Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NAMAZ ( Namaz kılmakta zorlananlar ve kılmayanlar, buyurun) (2 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz iyidir hoştur fakat hergün beş vakit olduğundan çoktur bitmiyor usanç veriyor her gün namaz kılmak zorundamıyız? diye gelen bir soruya cevaptır:

insan bazı şeylere çokca ihtiyacı vardır.bunlar maddi cihetinde olduğu gibi manevi cihettede böyledir. mesela her saniye havayı teneffüs ediyoruz usanıyormuyuz.yada ölünceye kadar her saniye havayı teneffüs etmek bana usanç veriyor ben bundan sonra yapmayacağım diyebilirmiyiz.çünkü maddi bedenimizin her saniye havaya ihtiyacı var olduğu için her saniye havayı teneffüs ediyoruz ve bundan son derece ferah duyuyoruz.eğer havayı teneffüs etmek çok ve devamlı olduğu için bundan vazgeçsek o zaman maddi bedenimiz ölür.
aynen onun gibide manevi hayatımızında bazı şeylere şiddetle ve devamla ihtiyacı vardır.eğer onlara devam kesilirse manevi hayatımız ölür.bizi yaratan bizi bizden iyi bildiği için manevi hayatımız için gerekli şeyleri yapmamızı bize emretmiş.

hem hergün yemek yiyoruz su içiyoruz usanıyormuyuz? usanmak şöyle dursun ihtiyaç tekerrür ettiğinden her defasında ayrı bir lezzet alıyoruz. yaa hergün yemek yiyoruz su içiyoruz ben artık yemek yiyip su içmeyeceğim diye ahmakcasına birşey söyleyen birisini gördünüzmü?eğer yemek içmeyi bıraksa maddi vücut ölür.aynen öylede manevi vücudun zinde kalabilmesi için ve günahlara karşı dayanabilmesi için namaz ve benzeri ibadetler manevi gıda hükmündedir ve manevi hayatımızın devamı için mutlaka ve tekrar tekrar ve hergün hergün beş defa lazım ve elzemdir.

hem ücreti azmıdırki yapmasında nazlanıyoruz.şimdi bana birisi deseki her namaz kıldığında sana elli ytl vereceğim dese ve bu kişi sözüne sadık biriyse ve her namazdan sonra elli ytl yi bana verse birdahaki namaz vakti gelsede hemen onuda güzelce kılıp ücretimi alsam diye dört gözle bakarım.hiç bir vakit usanmam ve gevşeklik göstermem.bununla birlikte eğer yapmazsan o elli ytl yi alamadığım gibi beşyüz ytl de her namaz için borçlansam o zaman namazda gevşeklik göstermek yada terketmek hiç akıl işimidir?böyle yapsam ne kadar ahmaklık etmiş olurum herhalde herkez anlar..

acaba ALLAH cc hunun verdiği ücret azmıdır? gözünüzü kaça satarsınız peki ya kolunuzu ya ayağınızı tabiki bunlara değer biçilemez ve hiçbir şekilde satmayız. peki almak için kaç para harcadık?bunlar bize haybeden verildi ihsanı ilahi olarak bedavadan verildi.karşılığında bizden bu ihsanlara karşı çok hafif ve kolay olan namaz ve diğer farz ibadetleri yerine getirmekle şükür isteniyor.şimdi biz bukadar ihsanlara karşı namaz ve diğer ibadetleri yerine getirmeyerek şükür etmesek gerçektende cehennem ateşine müstehak olmazmıyız?.ve oraya girdigimizde hiçbir mazeretimiz kalırmı?böyle bir cehennem ateşi bizi korkutmuyormu?ve sonsuz bir cennet bizi aşka şevke ve gayrete ve şevkle ve huşuyla bizi namaz kılmaya sevketmesi gerekmiyormu?
bir hadisi şerifin mealinden anlıyoruzki sabah namazının iki rekatlık sünneti dünya ve içindekilerden daha kıymetli ya farzı ya diğer farz namazların kıymetini siz düşünün...

diyebilirizki: yaa bizi namazdan alıkoyan yani namaz kılmamıza engel çalışmamızdır.çalışmakta ibadettir:şimdi 500YTL aylık ücretle çalışan birisine denilse:sen burda 500ytl ücretle çalışıyorsun .çalışmana devamla birlikte istirahat zamanlarında ve işten fırsat bulduğun zamanlarda toplam günde 1 saatlik bir iş yapacaksın(1 saat abdestle birlikte 5 vakit namaza fevkalade kafi gelir. o bir saatlik çalışma 5 vakit namazdır) sana her gün o bir saatlik çalışman için 1000 ytl vereceğim deseniz o adamda olmaz: buna bir saat harcarsam diğer işimdeki aylık 500 ytl lik kazancım azalır dese ne kadar ahmaklık ettiğini ve bu adamda aklın zerresinin bulunmadığını anlarsınız. aynen öylede 1 vakit namaz için bize ahirette belki 1tirilyonluk nimet verilecek ve bir vakit namazı kasten terkettiğimiz için belki1 tirilyonluk ceza kesilecek bunlar hemen peşin olarak verilmediği için gaflete düşüyoruz ve aldanıyoruz.

vakit farz namazını kılanın diğer dünyevi mübah işleride güzel bir niyetle ibadet hükmüne geçer.ve namaz onun anahtarıdır.o işi ALLAH için yaptığınızın kanıtıdır.eğer o anahtarı kullanmazsanız o çelik kapıyı ne kadar zorlasanızda açamazsınız:hem namazı kılarken geçmişte ve gelecekteki kılacağınız namazları düşünüp sabırsızlık göstermeyin bir ay sonra aç kalacağım diye şimdiden yemek yeyip su içilirmi?aynen öylede sabır kuvvetini şu andaki namaza yoğunlaştırın fevkalade kafi ve vafi gelecektir

Kaynak:RİSALE İ NUR

catlakk

Kayıtlı Kullanıcı
s.a çok güzel bir paylaşım yapmışsınız.
Allah razı olsun, sanırım kimse faydalanmamış,
konuya yorum yazan olmamış, benim çok hoşuma gitti..
konunun altlarda ve yorumsuz kalması üzdü beni.
herkesin faydalanması ümidiyle...

selam ve dua ile....

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
diyebilirizki: yaa bizi namazdan alıkoyan yani namaz kılmamıza engel çalışmamızdır.çalışmakta ibadettir:şimdi 500YTL aylık ücretle çalışan birisine denilse:sen burda 500ytl ücretle çalışıyorsun .çalışmana devamla birlikte istirahat zamanlarında ve işten fırsat bulduğun zamanlarda toplam günde 1 saatlik bir iş yapacaksın(1 saat abdestle birlikte 5 vakit namaza fevkalade kafi gelir. o bir saatlik çalışma 5 vakit namazdır) sana her gün o bir saatlik çalışman için 1000 ytl vereceğim deseniz o adamda olmaz: buna bir saat harcarsam diğer işimdeki aylık 500 ytl lik kazancım azalır dese ne kadar ahmaklık ettiğini ve bu adamda aklın zerresinin bulunmadığını anlarsınız. aynen öylede 1 vakit namaz için bize ahirette belki 1tirilyonluk nimet verilecek ve bir vakit namazı kasten terkettiğimiz için belki1 tirilyonluk ceza kesilecek bunlar hemen peşin olarak verilmediği için gaflete düşüyoruz ve aldanıyoruz.

hafize ablacım ne güzel örneklemelerle namazın mahiyetini anlatmışsınız
bende çalışıyorum bazen çok fazla yoğunluk oluyor sanki şeytan
özellikle namaz vakitlerini seçiyor insanları göndermek için
vakit namazlarını vaktinde eda edemediğimiz zamanlar oluyor
allah cümlemizin yar ve yardımcısı olsun bir an evvel bu gafletten uyandırsın
selametle kalın allah (cc) razı olsun

maerin

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Allah sizden razı olsun çok iyi bir konuya deyinmişsiniz inşallah herkes faydalanır. Allah sizsen razı olsun hayırlı dünler

Cikmaz~Sokak

Kayıtlı Kullanıcı
hem namazı kılarken geçmişte ve gelecekteki kılacağınız namazları düşünüp sabırsızlık göstermeyin bir ay sonra aç kalacağım diye şimdiden yemek yeyip su içilirmi?aynen öylede sabır kuvvetini şu andaki namaza yoğunlaştırın fevkalade kafi ve vafi gelecektir..

Cok dogru bir yazi, nede güzel anlatilmis..
Bizimle paylastigin için Allah razi olsun abla

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun ablacım
emegine saglıkk...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
s.a çok güzel bir paylaşım yapmışsınız.
Allah razı olsun, sanırım kimse faydalanmamış,
konuya yorum yazan olmamış, benim çok hoşuma gitti..
konunun altlarda ve yorumsuz kalması üzdü beni.
herkesin faydalanması ümidiyle...

selam ve dua ile....

Bak sizi dinlemişler gördünmü :a21: ama gerçekten kimi zaman konuları es geçiyoruz yada görmüyoruz e herkezide zorlayamayız bazen konuyu açarken Allahım nasibi olan okusun diyorum yorum yapan arkadaşlarımızdan,da Allahım Razı olsun Allaha emanet olun

Firdevs Nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Elinize emeğinize sağlık.Çok güzel bir paylaşım.Allah razı olsun.ELhmdûlillah elimden geldiğince kılıyorum (Allah kabul ederse),Allah kılmayanlarada nasip etsin istiyorum bende sizler gibi...
Bak sizi dinlemişler gördünmü :a21: ama gerçekten kimi zaman konuları es geçiyoruz yada görmüyoruz e herkezide zorlayamayız bazen konuyu açarken Allahım nasibi olan okusun diyorum yorum yapan arkadaşlarımızdan,da Allahım Razı olsun Allaha emanet olun
RABBİM banada nasip etti:a12:...

SELÂMUN ALEYKÛM

mavi_yigit

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sizden razı olsun.. Çok güzel bir paylasım olmuş.... Allahım Sen bizi senin yolundan ayırma... Amin...

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzel bir konu aman Allahım daha önce nasıl görmedim.......

Bu gruba bende dahilim....
bir türlü namaz kılamıyorum....
çok istiyorum....
Kılarsam sanki çok çok mutlu büyük bir insan , dinimin en önemli emrini yerine getirmiş , tv başından uzaklaşmış kötülüklerden arınmış gibi hissedicem...Allah ın huzuruna çıkmaktan belki korkuyorum bilemiyorum net hislerimi tercüme edemiyorum...

Çok büyütüyorum gözümde Namazı ve kılanları..benim için ulaşılması zor bir konu

Arkadaşlarım yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin...

Firdevs Nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Bence bu tadı bakıp imrenenlerden diilde yaşayıp hissedenlerden olmalısın.O zaman daha mutlu olacağına inanıyorum.Hem korkacak bişiy yok ki asıl kılmadığımız zaman korkmalıyız.Öncelikle namazın adaplarını bilmeli ve daha sonra aldığımız abdestle nefsi,ateşi(şeytanı)söndürmeli sonradan da kılmalıyız.Yüreğinde bu aşk var iken hiç gecikme derim...Şeytandan gelen sonra daha iyi kılarsın vs.gibi vesveseleri dinleme derim ben...(hafize abla hakkınızı helal edin :a12:)

Allah'a emanet olasın.

SELÂMÛN​
ALEYKÛM

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Bence bu tadı bakıp imrenenlerden diilde yaşayıp hissedenlerden olmalısın.O zaman daha mutlu olacağına inanıyorum.Hem korkacak bişiy yok ki asıl kılmadığımız zaman korkmalıyız.Öncelikle namazın adaplarını bilmeli ve daha sonra aldığımız abdestle nefsi,ateşi(şeytanı)söndürmeli sonradan da kılmalıyız.Yüreğinde bu aşk var iken hiç gecikme derim...Şeytandan gelen sonra daha iyi kılarsın vs.gibi vesveseleri dinleme derim ben...(hafize abla hakkınızı helal edin :a12:)

Allah'a emanet olasın.

SELÂMÛN​
ALEYKÛM

Şükürler olsun ki namaz dualarını biliyorum...bir kaç yerde ( egilirken yada rukude karıştırıyorum) takılımam var oda heyecandan...

Allah razı olsun...bu sitede kendimi daha iyi hissediyorum.cevremde ne yazık ki namaz kılan ramazan ayı dışında pek kimsek yok ne yazık ki ?

Aysee

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşımınız için çok güzel...

Firdevs Nisa

Kayıtlı Kullanıcı
huzur8 arkadaşım bak bişiy anlatcam;
Cebrail aleyhisselam, 2 rekât namaz kılmış, bu 2 rekât namazı kılması tam 4 bin ahiret senesi sürmüş. Sonra, (Yâ Rabbi, kâinat yaratıldığından beri acaba böyle namaz kılan başka bir kulun var mı?) demiş. Allahü teâlâ buyurmuş ki:
Ahir zamanda gelecek olan ümmet-i Muhammed’den, Habibimin ümmetinden bir kulum, 2 rekât namaz kılacak, hatayla, kazayla, her türlü düşüncelerle ve kaç rekât kıldığını bilmeyerek kılacak. Onların birkaç dakikada kıldığı 2 rekât namaz, senin 4000 senede kıldığın namazdan daha makbul olacak.
— Yâ Rabbi, neden onların namazları bu kadar kıymetli olacak?
— Çünkü onlar, düşmanımı yıkarak huzuruma gelecekler. Sende düşman yok ki! Dünya sevgisinden uzaklaşacaklar, nefislerinin şerrinden kurtulmaya çalışacaklar, şeytanın vesvesesine aldanmayıp, Allahü ekber diyecekler…

Hep bu olay aklıma geldiğinde içimde daha başka bir aşk oluşur.İnşallah senin içindeki aşk öle büyük olur ki namaza biran evvel başlarsın...Bak sen kendini nasıl bulacaksın.....

catlakk

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm

eğer birilerin konuyu fark etmesine faydalanmasına vesile olduysam ne mutlu bana.
Namaz çok önemli dinimizin direği bu konuda çok hassas olmamız lazım.

selam ve dua ile....

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun

sanırım daha iyi örnekler verilemezdi

paylaşım için ALLAH r.o

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
çok şükür yaklaşık 1 aydr kılıyorum..inşALLAH hiç bırakmam ya

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım ya namaz kılmaya başladıktan sonra benim için herşey çok değişti..namazda bulduğum huzur hiçbirşeyde yok..özellikle sabah namazının insana yaşattığı o huzuru anlatmam imkansız..inşALLAH bütün kardeşlerimiz biran önce namaz kılmaya başlarlar..

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun efendim çok dikkate alınması gereken bi konu rabbim şeytanın bacanı kıranlardan eylesin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt