Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (1 Kullanıcı)

yagmur21

Kayıtlı Kullanıcı
AllAh

AllAh

ALLAH sizden razı olsun bu güzel yazıyı bizlerle paylaştığınız için.

berat05

Yönetici
"Allahü ekber, Allahü ekber!

"Eşhedü enlâilâhe illallah!
"Eşhedü en lâilâhe illallah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Hayye âle's-salâh, Hayye âle's-salâh!
"Hayye âle'l felâh, Hayye âle'l felâh!
"Lâilâhe illallah!"

vakit YATSI NAMAZI vakti.

Haydi Namaza!!!

GEVHER

Yönetici
'' Resûlüm! Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette ibadetlerin en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir. ''

( Ankebut Suresi - 45 )

Öğle Namazı vaktidir.
ÖĞLE NAMAZI nı eda edelim.

berat05

Yönetici
kendimizi kandırmayalım !!!!

namaz için türlü bahaneler bulmayalım !!!!

namaz dinin direğidir!!!!!

dinimizi yaşamak-korumak-yüceltmek- anlatmak için
namazlarımızı
ibadetlerimizi
bırakmayalım
teşvik edelim kardeşlerim
bıktırmayalım

sevdirmeye çalışalım

haydi namaza

sarılın namaza
namaz1jl0.jpg

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz için bahane mi buluyorsun bosver sonramı kılayım diyorsun bak bunu sen değilnefsin soyluyor.
Nasılsa kılarım ya daha vakit var 1 saat sonra kılarım amann kılmasamda olur bugun
bak bunuda seytan söyletiyor
haydi ikindi ezanııa yarım saat kalmıs herkes ikindi namazına ALLah a sukur ve af dileyin arkadaslar simdiden Allah kabul etsin

GEVHER

Yönetici
İkindi Namazı vaktidir.
İKİNDİ NAMAZI nı eda edelim.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
kime neyi söylüyoruz...
kime neyi duyuruyoruz.
ezana kulak vermeyenin farzını bilmeyenin.....
kalbini,kulağını,gözünü,gönlünü kendi kilitleyenin
neyin farkında olabilir ki.
gözüne gözüne bu yazılanları soktukça
karşına çıkardıkça
acaba oturduğu yerden gaflet haliyle neler söylüyor üstümüze.
nefret mi duyuyor,sui zan mı ediyor.
ALLAH celle celaluh islah etsin.
cümlemizi hidayete erdirsin.
haydin namaza.
haydin namaza.
haydin namaza.
ALLAH celle celaluh aşkına peygamber sallallahu aleyhi ve sellem aşkına
haydin farzı edanızın seccadenizin başına.
ALLAH celle celaluh huzuruna...​

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
allaha çok şükür başladım... regaip kandilinden bu yana kılmaya çalışıyorum.... şükürler olsun rabbime bana bu günleride gösterdi... inşallah deamı gelir inşallah kapanabilirimde...nasıl huzurluyum anlatamam...o kadar zevkle kılıyorumki ben neden daha önce başlamamaışım dedim hep kedime...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
allaha çok şükür başladım... regaip kandilinden bu yana kılmaya çalışıyorum.... şükürler olsun rabbime bana bu günleride gösterdi... inşallah deamı gelir inşallah kapanabilirimde...nasıl huzurluyum anlatamam...o kadar zevkle kılıyorumki ben neden daha önce başlamamaışım dedim hep kedime...

Selamun aleyküm ablacm.Allah kabul etsin.Ne kadar sevindim anlatamam.Hele de huzur alabilmek, zevk alabilmek o kadar güzel kii.. Rabbim daim etsin inşaallah.. Rabbim hayırlısıyla inşaaallah kapanmanı da nasip eder en kısa zamanda. O zaman da,keşke daha önce kapansaydım diyeceğinden eminim.
Onun huzuru da o kadar güzel kii.. Rabbim huzurunu daim kılsın.. Rabbim yar ve yardımcın olsun.Sana dua edicem abla aklıma geldikçe inşaaallah..

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm ablacm.Allah kabul etsin.Ne kadar sevindim anlatamam.Hele de huzur alabilmek, zevk alabilmek o kadar güzel kii.. Rabbim daim etsin inşaallah.. Rabbim hayırlısıyla inşaaallah kapanmanı da nasip eder en kısa zamanda. O zaman da,keşke daha önce kapansaydım diyeceğinden eminim.
Onun huzuru da o kadar güzel kii.. Rabbim huzurunu daim kılsın.. Rabbim yar ve yardımcın olsun.Sana dua edicem abla aklıma geldikçe inşaaallah..

inşallah canım.. bende eminim kapanınca keşke daha önce kapansaydım diyeceğime ama şimdilik ne yazıkki namümkün:::( zaman zaman lazım bakalım ben rabbimden istiyorum... o çok büyük...

Kaan Erdem

Yönetici
"ALLAHü ekber, ALLAHü ekber!
"Eşhedü enlâilâhe illallah!
"Eşhedü en lâilâhe illallah!
"Hayye âle's-salâh, Hayye âle's-salâh!
"Hayye âle'l felâh, Hayye âle'l felâh!
"Lâilâhe illallah!"

vakit YATSI NAMAZI vakti.mevlam kabul buyursun.

berat05

Yönetici
Bana Yolumda ŞEYTAN'lık Yapmayın Ey İNSANOĞLU..!

haydi namaza kardeşlerim
sarılın namaza kardeşlerim

vakit İBADET zamanıdır
haydi kardeşlerim..

Allahü Ekber

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
bi türlü başlıyamıyorum ama çok istiyorum engeler var dersem yalan olur bana hiçbişey engel olamza allah (cc) başka

berat05

Yönetici
Tenbellikle namazı terkeden veyahud kıymetini bilmeyen; ne kadar câhil, ne derece hâsir, ne kadar zararlı olduğunu bilâhare anlar, ama iş işten geçer.

-Risale-i Nur-​

İş işten geçmeden kardeşim,​

Haydi NAMAZA!​

GEVHER

Yönetici
Bismillahirrahmanirrahim

İzâ câe nasrullahi velfeth. Ve raeytennâse yedhulûne fî dinillâhi efvâcâ. Fesebbih bihamdi rabbike vestağfirh. İnnehû kâne tevvâbâ.

'' Ey Muhammed! Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine akın akın girdiklerini görünce, Rabbini överek tesbih et; O'ndan bağışlama dile, çünkü O, tevbeleri daima kabul edendir. ''

İkindi Namazı vaktidir.
İKİNDİ NAMAZI nı eda edelim.

GEVHER

Yönetici
NAMAZI DOSDOĞRU KILMAK

İnsanları emr-i bil maruf nehyi anil münkerden uzaklaştıran şeytan ve dostları , namaza da müdahale etmişler ve bu müdahaleye maruz kalan insanlar, namazın anlamından uzak bir konuma düşmüşlerdir.

Nitekim halkında müslüman olan ülkelerde yaşayan birçok insan namaz kılmakta, fakat ne var ki kıldıkları namazdan gafil bulunmaktadırlar.
Kuran-ı Kerim ifadesiyle bu kimseler namazlarında yanılgıdadırlar, ne için nereye yöneldiklerinin, ne yaptıklarının bilincinde değildirler.

'' İşte şu namaz kılanların vay haline, ki onlar namazlarında yanılgıdadırlar. Onlar gösteriş yapmaktadırlar. ''
( Maun Suresi - 4...6)

Müslümanların en görkemli ve en anlamlı ibadeti olan namaz, günümüzde ne yazık ki önemini ve etkinliğini kaybeden bir eylem durumuna getirilmiştir.
Namaz kılmayı veya hacca gitmeyi ticari bir bonservis olarak kullananları bir kenara bıraksak bile, samimi müslümanlarda da namaza ilişkin yanılgılarla karşılaşabiliyoruz.

'' Ne yapmalı? '' sorusuyla yanınıza gelen bir müslümana ; '' öncelikle dosdoğru namaz kıl '' dediğinizde, bir el havada sallanmakta ve ; '' zaten namaz kılıyoruz '' şeklinde basit bir cevap verilmektedir .

Oysa ki bu namaz,Mekke dönemi müslümanlarının en büyük eylemlerindendi.
Bu kutlu müslümanlar dosdoğru kıldıkları namaz ile cahili pisliklerden temizleniyorlar, dosdoğru kıldıkları namaz ile dosdoğru bir Rabbani kimliğe kavuşuyorlardı.

Cahili toplumlarda yaşayan müslümanlar, bu cahiliyeden kaçınılmaz olarak etkilenmektedirler.Bu müslümanlara sosyal yaşantıları esnasında cahiliyeden birçok izler, birtakım pislikler bulaşmaktadır.Böyle bir konumda bulunan müslümanların öyle namaz kılmaları gerekir ki, kılacakları bu namaz ile Rabbani iklimi teneffüs etsinler.

Allah’ın huzuruna durdukları zaman, neleri terk ettiklerini bilsinler.
Yöneldikleri kıbleye, vücudlarıyla, akıllarıyla, fikirleriyle, kalbleriyle, her şeyleriyle yönelsinler .
Rabbim şahiddir, muhtacız böylesi namazlara!

Havaya, suya, ekmeğe muhtaç olmamızdan daha fazla, çok daha fazla muhtacız böylesi namazlara.
Çünkü böyle kılınan namazlarda temizlenebilecek ve böylesi namazlarda dirilebileceğiz ...

Evlerinizde namaza durmazdan önce düşünün!..
Resulullah (s.a.v.) o sırada evinizin bir odasına teşrif etmiş olsa, Resulullah (s.a.v.)’in bulunduğu odaya, onun huzuruna nasıl girersiniz?

Bunu düşünün!..
Vücudunuzun heyecanla titremesini, kalbinizin saygıyla çarpışını dinleyin.
Sonra seccadenize bakın .Kendi kendinize ; '' Şimdi Resulullah (s.a.v.)’in huzuruna değil, onun ve hepimizin Rabbi olan Allah (c.c.)’ın huzuruna çıkıyorum! '' diyerek kendinizi uyarın, ikaz edin.

Korkarak, titreyerek, severek, sevinerek girin O’nun huzuruna.
'' Allahuekber '' diyerek O’nu tekbir ettiğiniz zaman, O’nun dışında kalan herşeyin küçüklüğünü, acizliğini bir kez daha idrak edin.

Namaz boyunca Rabbinizle konuşmanın, Rabbinize sığınmanın haşyetini teneffüs edin.
ve açın ellerinizi, isteyin Rabbinizden, O’ndan isteyin, Malik-ül Mülkten isteyin, Rahman ve Rahim olandan isteyin...

Kendinizi unutup, kardeşleriniz için isteyin, garipler, mustazaflar, muvahhidler için isteyin.
Sonra doğrulun seccadenizden ve dosdoğru kimliklerle, dosdoğru eylemlere doğru yürüyün ; İnsanları kurtarmaya ve gerçek kurtuluşa doğru yürüyün!...

Mehmed Alagaş

berat05

Yönetici
VAKİT İKİNDİ VAKTİ haydi namaza

VAKİT İKİNDİ VAKTİ haydi namaza

NAMAZI DOSDOĞRU KILMAK

İnsanları emr-i bil maruf nehyi anil münkerden uzaklaştıran şeytan ve dostları , namaza da müdahale etmişler ve bu müdahaleye maruz kalan insanlar, namazın anlamından uzak bir konuma düşmüşlerdir.

Nitekim halkında müslüman olan ülkelerde yaşayan birçok insan namaz kılmakta, fakat ne var ki kıldıkları namazdan gafil bulunmaktadırlar.
Kuran-ı Kerim ifadesiyle bu kimseler namazlarında yanılgıdadırlar, ne için nereye yöneldiklerinin, ne yaptıklarının bilincinde değildirler.

'' İşte şu namaz kılanların vay haline, ki onlar namazlarında yanılgıdadırlar. Onlar gösteriş yapmaktadırlar. ''
( Maun Suresi - 4...6)

Müslümanların en görkemli ve en anlamlı ibadeti olan namaz, günümüzde ne yazık ki önemini ve etkinliğini kaybeden bir eylem durumuna getirilmiştir.
Namaz kılmayı veya hacca gitmeyi ticari bir bonservis olarak kullananları bir kenara bıraksak bile, samimi müslümanlarda da namaza ilişkin yanılgılarla karşılaşabiliyoruz.

'' Ne yapmalı? '' sorusuyla yanınıza gelen bir müslümana ; '' öncelikle dosdoğru namaz kıl '' dediğinizde, bir el havada sallanmakta ve ; '' zaten namaz kılıyoruz '' şeklinde basit bir cevap verilmektedir .

Oysa ki bu namaz,Mekke dönemi müslümanlarının en büyük eylemlerindendi.
Bu kutlu müslümanlar dosdoğru kıldıkları namaz ile cahili pisliklerden temizleniyorlar, dosdoğru kıldıkları namaz ile dosdoğru bir Rabbani kimliğe kavuşuyorlardı.

Cahili toplumlarda yaşayan müslümanlar, bu cahiliyeden kaçınılmaz olarak etkilenmektedirler.Bu müslümanlara sosyal yaşantıları esnasında cahiliyeden birçok izler, birtakım pislikler bulaşmaktadır.Böyle bir konumda bulunan müslümanların öyle namaz kılmaları gerekir ki, kılacakları bu namaz ile Rabbani iklimi teneffüs etsinler.

Allah’ın huzuruna durdukları zaman, neleri terk ettiklerini bilsinler.
Yöneldikleri kıbleye, vücudlarıyla, akıllarıyla, fikirleriyle, kalbleriyle, her şeyleriyle yönelsinler .
Rabbim şahiddir, muhtacız böylesi namazlara!

Havaya, suya, ekmeğe muhtaç olmamızdan daha fazla, çok daha fazla muhtacız böylesi namazlara.
Çünkü böyle kılınan namazlarda temizlenebilecek ve böylesi namazlarda dirilebileceğiz ...

Evlerinizde namaza durmazdan önce düşünün!..
Resulullah (s.a.v.) o sırada evinizin bir odasına teşrif etmiş olsa, Resulullah (s.a.v.)’in bulunduğu odaya, onun huzuruna nasıl girersiniz?

Bunu düşünün!..
Vücudunuzun heyecanla titremesini, kalbinizin saygıyla çarpışını dinleyin.
Sonra seccadenize bakın .Kendi kendinize ; '' Şimdi Resulullah (s.a.v.)’in huzuruna değil, onun ve hepimizin Rabbi olan Allah (c.c.)’ın huzuruna çıkıyorum! '' diyerek kendinizi uyarın, ikaz edin.

Korkarak, titreyerek, severek, sevinerek girin O’nun huzuruna.
'' Allahuekber '' diyerek O’nu tekbir ettiğiniz zaman, O’nun dışında kalan herşeyin küçüklüğünü, acizliğini bir kez daha idrak edin.

Namaz boyunca Rabbinizle konuşmanın, Rabbinize sığınmanın haşyetini teneffüs edin.
ve açın ellerinizi, isteyin Rabbinizden, O’ndan isteyin, Malik-ül Mülkten isteyin, Rahman ve Rahim olandan isteyin...

Kendinizi unutup, kardeşleriniz için isteyin, garipler, mustazaflar, muvahhidler için isteyin.
Sonra doğrulun seccadenizden ve dosdoğru kimliklerle, dosdoğru eylemlere doğru yürüyün ; İnsanları kurtarmaya ve gerçek kurtuluşa doğru yürüyün!...

Mehmed Alagaş

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Namazları kılın bakimm :D Ben kıdlım allah herkese nasip eylesin namaz allah a kavusmaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt