Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
bir istiğna çağrısıdır namaz aleme.. arayışları kıblenin alnında billurlaştırır namaz. umutları secdenin sütunlarında ayağa kaldırır. bir duruluş çağrısıdır ''HAYYALE'S-SALAH..'' gam yükünü göğe savurur. dert küpünü yokluğa devirir.

berat05

Yönetici
Gerçek Sevgili ile buluşmaya gidelim...
NAMAZLARIMIZI nı eda edelim..

Vakit ikindi Vakti...

İKİNDİ NAMAZI VAKTİ

mir_erhan

Moderator
''... Kuşkusuz Sabırla ve Namazla yardım istemek, Saygıyla ürperenlerden başkasına ağır gelir..'' ( BAKARA 45 )

Vakit HUŞU ile NAMAZ vakti...
vakit Saygımızı sadakatimizi ıspat etme vaktidir...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ya Rabbi
senden başkası olmayan beni/bizi
huzurunda daim eyle

canı gönülden aminn..

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Vakit ikindi namazı vakti...

Vakit ikindi namazı vakti...

311836_340547592700751_1173018773_n.jpg

mir_erhan

Moderator
'' Ey insanlar! Allah'ın vâdi gerçektir, sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve o aldatıcı (şeytan) da Allah hakkında sizi kandırmasın! ''
(FATIR 5)

Haydi Şeytana kanmadığımızı gösterelim...
Güzel bir abdest ile ıslak alnımıza SECDE ile şeref kazandıralım...
Dim dik Duruşumuzu KIYAM ile perçimleyip
RÜKU ile Biz Sadece Senin Önünde eğiliriz Diyelim...

Melun Şeytan...Sen SECDEDEN kaçtın...LANETLENDİN....
İNŞALLAH biz SECDELER ile Yükseleceğiz...

'' Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan (Allah için) gizli ve açık sarfedenler, asla zarara uğramayacak bir kazanç umabilirler. ''
( FATIR 29)

VAKİT SECDE VAKTİ...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
sabah namazında nasip olmadı,ama paylaşmak istedim..:)

sabah namazında nasip olmadı,ama paylaşmak istedim..:)

486690_355991354489708_1110789971_n.jpg

Hiçbir bâtıl din,
her gün ama her gün,
ortalık ışımaya başlarken, kurt kuş uykuda iken,
insanı ayağa kaldırmaya cesaret edemez..

.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
mevlanaif7.jpg

Gece.. Yıldızlar ayet ayet gökyüzünden asılıyor.
Gökyüzünde şölen var: vaktin melekleri, insanoğluna ikinci kez eline geçiremeyecek olduğu “zaman dilimi”ni sunuyorlar.

“Kalkın ey insanlar, Rabbimiz, sabahı size hediye ediyor!”
diye nida ediyorlar.

İnsan uykuda..
İnsan nefsinin kuyusunda..
Kuyularda Yusuf yok..
Rüyaları yılanlar basmış..
Minareden bir ses: “Allahu Ekber!”
Yusuf suretinde bir genç ayakta ve namazda: “Allahu Ekber!”

Kıyamet bugün de ertelendi, çok şükür..

Ve ruhumuzun kıyametinin ebediyyen ertelenmesi için hep birlikte haykıralım:

“Haydi namaza!”

mir_erhan

Moderator
mevlanaif7.jpg

Gece.. Yıldızlar ayet ayet gökyüzünden asılıyor.
Gökyüzünde şölen var: vaktin melekleri, insanoğluna ikinci kez eline geçiremeyecek olduğu “zaman dilimi”ni sunuyorlar.

“Kalkın ey insanlar, Rabbimiz, sabahı size hediye ediyor!”
diye nida ediyorlar.

İnsan uykuda..
İnsan nefsinin kuyusunda..
Kuyularda Yusuf yok..
Rüyaları yılanlar basmış..
Minareden bir ses: “Allahu Ekber!”
Yusuf suretinde bir genç ayakta ve namazda: “Allahu Ekber!”

Kıyamet bugün de ertelendi, çok şükür..

Ve ruhumuzun kıyametinin ebediyyen ertelenmesi için hep birlikte haykıralım:

“Haydi namaza!”

Selamün Aleyküm...
Allah celle celalüh razı olsun.. Çok güzel...İNSAN NEFSİNİ KUYUSUNDA... VE KUYULARDA ARTIK YUSUF YOKK...
Ellerine sağlık..

selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
Koşa Koşa Geldim Rabbim...
Namazı kaçırma korkusundan değil...
Senin İle Buluşma Seninle direk konuşma Vaktini sabırsızca beklediğim için...
Ya RABB!! biz HABİBİN, Bizlere Rahmet olarak gönderdiğin,
O kutlu Nebinin Şöylde dediğini Duyduk ;
'' Namazda Kiminle konuştuğunuzu bilseydiniz Namazınızı hiç bitirmezdiniz...''

Ben ki aciz, Ben ki Günah yumağına dolanmış, Dili başka demiş gönlü başka kaymış,
Buna Rağmen hiç bir ayrım gözetmeden Benim gibisine de kapını ardına kadar açık bırakarak...
'' Bir de (böylece) Allah, iman edenleri günahlardan temize çıkarmak, kâfirleri de helâk etmek ister.'' ( Ali İmran 141 )
Ayetiyle Bana Rahmetinin sonsuzluğunu bahşedip, beni de cennetine Layık görmek istediğini farkettirdin...
Senin RABBlığına bu ayet ile BANA rağmen ve SENİN yüceliğine bir kez daha iman ettim...
Senden başkası yok...
EVVEL sen AHİR sensin... TEK olan ALLAH c.c olan sensin...
Ululuğun ve Büyüklüğüne bir daha SECDE
BİN DAHA SECDE....

Şimdi tam vakti...
VAKİT SECDE VAKTİ...

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
Umudunun bittiği yerdemisin
Tükendiğini mi sandın ümitlerin...
Tutunacak dalımmı yok diyorsun....
Yada güvenilir sağlam hakiki bir dostmu arıyorsun...

Dinle O Zaman RABBİNİ ;

'' O, (insanlar) umutlarını kestikten sonra, yağmuru indiren, rahmetini her tarafa yayandır. O, hakiki dosttur, övülmeye lâyık olandır.''
( Şura 28 )

Dostluk AŞK a anahtar ise...
AŞKa Sadakat ...
DOSTA emek gerek...

VAKİT EMEKLEYEREK de olsa SADAKAT VAKTİ
VAKİT NAMAZ VAKTİ........

berat05

Yönetici
La ilahe illallah.....

Mir erhan kardeşimin gönlü dökülüyor bugün yollara..maaşallah...

İlk dökülenleri ben toplamak isterim...

Rabbim namazdan..namazı doğru ve vakitlice kılmaktan ayırmasın bizleri inşallah

mir_erhan

Moderator
[Gül Berra]
Bir namaz hatırası...

Avrupa ülkelerinde bulunduğumda etrafımdaki hiç kimse namaz kılmıyordu. Çünkü onlar Hıristiyan'dı. Kendi kendime sordum: Ben neyim? Ben Müslüman'ım...

Neremden belli Müslüman olduğum? Şahsi hayatımda Müslümanlığım belli. Fakat sosyal hayatta belli değil. Öyleyse namaz kılmam şart!

Amerika'da bulunduğum 60'lı yıllar... İzne çıkmıştık. Bir öğle namazı vaktinde okuldan uzaktaydım. Cami yok, kilise kapalı. Parka gittim. Orada ağaçların arasında, çimenlerin üzerinde namaza durdum. İçimde bir sevinç, bir ses... Çok şükür. Namaz kılıyorum.

Namaz kılacağım yeri seçtim. Gölgeye bakıp kıbleyi tayin ettim. Acayip duygular içindeyim. "Niyet ettim öğle namazının sünnetini kılmaya", demedim... Dedim ki: "Allah'ım ben öyle bir yerde bulunuyorum ki Amerikalı öğretim üyelerine itaat ediyorum. Onlara itaat edip sana itaat etmemek olur mu? Kalbimi çalıştıran, bana hayat veren, sağlığımı devam ettiren, tahsil yapmak için bana akıl veren Allah'ım; Sana hamd için Sana şükür için namaz kılıyorum. Başımı toprağa koyacağım. Esmaül hüsnanın tecellisine karşı kendimi bir hiç hükmünde sayıp kainatın, her şeyin kumandan-ı azamı olan Allah'ım, Sana secde edeceğim. Allahu ekber..." tekbir aldım.

Hayalim diyor ki, yeryüzü bir mescit, Kâbe mihrap, Resul-ü Ekrem Efendimiz (sas) mânen imam, ben de cemaatim. Çevremde bulunan mahlukat namına Allah'a secde ediyorum...

Böylesine acîp bir duyguyla rükua eğildim, secdeye gittim.

Başımı secdeden kaldırmak istemedim. Amerika büyük bir devlet. O devletin büyüklüğü Allahu ekber yanında nokta bile olamaz.

Secdeden doğruldum. Bir de baktım, bir sürü insan dolmuş etrafıma. Büyük bir kalabalık. Onların ortasında ben namaz kılıyorum. Namazı bitirinceye kadar kalabalık dağılmadı. Selam verdim, kalktım. Kalabalıktan bazı insanlar secde ettiğim yere geldiler. Çimenlerin arasına bakıyorlar. Burada ne vardı ki, bu adam kafasını buradan kaldırmıyor? Sonra önümdeki ağacın gövdesine baktılar. Burada ne var ki bu adam yattı kalktı önünde? Sonunda biri gelip sordu, "Ne yapıyorsun?" Dedim ki: "Ben Müslüman'ım, namaz kılıyorum." Bu sözü söylerken sanki dünyanın tepesine çıkmışım, herkese ilan ediyorum. "Ben Müslüman'ım! Namaz kılıyorum!"

Namaz, çok uzakta yabancı bir ülkede, gayrimüslimlerin içinde beni İslam sancağı gibi ayakta tuttu. Namaz kıldığımı gören, yanıma gelirdi. Sen Müslüman mısın, derdi. Namaz, hayatıma nurunu serpiyordu...

Çilesini çekmediğimiz şey bizim değildir. Zor şartlarda namaz kılmanın çilesi varsa, Allah için çile çekmek en büyük saadet. "Çeşitli sebeplerle namaz kılmıyoruz." diyorlar. Onlara diyorum ki: "Hiç değilse bazen, bir vakit namaz kılmak lazım. O namazla ne oluyor? Müslüman, Müslümanlığını ilan ediyor.

Hekimoğlu İsmail

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Onlara itaat edip sana itaat etmemek olur mu? Kalbimi çalıştıran, bana hayat veren, sağlığımı devam ettiren, tahsil yapmak için bana akıl veren Allah'ım; Sana hamd için Sana şükür için namaz kılıyorum. Başımı toprağa koyacağım. Esmaül hüsnanın tecellisine karşı kendimi bir hiç hükmünde sayıp kainatın, her şeyin kumandan-ı azamı olan Allah'ım, Sana secde edeceğim. Allahu ekber..."
Dedim ki: "Ben Müslüman'ım, namaz kılıyorum." Bu sözü söylerken sanki dünyanın tepesine çıkmışım, herkese ilan ediyorum. "Ben Müslüman'ım! Namaz kılıyorum!"

selamun aleyküm Rabbim razı olsun çok güzel bi yazıydı zor şartlar(dar vakit) altında okudum ama inanın sonlara doğru tüylerim diken diken oldu..çok güzeldi ya namaza dair alemimde ciddi manada yeni ufuklar açtı..öğle namazını tekrardan bu ulvi hislerle eda edesim geldi..
''Dergah-ı izzetinde hayret ve muhabbetle secde etmektir'' manasını çağrıştırdı zihnimde..çok güzeldi elinize,emeğinize sağlık olsun inşallah..Rabbim hakkıyla,layıkıyla namazını kılan,ibadetini yerine getiren bahtiyar kullarından etsin bizleri de inşallah..Dua eder,dua beklerim..Rabbime emanet olunuz

mir_erhan

Moderator
Onlara itaat edip sana itaat etmemek olur mu? Kalbimi çalıştıran, bana hayat veren, sağlığımı devam ettiren, tahsil yapmak için bana akıl veren Allah'ım; Sana hamd için Sana şükür için namaz kılıyorum. Başımı toprağa koyacağım. Esmaül hüsnanın tecellisine karşı kendimi bir hiç hükmünde sayıp kainatın, her şeyin kumandan-ı azamı olan Allah'ım, Sana secde edeceğim. Allahu ekber..."
Dedim ki: "Ben Müslüman'ım, namaz kılıyorum." Bu sözü söylerken sanki dünyanın tepesine çıkmışım, herkese ilan ediyorum. "Ben Müslüman'ım! Namaz kılıyorum!"

selamun aleyküm Rabbim razı olsun çok güzel bi yazıydı zor şartlar(dar vakit) altında okudum ama inanın sonlara doğru tüylerim diken diken oldu..çok güzeldi ya namaza dair alemimde ciddi manada yeni ufuklar açtı..öğle namazını tekrardan bu ulvi hislerle eda edesim geldi..
''Dergah-ı izzetinde hayret ve muhabbetle secde etmektir'' manasını çağrıştırdı zihnimde..çok güzeldi elinize,emeğinize sağlık olsun inşallah..Rabbim hakkıyla,layıkıyla namazını kılan,ibadetini yerine getiren bahtiyar kullarından etsin bizleri de inşallah..Dua eder,dua beklerim..Rabbime emanet olunuz

Allah c.c. Cümlemizden razı olsun. yazanlardan vesile olanlardan....
yıllardır bende namazlarımı meğerse hep vicdan rahatlatmak için kılıyormuşum...
oysa Hamd olsun şimdi sizinde belirttiğiniz gibi Hayret ve Muhabbetle Secde
etme Şuuruyla Aşk ile kılıyor kılmaya devam gayretiyle yürüyoruz...
Evet MÜSLÜMAN olduğum için NAMAZIMI kılıyorum
Rabbimi Sevdiğim için...
Beni Kendine KUL etme gibi bir lutufta bulunduğu için NAMAZ kılıyorum.

''Ya Allah'ın size bol lütfu ve merhameti bulunmasaydı ve Allah, tevbeleri kabul eden hüküm ve hikmet sahibi olmasaydı (haliniz nice olurdu)! '' ( NUR 10 )

mir_erhan

Moderator
Gönlüm huzur arar YA RABB!!
Al beni HUZURUNA.. HUZURA al ...
Gönlüm koşuşturmalardan yoruldu..
Ne dibini getirebildim kuyuların
ne de zirvesine çıktım kendimce yarattığımı sandığım dağların...
Gönlüm Sükünetler peşindeyken akıl edemedim yıllardır..
Akıl edemedim asırlar öncesi gönderdiğin çağrına Kulak vermeye
...Oysa ŞİMDİ DİNLİYORUM...
......Ve ŞİMDİ ANIYORUM.....

'' Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.'' ( RAD 28)

VAKİT HUZURA YÜRÜME VAKTİ...
VAKİT NAMAZ VAKTİ...

Selam ve dua ile

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ikindi-namazi.jpg

NaMaZ KıLmaYa GiDiyoRuz..

GafLettE OlaN NeFsiNe YeNik DüŞen KaLmasIN..

Vakit İKİNDİ..
Şimdi
İKİNDİ NAMAZI Vakti..

Rabbim kabul eylesin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt