Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

nasıl davranmam gerektiğini neyin doğru olduğunu bilmiyorum bana yardım edermisiniz (1 Kullanıcı)

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm dostlarım size ihtiyacım var yine artık ne yapmam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yok mantığımlamı hareket etmeliyim yoksa vicdanımlamı

bugüne kadar hep vicdanımın sesini dinledim herkesi iyi zannettim ve başıma olmadık işler açtım bir dünya borç içinde savaşıyorum bunun yanında daha öncede bahsetmiştim 4 kardeşiz annemiz vefat etti babam yeniden evlenmişti eşi bizi istemediğinden ve bize çok kötü şeyler yaptığından babamdan ayrılmak zorunda kalmıştık 1 yıl kadar 4 kardeş ayakta kalma mücadelesi verdik hem dolandırıldım hapis le arandım hem kardeşlerime bakmaya çalıştım sonra rabbim yardım etti ve düze çıkmaya başladık babamda bize pişman olduğunu ve tekrar bizimle olmak istediğini söyledi dünyalar bizim olmuştu ama eşinden arıldığından beri sürekli gece yarılarına kadar içiyo ve bize hiç destek olmuyo hiçbir konuda evde surat asıyo ters konuşuyo babamın paraya ihtiyacı ver bi borcundan dolayı ki ben çok zordayım maaş almadan çalışıyorum borçlarım yüzünden o durumda dahi bi yolunu bulup babama yardım edicektim ama son olanlar beni kararsızlıkta bıraktı babam bizden kurtulmak istiyomuş eşinden bizim yüzümüzden ayrılmış biz yuvasını yıkmışız başından def edicekmiş bizi ve bunları küfür ederek söylüyor

şimdi ben bu durumda kardeşlerimin rızkıda sayılır bi nebze kendimi çok çok zora sokarak babama bizi başından atıcağını bilerek maddi katkıda bulunayımmı yoksa ne yaparsa yapsın umrumda değil deyip hayatımamı devam edeyim

1- eğer destek olmazsam vicdanım sızlıyo içim içimi kemiriyo canım yanıyo üzülüyorum

2- ama bize yapılanlar ve söylenenler aklıma gelincede yapmamam gerektiğini düşünüyorum

nolur fikirlerinizi düşünceleriniizi benimle paylaşın bir hataya daha düşmek istemiyorum allah hepinizden razı olsun AMİN...

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
yokmu bana yardımcı olucak kimse lütfen

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Babanizdan ayrildiktan sonra kardeşlerinizle birlikte nerede kaldiniz?

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
Babanizdan ayrildiktan sonra kardeşlerinizle birlikte nerede kaldiniz?

babannemde kaldık ama onlarda istemiyodu bizi onlar hep babamdan yana oldular ve halada öyle eğer tekrar evden gitmemiz gerekirse babaannemde kalabileceğimizi sanmıyorum

Emine Emel

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
gerçekten durumunuza çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun
zaten siz zor durumdasınız ve kardeşlerinize bakıyorsunuz
babanıza vereceğiniz para sizi ne kadar daha zorduruma düşürecek ne kaybedeksiniz ve bu durumda kardeşleriniz maddi ve manevi durumu ne olacak .?Kardeşlerinizin yaşını bilmiyorum ama siz onlara baktığınıza göre ve ailenizi bir arada tutmaya çalıştığınıza göre lütfen sadece kendinizi ve babanızı düşünmeyin .Babanızın içkiiçtiğini yazmışsınız vereceğiniz paraylada içki içecek başka belki borçlarını ödeyecek .Yinede eğer sağlık durumu iyi ve çalışabilicek durumdaysa vereceğiniz para onu çok fazla değiştirmeyecek .Fakat bakmakta olduğunuz kardeşleriniz biraz daha içine kapanık üzgün mutsuz olacaklar .Babanıza kendi evinizde bakın ne derse desin duymamazlıktan gelin.bence nakit olarak para yardımı yapmayın önce kendinizi maddi olarak düzlüğe çıkarın ki çok zor duruma düşmeyin ve kardeşlerinizi de sıkıntıya girmesinler .Onlara ne olursa olsun psikolojik olarak destek verin .Rabbim doğru yolda olanın ve çalışanın yanındadır.Rabbim yardımcınız olsun Selam ve dua ile.

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
gerçekten durumunuza çok üzüldüm rabbim yardımcınız olsun
zaten siz zor durumdasınız ve kardeşlerinize bakıyorsunuz
babanıza vereceğiniz para sizi ne kadar daha zorduruma düşürecek ne kaybedeksiniz ve bu durumda kardeşleriniz maddi ve manevi durumu ne olacak .?Kardeşlerinizin yaşını bilmiyorum ama siz onlara baktığınıza göre ve ailenizi bir arada tutmaya çalıştığınıza göre lütfen sadece kendinizi ve babanızı düşünmeyin .Babanızın içkiiçtiğini yazmışsınız vereceğiniz paraylada içki içecek başka belki borçlarını ödeyecek .Yinede eğer sağlık durumu iyi ve çalışabilicek durumdaysa vereceğiniz para onu çok fazla değiştirmeyecek .Fakat bakmakta olduğunuz kardeşleriniz biraz daha içine kapanık üzgün mutsuz olacaklar .Babanıza kendi evinizde bakın ne derse desin duymamazlıktan gelin.bence nakit olarak para yardımı yapmayın önce kendinizi maddi olarak düzlüğe çıkarın ki çok zor duruma düşmeyin ve kardeşlerinizi de sıkıntıya girmesinler .Onlara ne olursa olsun psikolojik olarak destek verin .Rabbim doğru yolda olanın ve çalışanın yanındadır.Rabbim yardımcınız olsun Selam ve dua ile.

evet kardeşlerim hepsi soğudu babamdan ve kardeşlerim benim için çok önemliler en zor anımda hep onlar vardı yanımda en küçüğünün bile çok zoruna gitti babamın bayramı biizmle değilde eşi ve eşinin çocuklarıyla geçirmesi bu gibi şeyler aklıma geldikçe çok kızyorum ona benim kardeşlerim herkesten ve herşeyden çok daha değerli benim için babama evde bakıyoruz ama o sanırım bizim evden çıkmamızı istiyo tekrar eşiyle barışcak neyse rabbim hakkımızda hayırlısını versin tek korkum sonuçta babam bi günah işlemek istemiyorum anne bab hakkı ödenmezmiş çünkü

Simar

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar ben az önce üye oldum ve ilk gördüğüm, okuduğum sizin durumunuz oldu gerçekten durumunuza üzüldüm. bunca şeyle nasıl başediyorsunuz anlamıyorum. Ama bu konuda gösterdiğiniz çabaya saygı duydum. Bence sabredin babanıza yardımcı olun onunla da iyi geçinmeye bakın belki bu yolla tekrar mutlu bir aile olursunuz diye düşünüyorum. sğlıcakla kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor bir durum canim benim.aldiğin para geçiminize yetiyoru?nasil bir işte çalişiyorsun.tekstilmi acaba...

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar ben az önce üye oldum ve ilk gördüğüm, okuduğum sizin durumunuz oldu gerçekten durumunuza üzüldüm. bunca şeyle nasıl başediyorsunuz anlamıyorum. Ama bu konuda gösterdiğiniz çabaya saygı duydum. Bence sabredin babanıza yardımcı olun onunla da iyi geçinmeye bakın belki bu yolla tekrar mutlu bir aile olursunuz diye düşünüyorum. sğlıcakla kalın.

buraya yazdıklarım yaşadıklarımızın sadece çok küçük bi bölümü sabırlıyımdr sabrımı annem den öğrendim biliyorum sabreden bigün mutlaka feraha erecektir babama gelince hep yardımcı olmaya çalıştım ama azcık bi çaba göstermedi bir insan nasıl olurda bi kadının lafıyla çocuklarından vazgeçer peki bu nasıl bir babalıktır biliyorum nolursa olsun babam ama bi yandanda kardeşlerimi düşünmek zorundayım umarım yanlış bişi yapmam

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor bir durum canim benim.aldiğin para geçiminize yetiyoru?nasil bir işte çalişiyorsun.tekstilmi acaba...

tekstil değil küçük bi şirkette sekreterim 3 yıl önce kadar iyi niyetimin kurbanı oldum ve borç altında kaldım aldığım para sadece borcun bi kısmına yetiyo ev geçimi kardeşimin okul masrafı ve diğer borçlarla 2 kardeşim ilgileniyo hem bize hem babaannemlere bakıyo çok zorda kalıyo kardeşim ve onlara yarar sağlayamamak beni çok üzüyo

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bence babana para vermene hiç gerek yok ya niye veriyosunki onu anlamadım geçinsin diemi?
zaten babanın bakmakla sorumlu olduğu,fakat bakmadığı çocuklara sen bakıyorsun bırak ne hali varsa görsün

zeynommm

Kayıtlı Kullanıcı
bence babana para vermene hiç gerek yok ya niye veriyosunki onu anlamadım geçinsin diemi?
zaten babanın bakmakla sorumlu olduğu,fakat bakmadığı çocuklara sen bakıyorsun bırak ne hali varsa görsün

çalıştığı yerden alamamış hoş aldığınıda nerde yediği belli ödemesi gereken bişi var yoksa evdeki eşyalar gidicek dedim ya sonuna kadar haklıyız biliyorum ama vicdanıım sızlıyo o zaman acaba yanlışmı yapıyorum dye düşünüyorum

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
çok zor bir durum allah yardimciniz olsun.babanizi anlamak çok zor.size nasil yardimci olabiliriz?
Selametle kalin.

gozyasi

Kayıtlı Kullanıcı
Durumuna cok üzüldüm. Malesef sana yardimci olamicam cünkü ayni durumda ben olsam bende ne yapacami bilemezdim. Elimden gelen sana dua etmek. Allah yardimcin olsun. Umarim senin icin hayirli olan olur. Insallah kardeslerinle cok mutlu olursun ve insallah en kisa zamanda borclarini ödersin...

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
selamun aleykum kardeşim gercektende işinız cok zor dığer arkadaşlarımızn dedığı gıbı babanıza para yardımı yapmayın işi yoksa iş bulmasına yardım edın çalişsın parasını kendısı kazansın evde evlatlık vazıfenızı yapın yemeğını pişirın temızlığını ve ıhtıyacını gıderın ne olursa olsun o sıızn babanız ve bu dunyaya gelmenızı sebep kılmiş Allah celle celaluhu o yuzden evlatlık gorevınızı yapın allah rızası ıcın ve sabredın cok sabredın ... ben ınanıyorum bu sıkıntılardan kurtulacaksınız mesajlarınıza bıraz goz attım ve sabırkar bır kul olduğunuz bellı. Allah azze ve celle yardımcınız olsun kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt