbet hesap verecek!!!

dfls.jpg


eyvallah abicim gönlüne sağlık...
 

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
679
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
kamusal alanı Allahsızlar zaptedmiş baska bir acıklaması olamaz!'
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
Bazıları bunu anlamıyorlar yada anlamak istemiyorlar
 

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
37
Puanları
48
Konum
Ankara
Allahın rahmeti sonsuz, azabı ise çok çetindir. Bunlar Allahın kurallarıdır. Allah elbette dinini tamamlayacaktır.
 

ؤشىثق

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
148
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Baş örtüsü sorununa artık bir dur denmeli.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt