Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazi dosdoğru kilmak (1 Kullanıcı)

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Resullullah (s.a.v.) Efendimiz,bir gün mescitte ashabıyla birlikte otururken,islamı yeni öğrenmiş bedevi bir zat girdi.Rüku ve secdesini tam yapmadığı bir namazı kıldı.Sonra huzura gelerek selam verdi.Resullulah Efendimiz selamını aldı ve,-Dön namazını tekrar kıl,buyurdu,o zat dönerek,önceki kıldığı gibi namazını tekrar kıldı,Resullulah (s.a.v.) dön tekrar kıl;çünki sen,namazı kılmış olmadın !buyurdu.Bu hal üç defa tekerrür edince o zat,Ya resullulah seni hak ile gönderen ALLAH a yemin olsun ki,ançak bu kadar biliyorum,doğrusunu bana öğretirmisin ? dedi.
Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v.)-Namaz kılmak isteyince güzelce abdest al,kıbleye dön,iftitah tekbiri al,kolayına geldiği kadar kuran oku,sonra rüküa varıp sukunet buluncaya kadar dur,sonra başın büsbütün doğruluncaya kadar ayakta kal,sonra secdeye varıp mutmain(huzur ve sukuna ) oluncaya kadar dur,başını kaldırıp kaldırıp hareketsiz kalıncaya kadar otur, bunları bütün namazlarda böylece yaparsan namazın tam olur,bundan neyi eksiltirsen namazı eksiltmiş olursun,Buyurdular.

ALLAH Namazı dosdoğru kılanlardan eylesin....AMİN

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum,
amiin inşaallah.
Allah razı olsun paylaşım için.
selam ve dua ile...

namazadavet

Kayıtlı Kullanıcı
Bu olayın hangi kaynaktan alındığını sorabilir miyim?

namazadavet

Kayıtlı Kullanıcı
Kaynak hakkında bir cevap gelmedi ancak ben Peygamber Efendimizin böyle bir öğretim yolu kullandığına inanmıyorum. Neden mi? Peygamber Efendimizin torunları Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'in abdesti yanlış alan kişiye abdestin nasıl doğru alınacağını öğrettiği hikayesini herkesin bildiğini sanıyorum. Namazın nasıl kılınacağını vurgularken Peygamber Efendimiz'i bir nevi zorlayarak öğretici şeklinde göstermenin doğru olmadığını düşünüyorum...

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
namazadavet-adlı kardeşim;
Ben bunu bir takvim yaprağında okudum çok etkilendim.Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedi.

namazadavet

Kayıtlı Kullanıcı
namazadavet-adlı kardeşim;
Ben bunu bir takvim yaprağında okudum çok etkilendim.Bu yüzden sizlerle paylaşmak istedi.

Allah razı olsun kötü niyetli olmadığını biliyorum ancak Yüce Dinimizle ilgili her hikayenin doğru olduğuna inanmamızın gerektiğini sanmıyorum. Böyle bir olayın Alemlerin Yaratılış Sebebi tarafından böyle gerçekleştiğine de inanmak güç değil mi? Akıl süzgecinden geçirirsen bana hak vereceğine inanıyorum.

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Bizim gibi acizhane insanların hangi haddine ki,o kainatın efendisinin söylemediği sözleri tarafımızdan söylenmiş gibi, söylemek.Herkez tarafından beğenilerek okunan ve izlenen bir takvimin yaprağından alıntı yapmak istedim.Kusurum olduysa ALLAH ım affetsin beni.

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Neden ben

Neden ben

Efsane Wimbledon un ilk zenci şampiyonu Artur Ashe kan naklinden kaptığı AIDS den ölüm döşeğindeydi.
Hayranlarından biri sordu;"ALLAH böylesine kötü bir hastalık için neden seni seçti "?
Artur Ashe cevap verdi:Tüm dünyada 50 milyon çocuk tenis oynamaya başlar,5 milyonu tenis oynamayı öğrenir,500 bini profesyonel tenisçi olur,50 bini yarışmalara girer,5 bini büyük turnuvalara erişir,50 si Wimbledon a kadar gelir,4 ü yarı finale,2 si finalekalır, Elimde şampiyonluk kupasını tutarkenALLAH a "neden ben ?" diye hiç sormadım.Şimdi sancı çekerken,ALLAH a nasıl "niye ben ?" derim....
Mutluluk insanı tatlı yapar.
Başarı ışıltılı...
Hüzün insanı insan yapar,Yenilgi mütevazi..
ALLAH a asla"neden ben" diye sormayın.
ne olacaksa olur.....

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

ALLAH Namazı dosdoğru kılanlardan eylesin

amin aminnn

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt