Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NAMAZ ( Namaz kılmakta zorlananlar ve kılmayanlar, buyurun) (1 Kullanıcı)

catlakk

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım ya namaz kılmaya başladıktan sonra benim için herşey çok değişti..namazda bulduğum huzur hiçbirşeyde yok..özellikle sabah namazının insana yaşattığı o huzuru anlatmam imkansız..inşALLAH bütün kardeşlerimiz biran önce namaz kılmaya başlarlar..

Sabah namazı konusunda sana katılıyorum, sabah namazının verdiği huzur bambaşka, bide kapıyı pencereyi açıp, kuşların muhabbeti ve zikir sesleriyle kılmak bir başka oluyor.... Kainatta herşey Rabbini anıyor....

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
canım ben önceden hiç namaz kılan birisi değildim.bianda karar verdim hemen başladım kılmaya..o günden beride hiç bırakmayı düşünmedim..namaz kılmanın bu kadar güzel huzur veren bi ibadet olduğunun farkında değildim..ben çok şükür gafletten uyandım.kendime geldim..inşallah rabbim bütün müslüman kardeşlerimize nasip eder.namaz dinin direğidir..namazımı kılmadan diğer ibadetlerimizi yerine getirsek bile büyük bi boşluk oluyor..namaz yüce ALLAH (c.c) ile insan arasındaki en güzel iletişimdir..düşünsene günde 5 kez rabbimizin huzuruna çıkıyoruz..kendimi ALLAH a daha yakın hissediyorum..tek dileğim inşALLAH kıldığımız namazlar kabul olur..AMİNN

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
huzur8 arkadaşım bak bişiy anlatcam;
Cebrail aleyhisselam, 2 rekât namaz kılmış, bu 2 rekât namazı kılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş. Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş. Allahü teâlâ buyurmuş ki:
Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla, her türlü düşüncelerle ve kaç rekât kıldığını bilmeyerek kılacak. Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz, senin 4000 senede kıldığın namazdan daha makbul olacak.
— Yâ Rabbi, neden onların namazları bu kadar kıymetli olacak?
— Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler. Sende düşman yok ki! Dünya sevgisinden uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…

Hep bu olay aklıma geldiğinde içimde daha başka bir aşk oluşur.İnşallah senin içindeki aşk öle büyük olur ki namaza biran evvel başlarsın...Bak sen kendini nasıl bulacaksın.....

özellikle ben bu ara dünya işlerine çok takıldım...
Allah razı olsun Firdevs arkadaşım....Allah inşallah benide yolunda gidenlerden eyler...
Burda yazarken neden kılmıyorum diyorum :( :( eve gidip abdest almak bile zor geliyor...:(:(

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
özellikle ben bu ara dünya işlerine çok takıldım...
Allah razı olsun Firdevs arkadaşım....Allah inşallah benide yolunda gidenlerden eyler...
Burda yazarken neden kılmıyorum diyorum :( :( eve gidip abdest almak bile zor geliyor...:(:(

selamunaleyküm kardeşim.çoğu insan namaz kılmaya küçük yaştan başlamadığı için yaşı ilerledikçe daha da zor geliyor namaz kılmak..nasıl namaz kılmamaya alışıyosak kılmayada o şekilde alışmalıyız.insanda ister istemez bi üşengeçlik oluyor.ama bu şeytanın oyunu.onun oyununa gelmemeliyiz.onu sevindirmemeliyiz..ben de yeni başladım namaza bazen bi ağırlık çöküyo sabah namazına kalkarken zorlanıyorum ama hemen kendimi toparlamaya çalışıyorum..şeytan bizimle uğraşıyo doğru yolda yürümemizi istemiyo..biz ne olursa olsun mücadele etmeliyiz..zaten inşallah düzenli kılarsak namazlarımızı şeytanda pes eder bizle uğraşmayı bırakır..selam ve dua ile

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım ya namaz kılmaya başladıktan sonra benim için herşey çok değişti..namazda bulduğum huzur hiçbirşeyde yok..özellikle sabah namazının insana yaşattığı o huzuru anlatmam imkansız..inşALLAH bütün kardeşlerimiz biran önce namaz kılmaya başlarlar..

İnşallahh

Sabah namazı konusunda sana katılıyorum, sabah namazının verdiği huzur bambaşka, bide kapıyı pencereyi açıp, kuşların muhabbeti ve zikir sesleriyle kılmak bir başka oluyor.... Kainatta herşey Rabbini anıyor....

Allah kılmayanlarada nasip etsin inşallah

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardeşim.çoğu insan namaz kılmaya küçük yaştan başlamadığı için yaşı ilerledikçe daha da zor geliyor namaz kılmak..nasıl namaz kılmamaya alışıyosak kılmayada o şekilde alışmalıyız.insanda ister istemez bi üşengeçlik oluyor.ama bu şeytanın oyunu.onun oyununa gelmemeliyiz.onu sevindirmemeliyiz..ben de yeni başladım namaza bazen bi ağırlık çöküyo sabah namazına kalkarken zorlanıyorum ama hemen kendimi toparlamaya çalışıyorum..şeytan bizimle uğraşıyo doğru yolda yürümemizi istemiyo..biz ne olursa olsun mücadele etmeliyiz..zaten inşallah düzenli kılarsak namazlarımızı şeytanda pes eder bizle uğraşmayı bırakır..selam ve dua ile

Aleyküm Selam...Penye
Çok dogru küçüklükten hatta belki anne karnında başlamalı dini egitim...
ben zorlanıyorum şu anda.
çok güzel açıklamışsın bir kere şeytanın bacagını kırabilsem
Yani Allahı sürekli hatırlayıp yaşarsak eminim ki senin dediğin gibi bizle ugraşmaz inşallah...

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim içinde kolay olmadı..namaza başlayıp bırrakmaktan çok korkuyorum..bu yüzden namazla ilgili bütün ayetleri okudum..namazın hayatımızdaki önemini araştırdım.iyice bilgi sahibi olduktan sonra kılmaya başladım..sana tavsiyem sende namaz hakkındaki bilgileri edin zaten onları öğrendikten sonra insan kendini namaza başlamaktan alıkoyamıyor.kendini sorumlu hissediyosun ve bişekilde başlıyosun.canım inşALLAH sende biranönce başlarsın..senin için dua edicem.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
haydi namaza :)

şimdi ben gidip namaz kılacam şeytanda gidip bir köşede kafasına sıkacak :):)

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim namazlarımızı kabul etsin inşALLAH

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
amin ALLAH razı olsun penye.ZZ :)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzel bir konu aman Allahım daha önce nasıl görmedim.......

Bu gruba bende dahilim....
bir türlü namaz kılamıyorum....
çok istiyorum....
Kılarsam sanki çok çok mutlu büyük bir insan , dinimin en önemli emrini yerine getirmiş , tv başından uzaklaşmış kötülüklerden arınmış gibi hissedicem...Allah ın huzuruna çıkmaktan belki korkuyorum bilemiyorum net hislerimi tercüme edemiyorum...

Çok büyütüyorum gözümde Namazı ve kılanları..benim için ulaşılması zor bir konu

Arkadaşlarım yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin...

nefisle şeytanla ve ALLAH’ı unutturucu her şeyle kişi, namazda topladığı kuvvet ve cephane ile savaşabilecektir. Namaz böyle düşünülerek ve anlaşılarak kılınırsa, ancak o zaman Zülcelal hazretlerinin buyruğu gibi “gerçekten namaz kişiyi fenalık yapmaktan alı koyar.” Yüce Rabbim sadece borç dan kurtarıcı bir namaz değil de, onun şanına yaraşır şekilde namazımızı ifa etmeyi nasip eylesin. AMİN...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Amim Hafize Aminnnnnnn Aminn

huzurislamda_92

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN...çok faydalı bir yazı olmuş.RABBİM şu üçayları günahlarımızı bağışlamada bir sebep eylesin inşallah...

AGD-NesLiNuR

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşim için teşekkürler.allah razi olsun

mb1903

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşım için.. Bazen hakkaten çok şuursuzlaşıyormuşum,,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt