Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

namaz kılmayan ve zamanım yok diyenlere!!!! (1 Kullanıcı)

birkocaturk

Kayıtlı Kullanıcı
evet şimdi

evet şimdi

ezan okunmak üzere haydi camiye görüşürüz namazdan sonra

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Bacım,
Allah c.c. razı olsun ne diyim resimlerden öğrenmemiz ve ders çıkarmamız gereken çok şey var. Tabi anlayana bu hayat geçici Ahiret alemi için ibadetlerimizi eksizsiz olarak yapmalıyız. Namaz kılmamak için engel veya sebep aramamalıyız hani 1 sefer 2 sefer bi sebep çıkar olabilir ama ömrün boyuncada hep bi sebep çıkacak değil ya
Bacım emeğine ve yüreğine sağlık iyi bir paylaşımdı Selametle Kal........:H

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
çok Güzeldi.yüreğinize Sağlik .o öyle Güzel Bir Ibadettirki Sadece Rabbinlesindir.hele Sabah Namazi Sanki Meleklerin Beni Izlediklerini Görür Gibi Oluyorum.

dolunayhilal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeş Yazilanlardan Etkilenmemek Imkansiz Allah Beni Ve Cümle Müslümani Hiç Kaza Namaz Birakmayan Kullarindan Eylesin

maxim1907

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH (C.C) SİZDEN RAZI OLSUN.

BU YAZILARI VE GÖRÜNTÜLERE BAKTIKTAN SONRA NAMAZ KILMAYACAK OLANIN AKLINA ŞAŞARIM.

RABBİM NE GÜZEL BUYURMUŞ:NAMAZDAN SONRA EDİLEN DUA REDDOLUNMAZ

SELAM VE DUA İLE...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
cümlemizden razı olur
inşaallah...
kılmayanların kılmasına vesile olması
temennisiyle....

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim....bu bilgileri tekrar hatırlattığınız için ALLAH cc razı olsun....
bizler sizlerinde bildiği gibi vazifelerimizi yapmadık mı...ateşede dayanırız kabir azabınada diyoruz farkındamıyız acaba...tevbe haşa bu kafa tutmadır...karşı gelmedir...herşeyi bütün zorlukları göze almadır...

açık ve net...ben korkmuyorum kabirden,azaptan,çekeceğim ızdıraptan..dayanırım demektir bu...fani dünya tatlı ebedi dünya yok gözümde demektir bu.....

halis olan insan ağlar durumuna göz yaşı döker içini acıtır kahrolur kaybedeceklerine...şamale güzelliğe nura doyamacağına iç giderir...bu nasıl bir durumdur....

sebeplerim engellerim var demekle vazifeden kaçınılmaz...içimde var yapacam demeklede olmaz...hangi mantıkla zekayla garantin varki 1 saniye sonrasına yarına bırakabiliyorsun.....

ALLAH cc bizleri islah etsin...akıl fikir versin ihsan eylesin...iyi kullarınla karşılaştırsın onlarla oturup kalkan halis kullarından etsin..yolunda daim ve kaim olan hizmet aşkı ile yanan çabalayan aklı başında kalb-i selim kullarından eylesin...

aşağıdaki ekleme yaptığım konu...geçmişte sizlerle paylaştığım bir konu idi...buraya taşıma gereği duydum..hala seccadem siyah naylon poşetten....

SABAH KALKIYORUM YOLDAYIM
İSTİKAMET ŞİRKETİM
KİMİNE SELAMÜNALEYKÜM KİMİNE GÜNAYDIN...
SAATLER GEÇER ARTIK
YAKLAŞIR YAVAŞ YAVAŞ NAMAZ VAKİTLERİ
BİR KORKU VE TELAŞ ABDEST ALIRKEN
GÖREN VAR MI ACABA BENİ?
ŞİMDİ GİZLİCE GİRMELİYİM DAR VE KARANLIK İKİ DUVAR ARASINA
KAPISINIDA KİLİTLEDİM Mİ DEYMEYİN ARTIK BANA...
ÇIKARKEN ORDAN YAKALANIRSAM EYER
İÇERİYİ KONTROL EDEN ANLAMAMALI.FARKEDER YOKSA
BULURSA BİR KARTON YADA SERT BİR PLASTİK PARÇASI
ANLAR Kİ O ZAMAN BU SECCADESİ
BENDE SIR ARKADAŞI BULDUM
KOCAMAN SİYAH NAYLONDAN ÇÖP POŞETİ.
GÖRÜLSE BİLE KİMSE DÜŞÜNEMEZ
BİLEMEZLER SECCADEM OLDUĞUNU
BİRAZ AYAKLARIM ÜŞÜYOR AMA SEVİYORUM SECCADEMİ
SECDEYE VARIRKEN ACITIYOR DİZLERİMİ
YİNEDE SEVİYORUM SIRDAŞIM SECCADEMİ.
DURSADA KARANLIKTA MAHSUN GİBİ
DUVAR DİBİNDE SAKLASAMDA SUÇLU GİBİ
ALTI TOZ ÜSTÜ TERTEMİZ SİMSİYAH RENGİ
AK MI AK PAK MI PAK SEVİYORUM SECCADEMİ.

S.A BİRAZ FARKLI BİR ANLATIM TARZIYLA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...NAMAZA BAHANE YOK...ÇALIŞSAKTA...ÇAY MOLALARINDA YEMEK SAATLERİNDE Kİ ARALARDA...BOŞLUĞUMUZ OLDUĞU HER ANDA...NE ÇALIŞMAK NEDE BAŞKA BİR ŞEY ENGEL OLMAMALI...

NAMAZ AYETLERİ...

Bakara( 2) 3 Onlar gayba inanırlar, namaz kılarlar, kendilerine verdiğimiz mallardan Allah yolunda harcarlar.

Bakara( 2) 43 Namazı tam kılın, zekâtı hakkıyla verin, rükû edenlerle beraber rükû edin.

Bakara( 2) 45 Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Şüphesiz o (sabır ve namaz), Allah'a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen bir görevdir.

Bakara( 2) 83 Vaktiyle biz, İsrailoğullarından: Yalnızca Allah'a kulluk edeceksiniz, ana-babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz diye söz almış ve "İnsanlara güzel söz söyleyin, namazı kılın, zekâtı verin" diye de emretmiştik. Sonunda azınız müstesna, yüz çevirerek dönüp gittiniz.

Bakara( 2) 110 Namazı kılın, zekâtı verin, önceden kendiniz için yaptığınız her iyiliği Allah'ın katında bulacaksınız. Şüphesiz Allah, yapmakta olduklarınızı noksansız görür.

Bakara( 2) 125 Biz, Beyt'i (Kâbe'yi) insanlara toplanma mahalli ve güvenli bir yer kıldık. Siz de İbrahim'in makamından bir namaz yeri edinin (orada namaz kılın). İbrahim ve İsmail'e: Tavaf edenler, ibadete kapananlar, rükû ve secde edenler için Evim'i temiz tutun, diye emretmiştik.

Bakara( 2) 144 (Ey Muhammed!) Biz senin yüzünün göğe doğru çevrilmekte olduğunu (yücelerden haber beklediğini) görüyoruz. İşte şimdi, seni memnun olacağın bir kıbleye döndürüyoruz. Artık yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir. (Ey müslümanlar!) Siz de nerede olursanız olun, (namazda) yüzlerinizi o tarafa çevirin. Şüphe yok ki, ehl-i kitap, onun Rablerinden gelen gerçek olduğunu çok iyi bilirler. Allah onların yapmakta olduklarından habersiz değildir.

Bakara( 2) 149 Nereden yola çıkarsan çık (namazda) yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir. Bu emir Rabbinden sana gelen gerçektir. (Biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir.

Bakara( 2) 150 (Evet Resûlüm ! ) Nereden yola çıkarsan çık (namazda) yüzünü Mescid-i Haram'a doğru çevir. Nerede olursanız olunuz, yüzünüzü o yana çevirin ki, aralarından haksızlık edenler (kuru inatçılar) müstesna, insanların aleyhinizde (kullanabilecekleri) bir delili bulunmasın. Sakın onlardan korkmayın! Yalnız benden korkun. Böylece size olan nimetimi tamamlayayım da doğru yolu bulasınız.

Bakara( 2) 153 Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir.

Bakara( 2) 177 İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır!

Bakara( 2) 238 Namazlara ve orta namaza devam edin. Allah'a saygı ve bağlılık içinde namaz kılın.

Bakara( 2) 239 Eğer (herhangi bir şeyden) korkarsanız (namazlarınızı) yürüyerek yahut binmiş olarak (kılın). Güvene kavuştuğunuz zaman, siz bilmezken Allah'ın size öğrettiği şekilde O'nu anın (namaz kılın).

Bakara( 2) 277 İman edip iyi işler yapan, namaz kılan ve zekât verenler var ya, onların mükâfatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler.

Ali İmran( 3) 39 Zekeriyya mâbedde durmuş namaz kılarken melekler ona şöyle nida ettiler: Allah sana, kendisi tarafından gelen bir Kelime'yi tasdik edici, efendi, iffetli ve sâlihlerden bir peygamber olarak Yahya'yı müjdeler.

Nisa( 4) 43 Ey iman edenler! Siz sarhoş iken -ne söylediğinizi bilinceye kadar- cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya bir yolculuk üzerinde bulunursanız, yahut sizden biriniz ayak yolundan gelirse, yahut kadınlara dokunup da (bu durumlarda) su bulamamışsanız o zaman temiz bir toprakla teyemmüm edin: Yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz Allah çok affedici ve bağışlayıcıdır.

Nisa( 4) 77 Kendilerine, ellerinizi savaştan çekin, namazı kılın ve zekâtı verin, denilen kimseleri görmedin mi? Sonra onlara savaş farz kılınınca, içlerinden bir gurup hemen Allah'tan korkar gibi, hatta daha fazla bir korku ile insanlardan korkmaya başladılar da "Rabbimiz! Savaşı bize niçin yazdın! Bizi yakın bir süreye kadar ertelesen (daha bir müddet savaşı farz kılmasan) olmaz mıydı?" dediler. Onlara de ki: "Dünya menfaati önemsizdir, Allah'tan korkanlar için ahiret daha hayırlıdır ve size kıl payı kadar haksızlık edilmez."

Nisa( 4) 101 Yeryüzünde sefere çıktığınız zaman kâfirlerin size kötülük etmelerinden endişe ederseniz, namazı kısaltmanızda size bir günah yoktur. Şüphesiz kâfirler, sizin apaçık düşmanınızdır.

Nisa( 4) 102 Sen de içlerinde bulunup onlara namaz kıldırdığın zaman, onlardan bir kısmı seninle beraber namaza dursunlar, silahlarını (yanlarına) alsınlar, böylece (namazı kılıp) secde ettiklerinde (diğerleri) arkanızda olsunlar. Sonra henüz namazını kılmamış olan (bu) diğer gurup gelip seninle beraber namazlarını kılsınlar ve onlar da ihtiyat tedbirlerini ve silahlarını alsınlar. O kâfirler arzu ederler ki siz silahlarınızdan ve eşyanızdan gafil olsanız da üstünüze birden baskın yapsalar. Eğer size yağmurdan bir eziyet olur yahut hasta bulunursanız silahlarınızı bırakmanızda size günah yoktur. Yine de tedbirinizi alın. Şüphesiz Allah, kâfirler için alçaltıcı bir azap hazırlamıştır.

Nisa( 4) 103 Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır.

C

can1987

bu neguzel bır anlatım allahım gercekten cok mukemmel olmuss namazın yerı yoktur derım ben neresı temısse orada kılınırr ayrıca kımsenın ınancına kımse laf soylıyemezz

sena30

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.çok güzel yazmışsın kardeşim.emeğine sağlık.şükürki bu bahanelerin arkasına sığınmadan ve vakitleri zamanında kılmaya çalışan bir insanım.rabbim herkese nasip etsin.namaz kadar huzur veren bişey yok çünkü.rabbim bütün kardeşlerime kendine layık bir kul olmayı nasip etsin.kılmayan kardeşlerim kılın namazınızı çünkü namaz dinin direği.en azından daha huzurlu olacaksınız.nasıl bu dünyada birine borcunuz olduğunda rahatsız oluyosunuz namazda rabbimize borcumuz.geç kalmadan hayata gözlerinizi kapamadan KILIN NAMAZLARINIZI.....

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Mükemmel ötesi bir konu kardeşim Allah(c.c) senden razı olsun
Kelimeler eksik kalıyor anlatamıyorum hislerimi okuduklarım ve gördüklerim karşısında ...

ottman

Kayıtlı Kullanıcı
Namazimi kilamiyorum , son 5 senedir ne zaman cani gönülden namazimi kilsam basima gelmeyen bela , müsibet kalmiyor , simdi o kadar korkuyorumki artik , her kildigimda basima ne gelecek diye merak ediyorum , ve bir olumsuzluk geldiginde yeniden birakmak zorunda kaliyorum, zaten hep gizli kiliyor ve namazin bazen içinde bazende sonunda kendimi tutamiyor aglamaya basliyorum, son bes senede o kadar olaylar yasadimki 40 senede kurdugum dünyamdan sadece bana yanlizligim kaldi.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Namazimi kilamiyorum , son 5 senedir ne zaman cani gönülden namazimi kilsam basima gelmeyen bela , müsibet kalmiyor , simdi o kadar korkuyorumki artik , her kildigimda basima ne gelecek diye merak ediyorum , ve bir olumsuzluk geldiginde yeniden birakmak zorunda kaliyorum, zaten hep gizli kiliyor ve namazin bazen içinde bazende sonunda kendimi tutamiyor aglamaya basliyorum, son bes senede o kadar olaylar yasadimki 40 senede kurdugum dünyamdan sadece bana yanlizligim kaldi.

Selâmun âleykûm

Muhterem kardeşim; SüphanAllah , hiç namaz kılıyorum diye insanın başına belâ gelirmi ? çok yalnış bir düşünce
içindesiniz,bu sözünüzden dolayı tevbe ediniz,namaz Mü'minin miracıdır ,siz namaza devam ediniz tesadüfen olmuş aksiliklere kafanızı takmayınız.Yalnızlıktan şikayet ediyorsunuz bilinizki yalnız hiç kimse yoktur,Ksenin olmadığı yerde Rabb'imiz var bunu unutmayınız,namaza
mutlaka devam ediniz yerle gök birbirine bile girse namaza devam ediniz,bakın Rabb'im sizi sıkıntılarınızdan mutlaka kurtaracaktır.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı

Namaz kılmak ile başına gelenlerin ne alakası var?
Namaz hak ile buluşmaktır, sevdiğimle buluştum başıma neler geldi,? neler? Yanlış bir yerlerde yanlışlık var..
Bu dünyayı sen mi kurdun? Yanlış , sen yanlışlar içindeydin evet bir dünya kurdun ama senin dünyandı, yanlıştı yıkıldı olabilir, yeni dünya kur, içinde saf sevgi , çıkarsız ama insanları kullanmadan, bir dünya kurma!
Bırak herşeyi olduğu gibi yaşa... önüne ne konursa onunla idare etmek, ne o zor mu??
Senin istediğin gibi mi hareket etmeliler?? Hayır,
(evet bu yazanın kim oldugunu biliyorum, kızmayacagım sadece insanca davranacagım, çünkü cehennem müthiş biryer kimsenin gitmesini
istemem)
Kılacaksın inadına namaz kılacaksın! kimse için değil kendin için...Başıma neler geldi? gelsin aynı şeyler benimde başımdaydı , vazgectim mi? Hayır ama ben namaz kılarken ayrıyeten o dertlerin içinde gizli mutluluk yaşıyordum (görünüyormuydu?) hayır

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı

Böyle bişeye kimsenin inanmasını bekleme kardeşim
Namaz huzurdur namaz miracdır namaz candan bir parçadır
Sen namaz kıldın diye başına kötülük gelmez aksine Rabbimin sevgisine mazhar olursun onun rahmetinden faydalanırsın
Bence silkin ve kendine gel namazına başla :)

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Yaptığınız çalışma o kadar güzel ki bunu anlayacak düşüncede olamamaktan korktum okurken ve düşünürken. Ancak şu çok kötü ki insanlardan bunları okuyanlar namaz kılanlar oluyor.İlk girişteki soru namaz kılıyor musun?Cevabı evet olanlar bunu okuyanlar , hayır olanlar ise okumayıp kaçanlar.İnşallah yanlış düşünüyorumdur.Paylaşım için teşekkürler Allah c.c. razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt