Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Sırları aşikâr et, görsün ol biçareler,

Esrar-ı beytullahın, ashabısın sen namaz,

N’olur bırakma bizi, senle dolsun haneler,

Miracımsın sen benim, mihmanımsın, ey namaz!

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...Değerli Talip abim ,Berat05 ablacığım,-KAAN-...selametle İNŞALLAH...

Selamünaleyküm...Değerli Talip abim ,Berat05 ablacığım,-KAAN-...selametle İNŞALLAH...

Namaz Ağacı

Ağacın Tanıtımı : Bu ağacın, dört haftayı temsil eden 4 büyük dalı vardır.
Günleri de temsil eden 31 tane küçük dalı vardır. Her küçük dalda 5 vakit namazı temsil eden yaprakları vardır. Ayrıca her küçük dalda günlük sadakayı temsil eden bir meyva bulunur
(bu sadaka maddi veya manevi olabilir).

YANI :
HER BÜYÜK DAL : BİR HAFTA
HER KÜCÜK DAL : BİR GÜN
HER YAPRAK : BİR NAMAZ VAKTİ
HER MEYVA : BİR SADAKAYI temsil eder.

Kullanım kılavuzu : Her ayın başında, ayı temsil eden büyük dal ve haftayı temsil eden küçük dal ile baslanır. Vaktinde kılınan her namazın ardından bir yaprak yeşil renkle boyanır. Şayet namaz kaza olarak kılındıysa yaprak sarı renkle boyanır. Sadakayı temsil eden meyvaya gelince, o da kırmızı renkle boyanır.
Ağacın amacı nedir ?
Çocukları güzel bir yöntemle namaza teşvik etmek ve namaza alıştırmak.
Çocukları sabıra alıştırmak, öyle ki yemyeşil bir ağaç elde ettiğinde bir ödül kazanmak.
Anneye Babaya itaat:
Çocuk annesine babasına itaat ettiğinde o günü temsil eden küçük dalı kahverengiyle, çocuk yaramazlık yapıp söz dinlemediginde ise siyah renkle boyamak.
Ayrıca Bu Hususlara da Muhakkak Dikkat Edilmesi Gerek :
1-Namazın tamamen ALLAH rızası icin kılınması gerektigi cocuga anlatılmalı
2-Her agac resmi cocuk odasında veya
cocuga ait bir dolaba asılırsa verimli olur.
3-Cocukta bıkkınlık görüldügünde anne ve babalar bizzat ilgilenip agacı kendileri boyamalı.
4-Cocuk tatlı bir dille namaza cagrılmalı.
5-Cocuk, namaz vakti girdiginde namaza cagrılmalı cünkü namaz vaktini seçemeyebilir.
6-İlk haftanın ardından çocukta bıkkınlık görülebilir.
Bu durumda büyük bir teşvikle çocuğu tekrar heveslendirin.
7-Ağacın tümü bittiginde ve yemyesil bir hal aldığında, cocuk ödüllenir, arkadaslarını cağırarak kücük bir kutlama halinde de yapılabilir.

alıntı

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(cc) Razi Olsun..

Allah(cc) Razi Olsun..

HER BÜYÜK DAL : BİR HAFTA
HER KÜCÜK DAL : BİR GÜN
HER YAPRAK : BİR NAMAZ VAKTİ
HER MEYVA : BİR SADAKAYI temsil eder.

Kullanım kılavuzu : Her ayın başında, ayı temsil eden büyük dal ve haftayı temsil eden küçük dal ile baslanır. Vaktinde kılınan her namazın ardından bir yaprak yeşil renkle boyanır. Şayet namaz kaza olarak kılındıysa yaprak sarı renkle boyanır. Sadakayı temsil eden meyvaya gelince, o da kırmızı renkle boyanır.
Ağacın amacı nedir ?
Çocukları güzel bir yöntemle namaza teşvik etmek ve namaza alıştırmak.
Çocukları sabıra alıştırmak, öyle ki yemyeşil bir ağaç elde ettiğinde bir ödül kazanmak.
Anneye Babaya itaat:
Çocuk annesine babasına itaat ettiğinde o günü temsil eden küçük dalı kahverengiyle, çocuk yaramazlık yapıp söz dinlemediginde ise siyah renkle boyamak.
Ayrıca Bu Hususlara da Muhakkak Dikkat Edilmesi Gerek :
1-Namazın tamamen ALLAH rızası icin kılınması gerektigi cocuga anlatılmalı
2-Her agac resmi cocuk odasında veya
cocuga ait bir dolaba asılırsa verimli olur.
3-Cocukta bıkkınlık görüldügünde anne ve babalar bizzat ilgilenip agacı kendileri boyamalı.
4-Cocuk tatlı bir dille namaza cagrılmalı.
5-Cocuk, namaz vakti girdiginde namaza cagrılmalı cünkü namaz vaktini seçemeyebilir.
6-İlk haftanın ardından çocukta bıkkınlık görülebilir.
Bu durumda büyük bir teşvikle çocuğu tekrar heveslendirin.
7-Ağacın tümü bittiginde ve yemyesil bir hal aldığında, cocuk ödüllenir, arkadaslarını cağırarak kücük bir kutlama halinde de yapılabilir.

VeAleynaAleykümSelam NİHAL Kardeşim..

Allah(CC) razı olsun..ne güzel bir ağaç dikmişsiniz bu sonsuzluğa uzanan rahmet bahçesine..ellerinize sağlık..kopyalayıp..bizim ufaklığa Ablasından bir armağan olarak müsaadenizle takdim edeceğim inşaAllah..
Mevla bu sayfaya katkılarınızın sevabına nail eylesin sizi..
Selam..saygı ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
KALMADI

Bu kasvet dünyasında kalmadı özlediğim,
Namaz vaktinden başka, anını gözlediğim...
N.F.K

Selamünaleyküm...Değerli Talip abim ALLAH c.c.sizden de razı olsun...ne demek değerli abim müsadesizin tabiki değerli Furkan kardeşime faydalı olur İNŞALLAH...ben aslında ne yalan söyleyim bu paylaşım küçük kardeşlerimin olsun yazayım mı? acaba diye çok düşündüm ve karar veremedim...değerli abim size teşekkür ederim...kardeşiniz biraz içinden geçenleri dışa dökemeyen biri...:(AMİN...AMİN...AMİN...Değerli abim sizinde RABBİM bu sayfaya katkılarınızın sevabına nail eylesin...Ailenize selamlar ...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...Hayırlı sabahlar...

vakit SABAH namazı vakti.mevlam kabul buyursun...İNŞALLAH...

berat05

Yönetici
ve aleyküm selam değerli nihalim kardeşim

bu namaz ağacını buraya eklemen çok güzel olmuş..geçen hafta bende bir kaç kopya alıp kuran hocama götürmüştüm kızı için oda diğer çocuklara verecekti...benim aklıma buraya eklemek gelmemişti ama bak sen düşünmüşsün
yüreğine sağlık kardeşim...her daim burada olman ve o güzel sözlerle namazı sevdirmeye çalışman çok güzel.Rabbim emeklerini görüp kat kat sevaplarıyla sevap defterini doldurur inşallah Allah(c.c.) emanet ol kardeşim
ellerine sağlık

berat05

Yönetici
Sırları aşikâr et, görsün ol biçareler,

Esrar-ı beytullahın, ashabısın sen namaz,

N’olur bırakma bizi, senle dolsun haneler,

Miracımsın sen benim, mihmanımsın, ey namaz!

HAYDİ NAMAZA
HAYDİ NAMAZA
HAYDİ NAMAZA

SARILIN NAMAZA
UYMAYIN ŞEYTANA
BU YOL HAK YOLUDUR
DURMAYA GELMEZ
ŞEYTANLA İŞİN VARSA
BU YOL SANA GELMEZ
HAYDİ KARDEŞİM BIRAK DÜNYAYI
GEL SİLKİNDE GÖR BU DERYAYI
NİCELERİ GELİP GİTTİ
GERİYE KALDI BEŞ VAKİT NAMAZ
SORGUYA ÇEKİLİRKEN İBADETİN OLACAK SENİN ÜMİDİN
İBADETİN YOK İSE CEHENNEMDİR YERİN.

VAKİT ÖĞLE VAKTİDİR ÖĞLE NAMAZI VAKTİDİR.....HAYDİ NAMAZA KARDEŞLERİM :H

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA
HAYDİ NAMAZA
HAYDİ NAMAZA

SARILIN NAMAZA
UYMAYIN ŞEYTANA
BU YOL HAK YOLUDUR
DURMAYA GELMEZ
ŞEYTANLA İŞİN VARSA
BU YOL SANA GELMEZ
NİCELERİ GELİP GİTTİ

VAKİT ikindi VAKTİDİR İKİNDİ NAMAZI VAKTİDİR.....
MEVLAM NAMAZIMIZI KABUL EYLESİN :H​

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
ve aleyküm selam değerli nihalim kardeşim

bu namaz ağacını buraya eklemen çok güzel olmuş..geçen hafta bende bir kaç kopya alıp kuran hocama götürmüştüm kızı için oda diğer çocuklara verecekti...benim aklıma buraya eklemek gelmemişti ama bak sen düşünmüşsün
yüreğine sağlık kardeşim...her daim burada olman ve o güzel sözlerle namazı sevdirmeye çalışman çok güzel.Rabbim emeklerini görüp kat kat sevaplarıyla sevap defterini doldurur inşallah Allah(c.c.) emanet ol kardeşim
ellerine sağlık

Selamünaleyküm...teşekkür ederim ablacığım ALLAH C.C. sizden de razı olsun...ablacığım AMİN...AMİN...AMİN...:(aslında bazen forum sahibine saygısızlıkmı yapıyorum...:!forumu sahiplenmiş gibi... okuduklarımı sizlerle paylaşıyorum...çok sıkmı yapıyorum paylaşımları bilemiyorum...ALLAH c.c. emanet olun...selametle İNŞALLAH...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Sahabelerden Ümmü Ruman (r.a.), namaz kılarken sallanıyordu. Onu bu halde gören eşi Hazret-i Ebu Bekir, öyle bir azarladı ki, Ümmü Ruman neredeyse namazdan çıkacaktı.
Daha sonra Hz. Ebû Bekir, şiddetle uyarmasının sebebini şöyle açıkladı:

– Resulullah (a.s.m.) şöyle buyuruyordu: “Herhangi biriniz namaza durduğunda her tarafı sakin olsun, Yahudiler gibi sallanmasın. Zira namazda her tarafın sükûnet içinde olması, namazın tamamındandır.”

Namazı Yaşayanlar/Said Demirtaş/Nesil Yayınları

ALINTI

vakit AKŞAM namazı vakti.mevlam kabul buyursun.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam.

nihalim,berat05 ve talip abime t.ederim.ALLAH cc razı olsun.ilgi,alaka vesile olma çaba ve gayretinizden dolayı.

selam ve dua ile kalın.değerli katkı ve yorumlarınızı her daim bekliyoruz inşaALLAH.

Selamünaleyküm...teşekkür ederim ablacığım ALLAH C.C. sizden de razı olsun...ablacığım AMİN...AMİN...AMİN...:(aslında bazen forum sahibine saygısızlıkmı yapıyorum...:!forumu sahiplenmiş gibi... okuduklarımı sizlerle paylaşıyorum...çok sıkmı yapıyorum paylaşımları bilemiyorum...ALLAH c.c. emanet olun...selametle İNŞALLAH...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a KAAN yardımına ihtiyacım var.burdasın demi

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Hazret-i Mevlana’nın Namaz Değerlendirmesi

"Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır.

Namaza tekbirle girmek, “İlâhî, biz senin huzurunda kurban olduk” demektir. (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da ‘Allah’ım, canımız sana feda olsun’ anlamındadır.)

Namazda kıyama durmak, Allah’ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükû’a eğilir.

Başı rükû’da iken “Hakk’ın sualle-rine cevap ver!” diye İlâhî ferman gelir. Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır.

Tekrar ona “Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver!” diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır.
ALINTI

vakit YATSI namazı vakti.mevlam kabul buyursun.

berat05

Yönetici

ve aleyküm selam kardeşim

bazen aynı şeyi bende düşünüyorum...Ama şu da varki burdaki amacımız Namazı sevdirmek,hatırlatmak,önemini anlatmak,her daim her vakit katkıda bulunmak.Kaan kardeşimiz zaten bu forumu bu yüzden açmış..elbirliği ile destek vermek,konuyu güncelleştirip(özellikle vakitlerde) namazın önemini anlatabilmek
Ben sizin ve diğer kardeşlerimin katılımını çok önemsiyorum.

DEVAM KARDEŞİM..:G

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA

HUŞU İÇİNDE KALP
ALLAH ALLAH DİYE ATARKEN
NAMAZ SECDEDE BEKLERKEN
EZAN SENİ ÇAĞIRIRKEN
SEN NEYİ BEKLER DURURSUN ?

KURANDA YERİ VARDIR
HER DERDE DEVADIR
NAMAZIN ŞANI VARDIR
SEN NEYİ BEKLER DURURSUN ?

GÖNÜLLERDE MUHAMMED(s.a.v.)
MUHAMMEDDE(s.a.v.) ÜMMET
ÜMMET OLABİLMEK İÇİN
SEN NEYİ BEKLER DURURSUN

HAYDİ NAMAZA
UYMA ŞEYTANA
HAYDİ NAMAZA
DERDİNE DEVA
GÖNLÜNE ŞİFA
HAYDİ NAMAZA

YATSI NAMAZI VAKTİDİR.....NAMAZLARIMIZI RABBİM KABUL EYLESİN

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı sabahlar talipamca abi
Rabbim sizden razı olsun

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
aleykümselam.

nihalim,berat05 ve talip abime t.ederim.ALLAH cc razı olsun.ilgi,alaka vesile olma çaba ve gayretinizden dolayı.

selam ve dua ile kalın.değerli katkı ve yorumlarınızı her daim bekliyoruz inşaALLAH.

ALLAH c.c. razı olsun...cevap için teşekkürler...selametle ...hayırlı cumalar...

KIL BENİ EY NAMAZ..

Kıl beni ey namaz,
Çöllerden topla hücrelerimi
Rahmetinin serinliğinde yıka kalbimi..

Kıl beni ey namaz,
Ruhumu secdede yeniden fısılda bana
Şah damarı yakınlığından emzir yetimliklerimi..
Kıl beni ey namaz,
Dağlar küçülsün, denizler taşsın, dağılsın kalabalıklar
Rüku rüku doğrult eğriliklerimi..

Kıl beni ey namaz,
İkiye bölünsün kalbim kıblenin şakağında
Sevgilinin işaret parmağı değsin göğsüme..

Kıl beni ey namaz,
Topla sevdalarımı kırık aynaların çatlaklarından
Ömrüme ilikle sevinçlerimi firuze düşler düşür alnımın şafağına..

Kıl beni ey namaz,
Tenim İbrahim gibi ateşe düşmüşken
Gül kokulu serinlikler değdir yüreğime..

Kıl beni ey namaz,
Günahın, isyanın, nisyanın kuytusunda büyüttüğüm pişmanlıklarımın yüzünü kaldır yerden
Al karanlıklarımı, al karanlıklarımı gözbebeklerinde yıka..!

Kıl beni ey namaz.
İnsan kıl beni..
Doğru kıl.

Duru kıl.
Diri kıl beni.
İnsan kıl bu bedeni...

SENAİ DEMİRCİ
vakit SABAH namazı vakti.mevlam kabul buyursun.

berat05

Yönetici
aleykümselam.

selamün aleyküm Kaan Kardeşim....
Bu forumu ve diğer forumları açarak gösterdiğiniz çaba ve emeğin karşılığını inşallah mevlam kat kat verir .
Bizlerde burda olmaktan katkıda bulunmaktan çok mutluyuz..Namazı anlatabilmek,yaşayabilmek,öğretebilmek amacı ile yaptığımız bu çalışmalar inşallah yerine ulaşıyordur.Allah(c.c.)'a emanet olunuz :H

attachment.php

attachment.php

HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

SARILIN NAMAZA

UYMAYIN ŞEYTANA
BU YOL HAK YOLUDUR
DURMAYA GELMEZ
ŞEYTANLA İŞİN VARSA
BU YOL SANA GELMEZ
NİCELERİ GELİP GİTTİ
(Allah(CC) muhafaza buyursun..)

VAKİT SABAH VAKTİDİR SABAH NAMAZI VAKTİDİR.....

MEVLAM NAMAZIMIZI KABUL EYLESİN

Değerli Talip Amcam
emeklerinize,gönlünüze sağlık ...burda olmanızdan,bir büyük olarak destek vermenizden,ALINTILARLA bunu göstermenizden çok mutlu olduğumu ifade etmeliyim..Her ne kadar duygularımı ifade etmekte sizin kadar usta olamasam da burda kazandıklarım adına sizlere teşekkür ediyorum..Siz ve diğer kardeşlerim iyi birer yol gösterici oluyorsunuz benim için..SELAM VE BAKİ DUALARIMLA
ALLAH(c.c.)'a EMANET OLUNUZ.:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt