Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Ve Sağliğimiz (2 Kullanıcı)

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
NAMAZ VE SAĞLIĞIMIZ

Pakistanlı genç bir doktor,bulunduğu bölgede Trahom hastalığı çok yaygın olduğundan,Trahom üzerinde ihtisas yapmak üzere İngiltereye gidiyor.İngiltere de trahom üzerinde ihtisasıyla tanınmış meşhur bir profesör bulup niyetini ona açıklıyor.
İngiliz profesör,Pakistanlı genç doktoru dinleyince:
-Pakistan’da trahom hastalığı yaygın olmaması lazım.Çünki trahom pislikten meydana gelen,pislikten yayılan bir göz hastalığıdır.Oysa Pakistanlılar Müslümanlar,günde beş vakit namaz kılmak için beş defa abdest alırlar.Bu sebeble Müslümanların gözleri pis olmaz.Dolayısıyla pislikte üreme ortamı bulan trahom mikrobu da Müslümanların gözlerine yerleşip üreme imkânı bulamaz.Binaenaleyh sizin bahsettiğiniz hastalık trahom değil de başka bir göz hastalığı olabilir.Siz hemen pakistana dönüp bahsettiğiniz bölgede tahliller yapıp neticeleri ana getiriniz.”diyor.
Genç doktor pakistandaki o trahomlu bölgeye gidiyor.Değişik insanların hastalıklı gözlerinde yaptığı pek çok tahlili İngiliz profesöre takdim ediyor.İngiliz profesör tahlil raporlarını incelediğinde hayretler içinde kalıyor.Gerçekten bu göz hastalıklarının hepsi trahom.Bu kez genç doktoru tekrar pakistana gönderip trahomlu bölgede yaşayan Pakistanlıların namaz kılıp kılmadıkları hakkında bir rapor getirmesini istiyor.Genç doktor pakistanın o bölgesine gittiğinde yaptığı araştırmalar neticesinde o bölgede çok az müslümanın namaz kıldığını görüyor.”(Ş.Kıcıroğlu.Sur-ocak.88)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Namazın tıbbi boyutuyla ilgili bu çalışma ile güzel bir tespite varılmış. Allah c.c razı olsun.Bugün Batı Tıp Dünyasının da yeni yeni keşfettiği bir şey var ki, bunlar onların jargonunda ''mucize'' olarak yer buluyor ve her gün, İslamın bir yönüyle daha tanışmış oluyorlar..Bizlere belki çok basit gelebilen birçok farz, sünnet vb. uygulamalarının ardındaki hikmetlere vakıf olan Rabbimiz c.c, sağlıktan tefekküre kadar bizlere her konuda ezeli ilim ve hikmetini ifşa ediyor. Görmesini bilen gözler bunu fark ediyor artık elhamdülillah..Bugün dinimize yapılan tüm çirkin yakıştırma ve hakaretlere rağmen, birçok gayrimüslim doktor bu çalışmalar vesilesiyle İslamı seçebiliyor..Bu nur, ayette de bildirildiği üzere ''TAMAMLANACAKTIR İNŞALLAH''.Bizlere de düşen, mensup olduğumuz dinin inceliklerini ve güzelliklerini iyi idrak edip O'na layıkıyla kul olmak..

Allah c.c, kendisine layık kul olabilme yolunda sağlık ve sıhhat versin cümlemize.(Namaz yükümlülüğümüzle zaten sağlıklı kalabiliyormuşuz elhamdüllillah. Sağlıklı olmak için, Rabbimizin ve Resullah(s.a.v)'in sunduğu reçeteler kâfidir..)Selam ve dua ile.

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim.
Emeğinize sağlık.. Namazın tıbbi boyutuyla ilgili bu çalışma ile güzel bir tespite varılmış. Allah c.c razı olsun.Bugün Batı Tıp Dünyasının da yeni yeni keşfettiği bir şey var ki, bunlar onların jargonunda ''mucize'' olarak yer buluyor ve her gün, İslamın bir yönüyle daha tanışmış oluyorlar..Bizlere belki çok basit gelebilen birçok farz, sünnet vb. uygulamalarının ardındaki hikmetlere vakıf olan Rabbimiz c.c, sağlıktan tefekküre kadar bizlere her konuda ezeli ilim ve hikmetini ifşa ediyor. Görmesini bilen gözler bunu fark ediyor artık elhamdülillah..Bugün dinimize yapılan tüm çirkin yakıştırma ve hakaretlere rağmen, birçok gayrimüslim doktor bu çalışmalar vesilesiyle İslamı seçebiliyor..Bu nur, ayette de bildirildiği üzere ''TAMAMLANACAKTIR İNŞALLAH''.Bizlere de düşen, mensup olduğumuz dinin inceliklerini ve güzelliklerini iyi idrak edip O'na layıkıyla kul olmak..

Allah c.c, kendisine layık kul olabilme yolunda sağlık ve sıhhat versin cümlemize.(Namaz yükümlülüğümüzle zaten sağlıklı kalabiliyormuşuz elhamdüllillah. Sağlıklı olmak için, Rabbimizin ve Resullah(s.a.v)'in sunduğu reçeteler kâfidir..)Selam ve dua ile.

esselamunaleykum aliye ablam ne güzel yazmışsınız bana yazacak kalmamış amin amin amin a.e.olunuz hayırlı aksamlar namazın hikmetlerini sayamayız ancak Allah (c.c) bilir.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ahmedim.
RABBIM razı olsun.çok bilgilendirici ve yol gösterici bir yazı.CENABI MEVLAM yarattıgı tüm canlıların ihtiyaçlarını karşıladıgı gibi,onlara her türlü tehlike ve zararlara karşıda korunma yollarınıda göstermiştir.
hele hele mümin kullarına öyle güzel lütuflar sunmuşki,bu günkü ilim bile hayran kalıyor.işte biride senin bahsettigin abdest.
RABBİM bizleri sırati müstakimden ayırtmasın.amin.selametle.

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ahmedim.
RABBIM razı olsun.çok bilgilendirici ve yol gösterici bir yazı.CENABI MEVLAM yarattıgı tüm canlıların ihtiyaçlarını karşıladıgı gibi,onlara her türlü tehlike ve zararlara karşıda korunma yollarınıda göstermiştir.
hele hele mümin kullarına öyle güzel lütuflar sunmuşki,bu günkü ilim bile hayran kalıyor.işte biride senin bahsettigin abdest.
RABBİM bizleri sırati müstakimden ayırtmasın.amin.selametle.

VEaleykumselam abim Allah razı olsun Amin Amin Amin Allah (c.c) üzerimizde lütuflarından sonsuzda birisi sadece bu yazılan konu hayırlı aksamlar a.e.olun

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Hüreyre (r.a) anlatıyor: Resülullah (s.a.v) buyurdular ki:

"Allah'ın hataları silmeye ve dereceleri yükseltmeye vesile kıldığı şeyleri size söylemiyeyim mi?''

"Evet ey Allah'ın Resülü, söyleyin!'' dediler. Bunun üzerine saydı:

"Zahmetine rağmen abdesti tam almak. Mescide çok adım atmak. (Bir namazdan sonra diğer) Namazı beklemek. İşte bu ribâttır, işte bu ribâttır. İşte bu ribâttır."​
Hz. Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Mü'min -veya müslüman- bir kul abdest aldı mı yüzünü yıkayınca,
gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su ile -veya suyun son damlasıyla- yüzünden dökülür iner,
ellerini yıkayınca elleriyle işlediği hatalar su ile birlikte -veya suyun son damlasıyla- ellerinden dökülür iner.
Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla giderek işlediği bütün günahları su ile -veya suyun son damlasıyla- dökülür iner. (Öyle ki abdest tamamlanınca) günahlarından arınmış olarak tertemiz çıkar."​
İbnu Ömer (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse, Allah bu sebeple kendisine on (misli) sevab yazar.''​

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
İbnu Ömer (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse, Allah bu sebeple kendisine on (misli) sevab yazar.''

SELAMUN ALEYKÜM..

RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM..

RABBİME EMANET OLUN DUA İLE..

HAYIRLI GECELER..

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum ellerine yüreğine saglık kardeşim rabbim razı olsun çok güzel bir paylaşımdı
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
İbnu Ömer (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse, Allah bu sebeple kendisine on (misli) sevab yazar.''

SELAMUN ALEYKÜM..

RABBİM RAZI OLSUN KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM..

RABBİME EMANET OLUN DUA İLE..

HAYIRLI GECELER..

Vealeykumselam Allah razı olsun a.e.olunuz​

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Sağlik Kardeşim. çok Güzel Bir Paylaşimdi. Bişey Sormak Istiyorum. Belki Konumuzun Dişinda Ama Bilgi Verirseniz Sevinirim. Ben çalişiyorum Namazimi Kilmaya çalişiyorum Ama Havalarin Soğuk Olmasindan Dolayi Abdest Alirken çok Problem Oluyor Sik Sik Hasta Oluyorum. Aceba Işte Olsuğum Sürece Mest Giysem Yinede Abdestim Kabul Olurmu. Ve Mestinde Nasil Kullanildiğini Ilmiyorum Bana Yardim Edermisiniz. Allah Razi Olsun Selametle.

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Sağlik Kardeşim. çok Güzel Bir Paylaşimdi. Bişey Sormak Istiyorum. Belki Konumuzun Dişinda Ama Bilgi Verirseniz Sevinirim. Ben çalişiyorum Namazimi Kilmaya çalişiyorum Ama Havalarin Soğuk Olmasindan Dolayi Abdest Alirken çok Problem Oluyor Sik Sik Hasta Oluyorum. Aceba Işte Olsuğum Sürece Mest Giysem Yinede Abdestim Kabul Olurmu. Ve Mestinde Nasil Kullanildiğini Ilmiyorum Bana Yardim Edermisiniz. Allah Razi Olsun Selametle.

Selamunaleykum muhterem din kardeşim size yanlış bilği vermekten Allaha sığınırım çünkü ben zavallının biriyim kusura bakmayın ama sorunuza cevap verebilicek bir kardeşimiz çıkar inşallah a.e.olunuz hayırlı günler

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Hüreyre (r.a) anlatıyor: Resülullah (s.a.v) buyurdular ki:

"Allah'ın hataları silmeye ve dereceleri yükseltmeye vesile kıldığı şeyleri size söylemiyeyim mi?''

"Evet ey Allah'ın Resülü, söyleyin!'' dediler. Bunun üzerine saydı:

"Zahmetine rağmen abdesti tam almak. Mescide çok adım atmak. (Bir namazdan sonra diğer) Namazı beklemek. İşte bu ribâttır, işte bu ribâttır. İşte bu ribâttır."​
Hz. Ebu Hüreyre (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Mü'min -veya müslüman- bir kul abdest aldı mı yüzünü yıkayınca,
gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su ile -veya suyun son damlasıyla- yüzünden dökülür iner,
ellerini yıkayınca elleriyle işlediği hatalar su ile birlikte -veya suyun son damlasıyla- ellerinden dökülür iner.
Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla giderek işlediği bütün günahları su ile -veya suyun son damlasıyla- dökülür iner. (Öyle ki abdest tamamlanınca) günahlarından arınmış olarak tertemiz çıkar."​
İbnu Ömer (R.a) anlatıyor: "Resûlullah (S.a.v) buyurdular ki: "Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse, Allah bu sebeple kendisine on (misli) sevab yazar.''​

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ALLAHA EMANET OL

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum muhterem din kardeşim size yanlış bilği vermekten Allaha sığınırım çünkü ben zavallının biriyim kusura bakmayın ama sorunuza cevap verebilicek bir kardeşimiz çıkar inşallah a.e.olunuz hayırlı günler

NE DEMEK KUSUR KARDEŞİM HEPİMİZİN EKSİK OLDUĞU YÖNLER VARDIR MUHAKKAK ASLINDA BUNU DEDEME SORACAKTIM KENDİSİ İMAM AMA YENİ AKLIMA GELDİ BU ÜŞÜME SORUNUNA NASIL ÇARE BULURUM DİYE VE HEMEN YAZDIM. ALLAHA EMANET OLUN. BENDE DİNİ KONULARDA ÇOK HEVESLİYİM ÖĞRENMEYE AMA BENDE ZAVALLI BİRİYİM ÇÜNKÜ HEP ŞEYTAN TEPEMDE NAMAZLARIMI BİR TÜRLÜ DÜZENE SOKAMADIM. RABBİM AFFEYLESİN. ŞEYTANIN ŞERRİNDEN GAZABINDAN KORUSUN BİZLERİ. ALLAHA EMANET OL.

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı

NE DEMEK KUSUR KARDEŞİM HEPİMİZİN EKSİK OLDUĞU YÖNLER VARDIR MUHAKKAK ASLINDA BUNU DEDEME SORACAKTIM KENDİSİ İMAM AMA YENİ AKLIMA GELDİ BU ÜŞÜME SORUNUNA NASIL ÇARE BULURUM DİYE VE HEMEN YAZDIM. ALLAHA EMANET OLUN. BENDE DİNİ KONULARDA ÇOK HEVESLİYİM ÖĞRENMEYE AMA BENDE ZAVALLI BİRİYİM ÇÜNKÜ HEP ŞEYTAN TEPEMDE NAMAZLARIMI BİR TÜRLÜ DÜZENE SOKAMADIM. RABBİM AFFEYLESİN. ŞEYTANIN ŞERRİNDEN GAZABINDAN KORUSUN BİZLERİ. ALLAHA EMANET OL.

Selamunaleykum evet daha yetkili agızdan ögrenmek sizin için daha hayırlı olur zaten şeytanın işi o bizimle ugraşmak Allahın laneti onun üzerine olsun. Allahın rahmetide tüm ummetimuhammedin üzerine olsun a.e.olunuz haırlı günler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt