Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
68146993zi9.png

kalbiminurlandır

Hadi sen de kendini Rabbine arzet aday ol!

Beni de seç Rabbim!

Bak ben de burdayım!

Bak ben de Senin içinim!

Vallahi Sana adadığım yorgunluklarım sadakalarım secdelerim var..

Sana adadığım "İlla Sen!" deyip dünyadan vazgeçtiğim bir yüreğim var!

Seç beni de ne olur!

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Beni de seç Rabbim!

Bak ben de burdayım!

Bak ben de Senin içinim!

Seç beni de ne olur!

kalbiminurlandır

işte sabah,zamanın nehri göğsüne sokuluyor
Anlamını sende arıyor varlık
Yüzünü yüzünün ianesinde seyrediyor
Alnına RABBiN ışıklar dokunduruyor
işte seccaden alnını öpmeye geliyor
Secdeler seni uçurumlardan uçuruyor
Sevgilinin diyarına taşıyor
Anla artık anla!
Ağla hilal dudaklı bir sevgili yolunu gözlüyor
Zaman seni sensiz kılıyor
Namaz seni sen kılıyor
Namaz insanı insan kılıyor
Namaz insanı kılıyor
Namaz insanı insan kılıyor…..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Eşimizi,dostumuzu akrabalarımızı namaz konusun da uyaralım yarın ahirette
''Sen kılıyordun ama beni hiç uyarmıyordun''
sözünü duymamak için elimizden geldiğince, tatlı dille namazın önemini anlatalım inşaALLAH.
Kulaklarin Ezani Duymuyorsa
Nefsine Yeniliyorsan
Vazifeni Erteleyip
Nasipsizlik Ve Gaflete Koşarak
El Açip Kucaklayip Variyorsan.
bak Bu Yazi Gözüne Ilişti Ise
Ve Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapilma.
çık Rabbinin Huzuruna Vazifeni Eda Et
İste Rabbinden Dua'nla.

berat05

Yönetici
Yatsı namazını kıldınız mı????

Yatsı namazını kıldınız mı????

Beni de seç Rabbim!

Bak ben de burdayım!

Bak ben de Senin içinim!

Seç beni de ne olur!

dilemman

Kayıtlı Kullanıcı
namaz kılmayı çok isteyi nefsine yenik düşenlere bunu yenmek için ne önerirsiniz.ben namazımın devamını getiremiyorum bu da hayatımı huzursuz ediyor

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

namaz kılmayı çok isteyi nefsine yenik düşenlere bunu yenmek için ne önerirsiniz.ben namazımın devamını getiremiyorum bu da hayatımı huzursuz ediyor

Hoşgeldiniz kardeşim öncelikle...

Nefis neyi istiyorsa onu yapmamak gerekir aslında...
Kıldığımız namaz son namazımız olacak diye düşünürsek hem o namazı tam olarak eda etmiş oluruz, hemde nefsimize yenik düşmeyiz inşallah...
İNAT ve SABRIMIZI da ibadetlerimizin devamı için kullanalım ayrıca...

Allah CC. yar ve yardımcımız olsun...

dilemman

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ediyorum kardeşim.bunları çok kez kendime söylüyorum ama başka kaygılar daha ağır basıyor bunu bir türlü yenemiyorum ve bu çelişkiler depresyona soktu beni.

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ediyorum kardeşim.bunları çok kez kendime söylüyorum ama başka kaygılar daha ağır basıyor bunu bir türlü yenemiyorum ve bu çelişkiler depresyona soktu beni.

Efendimiz s.a.v. “İmamdan önce başını secdeden kaldıran, suratının eşek şekline dönmesinden korkmuyor mu?” diyor.
Secde için “Başınızı (yem gagalayan) tavuklar gibi koyup kaldırmayın” diyor. Otururken “Kendinizi köpekler gibi salmayın” diyor.
Demek ki, namaz, insanın insan-ı kâmil olmasını ifade ediyor. Öyleyse, insan kıyamını, kıraatını, rükûsunu, sücûdunu ciddî bir temkin ve teyakkuzla yapmalı; eşeğe, maymuna, tavuğa, köpeğe benzememelidir.
Bunları “Beni Rabb’im terbiye etti, ne de güzel terbiye etti” diyen edeb abidesi Hz Muhammed s.a.v. söylüyor.
Namaz insanın hayatında yapacağı şeylerin en güzelidir ve en güzeli olmalıdır Hayatın en tatlı hatıraları namazla ilgili bulunmalıdır Zira miraca namazla çıkılır Allah’a namazla ulaşılır, enbiyânın huzuruna namazla varılır.
O halde, illâ namaz, namaz, illa namaz..

Vakit Öğle Vakiti,
Haydi KURTULUŞA...

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
BUYURUN, MİRACA ÇIKALIM

MİRAÇ, Peygamberimizden bize miras kaldı. O miraca yükseldi, kulluğun en uç noktasına vardı, yakınlığın en nihayetine ulaştı, kâinat ötesi bir yüceliğe erişti, Rabbiyle buluştu, binbir kelâm etti, bir anda gitti, gördü ve döndü. Çünkü zaman ötesine geçti. Zamansız, mekânsız, maddesiz bir derinliği yaşadı.
Rabbinin huzuruyla şereflendiğinde bütün varlıkların ve insanların selâmını, tesbih ve ibadetlerini, tebrik, bereket ve güzelliklerini ve her türlü tayyibatı O’na arz etti.

Bu esnada salih kullarını, mü’minleri, miraca ilgi ve alâka duyanları, kendini miraç mucizesiyle bütünleştiren, miracın mânâ ve mahiyetini kavrayıp, ruhuna sindiren takva ehlini de orada andı.

Rabbinin O’nun şahsına verdiği selâmı, O hem kendi üzerine aldı, hem de “ve alâ ibâdillâhi’s-sâlihîn” diyerek ümmetini de miracın içine kattı, o âleme taşıdı, orada andı ve hatırladı. Böylece miracını bütün bir ümmetiyle birlikte idrak etti.
Çünkü O yaratılış ağacının en son ve en mükemmel meyvesi ve aynı zamanda en seçkin çekirdeği ve özüdür. Bu çekirdek O’nun kadar mükemmel ve şerefli bir meyve libasını daha giymemiştir.

Ve Cenab-ı Hak, kocaman bir çam ağacını buğday tanesi gibi bir çam çekirdeğinden çıkardığı gibi, şu kâinatı da onun nurundan yaratmış, O’nun duası ve ibadetiyle de, öbür âlemin kapısını açmıştır.

O zamandan bugüne ise ümmetin veli kulları ruh ve kalb ayağıyla, kendi istidat ve birikimlerine göre o nurlu caddede, nebevî miracın gölgesinde yürümüş, o yüce makamlara tırmanmışlardır.

Miraç öyle bir mucize, öyle kapsamlı bir hakikat, öyle geniş, derin ve nurlu bir olaydır ki, imanın mayası, kulluğun esası ve temeli, ilâhî yakınlığın ve rahmetin yolu orada anlaşılmış ve bilinmiştir.

O bir rahmet peygamberi olduğu, her anda, her yerde ve her vesileyle ümmetini hep yanında ve yakınında gördüğü ve bizi Rabbimize tanıtıp anlatmak için bütün âlemleri gözümüzün önüne serdiği içindir ki, miracın da en uç noktasında yanında taşımış ve manen beraberinde götürmüştür.

Şehadet âleminden gayb âlemine, dünya âleminden âhiret âlemine geçmiş, bizim birer iman esası olarak bildiğimiz, inandığımız, kabûl ve tasdik ettiğimiz hakikatleri o bizzat görmüş, tatmış, yakından müşahede etmiş, yaşamış ve bütün varlığıyla ruhuna sindirmiştir.

Öyle ki meleklerle görüşmüş, Cebrail aleyhisselâm ile birlikte bu yolculuğu gerçekleştirmiş, Mescid-i Aksâ’da bütün peygamberlere imamlık yapmış, sema katlarında peygamberleri ziyaret etmiş, bütün âhiret âlemlerini gezmiş, dolaşmış ve tanımıştır. Cennetin nimetlerini ve hurilerini, Cehennemin azabını ve zebanilerini görmüş, Cennetteki ümmetinin saadetini, Cehennemdeki günahkârların dehşetli hâlini müşahede etmiş, “Sizin inandıklarınızı ve iman ettiğiniz gayb âlemini ben gittim, gördüm, geldim. Bunda şüphe ve tereddüt yok” demiş, “âhirete gidip gören var mı?” diyenlere fiilen cevap vermiştir.

Asıl miraç, en büyük miraç, “en büyük kul” ile Rabbi arasında vuku bulan miraç, kendi vakti içinde gerçekleşti ve tamamlandı; ama oraya velâyetiyle gidip risaletiyle dönen Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) o nurlu kapıyı açık bırakmış, o ilâhî davete herkesi ve hepimizi çağırmıştır.

Böylece miraç, bizi bize tanıtıyor, kendi konumumuzu ve durumumuzu ortaya çıkarıyor. الله katındaki yerimizi ve mevkiimizi belirliyor. Ve bize henüz dünyada iken imanın hazzını, âhiretin saadetini ve huzurunu tattırıyor

Bizim günlük namazlarımız, böyle muhteşem bir yücelmeye eğitim mahiyetindedir. Yani bütün inananlar hangi şekilde olursa olsun, namaz kılarak ahlaklarını arıtır ve insanlığın haysiyetli yapısına ulaşır. Bugün yeryüzünde yüz milyonlarca insan, eksiği ile, yanlışı ile namaz kılmaktadır, riyakârca kılınan namazlar dışında bütün namazlarımız Cenab-ı Hakk'ın makbulüdür. Şu halde, biz namaz kılarken hep ahlâki bir yücelmenin özlemi içinde ve gayretinde olmalıyız. Elbette الله'a lâyık hamd namazına erişmek, zorlu bir arınma konusudur.

Gerçek ve hakiki namazda kul, Miracın hikmetlerine yaklaşır.

Mümin’in Miracı NAMAZ. Buyurun Miraca Çıkalım​

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Hamd, ancak ALLAH (c.c.) içindir. O'na hamdeder, O'ndan yardım ve mağfiret dileriz. Nefislerimizin şerrinden, amel*lerimizin kötülüğünden O'na sığınırız. ALLAH (c.c.) kimi hi*dayete erdirirse onu saptıracak hiç kimse yoktur, kimi de saptırırsa onu hida*yete erdirecek yoktur.
ALLAH'tan (c.c.) başka ibadete layık ilah olmadığına şehadet ederim. O, tektir ve ortağı yoktur. Yine şehadet ede*rim ki, Muhammed (s.a.v.) O'nun kulu ve Rasulü'dür.

haydi namaza

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM
ALLAH c.c. razı olsun önemli ve güzel bir paylaşım
Rabbim bütün müslümanların kalplerine ibadet etme gücü versin amin
allaha emanet olun

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Bu bir çağrıdır Hem de dirilişe çağrı, Bu çağrıya kulak veren herkese, Huzur ile huşu ile Severek, benimseyerek, özümseyerek, Candan ve Gönülden. Bu bir çağrıdır. Mucizeyi eyleme dönüştürmek için, Seher yeli gibi ılgıt ılgıt Bahar gülleri gibi buram buram Çağlayanlar gibi şırıl şırıl Geceyi ışıtan ay gibi, Gündüzü aydınlatan güneş gibi, Haydi, Namaza, Haydi Dirilmeye, Haydi, Namazla Dirilişe
AHMET BULUT (alıntıdır)
Ey îmân edenler! Sabır ve namazla Allah'ın yardımını isteyin. Şüphesiz ki Allah sabredenlerle beraberdir.

Bakara Sûresi: 2/153​
Abdullah ibn-i Abbas (r.a.) rivayet etmiştir: “Kim sadece Allah rızası için kırk gün sabah namazını (cemaatle) kılarsa kalbinden lisanına hikmet pınarları akmaya başlar.

(Müsnedüş- Şihab, 1/285)

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Namazın elinden tutun ki, o da kabirde ve sıratta sizin elinizden tutsun.

Namazı sevin ki, Allah ve Resulü (s.a.v.) de sizi sevsin.

Vakit İKİNDİ VAKTİ
HAYDİ NAMAZA
HAYDİ KURTULUŞA

berat05

Yönetici
sabah namazına

sabah namazına

Namazın elinden tutun ki, o da kabirde ve sıratta sizin elinizden tutsun.

Namazı sevin ki, Allah ve Resulü (s.a.v.) de sizi sevsin.

HAYDİ NAMAZA

HAYDİ KURTULUŞA

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt