Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
NAMAZ GÜNAHLARI ÖRTER

Ebû Ümâme (r.a) anlatıyor:

Peygamber Efendimiz (s.a.v), sahâbesiyle mescitte otuyordu. O esnada bir adam geldi. Peygamber Efendimiz’e (s.a.v):

- “Ey Allah’ın Rasûlü! Ben bir suç işledim, bana cezasını ver!” dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de adama cevap vermedi. Adam isteğini tekrar etti. Peygamber Efendimiz (s.a.v) yine seslenmedi. Derken namaz vakti girdi ve namaz kılındı. Peygamber Efendimiz (s.a.v) namazı bitirince adam yine Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) peşine düştü. Peygamber Efendimiz (s.a.v) adama:

- “Evinden çıkınca abdest almış, abdestini de güzel yapmış mıydın?” buyurdu.

O:
- “Evet ey Allah’ın Rasûlü!” dedi. Efendimiz sonra:

- “Bizimle namaz kıldın mı?” diye sordu. Adam:

- “Evet ey Allah’ın elçisi.” deyince Efendimiz:

- “Öyleyse Allah Teâlâ Hazretleri suçunun günahını afetti.” buyurdu. (Müslim, Tevbe 44)

Hadîs-i Şeriflerde Şu Müjdeler Haber Verilmiştir:

• Muhakkak ki beş vakit namaz, büyük günahlardan kaçınmak şartıyla aralardaki küçük günahların bağışlanmasına sebep olur.

• Abdesti tam almak günahları giderir. Abdest almak için ellerimizi iyice yıkayıp temizlediğimizde günahlarımız, tırnaklarımızın ve parmaklarımızın arasından çıkar gider. Ağzımıza ve burnumuza su verip yüzümüzü, dirsekler dâhil kollarımızı yıkadığımız zaman ise bütün günahlarımızdan temizlenmiş oluruz.

• Bir de alnımızı secdeye koyar namaz kılarsak günahlarımızdan arınır, tertemiz oluruz.

alıntı

haydi namaza
sarılın namaza

haydi namaza

vakit ikindi namazı vakti
mevlam kabul buyursun

berat05

Yönetici
NAMAZ GÜNAHLARI ÖRTER

Ebû Ümâme (r.a) anlatıyor:

Peygamber Efendimiz (s.a.v), sahâbesiyle mescitte otuyordu. O esnada bir adam geldi. Peygamber Efendimiz’e (s.a.v):

- “Ey Allah’ın Rasûlü! Ben bir suç işledim, bana cezasını ver!” dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de adama cevap vermedi. Adam isteğini tekrar etti. Peygamber Efendimiz (s.a.v) yine seslenmedi. Derken namaz vakti girdi ve namaz kılındı. Peygamber Efendimiz (s.a.v) namazı bitirince adam yine Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) peşine düştü. Peygamber Efendimiz (s.a.v) adama:

- “Evinden çıkınca abdest almış, abdestini de güzel yapmış mıydın?” buyurdu.

O:
- “Evet ey Allah’ın Rasûlü!” dedi. Efendimiz sonra:

- “Bizimle namaz kıldın mı?” diye sordu. Adam:

- “Evet ey Allah’ın elçisi.” deyince Efendimiz:

- “Öyleyse Allah Teâlâ Hazretleri suçunun günahını afetti.” buyurdu. (Müslim, Tevbe 44)

Hadîs-i Şeriflerde Şu Müjdeler Haber Verilmiştir:

• Muhakkak ki beş vakit namaz, büyük günahlardan kaçınmak şartıyla aralardaki küçük günahların bağışlanmasına sebep olur.

• Abdesti tam almak günahları giderir. Abdest almak için ellerimizi iyice yıkayıp temizlediğimizde günahlarımız, tırnaklarımızın ve parmaklarımızın arasından çıkar gider. Ağzımıza ve burnumuza su verip yüzümüzü, dirsekler dâhil kollarımızı yıkadığımız zaman ise bütün günahlarımızdan temizlenmiş oluruz.

• Bir de alnımızı secdeye koyar namaz kılarsak günahlarımızdan arınır, tertemiz oluruz.

alıntı

haydi namaza

vakit ikindi namazı vakti

mevlam namazlarımızı kabul eylesin inşallah

berat05

Yönetici
haydi namaza

vakitlerin en güzelini ayirmaya

haydi namaza

ahiret için çalişmaya

haydi namaza

yatsi namazini kilmaya

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA KARDEŞLERİM

SARILIN NAMAZA KARDEŞLERİM

SABIR SELAMET ONDADIR

AHİRETİ HAKETMEK ONDADIR

HAYDİ NAMAZA KARDEŞLERİM

SABIR SELAMETİ KAZANDIRACAKTIR

SABIR EDELİM

İBADET EDELİM

NAMAZLARIMIZI TERKETMEYELİM

"vakit öğle namazı vaktidir"

Allah'a(c.c) emanet olun

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Ezan duasi************:)

Ezan duasi************:)

AMİN

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim ezanı işittiği zaman:

Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır,

diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."

Okunuşu:

"Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd "

SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..:H

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim ezanı işittiği zaman:

Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır,

diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."

Okunuşu:

"Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîate. vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd "

SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim namazlarımızı kabul etsin

ben daha öğlen namazını kılmadın birazdan kılacam işaallah

rabbim kılmadığımız namazlarımızdan dolayı bizi affetsin

ALLAHA emanet olun

Sivas'ın En İyi Radyosu

Kaan Erdem

Yönetici
sizdende cümlenizden kardeşlerim.konuya olan ilgi,alaka ve katılımlarınızdan dolayı ALLAH celle celalühu razı olsun selametle kalın.hayırlı ve yürekten samimi dualarımla.

berat05

Yönetici
haydi namaza

sarilin namaza

bu yol hak yoludur

uyun imama

vakit ikindi vaktidir...ikindi namazi vaktidir. Mevlam namazlarimizi kabul buyurur inşallah

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardesim cok güzel bir konu acmisin allah senden razi olsun
sag ve saglicakla kalin allaha emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam.sizdende cümlenizden kardeşlerim.konuya olan ilgi,alaka ve katılımlarınızdan dolayı ALLAH celle celalühu razı olsun selametle kalın.hayırlı ve yürekten samimi dualarımla.

selamün aleyküm kardesim cok güzel bir konu acmisin allah senden razi olsun
sag ve saglicakla kalin allaha emanet olun

berat05

Yönetici
Bana Yolumda ŞEYTAN'lık Yapmayın Ey İNSANOĞLU..!

haydi namaza kardeşlerim
sarılın namaza kardeşlerim
ZAMAN YOK
ÖLÜM ANSIZIN
AHİRET YAKIN
BİR SEVABA 10 YAZILIRKEN
ÖYLE BİR AYDAYIZKİ YAZILMIŞ 100 ü BİRDEN
KAÇIRMAYALIM BU RAHMETİ
BİZ OLALIM ŞEFAATİNE LAYIK MUHAMMET' İN (s.a.v) ÜMMETİ

Kaan Erdem

Yönetici
kıymetli ablam.nefsin kabarmasına sebebiyet vermemek için fazlasını demiyeceğim.ama aşkına şevkine sağlık olsun.ne kadar doğru ve bilinçli yazıyorsun maşaALLAH ablacım.mevlam seni daha iyi etsin.başka hanım kardeşlerimizi yaşantısıyla,inanışıyla ve bildikleri ile amel eden örnek davranışıyla vesile olacak hanım kardeşlerimden eylesin seni ablacım.

selam ve yürekten samimi dualarımla ailecek ALLAH celle celalühu'na emanet olun.selametle kalın.

Bana Yolumda ŞEYTAN'lık Yapmayın Ey İNSANOĞLU..!

haydi namaza kardeşlerim
sarılın namaza kardeşlerim
ZAMAN YOK
ÖLÜM ANSIZIN
AHİRET YAKIN
BİR SEVABA 10 YAZILIRKEN
ÖYLE BİR AYDAYIZKİ YAZILMIŞ 100 ü BİRDEN
KAÇIRMAYALIM BU RAHMETİ

BİZ OLALIM ŞEFAATİNE LAYIK MUHAMMET' İN (s.a.v) ÜMMETİ

berat05

Yönetici
kıymetli ablam.nefsin kabarmasına sebebiyet vermemek için fazlasını demiyeceğim.ama aşkına şevkine sağlık olsun.ne kadar doğru ve bilinçli yazıyorsun maşaALLAH ablacım.mevlam seni daha iyi etsin.başka hanım kardeşlerimizi yaşantısıyla,inanışıyla ve bildikleri ile amel eden örnek davranışıyla vesile olacak hanım kardeşlerimden eylesin seni ablacım.

selam ve yürekten samimi dualarımla ailecek ALLAH celle celalühu'na emanet olun.selametle kalın.

aman Kaan kardeşim utandırdınız beni...Allah c.c. razı olsun...dularınıza amin diyorum kardeşim
ben kendimi çok aşağılarda görüyorum.daha emekliyorum kardeşim..
daha 40 fırın ekmek yemem lazım...Ama sağolun kardeşim..
AMAÇ HEP ALLAH'A C.C. DAHA YAKIN OLABİLMEK.
ADIM ATMAK İSTEYENLERE YARDIM ETMEK

TEŞVİK EDECEĞİZ...ÖĞRENECEĞİZ ve ÖĞRETİP FAYDALI OLACAĞIZ...EN GÜZEL'E emanetsiniz.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı

aynen abi size katılıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt