Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Sadece Rabbimize KUL olduğumuzu gösteren en güzel ibadetimizdir NAMAZ ...

Gerçek Sevgilinin huzuruna çıkalım , ÖĞLEN NAMAZI nı eda edelim.

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hepimizin namazlarını kabul etsin inşallah... Bende bir süredir namazımı kılıyorum yalnız tam olarak namaza adapte olamıyorum, aklıma bir sürü şeyler geliyor. Aranızda benim gibi olanlar var mı? Nasıl aştınız bu durumu? Merak ediyorum!... Yardımcı olursanız sevinirim...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
Rabbim hepimizin namazlarını kabul etsin inşallah... Bende bir süredir namazımı kılıyorum yalnız tam olarak namaza adapte olamıyorum, aklıma bir sürü şeyler geliyor. Aranızda benim gibi olanlar var mı? Nasıl aştınız bu durumu? Merak ediyorum!... Yardımcı olursanız sevinirim...

Sual: Kalbimize çeşitli düşünceler geliyor. Bunlar nereden geliyor? Hangisinin iyi, hangisinin kötü olduğunu nasıl bileceğiz?
CEVAP
İnsanın kalbine, melekten, şeytandan ve kendi nefsinden de çeşitli düşünceler gelir. Melekten gelene ilham, şeytandan gelene vesvese, nefsten gelene ise hevâ denir. Bunların birbirinden farkı nasıl bilinir? Hadis-i şerifte, (Melekten gelen ilham, İslamiyet’e uygun olur. Şeytandan gelen vesvese, İslamiyet’ten ayrılmaya sebep olur) buyuruldu. O halde vesveseyi ilhamdan ayırmak için dinin emrini iyi bilmek gerekir.

Gayrimüslimlerden peynir, sucuk gibi gıda alırken, (Bunların içine necis madde koymuşlardır) düşüncesi gelirse, hemen dinin bu husustaki hükmü hatırlanır. Dinimiz almanın caiz olduğunu bildiriyorsa alınır. Bu düşüncenin şeytandan olduğu anlaşılır.

Vesveseye uyulmazsa, şeytan bundan vazgeçip başka vesvese verir. Nefsimizden gelen düşünce ise, devamlıdır. İnsan ölünceye kadar devam eder.

Şeytan, hayırlı, iyi bir işe mani olmak için daha az iyi olanı yaptırmak maksadıyla vesvese verir. Büyük günaha sürüklemek için küçük iyilikleri yaptırmaya çalışır. Dinini bilen kimseyi, şeytan, asla aldatamaz. Her insan Allah’ın kulu olduğu halde, dinini bilen, Allahü teâlânın emir ve yasaklarına riayet eden kimseler için Kur'an-ı kerimde, şeytana hitap edilirken, (Benim kullarıma senin sultan [hakimiyetin] yoktur) buyuruluyor. (İsra 65)
Şeytanın vesvesesine aldanmamak için Allahü teâlânın, (Benim kulum) dediği kimselerden olmalı, yani düzgün bir itikada ve ilme sahip olmalı ve ilmi ile amel etmelidir! "Mesela şeytan vesvese verince, onu hemen uzaklaştırmalıdır! Hadis-i şerifte, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruldu. (Ebu Ya’la)

Sünnete uygun abdest almasını bilmeyen kimse, iyi abdest alayım diye fazla su kullanır. Bu ise vesvesedir. Vesvese eden kimse, dine iyi uymak niyetiyle yeni bir şeyler çıkarır, bu ise bid'attir. Bid'at ise haramdır. Başkalarının yiyecek ve içeceklerinin, giyeceklerinin temiz olup olmadığında şüphe eder. Bu da suizanna sebep olur. Müslümana suizan ise haramdır. (Ben her gıdayı yemem, ihtiyatlı davranırım) diyerek kibre düşer. Halbuki zerre kadar kibri olanın Cennete girmesi zordur.

Fatır suresi 6. âyet-i kerimesinde mealen, (Elbette şeytan size düşmandır. Onu düşman edinin!) buyuruluyor. Vesvese eden, şeytanı kendine dost ve kardeş edinmiş olur. Sünnetleri, mekruhları ve diğer emir ve yasakları bilmeyen, vesvese hastalığına yakalanır. Bunları bilip yerine getiren şüpheye düşmemelidir! Vesvese eden, ruhsatlarla amel etmelidir! Üzerinde necaset görünmeyen her şey temiz kabul edilir. Şüphe etmekle necis olmaz. Gıdalarda necis maddeler var zannı ile gıda almamak vesvesedir, aşırılıktır. Hadis-i şerifte, (Aşırı gidenler helak oldu) buyuruldu. (Müslim)

İfrat ve tefritten yani aşırılıklardan uzak olmak ve orta yolu tutmak gerekir. Deylemi’deki hadis-i şerifte, (İşlerin hayırlısı vasat olanıdır) buyuruldu. (Hadika)

m ali demirbaş

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Sual: Kalbimize çeşitli düşünceler geliyor. Bunlar nereden geliyor? Hangisinin iyi, hangisinin kötü olduğunu nasıl bileceğiz?
CEVAP
İnsanın kalbine, melekten, şeytandan ve kendi nefsinden de çeşitli düşünceler gelir. Melekten gelene ilham, şeytandan gelene vesvese, nefsten gelene ise hevâ denir. Bunların birbirinden farkı nasıl bilinir? Hadis-i şerifte, (Melekten gelen ilham, İslamiyet’e uygun olur. Şeytandan gelen vesvese, İslamiyet’ten ayrılmaya sebep olur) buyuruldu. O halde vesveseyi ilhamdan ayırmak için dinin emrini iyi bilmek gerekir.

Gayrimüslimlerden peynir, sucuk gibi gıda alırken, (Bunların içine necis madde koymuşlardır) düşüncesi gelirse, hemen dinin bu husustaki hükmü hatırlanır. Dinimiz almanın caiz olduğunu bildiriyorsa alınır. Bu düşüncenin şeytandan olduğu anlaşılır.

Vesveseye uyulmazsa, şeytan bundan vazgeçip başka vesvese verir. Nefsimizden gelen düşünce ise, devamlıdır. İnsan ölünceye kadar devam eder.

Şeytan, hayırlı, iyi bir işe mani olmak için daha az iyi olanı yaptırmak maksadıyla vesvese verir. Büyük günaha sürüklemek için küçük iyilikleri yaptırmaya çalışır. Dinini bilen kimseyi, şeytan, asla aldatamaz. Her insan Allah’ın kulu olduğu halde, dinini bilen, Allahü teâlânın emir ve yasaklarına riayet eden kimseler için Kur'an-ı kerimde, şeytana hitap edilirken, (Benim kullarıma senin sultan [hakimiyetin] yoktur) buyuruluyor. (İsra 65)
Şeytanın vesvesesine aldanmamak için Allahü teâlânın, (Benim kulum) dediği kimselerden olmalı, yani düzgün bir itikada ve ilme sahip olmalı ve ilmi ile amel etmelidir! "Mesela şeytan vesvese verince, onu hemen uzaklaştırmalıdır! Hadis-i şerifte, (Şeytan vesvese verir. Allah’ın ismi zikredilince, söylenince kaçar. Söylenmezse, vesveselerine devam eder) buyuruldu. (Ebu Ya’la)

Sünnete uygun abdest almasını bilmeyen kimse, iyi abdest alayım diye fazla su kullanır. Bu ise vesvesedir. Vesvese eden kimse, dine iyi uymak niyetiyle yeni bir şeyler çıkarır, bu ise bid'attir. Bid'at ise haramdır. Başkalarının yiyecek ve içeceklerinin, giyeceklerinin temiz olup olmadığında şüphe eder. Bu da suizanna sebep olur. Müslümana suizan ise haramdır. (Ben her gıdayı yemem, ihtiyatlı davranırım) diyerek kibre düşer. Halbuki zerre kadar kibri olanın Cennete girmesi zordur.

Fatır suresi 6. âyet-i kerimesinde mealen, (Elbette şeytan size düşmandır. Onu düşman edinin!) buyuruluyor. Vesvese eden, şeytanı kendine dost ve kardeş edinmiş olur. Sünnetleri, mekruhları ve diğer emir ve yasakları bilmeyen, vesvese hastalığına yakalanır. Bunları bilip yerine getiren şüpheye düşmemelidir! Vesvese eden, ruhsatlarla amel etmelidir! Üzerinde necaset görünmeyen her şey temiz kabul edilir. Şüphe etmekle necis olmaz. Gıdalarda necis maddeler var zannı ile gıda almamak vesvesedir, aşırılıktır. Hadis-i şerifte, (Aşırı gidenler helak oldu) buyuruldu. (Müslim)

İfrat ve tefritten yani aşırılıklardan uzak olmak ve orta yolu tutmak gerekir. Deylemi’deki hadis-i şerifte, (İşlerin hayırlısı vasat olanıdır) buyuruldu. (Hadika)

m ali demirbaş

Teşekkür ederim... Benim namazda oluyor genelde... Onun dışındaki şeylerde yok ,zamanla aşarım herhalde bunuda ...Tekrar teşekkür ederim. ALLAH razı olsun...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Huzur ancak huzura durmakla mümkündür.
O da sadece Yüce Allah'ın huzuruna durmakla mümkündür..

İkindi namazı vakti..

Allah hepimizin namazlarını kabul etsin arkadaşlar..
Dualarda buluşmak duasıyla inşaallah..

''Allah'ın en sevdiği amel, vaktinde kılınan namazdır''. (s.a.v.)

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Huzur ancak huzura durmakla mümkündür

O da sadece Yüce Allah'ın huzuruna durmakla mümkündür..

İkindi namazı vakti..

Allah hepimizin namazlarını kabul etsin arkadaşlar..

''Allah'ın en sevdiği amel, vaktinde kılınan namazdır''. (s.a.v.)

haydin namaza..

haydin felaha....

haydin..ALLAH cc huzuruna....

berat05

Yönetici
"Allahü ekber, Allahü ekber!

"Eşhedü enlâilâhe illallah!
"Eşhedü en lâilâhe illallah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Hayye âle's-salâh, Hayye âle's-salâh!
"Hayye âle'l felâh, Hayye âle'l felâh!
"Lâilâhe illallah!"

vakit İKİNDİ NAMAZI vakti.
Haydi Namaza!!!

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Vakitleri bize nasip eden RABBİME sonsuz şükürler olsun Kardeşim yeni yıl ailecek mübarek olsun RABBİM hayırlı güzel bir yıl nasip etsin selametle

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kulaklarin Ezani Duymuyorsa
Nefsine Yeniliyorsan
Vazifeni Erteleyip
Nasipsizlik Ve Gaflete Koşarak
El Açip Kucaklayip Variyorsan.
bak Bu Yazi Gözüne Ilişti Ise
Ve Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapilma.
çık Rabbinin Huzuruna Vazifeni Eda Et
İste Rabbinden Dua'nla.

vakit akşam...
şimdi akşam namazı vakti...

kalbiminurlandır

Teşekkür ederim... Benim namazda oluyor genelde... Onun dışındaki şeylerde yok ,zamanla aşarım herhalde bunuda ...Tekrar teşekkür ederim. ALLAH razı olsun...

RİCA EDERİM KARDEŞİM
MEVLAM SİZDEN DE RAZI OLSUN İNŞALLAH.
SELAMETLE KALINIZ :H

...............

Namaz, lisan-ı hâl ile şükürden baka nedir ki?
Ayakta durabiliyorum, şükür.
Eğilebiliyorum, şükür.
Secdeme kapanabiliyorum, şükür.
Kalkabiliyorum, şükür.
Şükür, şükür, şükür.
Bizi şükr’ünde daim et.
Amin!
İnsan dua ederse insandır. İnsan, dua eden insandır. İnsan dua ettikçe insandır.
Vakit-i Şerif CUMA hayrola...

_YUSUF_

Yönetici
Vakit ikindi vakti, gün solmak üzere...
Unutmaki seninde bir gün, günün solacak
Haydi NAMAZA

Selam ve dua ile

kalbiminurlandır

[URL="http://img156.imageshack.us/img156/1407/11778739213841.gif"] [/URL]

De ki! kuşku yok... benim namazım bütün ibadetlerim,
hayatım ve ölümüm yalnızca alemlerin Rabbi olan Allah içindir.

Hani kopar ya damla buluttan, bebek rahimden ayrılır gibi.
Hani hani savrulur ya yaprak dalından, kalbini içten içe kanatır gibi.
Hani sıyrılır ya can tenden, uçurumdan uçuruma yuvarlanır gibi.

Şimdi güneş çağırıyor seni...
gölgeni bırak, göğe dön.

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.
Şimdi hayat çağırıyor seni, can'dan geç cânan'a dön.
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe'ne dön.

Münib Engin Noyan

GEVHER

Yönetici
Akşam Namazı vaktidir.
AKŞAM NAMAZI nı eda edelim...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı

De ki! kuşku yok... benim namazım bütün ibadetlerim,
hayatım ve ölümüm yalnızca alemlerin Rabbi olan Allah içindir.

Hani kopar ya damla buluttan, bebek rahimden ayrılır gibi.
Hani hani savrulur ya yaprak dalından, kalbini içten içe kanatır gibi.
Hani sıyrılır ya can tenden, uçurumdan uçuruma yuvarlanır gibi.

Şimdi güneş çağırıyor seni...
gölgeni bırak, göğe dön.

Şimdi bahar çağırıyor seni, kalbini al eve dön.
Şimdi hayat çağırıyor seni, can'dan geç cânan'a dön.
Şimdi Rabbin çağırıyor seni, kabından çık Kâbe'ne dön.

Münib Engin Noyan
akşam namazı vakti

berat05

Yönetici
HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

NAMAZ DİNİN DİREĞİ
GÖNLÜN FENERİDİR

HAYDİ GÖNÜL FENERLERİMİZİ YAKMAYA
HAYDİ GÖNÜL GÖZÜMÜZÜ AÇMAYA
HAYDİ EN GÜZEL'İN SEVDİĞİ KUL OLMAYA
HAYDİ MUHAMMED'İN (s.a.v.) EMANETİNİ TAŞIMAYA

HAYDİ NAMAZI SEVMEYE
HAYDİ NAMAZI SEVDİRMEYE
HAYDİ NAMAZI YÜCELTMEYE

HAYDİ NAMAZA SECDEYE

GEVHER

Yönetici
Bimillahirrahmanirrahim...
Allâhümme iyyâke na'büdü ve leke nüsalli ve nescüdü ve ileyke nes'a ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.

'' Allahım!
Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Senin için kılarız, ancak Sana secde ederiz.
Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız.
İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz.
Azabından korkarız, şüphesiz Senin azabın kafirlere ve inançsızlara ulaşır. ''

Öğle namazı vaktidir.
ÖĞLE NAMAZI nı eda edelim.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
HAYDİ NAMAZA

HAYDİ NAMAZA

NAMAZ DİNİN DİREĞİ
GÖNLÜN FENERİDİR

HAYDİ GÖNÜL FENERLERİMİZİ YAKMAYA
HAYDİ GÖNÜL GÖZÜMÜZÜ AÇMAYA
HAYDİ EN GÜZEL'İN SEVDİĞİ KUL OLMAYA