Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

« Namaza Yahut Hayata Durmak » (3 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

namaz.gif

Ruhumun ateş denizlerinde ılık nefesinle serinledim
Senin mübarek ökçelerinde yükselerek arşa değdi başım
Gafilliğimin intiharı, basiretimi doğuran gül yüzlü ana…
Günahlarıma emsalsiz panzehir, sevaplarımın bereketi
Secdede miracı olursun her kulun, alınların busesi değer sana

Gece yarısı zifiri karanlıklarımın nurlu şamdanı
Göz göz olup paralanmış yürek yaralarıma merhemsin sen
Cemre diye düşersin çölleşen yüreklerin en mahrem yerine
Sıratın kıldan ince, kılıçtan keskin yollarında burağım olursun
Gönlümün kırık pervazlarına konan ürkek bir güvercinsin sen

Ezanların ertesinde ruhuma üflenen sonsuzluk iksiri…
Gözümün nuru, gönlümün süruru, ümitlerimin kundağı namaz
Huzurun dayanağı, kirlenmemiş ruhların sığınağı, can parem
Gonca güllerin bereketli toprağı, ruhumun asaleti…
Zamana ve mekâna gülümseyen gül yüzlü suret namaz…

Açlığın son kertesinde ruhumu emziren mukaddes varlığımsın
Bataklıklarda sere serpe uzanan gölgeme can veren sensin
Sensin gönlümü uçurumlardan düzlüğe çıkaran şehrayin
Nice ölümleri yaşam kıldın, nice müsvedde hayatları dirilttin
Her secdede üflediğin nefesle Hakk’a yakınlaştıran imbatım oldun

Rahmet denizlerinde iri bir katresin ey müminin miracı namaz!..
Çölleşen ruhlarımızı yeşerten samimi bir dua, ab-ı hayatsın gönül çeşmesinde
Vakti kuşatan, ruhu kanatlandıran bir bakışsın gözbebeklerinde
Son Nebi’nin mukaddes çağrısı, göklerden gelen mihmansın sen
Huzuru yanlış adreslerde arayan zavallıların emsalsiz yitiğisin

Cennetin müjdesi, cehennemin kilidisin, karanlık ruhlara doğan güneşsin
Günahın ve isyanın gölgesinde imanın dirilişine kutlu bir vesilesin
Gönül tellerimi titreten tezene, seherlerimin nurlu şafağısın sen
Gücenik hissiyatımın kanatları, büyüyen umutlarımın gölgesi namaz
Sensin düşlerimin eşkini, sensin yürek coğrafyamın mübarek nurlu dağı

Her Miraç’ta secdelere dökülen pişmanlık gözyaşları günah ateşlerini söndürsün
Rahmet sağanağı alsın tenin kızgınlığını, dağılsın yüreklerden umutsuzluğun efkârı
Diriliş muştuları ezanla birlikte sarsın ruhumu, seccadeler öpsün mübarek alınlardan
Ölüm varsın beklesin şahdamarın yanı başında, ölümsüzlük çalsın kapımızı

« ALINTI »

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa aliyecim.hayırlı cumalar.yüreğine sağlık.rabbim senin gibi mimin kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin.şunuda itiraf edeyim ki senin ve diğer kardeşlerimizin paylaşımlarını okurken,kendimi sorguluyorum.sizin gibi güzel insanların arasında olmayı hakediyormuyum diye.rabbim razı olsun.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum gül kardeşim benim
ellerine yüreğine saglık rabbim kat kat ecrini versin inşallah...rabbim razı olsun bu güzel paylaşımın için :T ederim kardeşim. inşallah canım kardeşim...yazdığın ellerin dert görmesin inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle inşallahB)B)B)

aşk-ı vefa

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle seni tebrik ediyorum kardeşim gerçekten iyi bir insan olduğunuzu tahmin ediyorum çok güzel paylaşımlarınız var RABBİM hepimizden razı olsun A.E.O

Narcicegi65

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sizlerden vallahi bende iyiki burdayım sizlerle. Konularınız paylaşımlarınız o kadar güzelki faydalanmamak imkansız. Her ne kadar konu üretemesemde sizlerden faydalandıklarımı diğer arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Çok sağolun. Hayırlı cumalar. Allaha emanet olun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin. (Bakara / 43)

Namazlara ve orta namaza devam edin ve Allah için boyun eğerek kalkıp namaza durun. (Bakara / 238)

İman edip iyi işler yapan, namazı dosdoğru kılıp zekatı verenlerin Rabbleri katında elbette mükafatları vardır. Onlara hiçbir korku olmadığı gibi, onlar mahzun da olmazlar. (Bakara / 277)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
sa aliyecim.hayırlı cumalar.yüreğine sağlık.rabbim senin gibi mimin kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin.şunuda itiraf edeyim ki senin ve diğer kardeşlerimizin paylaşımlarını okurken,kendimi sorguluyorum.sizin gibi güzel insanların arasında olmayı hakediyormuyum diye.rabbim razı olsun.

Ve aleyküm Selam değerli ablacım. Size de Hayırlı ve bereketli cumalar olsun. Rabbimiz c.c hayırlara vesile kılsın. Est. Ablam hak etmek diye bir şey olabilir mi? Hepimiz Rabbimiz c.c'nin rızasını istiyoruz, birlikte bir şeyler öğreniyoruz..Ablam, Mevla-ü Teala, sizin gibi kıymetli ablalarımızı da daim etsin, başımızdan eksik etmesin inşallah.. Allah c.c razı olsun ablam, çok sağolun. Rabbimize emanetsiniz inşallah..Selam ve dua ile.:H

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ELLERİNE , YÜREĞİNE SAĞLIK , DEĞERLİ PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. SELAM VE DUA İLE KALIN....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum gül kardeşim benim

ellerine yüreğine saglık rabbim kat kat ecrini versin inşallah...rabbim razı olsun bu güzel paylaşımın için ederim kardeşim. inşallah canım kardeşim...yazdığın ellerin dert görmesin inşallah
rabbimize emanetsin inşallah

selam dua ve muhabbetle inşallahB)B)

Ve aleyküm selam canım kardeşim. Allah c.c cümlemizin ecrini en hayırlısıyla versin inşallah kardeşim.. Allah c.c senden de her daim razı olsun.. Güzel kardeşim, Rabbimize emanetsin inşallah..Selam ve duaların en güzeli ile..B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm canım kardeşimB)Paylaşımınız faydalıydı.Rahman razı olsun.Yüreğinize sağlık inşaallah.
Güzel kardeşim Namaz konusunda ne azsam yeterli gelmez.Hadislerde ve ayetlerde biz aciz kullara sıkça önemi sunulmaktır ama her nedense gereği gibi önemini anlayıp idrak etmiyoruz.
Namazını kılıp sıradaki namazına niyet eden muratıbdır.Muratıbın sevab defteri kapanmaz.Rabbim her namazımı mirac eylesin inşaallah selam ve dua ile...
B)

“Kitaptan sana vahyedileni oku ve insanlara ulaştır. Namazında dikkatli ve devamlı ol çünkü namaz insanı çirkin işlerden, vahye ve ona teslim olan akla aykırı her türlü şeyden alıkoyar. Allah'ı gündemde tutmak elbette en büyük ibadettir. Allah ne işlerseniz hepsini bilir. (Ankebut: 29/45)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre,Resûlullahsallallahualeyhive sellem’i şöyle buyururken işittiğini söyledi:

– “Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?” Sahâbîler:

– O kimsenin kirinden hiçbir şey kalmaz, dediler. Resûl–i Ekrem:

– “Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder” buyurdular.

Riyasüz salihin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır. (Nisa / 58)

Bize: "Namazı dosdoğru kılın, Allah'a karşı gelmekten sakının" (diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur. (En'am / 72)

De ki: Benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep âlemlerin Rabbi Allah içindir. (En'am / 162)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
öncelikle seni tebrik ediyorum kardeşim gerçekten iyi bir insan olduğunuzu tahmin ediyorum çok güzel paylaşımlarınız var RABBİM hepimizden razı olsun A.E.O

Allah c.c razı olsun kardeşim. Sağolun. Amin, ecmain cümlemizden inşallah. Selam ve dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Ebu Katade İbnu Rıb'i anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Allah-u Zülcelal hazretleri buyurdu ki: "Senin ümmetine beş vakit namazı farz kıldım ve kim bunu vaktinde kılmaya devam ederse onu cennete koyacağım diye katımda ahidde bulundum. Kim de bunu vaktinde kılmaya devam etmezse katımda onun için hiçbir ahid yoktur."

Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Şaban ayının onbeşinci gecesi olduğu zaman gecesinde namaz kılın, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Allah Teala hazretleri o gün, güneşin batmasıyla, dünya semasına iner ve şöyle der: "Bana istiğfar eden yok mu mağfiret etsem! Benden rızık isteyen yok mu rızık versem, belaya maruz kalan yok mu afiyet versem... Şöyle olan yok mu, böyle olan yok mu?" Bu hal fecrin sökmesine kadar devam eder."

...Kütübi Sitte'den...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah razı olsun sizlerden vallahi bende iyiki burdayım sizlerle. Konularınız paylaşımlarınız o kadar güzelki faydalanmamak imkansız. Her ne kadar konu üretemesemde sizlerden faydalandıklarımı diğer arkadaşlarımla paylaşmaya çalışıyorum. Çok sağolun. Hayırlı cumalar. Allaha emanet olun.

Allah c.c sizden de razı olsun kardeşim. Beğendiğinize sevindim kardeşim. Hele ki faydalı olabiliyorsa bu daha güzel.. Allah'a emanet olun inşallah. Selam ve dua ile.

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi olsun.yuce rabbim kildigimiz namazlari dergahi izzetinde kabul etsin.namaz benim icin tek kelimeyle 'HUZUR''dur

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.ALİYCİĞİM CANIM BENİM ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK

Bize: "Namazı dosdoğru kılın, Allah'a karşı gelmekten sakının" (diye emredildi), toplanacağınız yer O'nun huzurudur. (En'am / 72)

RABBİM SENDE RAZI OLSUN BİZE HATIRLATTIĞIN İÇİN CANIM BENİM ALLAHA EMANET OL DUALARINI EKSİK ETME İNŞALLAH :)

ZEHRA MELEK

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Allah razı olduklarından eylesin
maşallah emeğine sağlık... :)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pak yapmak istiyor. (Ahzab / 33)

Hem günah çeken bir kimse, başkasının günahını çekmeyecek; yükü ağır basan, onun yüklenilmesine çağırsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun. Fakat sen ancak o kimseleri sakındırısın ki, gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar, namazı dürüst kılarlar. Temizlenen de sırf kendisi için temizlenir. Nihayet dönüş Allah'adır. ( Fatır / 18 )

(Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et. Biz senden bir rızık istemiyoruz. Seni biz rızıklandırırız. Güzel akibet takva sahiplerinindir. (Ta-Ha / 132 )

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt