''levent''
Kayıtlı Kullanıcı
seytan ve nefstendir kardesim.durmak yok.la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.zikrini çek sıkıntıyı giderir,günde 100 kere.
ALLAH razı olsun KAAN kardeşim.. ama bi sorum olucak..;
burda kalbi ve ruhu hasta olana ibadet güç gelir diyoya kusra bakmayın bana bazen güç geliyo benim kalbimin şifası nedir...?
selamun aleykum rabbim razı olsun
selam ve dua ile
Bir kimse, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Eğer tevbe ederse, o leke silinir. Tevbe etmeyip tekrar günah işlerse, o leke büyür ve kalbin tamamını kaplar, kalb, kapkara olur.
[Harâiti]
Paslanan her şeyin bir cilası vardır. Kalbin cilası "Estağfirullah" demektir.
[Deylemi]
Su değdiği, [rutubette kaldığı] zaman demirin paslandığı gibi, kalbler de [günah yüzünden] paslanır.) Orada bulunanlar, (Kalblerin cilası nedir ya Resulallah) dediler. Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Ölümü çok hatırlamak ve Kur'an-ı kerim okumaktır.
[Beyheki]
Nefse sükunet ve kalbe ferahlık veren şey, iyi iştir. Nefsi azdıran, kalbe heyecan veren iş günahtır.
[Beyheki, İ.Ahmed, Taberani]
Sual: Kalbin karardığı nasıl bilinir, temizlenmesi nasıl olur?
CEVAP
Haram yemek kalbi karartır, hasta eder. Zünnun-i Mısri hazretleri buyurdu ki: Kalbin kararmasının dört alameti vardır:
1- İbadetin tadını duymaz.
2- Allah korkusu hatırına gelmez.
3- Gördüklerinden ibret almaz.
4- Okuduklarını, öğrendiklerini anlayıp kavrayamaz.
Muhammed bin Fadl Belhi hazretleri de buyurdu ki: Kalbin kararmasına 4 şey sebep olur:
1- Öğrendiği ile amel etmemek.
2- Bilmeyerek yapmak.
3- Bilmediklerini öğrenmemek.
4- Başkasının öğrenmesine mani olmak.
Çok saol ALLAH razı olsun KAAN kardeşim sizler ne kadar iyi insanlarsınız bu siteyi çok sevdim böyle insanlar kaldımı dünyada...
sizi çok yordum hakkınızı helal edin bir sorum daha olucak..
Estağfirullah
Sübhanallah
Allahuekber
ve rukuda okudugumuz Sübhane rabbiyel azim
secdede; Sübhane rabbiyel ala
bu duaların anlamını söylermisiniz