Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NAMAZ OLMASA NİKAH OLMAZ (1 Kullanıcı)

ya nasip

Yasaklı Kullanıcı
RE: NAMAZ OLMASA NİKAH OLMAZ

evet ben açıklama yapmak istemiyorum herkes mantığa göre açıklama yapıpbu konuyu araştırıp duyulmasını istiyorum benim fikirlerim aman...demek istemiyorum

S

SELEHA

SELAM ARKADAŞLAR ASLINDA ÇOK GÜZEL VE MANTIKLI BİR SURO BU KONUDA FAZLA BİLGİM YOK AMA BENCE BÖYLE BİŞEY YOK EYER KADIN KILMIYOSA BELKİ EVLENDİGİNDE KOCASININ SAYESİNDE KILAR ERKEK İÇİNDE AYNI HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR NİKAHTA KERAMET VARDIR BELKİDE BİRBİRLERİN SAYESİNDE DAHADA DİNLERİNİ GELİŞTİRİRLER BENCE ALLAH,A EMANET OLUN

ya nasip

Yasaklı Kullanıcı

evet buda değişik bir yorum

ilbeyi

Kayıtlı Kullanıcı

ilbeyi yazdı:
SELAM ALEYKÜM. KONU GÜZEL AMA AÇIKLAMA YAPILMAMIŞ. NAMAZ KILMAYANIN GÜNAHKAR OLDUĞUNU BİLİYORUZ. NAMAZI KILMAYIŞI TEMBELLİĞİNDEN İSE NİKAHI DÜŞMEZ. AMA NAMAZI EHEMMİYETSİZ GEREKSİZ GÖRÜYORSA FARZİYETİNİ İNKAR EDİYOSA DİNDEN ÇIKTIĞI GİBİ NİKAHIDA DİNEN DÜŞER...
BU MESELENİN ÖZETİ BUDUR KARDEŞİM. YUKARIDA DİNDE ZORLAMA YOK DİYEREK EŞLERİN BİRBİRİNİ NAMAZA ZORLAYAMAYCAĞINI AÇIKLAYAN KARDEŞİM VARDI. FİKRİNE KATILMADIĞIMI SAYGIYLA BELİRTİYORUM.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

ya nasip yazdı:
alırlar anlamı:NİKAH YAPARLAR boşarların anlamı :KADIN VEYA ERKEK BİLE BİLE BİR ÖĞÜN NAMAZ KILMAZSA NİKAH GİDER VE NİKAHSIZ YAŞARLAR. SİZCE NİKAH NEDİR ALLAH C.C NUN BİR EMRİDİR PEKİ NAMAZ DİNİN EN ÖNEMLİ ŞARTIDIR

s.a. kardeşim
bence eksik yada yanlış değerlendirme,
Nikahın düşmesi için kişilerden birinin dinden çıkması lâzım. Ama her namaz kılmayan için dinden çıkmıştır demek uygun değildir. Kişi eğer namazı reddederek, yani namaz yoktur, farz değildir derse, o zaman dinden çıkmış olur ve sizin dediğiniz gibi nikahı bozulmuş olur.
Ama kişi gafletinden , tembelliğinden v.s. den dolayı namazını kılmasa, ama reddetmese o halde ne diyecez. bu kadın veya erkek için nikâhınız gitti demek bizi büyük bir yükümlülük altına sokar. O yüzden yanlış buluyorum bu lafzı.
Ama muhtemeldir ki, buradaki kasıt namazın öneminin iyice anlaşılmasıdır. Bu sebeble dahi olsa bu şekilde itham etmek yanlış.
unutmayalım ki;

k.s.e.o.

ya nasip

Yasaklı Kullanıcı

ALLAH RIZASI İÇİN SORMADAN YOK BÖYLE BİŞEY DEMEYİN YANLIZCA AÇIKLAMA YAPMAYI BEKLEMEM HERKES KENDİ FİKRİNİ DEĞİLDE HOCAYA VE YA ALİM BİRİNE DANIŞIP BU KONUYU AKILLARA MANTIĞA YATIRARAK ANLANMASINI İSTEDİĞİMDEN DOLAYI BEKLİYORUM YORUM ONUN İÇİN KENDİ SORDUĞUMU DANIŞTIĞIMI FAZLA ÖNE ATMAK İSTEMİYORUM

hasan beyza

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM.YANASİP KARDEŞ GÜNLERDİR SENİN BU KONUDA YAPTIĞIN YORUMLAR ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ. ONUN İÇİN DERİN BİR ARAŞTIRMAYA GİRDİM.VE SONUNDA SENİN DOĞRU OLDUĞUNA KARAR VERDİM.YANİ NİKAH KIYILIRKEN MADEM ALLAHIN EMRİ YLE DİYE ŞART EDİLİYORSA,ALLAHIN EMRİDE İLK ÖNCE NAMAZ OLDUĞUNA GÖRE ,BU ÇOK ÖNEMLİKONUYU KİMSE GÖZ ARDI ETMEMELİDİR.BU ZAMAN DA HİÇ BİR HOCA BUNU AÇIKTAN SÖYLEMEZ YANİ SÖYLEYEMEZ ÇÜNKÜ NASİB KARDEŞİMİZİN ALDIĞI TEPKİLERDEN ÇOK DAHA FAZLASINI ALACAKTIR.AMA BURDA ÖNEMLİ OLAN İSLAM GERÇEĞİNİ ,KURALINI AÇIKÇA KİMSENİN SÖYLEYEMEMESİDİR.DAHA BUNUN GİBİ BİR ÇOK MESELE....ALLAHA EMANET OLUN.

ya nasip

Yasaklı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HASAN BEYZA KARDEŞ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt