Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ne kadar da cesursunuz... (1 Kullanıcı)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
NE KADAR DA CESURSUNUZ?
Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama insanların birçoğunda varolan yaygın inanışlarından bir tanesi kendilerini çok cesur görmeleri. İnsanın toplum içindeki çekingenliği ya da girişkenliğinden bahsetmiyorum. Söz etmek istediğim insanların toplum içinde çekingen bir tavra sahip olup etliye sütlüye karışmadan yaşamayı “İyi İnsan” modeli olarak görüp Allah’ın karşısında kendilerini çok cesur ilan etmeleri. İçki içen biri, içiyorsam cezamı çekerim diyerek günahını sahiplenebiliyor. Ya da namaz kılmadan yaşamını sürdüren bir başkası nasıl olsa ölüm bana uzak diye düşünerek tövbe etmeyi yaşlılık yıllarına erteliyor. Bazıları tamamen kendi istediklerine göre bir yaşam sürüp ancak 60 yaşından sonra Allah’ı anmayı, Hacca gitmeyi ve sonrasında ibadete kapanmanın planlarını yapıyor belki de. Sanki bu insanlar Allah’la oyun oynuyor.

Ben bu kadar cesur değilim. Allah’ın insanların derilerinin tekrar tekrar yüzüleceğini söylediği, bağırsaklarının kaynar suyla doldurulacağını söylediği Cehennem’in yakınından bile geçmek istemiyorum. Allah’ın inanmak, namaz, zekat, oruçla ibadet etmek, Allah yolunda yaşamak yolundaki emirlerini ne kadar uygulasam da Allah’ın söylediklerini gereğince yerine getirememiş olmaktan korkuyorum. Allah’ın kurduğu sisteme her baktığımda Allah’ın kurtulaşa ermemiz için verdiği “Yaşam Reçetesi” olan Kuran’ı daha iyi anlamak için Kuran’a daha sıkı sarılıyorum. Allah’ın adil olduğuna gönülden inanıyorum. Nasıl ki Allah’a ortak koşan, cinayet işleyen, insanlara türlü kötülükler yapan biri için Cehennem’de daha çok azap varsa; Allah’ın yolunda savaşan, hayatını Allah rızası için yaşayan, tüm yaşantısını Allah’ın isteklerine göre düzenleyen biri için de Cennet’te daha çok imkan olduğunu belirten sözlerine teslim oluyorum Kuran’ın.

Ben bu kadar cesur değilim. Onun için ben müslüman olmayı seçiyorum ve Allah’a teslim oluyorum. Beni varedene karşı kulluk görevimi en iyi şekilde anlayıp yaşamımı Allah’ın istediği şekilde sürdürmeyi seçiyorum. Günahların büyüğünden de küçüğünden de uzak durmayı seçiyorum. Ben hem bu dünyada hem de ahirette Allah’ın nimetlerine ve Allah’ın rızasına sahip olmayı seçiyorum. Ve bunun için de haykırıyorum: Allah’ım beni doğru yola ilet, beni senin yolunda çalışmaya yönelt ve beni affet.

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ATA KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİŞR PAYLAŞIMDI.ALLAH RAZI OLSUN ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK.RABBİM BZİ HARAMDAN GÜNAHIN KÜÇÜĞÜNDEN BÜYÜĞÜNDEN.CENNEHHEMİN ATEŞİNDEN,NEFSİMİZİN OYUNUNDAN,ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KORUSUN İNŞALLAH.RABBİME YAKIŞIR KULLAR OLMAK DUASI İLE.B)B)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Ben hem bu dünyada hem de ahirette Allah’ın nimetlerine ve Allah’ın rızasına sahip olmayı seçiyorum. Ve bunun için de haykırıyorum: Allah’ım beni doğru yola ilet, beni senin yolunda çalışmaya yönelt ve beni affet.............BENDE SENİNLE AYNI FİKİRDEYİM KARDEŞİM........ALLAHA EMANET OL.DUA İLE.....

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Arkadaş çok güzel yazmışsın eline diline saglık bende bir şeyler ilave edeyim.[RISKIN 10 DA 9 ZU TİCARET VE CESARETTEDİR]şimdi böyle olunca.bizim ruhumuzunda gıdası ilimdir.bu gıdayına alabilmek için bu sitede yaptıgımız gibi aramızda birbirimizi bilgilendirmeye çalışıp ticaret yapıyoruz.cesaretimiz ise inkar adına değil ama bilebilmek ve bulabilmek adına kuran dışında verilenleri cesaretli bir şekilde düşünmek gerekiyor hemen teslim olmamak lazım çünkü ne kitaplar var adamın ayagını kaydırır ve bunu bilmeden yaparsın .ALLAH HEPİMİZİN KORUYUCUSU VE BİZE DOĞRUYU BULDURAN OLSUN.

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Arkadaş çok güzel yazmışsın eline diline saglık bende bir şeyler ilave edeyim.[RISKIN 10 DA 9 ZU TİCARET VE CESARETTEDİR]şimdi böyle olunca.bizim ruhumuzunda gıdası ilimdir.bu gıdayına alabilmek için bu sitede yaptıgımız gibi aramızda birbirimizi bilgilendirmeye çalışıp ticaret yapıyoruz.cesaretimiz ise inkar adına değil ama bilebilmek ve bulabilmek adına kuran dışında verilenleri cesaretli bir şekilde düşünmek gerekiyor hemen teslim olmamak lazım çünkü ne kitaplar var adamın ayagını kaydırır ve bunu bilmeden yaparsın .ALLAH HEPİMİZİN KORUYUCUSU VE BİZE DOĞRUYU BULDURAN OLSUN.

AMİN KARDEŞİM AMİN..[RISKIN 10 DA 9 ZU TİCARET VE CESARETTEDİR]ÇOK DOĞRU YORUMUN ÇOK GÜZELDİ SAĞOLASIN..

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN ... Allah razı olsun konuda bu yazıda çok güzel ALLAH yardımcımız olsun

gülşah_

Kayıtlı Kullanıcı
Ben hem bu dünyada hem de ahirette Allah’ın nimetlerine ve Allah’ın rızasına sahip olmayı seçiyorum. Ve bunun için de haykırıyorum: Allah’ım beni doğru yola ilet, beni senin yolunda çalışmaya yönelt ve beni affet.

Amin.Allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt