Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NASIL İNSAN OLDUĞUNU ALLAH'IN KİTABI KUR'AN'DAN SOR (1 Kullanıcı)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
Cenabı Peygamber Efendimiz buyuruyor ki:

" Nasıl adam olduğunuzu Kur'an'dan sorun. Başkasına sormayın. Eğer Kur'an-ı seviyor, onunla meşgul oluyorsanız anlayın ki, Allah'da sizi seviyor. Eğer Kur'an'a bakmaz, okumaz ve onu çocuklarınıza öğretmezseniz biliniz ki, Allah'da sizi sevmiyor."

* Cenabı Ecelli Ala ahirette peygamber-i ızam'a kitaplarına okutacaktır. En evvel güzel sesi ile Davut (a.s.) Zebur'u, Musa (a.s.) Tevrat'ı, İsa (a.s.) İncil'i, Cenabı Peygamber (s.a.v.) Efendimiz'de Kur'an'ı okuyacaklardır. Sonra Cenabı Hakk buyuracak:

"Herkes okudu, Rabbül Izze kaldı. Şimdi ben okuyacağım."

Cenabı Hakk Kur'an'ı okuduğu vakit cennetin zevki yok gibi olacaktır. Cennet ehli ondan daha büyük nimet göremeyecektir. Bazılarına göre Cenabı Hakk ahirette Sure-i En'am'ı, bazılarına görede Sure-i Rahmân'ı okuyacaktır.

Kur'an-ı Kerim'in kıymetini bilmelidir. Kur'an-ı Kerim her dert için şifadır. Eğer sıkıntıda isen mutlaka ona göre bir ayet vardır, onu okumaya devam et. Mülk suresini okuyan kabir azabı çekmez, Sure-i Duhân'ı okuyanlar inşallah kıyamet günü sıkıntısını görmezler. Sure-i Yasin'i ihtiyaç, sıkıntı, maişet darlığı ve her niyet için okursan Allah Teala kabul eder. Sabahleyin okursan, Allah Teala akşama kadar kalbini ferahlatır. Akşamleyin okursan sabaha kadar içini ferahlandırır. İşte Yasin Sure'sinin böyle tesirleri vardır. Melekler Kur'an okuyandan hoşlanır ve onu alnından öperler.

*Cenabı Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki:

"Bir insan sabahleyin kalktığı vakit Kur'an-ı Kerim'i yüzünden yüz ayet okursa, Allah Teala yeryüzünde bulunan müslümanların sevabı kadar ona sevab ihsan eder."

Yasin-i Şerif seksen üç ayet, Mülk Suresi otuz ayet, Fatiha yedi ayet, Sure-i İhlas ve Muavvizeteynleri de okuduğunda yüz ayetten fazla olur. Bu ecri kaçırmamak için üşünmemeli, bunlar okunmalıdır.

* Cenabı Peygamber (s.a.s.) Tebük Muharebesinde iken Cebrail (a.s.) geldi, dedi ki:

- Müzeyne kabilesinden biri öldü, cenazesini sana getireyim mi?
Allah Resulü (s.a.v.): "Getir" buyurdu.
Cebrail (a.s.) cenazeyi getirdi. Fakat kimse göremedi. Çünkü, onun canını getirdi. Bunu da ancak Cenabı Peygamber görüyordu. Cenabı Peygamber kalktı, onun namazını kıldırdı. O adam bu makamı İhlas Suresi'ni çok okumak suretiyle kazanmıştı. Ancak o zatla Habeş kralına Cenabı Peygamber (s.a.v.) bu iltifatı yapmıştır. Çünkü o da iman etmişti. Onun için İhlas Suresi'nin kıymetini bilmeli ve "Ben Kur'an bilmiyorum" gibi sözler söylememlidir.

Kardeşim, Sure-i İhlas'ı oku ve çocuklarına da bol bol okut. Allah Teala cümlemizi Kur'an okumayı ve onun gösterdiği sırat-ı müstakıymden yürümeyi muvaffak eylesin. Amin...

ALINTIDIR...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: NASIL İNSAN OLDUĞUNU ALLAH'IN KİTABI KUR'AN'DAN SOR

Kur'an-ı Kerim her dert için şifadır. Eğer sıkıntıda isen mutlaka ona göre bir ayet vardır, onu okumaya devam et.

selamün aleyküm ablam. emeğinize sağlık. çok güzel bir paylaşımdı.. O yüce kitapta her manevi hastalığın, rahatsızlığın ilacı var Rabbimizin izniyle.. yeter ki keşfedip, sarılmasını bilelim.. rabbim kuranı kerimi, ahirette bize şefaatçi eylesin inşallah. Allah razı olsun ablam bu güzel paylaşım için. baki selam ile.B)B)B)

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum, emeginize saglik, çok güzel bir paylasim. Bu konuda ne yazikki basarli degilim, üzülerek soyluyorum ben kuçukken hep agliyarak camiye gidiyordum, annem pesimi birakmiyordu hafta sonu geleçek diye oyla korkuyordum ki. Sanirim çekingen bir yapim oldugu için biraz eksiklerim cogaldi, simdiyse çok pismanin ama o kuçuk yasta bir gun pisman olaçami bilemezdim ki teski teski :(:(:( , simdiyse eksiklerimi tamamlamak istiyorum Rabbim (c.c) izniyle en tez zamanda tekrar kur'an-i kerim-i cözmek istiyorum. Bende insallah bu mubarek 3 aylarda hat-im etmek istiyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun... B)B)B) bu arada aranizda olmaktan çok mutluyum din kardeslerim , selametle.. B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Selamünaleyküm gerçekten yapmamız gerekenlerden biri ama kendimizi dünya işine kaptırıyoruz yani ben kendimi söylüyorum ihmal ediyoruz inş tekrar yapmaya gayret edicem Allah razı olsun hatırlattığın için hayırlı akşamlar :(

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Kur'an-ı Kerim her dert için şifadır. Eğer sıkıntıda isen mutlaka ona göre bir ayet vardır, onu okumaya devam et.

selamün aleyküm ablam. emeğinize sağlık. çok güzel bir paylaşımdı.. O yüce kitapta her manevi hastalığın, rahatsızlığın ilacı var Rabbimizin izniyle.. yeter ki keşfedip, sarılmasını bilelim.. rabbim kuranı kerimi, ahirette bize şefaatçi eylesin inşallah. Allah razı olsun ablam bu güzel paylaşım için. baki selam ile.B)B)B)

Amin...

vealeykümselam... duana canı gönülden amin diyorum güzel kardeşim. inşallah rabbim kuranı kerimi, ahirette bize şefaatçi eylesin... Rabbim cümlemizden razı olsun...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olB)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

leyla_serdar yazdı:
Selamun aleykum, emeginize saglik, çok güzel bir paylasim. Bu konuda ne yazikki basarli degilim, üzülerek soyluyorum ben kuçukken hep agliyarak camiye gidiyordum, annem pesimi birakmiyordu hafta sonu geleçek diye oyla korkuyordum ki. Sanirim çekingen bir yapim oldugu için biraz eksiklerim cogaldi, simdiyse çok pismanin ama o kuçuk yasta bir gun pisman olaçami bilemezdim ki teski teski :(:(:( , simdiyse eksiklerimi tamamlamak istiyorum Rabbim (c.c) izniyle en tez zamanda tekrar kur'an-i kerim-i cözmek istiyorum. Bende insallah bu mubarek 3 aylarda hat-im etmek istiyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun... B)B)B) bu arada aranizda olmaktan çok mutluyum din kardeslerim , selametle.. B)B)B)

ve aleykümselam... inaşllah en kısa zamanda sizde Kur'an okumayı öğrenirsiniz ama unutmayın bildiğin bir sure dahi varsa Kur'a-nı bilmiyorum demiyeceksin...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Selamünaleyküm gerçekten yapmamız gerekenlerden biri ama kendimizi dünya işine kaptırıyoruz yani ben kendimi söylüyorum ihmal ediyoruz inş tekrar yapmaya gayret edicem Allah razı olsun hatırlattığın için hayırlı akşamlar :(

İnşallah Hafize annem... Rabbim senden de razı olsun...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim Kuranı kerimle hayatımızı geçirmeyi, ondan nasihat almayı ve onu hayatına geçirenlerden olmamızı nasip eder inşallah. Allah razı olsun paylaşım için.B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH (C.C) senden razı olsun. Rabbimiz bizleri Kuran-ı Kerim'in nurundan ayırmasın inşaALLAH.

selamünaleyküm

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

nuresma yazdı:
Rabbim Kuranı kerimle hayatımızı geçirmeyi, ondan nasihat almayı ve onu hayatına geçirenlerden olmamızı nasip eder inşallah. Allah razı olsun paylaşım için.B)

AMİN... İnşallah

Rabbim sizden de razı olsun inşallah

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:

selamünaleyküm kardeşim,

ALLAH (C.C) senden razı olsun. Rabbimiz bizleri Kuran-ı Kerim'in nurundan ayırmasın inşaALLAH.

selamünaleyküm

vealeykümselam ablacım... inşallah biran bile Rabbimiz bizleri Kuran-ı Kerim'in nurundan ayırmasın

B)selam ve dua ile... Rabbime emanet ol ablacımB)

asil20

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK.RABBİM CÜMLEMİZİ İMANDAN VE KUR'AN DAN AYIRMASIN.
KUR'AN-I KERİM'İ AHİRETTE BİZE ŞEFAATÇİ ETSİN İNŞALLAH.SELAM VE DUAYLA...A.E.O...B)B)B)B)

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

asil20 yazdı:
S.A.KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK.RABBİM CÜMLEMİZİ İMANDAN VE KUR'AN DAN AYIRMASIN.
KUR'AN-I KERİM'İ AHİRETTE BİZE ŞEFAATÇİ ETSİN İNŞALLAH.SELAM VE DUAYLA...A.E.O...B)B)B)B)

A.S. AMİN... İNŞALLAH KUR'AN'IN IŞIĞINDAN AYRILMAYANLARDAN OLURUZ

SELAM VE DUA İLE... ALLAH'A EMANET OLUN

TELLO

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum, emeginize saglik, çok güzel bir paylasim. Bu konuda ne yazikki basarli degilim, üzülerek soyluyorum ben kuçukken hep agliyarak camiye gidiyordum, annem pesimi birakmiyordu hafta sonu geleçek diye oyla korkuyordum ki. Sanirim çekingen bir yapim oldugu için biraz eksiklerim cogaldi, simdiyse çok pismanin ama o kuçuk yasta bir gun pisman olaçami bilemezdim ki teski teski , simdiyse eksiklerimi tamamlamak istiyorum Rabbim (c.c) izniyle en tez zamanda tekrar kur'an-i kerim-i cözmek istiyorum. Bende insallah bu mubarek 3 aylarda hat-im etmek istiyorum. Allah yar ve yardimcimiz olsun... bu arada aranizda olmaktan çok mutluyum din kardeslerim , selametle..
--------------------------------------------------------------------------------
Düzenleyen: tevbekar Düzenleme

bende senin gibi kurana gitmek istemiyordum küçükken birazda okuyamadıgım için sıkılıyordum televizyon izlemek birazda daha iyi bir işmiş gibi geliyordu o zamanlar şimdi bende kuran-ı okumaya çalışıyorum allahın izniyle bitiricem

nolduki

Kayıtlı Kullanıcı

bırde yazılan hadıs i şeriflerın ravılerınıde yazsanız ne güzel paylaşım olur
ALLAHcc yolundan ayırmasın cümlemizi

volide

Kayıtlı Kullanıcı

sağol kardeşim mükemmeldi ..allaha emanet olunuz...selametle

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN AMİN SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR KONU

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM.

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM. YÜREĞİNE SAĞLIK.

SELAM VE DUA İLE...ALLAH"A EMANET OLUN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt