Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazdayken Bunlari Düşünün.... (2 Kullanıcı)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

NAMAZ

Hazret-i Mevlana'nın Enfes Değerlendirmesi

Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır.

Namaza tekbirle girmek, “İlâhî, biz senin huzurunda kurban olduk” demektir. (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da ‘Allah’ım, canımız sana feda olsun’ anlamındadır.)

Namazda kıyama durmak, Allah’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükû’a eğilir.

Başı rükû’da iken “Hakk’ın sualle-rine cevap ver!” diye İlâhî ferman gelir. Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır.

Tekrar ona “Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver!” diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır.

O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker. Sağa selam verir; peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder. Onlar derler: “Çare ve yardım günü geçti. Çare, ancak dünyada olabilirdi. Orada salih amellerde bulunmadınız, o günler gitti.”

Sola selam verir; akraba ve yakınlarının tarafına bakar. Onlardan da bir fayda göremez.

Herkesten ümidini kesince, dua için iki elini kaldırır. “Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak Sensin. Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur.
-------------------------------------------------------------------------------

Rab'bim namazımızı doğru kılan ve namazı kabul olunan kullarından eylesin inşaALLAH hepimizi.(amin)

ALINTI...B)

begench_t

Kayıtlı Kullanıcı
Amin, selamun aleykum kardes
guzel yazi, Allah razi olsun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm güzel kardeşim.Emeğinize, gönlünüze sağlık..Çok değerli ve faydalı bir paylaşım sunmuşsunuz..Rabbimiz c.c razı olsun, ecrinizi en güzeliyle versin inşallah..En önemli ibadetimiz olan namazlarımız konusunda bizlere çok kıymetli bilgiler var..Rabbimiz c.c uygulamayı nasip etsin inşallah kardeşim..Namazların makbul olduğu kullardan olmak duasıyla..Rahman ve Rahim olana emanetsiniz..Selam ve dua ile.B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim Rahman razı olsun Rabbim namazlarımızı kabul buyursun inşaallah emeğinize sağlık selam ve dua ile...

alibabar

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeş allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin

begench_t

Kayıtlı Kullanıcı
Amin, cumlemizden ,
bide sunu sorayim
namaz kilarken aklimda daima birisi var yani sevdigim biri
ne zmn namza baslasam mutlaka aklima geliyor
nasil olcak bu ..?!
bilemem anlatabildim mi turkcem iyi degil de

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm güzel kardeşim.Emeğinize, gönlünüze sağlık..Çok değerli ve faydalı bir paylaşım sunmuşsunuz..Rabbimiz c.c razı olsun, ecrinizi en güzeliyle versin inşallah..En önemli ibadetimiz olan namazlarımız konusunda bizlere çok kıymetli bilgiler var..Rabbimiz c.c uygulamayı nasip etsin inşallah kardeşim..Namazların makbul olduğu kullardan olmak duasıyla..Rahman ve Rahim olana emanetsiniz..Selam ve dua ile.B)B)

VE ALEYKÜM SELAM GÖNLÜ GÜZEL KARDEŞİM.FAYDALI OLDUYSAM NE MUTLU BANA.NAMAZ DİNİMİZİN DİREĞİDİR.EVET KARDEŞİM İNŞAALLAH HAKKIYLA UYGULAMAYI NASİP ETSİN RAB'BİM.GÜZEL GÖNLÜNÜZÜN DUALARINA AMİN DİYORUM.RAHMAN RAZI OLSUN.DUALARIMDASINIZ.SELAMETLE....B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Amin, cumlemizden ,
bide sunu sorayim
namaz kilarken aklimda daima birisi var yani sevdigim biri
ne zmn namza baslasam mutlaka aklima geliyor
nasil olcak bu ..?!
bilemem anlatabildim mi turkcem iyi degil de

KARDEŞİM NAMAZ KILARKEN OKUDUĞUNUZ DUALARI BİRAZ SESLİ OKUMAYI DENEYİN(KENDİNİZ DUYACAK KADAR).O ZAMAN DUALARLA BERABER OLUYORSUNUZ.SADECE BİR GÖRÜŞ AMA İNANIN YARARI DOKUNUYOR.UMARIM FAYDASINI GÖRÜRSÜNÜZ.SELAMETLE....B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyku kardeşim ellerinize saglık çok bilğilendirici bir paylaşım olmuş rabbim razı olsun inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah
<<<B)B)B)>>>

begench_t

Kayıtlı Kullanıcı
tavsiyelerin icin saol
hep sesli okuyorum, yalnizken sessiz okuyamiyorum ztn
ama napcagimi bilemiyorum, dogrusu ayrilmak zorunda kaldim, ama aklimdan hic cikmiyor
hatta diyeyim ne zmn k.k. okusam nam. kilsam daha cok aklima geliyor
cunku manevi hayatimin daha duzenli hale gelmesine o sebep oldu belki o yuzden...

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
tavsiyelerin icin saol
hep sesli okuyorum, yalnizken sessiz okuyamiyorum ztn
ama napcagimi bilemiyorum, dogrusu ayrilmak zorunda kaldim, ama aklimdan hic cikmiyor
hatta diyeyim ne zmn k.k. okusam nam. kilsam daha cok aklima geliyor
cunku manevi hayatimin daha duzenli hale gelmesine o sebep oldu belki o yuzden...

RAB'BİM YARDIMCIN OLSUN KARDEŞİM.İNAN SEN İBADETE BİR GİDERSEN O SANA BİN OLARAK GELİYOR.SEN YETERKİ SIKI SIKI SARIL,BIRAKMA.HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN HAKKINDA.ZAMAN HERŞEYİN İLACI.....SELAMETLE....B)

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyku kardeşim ellerinize saglık çok bilğilendirici bir paylaşım olmuş rabbim razı olsun inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile inşallah
<<<B)B)B)>>>

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM.GÜZEL YORUMUN İÇİN RAHMAN SENDEN DE RAZI OLSUN.YARADAN'A EMANETSİN KARDEŞİM.SELAMETLE....B)

begench_t

Kayıtlı Kullanıcı
Amin, Allah hepimizin yardimci olsun. Guzel yazilarin ve destegin icin
Allah senden razi olsun. Allah sevdigine kavustursun, sevdiklerini ve seni sevenleri Cennetinde bulustursun. ....
A E O

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Amin, Allah hepimizin yardimci olsun. Guzel yazilarin ve destegin icin
Allah senden razi olsun. Allah sevdigine kavustursun, sevdiklerini ve seni sevenleri Cennetinde bulustursun. ....
A E O

YARDIMCI OLABİLDİYSEM SEVİNİRİM KARDEŞİM.RAB'BİM HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞAALLAH.GÜZEL DUALARIN İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM.RAB'BİM GÖNLÜNE GÖRE VERSİN,HUZURA ERDİRSİN.SELAM VE DUA İLE...B)

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Esselemü alayküm verahmetullahi vebereketuh
Hayırlı bir paylaşımdı Allah c.c. sizden razı olsun...
Namaz kılarken okuduğumuz ayetlerin meallerin bilirsek bu bizde namaz kılarken huşumuzu artıracak ve namazımızdan tad almayı fazlalaştıracaktır. Böylece inşallah Allah c.c. istediği gibi yaşama noktasında daha da ilerlerlere gideriz Allahın izniyle.Bizler inşallah en yakın zamanda ayetlerin meallerini bilmiyorsak Allah rızası için öğrenmek zorundayız.
Allah c.c. emanet olun,hayırlı akşamlar.

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun sizden.yueginize saglik.yuce rabbim namazlarimizi husu icinde kilmamizi nasip etsin.seytanin hilelerinede bulastirmasin bizi insaalah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt