Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

namaz (4 Kullanıcı)

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: namaz

1425. Muaz radıyallahu anh den rivayet edildiğine göre Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem onun elinden tuttu ve

Muaz! Vallahi seni gerçekten seviyorum buyurdu. Sonra sözüne şöyle devam etti: Muaz! Her namazdan sonra şu duayı mutlaka okumanı tavsiye ediyorum: Allahümme einnî ala zikrike ve şükrike ve hüsni ibadetik: Allahım! Seni anıp zikretmek, nimetine şükretmek, sana layık ibadet etmek için bana yardım eyle!.[1]

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Büyük âlim İbni Nüceym e soruldu ki, kazâ namazı olan kimse, sünnetleri kılarken kazâya niyet ederek kılsa, sünnetleri terk etmiş olur mu? Cevâbında, (Sünnetleri terk etmiş olmaz. Çünkü sünnetleri kılmaktan maksat, o vakit içinde farzdan başka bir namaz daha kılmaktır. Kazâ kılmakla, sünnet de yerine getirilmiş olur.) [Nevâdir-i fıkhiyye fî mezheb il eimmet il Hanefiyye s.36] Hadîs i şerîflerde buyuruldu ki: (En üstün cihâd, farzları edâdır.) [Taberânî] (Kazâ namazı olanın, kıldığı nâfile namaz kabûl olmaz.) [Dürret-ül-fâhire]

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Cuma namazı için ezanı işiten ve kendisine cuma namazı farz olan her müslümanın alış-verişini bırakıp namaza gitmesi farzdır. Özürsüz cumaya gitmemek haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Allaha ve ahirete inanan, Cumaya gitsin!) [Taberânî]

Ezan okunurken de, alış-veriş yapmak mekruhtur. Hâlbuki alış-verişin kendisi helaldir. Yani alınan mal mekruh değil, helaldir. Fakat ezan okunurken alış-veriş yapılması mekruhtur. (Dürer)

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Bizleri yoktan var eden Allah (cc) kullarının günün değişik zamanlarında dünya işlerine ara verip, “kendini anmak için” namaz kılmasını, istemektedir. Onun içindir ki namaz, belli zamanlarda ve istenilen şekilde yapılması gereken bir ibadettir. Namazlar içinde ise, sabah namazının yeri bir başkadır. Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed (sav), bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır. “Sabah namazını kılan kimse Allah’ın himayesindedir. Dikkat et, ey Âdemoğlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin.” (Müslim, Mesâcid 261-262)

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Musa aleyhisselam dedi ki: Ya Rabbi! Bana cumartesi gününü verdin, Muhammed aleyhisselamın ümmetine hangi günü vereceksin? Onlara Cuma gününü vereceğim, buyuruldu. İlahi! Cuma gününün kıymeti ve sevabı ne kadardır diye sordu. Ey Musa! Cuma günü yapılan bir ibadete, cumartesi günü yapılan yüz bin ibadet sevabı vardır, buyuruldu. Bunun üzerine Musa aleyhisselam, ya Rabbi! Beni Muhammed aleyhisselamın ümmetinden eyle diye dua eyledi.) [Ey Oğul İlmihali]

mertmurat

Kayıtlı Kullanıcı

SA. Bilim ve Islam bolumunde alakasiz seyler yaziyorsunuz kardesler!
Oysa ki namaz icin de ayrilmis bolumler var.

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Namazın Âdâbı

RE: Namazın Âdâbı

Müezzin kaamet getirirken: "Hayye-ale'l-felâh" dediğinde beklemeden ayağa kalkmak.
İftitah tekbirinde baş parmaklarını kulak yumuşağına temas ettirmek,
Kıyâmda secde yerine bakmak,
Rükû'da ayağının uçlarına bakmak,
Rükû ve secde tesbihlerini beş veya yedi defa okumak,
Alnından evvel burnunu yere koymak,
Secdede burnunun iki tarafına bakmak,
Selâmda omuzlarına bakmak,
Esneme geldiği zaman ağzını tutamazsa, sağ elin dışı ile kapamak,
İmkân nisbetinde iyi ve temiz elbise ile namaz kılmak,
Sağına selâm verirken, sağındaki cemaat ve melâikeye selâm vermeye niyet etmek,
Soluna selâm verirken solundaki cemâat ve melâikeye selâm vermeye niyet etmek,
Yalnız ise selâmda kirâmen kâtibîn ve hafaza meleklerine selâm vermeye niyet etmek,
Mümkün olduğu kadar öksürmeyi defetmek

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İşyerinde namaz kıla biliyormusunuz

RE: İşyerinde namaz kıla biliyormusunuz

Evet kardeşlerim.İşyerinde dini özgürlügünüzü doyasıya yaşayıp namazınızı kıla biliyormusunuz.Peki namazınızı kıla bilmek için yapılmış bir işyeri mescidiniz mevcutmu.En azından cuma namazına gidebiliyormusunuz. Yada bu imkanlara sahipken bizler bu imkanları kullanıyormuyuz.
Birde çalışanının çogunlugu Müslüman olan bazı işyerlerin sahibi. Muhtemelen adı da Müslüman adıdır. Yine büyük bir ihtimalle kazandığı parayı bu ülkenin Müslüman halkının sırtından kazanmıştır. Fakat namaz kılmak isteyen elemanına kapıyı göstermekten utanmayan iş yeri sahipleri var bu ülkede.
Bence sivil toplum kuruluşları, insan hakkını gözeten sendikalar ve tüketici örgütleri işyerinde ibadet mağduriyeti meselesine derhal el atmalıdırlar. Bu ülkede dindarlar da, dinsizler kadar hak ve özgürlüğe sahip olmalıdır.

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

O halde, sen de Rabbin için namaz kıl ve göğsünü gererek dimdik dur/sağ elini sol elinin üzerine koyup kıyam et/namazı vakti girer girmez kıl/kavrayışını bilgi ile derinleştir/eti yenecek hayvan kes! KEVSER 2

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

elinize sağlık kardeşim.ALLAH CC. RAZI OLSUN. SELAM VE DUA İLE.B)B)B)

kenanamca

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c. razı olsun kardeşlerim bilgilendirdiğiniz için, ben de işyerinin baskısı sonucu namazlarımı kılamadım.fakat şimdi emekli olunca büyük bir şevk ve özlem ile namazlarımı kılıyorum.kılamadığım namazlarımı da tamamlamaya çalışıyorum.hatta bir çok kimseden duyduğum kadarıyla kabul olmadığını söyleseler bile nafile namazlarını da (evvabin,kuşluk.teeccüd) Allah'ın c.c. izni ile kılıyorum.kaza namazlarını sünnet namazları haricinde kılıyorum ve nafile namazlarını kılmamda bir yanlışlık varmı sizlerden bu konuda yardım istiyecektim muhterem kardeşlerim...şimdiden Allah c.c. razı olsun

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

kenanamca yazdı:
Allah c.c. razı olsun kardeşlerim bilgilendirdiğiniz için, ben de işyerinin baskısı sonucu namazlarımı kılamadım.fakat şimdi emekli olunca büyük bir şevk ve özlem ile namazlarımı kılıyorum.kılamadığım namazlarımı da tamamlamaya çalışıyorum.hatta bir çok kimseden duyduğum kadarıyla kabul olmadığını söyleseler bile nafile namazlarını da (evvabin,kuşluk.teeccüd) Allah'ın c.c. izni ile kılıyorum.kaza namazlarını sünnet namazları haricinde kılıyorum ve nafile namazlarını kılmamda bir yanlışlık varmı sizlerden bu konuda yardım istiyecektim muhterem kardeşlerim...şimdiden Allah c.c. razı olsun

Allah ibadetlerinizi kabul etsin,kazalarınızı tamamlamayı nasip etsin,Rabbim cümlemizi namaz ve oruç borçlarımızı ödeyenlerden eylesin.Benim de çalıştığım işyerinde namaz kılacak yer yok ama ne yapıp edip kılıyorum,nasıl bir zulümdür bu anlayamıyorum.%99 u müslüman diye kayıtlara geçen bir ülkede insanlar namazını kılacak yer bulamıyor.Buna sebebiyet veren de bunu devam ettiren zihniyet de bilsinki ahirette iki elim yakalarındadır.İnanmayıp şimdi gülseler de bu lafıma,Rabbimin izniyle bizler güleceğiz orada onlara.

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Peki kardeşlerim sabah namazını camide cemaatle kılmanın nekadar faziletli ve sevap olduğunu bildiğimiz halde sabah namazınıa kalka biliyormuyuz

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

yusufk yazdı:
Peki kardeşlerim sabah namazını camide cemaatle kılmanın nekadar faziletli ve sevap olduğunu bildiğimiz halde sabah namazınıa kalka biliyormuyuz

sabah namazına kalkabiliyoruz ama malasef cemmatle kılamıyoruz yeni bi kitap oldım çok güzel tüm kardeşlerime tavsiye ederim sabah namazına nasıl kalkılır die cemil tokpınarın.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
kenanamca yazdı:

Allah ibadetlerinizi kabul etsin,kazalarınızı tamamlamayı nasip etsin,Rabbim cümlemizi namaz ve oruç borçlarımızı ödeyenlerden eylesin.Benim de çalıştığım işyerinde namaz kılacak yer yok ama ne yapıp edip kılıyorum,nasıl bir zulümdür bu anlayamıyorum.%99 u müslüman diye kayıtlara geçen bir ülkede insanlar namazını kılacak yer bulamıyor.Buna sebebiyet veren de bunu devam ettiren zihniyet de bilsinki ahirette iki elim yakalarındadır.İnanmayıp şimdi gülseler de bu lafıma,Rabbimin izniyle bizler güleceğiz orada onlara.
Avukat kardeşim evvabın namazını kılıyorum diyorsunbize nasuh tevbesi yaptırıldıktan sora evabın namazının ardından 25 kere estağfurullah demenin çok sevap olduğunu söylemişlerdi birde gece namazını kılmak sevgiliyle buluşmak demek diyorlarki ona buna derdini anlatıcağına gece kalk rabbine anlat verecek o Allahım devamını nasip etsin inş

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: “Allah’ın kulunu ibadetten engelleyenin haline baksana bir!”

RE: “Allah’ın kulunu ibadetten engelleyenin haline baksana bir!”

“Allah’ın kulunu ibadetten engelleyenin haline baksana bir!”
25/11/2006

Sizce, bu işte bir terslik yok mu?

At izi, it izine bu kadar mı karışır?

“Papa’ya göz ucuyla Ayasofya’da ibadet ettirmeyiz!” diye tozutan malum güruhu kasdediyorum: Bunların derdi ne? İslam’a kin dolular, Cami’ye cemaate kin dolular. Aklıma bir tek şey geliyor: Papa Ayasofya’da istavroz çıkarırsa, Müslümanların hafızalarının tazeleneceğinden mi korkuyorlar? Ayasofya’yı Müslümanların ibadetine yasaklayarak yaptıkları tarihi yanlışın yüzlerine vurulmasından mı tedirgin oluyorlar?

Kasdettiklerimi söyledim, kasdetmediklerimi de söyleyeyim: Alperenleri kasdetmiyorum. Onlar, Ayasofya’da namaz kılmayı istemekte yerden göğe haklılar. Onların namazının engellenmesi, tam da başlıkta verdiğim Alak suresinin 9-10. ayetlerinde işlenen Mekke müşriklerinin çirkin zulmünün benzeridir, hatta aynısıdır.

Ayasofya’yı ibadete kapatmak, “bir kulun” değil, kaç milyon kulun ibadetini engellemektir. Biri kalkıp “Efendim, bu ibadeti engellemek değil ki, gitsin falan yerde kılsın namazını” diyebilir.

Zaten aynısını Mekke’nin kodaman müşrikleri de diyordu. Allah Rasulü’ne, “Git ibadetini evinde yap” diyorlardı. Kâbe’de ibadet etmesine mani oluyorlardı. Cahiliyyenin kodamanları Kâbe’yi put müzesine çevirmişlerdi. 360 putu Kâbe’nin içinde sergiliyorlardı. Bunlar arasında Hz. İbrahim’in resmi de, kucağında İsa taşıyan Meryem ikonası da vardı.

Allah Rasulü, özellikle Kâbe’de namaz kılmak, Allah’ın birliğini orada namazıyla haykırmak istiyordu. Bunu, her türlü işkenceye ve hakarete katlanmaya değer buluyordu. O kadar işkence ve hakarete rağmen, Hz. Peygamber’in Kâbe’de namaz yasağını çiğnemekten vazgeçmemesi, bunun göstergesi.

Dava, kuru bir inat değildi elbet. Bugün Ayasofya’da namaz kılmakta ısrar eden bir müminin davası da, kuru bir inat değildir. Allah Rasulü’nün izinden gitmektir. İstanbul’u bize armağan eden Fatih’in fetih vakfiyesi olan Ayasofya’nın ibadete kapatılması, siyasi bir karardı. Yani, siyasetin ibadete müdahalesiydi. Bu yasak, “Kimsenin namazına niyazına, camisine cemaatine karışan mı var?” diyenlerin yüzlerini kızartmaya yeter.

Ayasofya’yı ibadete kapatan genelgenin altında sahte imza olup olmaması, ciddi bir konudur. Fakat meselenin özünü değiştirmeyecek kadar da tali bir konudur. Neticede, malum dönemde Ayasofya ibadete yasaklanmıştır. Bu siyasi kararla dışarıya hangi mesajın verildiği herkesin malumu. Bu, “Türkiye kıblesini değiştirdi” mesajıdır.

Fakat asıl mesaj içeriye verilmiştir. Müslüman millete, “Ben senin inancını müzelik ettim” mesajıdır. Malumlar tozutmadan, tehdit etmeden, sövmeden, sopa göstermeden dinlemeyi becerebilirlerse, izah edeyim:

Aynı dönemde ahır ve silo yapılan yüzlerce cami bunun delilidir. Onlar Ayasofya’nın kardeşleriydi. Yine onlarcası da yıkılmıştır. İsteyen, ahır ve silo yapılan, yıkılarak arazisi gasp edilen, hatta içkili işretli Halkevi (bu da resmi ideolojinin mabedi oluyor) yapılan camilerin listesini kolayca elde edebilir.

Mahzun Ayasofya üzerinden verilen mesaj “Ben senin inancını müzelik ettim” mesajıdır. Bu bir yorum değildir, abartı hiç değildir. Eğer bu sonucu görmezden gelirsek, Ayasofya’nın içindeki 7.5 metre çapındaki o dev levhaların indirilmesini izah edemeyiz. Ayasofya tarihinin bir parçası olan o dev hat levhaları çıkarılmak istenmiş, fakat kapıdan sığmadığı için çıkarılamamış, tekrar takılması 10 küsur sene sonra mümkün olabilmiştir.

Yine Ayasofya’nın minareleri son anda yıkımdan kurtulmuştur. Bu olay İstanbul işgal altındayken olmamış, bizim kendimizi sömürgeleştirdiğimiz yıllarda olmuştur. Danışılan mimar, “Bu minareler olmazsa bu eser ayakta kalamaz” demiştir de, minareler yıkımdan kurtulmuştur. Ama heyhat en az Ayasofya kadar değerli, en az Ayasofya kadar önemli koskoca Ayasofya Medresesi, acımasızca katledilmiştir. Şimdi yerinde yeller esmektedir. ABD’ye ders vermek gerektir: “Siz ne anlarsınız medrese bombalamaktan, gelin de bu iş nasıl yapılırmış, bizden öğrenin!” diye…

İmdi, Ayasofya’ya Papa geliyor diye hop oturup hop kalkanları ciddiye almamız gerekir mi? El-cevap: Eğer Ayasofya’nın ibadete açılmasını candan yürekten savunmuyorsa, gerekmez. Gerekmemekle kalmaz, sahtekârlığı yüzüne vurulmalıdır. Müslümanların Papa’yla ortak yanı, onlardan daha fazladır. Hiç olmazsa Papa “ibadet” diye bir şey tanıyor, ama malum takım ne din tanıyor, ne ibadet tanıyor, ne mabet tanıyor.

Dürüst olan, Ayasofya’nın ibadete açılmasını talep eder. Bu, Fatih’in vakfiyesinde dile getirdiği “lanetten” kurtulmanın tek yoludur. Ayasofya Müslümanlara açılsın.

Peki, Papa’ya ne mi diyelim?

Bunu ancak cahiller sorar. Buyursun Papa Efendi, çok istiyorsa, Ayasofya’da ibadet edebilir. İslam bunu engellemez. Delil arayan varsa, hem de Allah Rasulü’nün hayatında, kapı gibi delil var. Yeter ki siz Ayasofya’yı Müslümanlara açın.

Bunu yapmadığınız sürece, Müslümanlar, başlıktaki ayetleri okudukça sizi hatırlayacak.

Sami Hocaoğlu nun bir yazısıdır

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Ölüm gelmeden namaz kılmakta acele edin !

takan

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt