Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz Kilmaya Gidiyoruz.Gaflette Olan,Nefsine Yenik Düşen Kalmasın. (2 Kullanıcı)

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Hala Sağsan Soluk Alip Veriyorsan
Yüce Mevlam Sana Merhamet Ediyor.
hadi Kalk Aksatma,erteleme Vesveseye Kapılma!

Vakit Öğle Namazı Vakti
Haydi..Rabbinin Huzuruna...

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kaan abi öyle bi forum açmışınki sürekli gözüme çarpıyo bu kadar namazı hatırlatan normalde olmadıki burda sürekli görüyorum

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam akardeşim;

ALLAH celle celaluh izni ile herşey vesile,sebep ve aracıdır,inşaALLAH bir çok kardeşimize hayırlarda hatırlatıcı olmuşuz / olmuştur / oluruz....

Vakit Öğle Namazı Vakti
Haydi..Rabbinin Huzuruna...

Selamün aleyküm kaan abi öyle bi forum açmışınki sürekli gözüme çarpıyo bu kadar namazı hatırlatan normalde olmadıki burda sürekli görüyorum

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com

"Ey mü'minler! Rükû edin, secde edin, Rabbinize ibâdet edin, hayır işleyin ki umduğunuza eresiniz." (22/Hacc, 77)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
allah tüm kardeşlerimizin namazlarını kabul etsin inşaallah..

Kaan Erdem

Yönetici

islam_72

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. çok güzel bir paylaşım sitesi daha önce böyle bir site ile karşılaşmadım belki de bakmak istememişimdir. ama geç oldu biraz, kandil programı için araştırdım iyi ki bu siteyi ziyeret ettim. belki aklımdaki bir çok soruya burda cevap bulabilirim. ama öncelikle size bir şey söylemek istiyorum, ben elhamdülillah müslüman bir kardeşinizim, ama islamiyetin gerekli olan ve farz olan namazı kılmıyorum. Allah(cc) biliyor o kadar kılmak istiyorum ama şeytanın vesveselerine uyuyorum. tam kılacam diyorum ama vakit geçiyor ve kılamıyorum. dünya işleri bana ahireti unutturuyor. burda kaan abi sizden yardımlarınızı bekliyorum. ne yapmam gerekiyorr, şimdilikten Allah(cc) razı olsun. s.a. hayırlı kandiller.

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Secde; kesretin suskunluğu, yalnızlığın yok oluşu…
“Ben” hapsinden kurtuluş, varlığa vuslat…
Damla yalnızlığının vuslat denizine dâhil oluş…
Gönlü secdede olana kâinatın hangi köşesi gurbet, zamanın hangi karesi karanlık, mekânın hangi kesiti kesret?
Kâbe çok mu kalabalık, secdeden başka kim var orada; ne eş, ne dost, ne keder, ne kesret, ne yalnızlık…

Sizden, sevdiklerinizden, ihtiyaç ve musibetlerinizden haberdar bir Habir ve Latif var; neyleyeyim yalnızlığı, neyleyeyim kesreti…
Keder kimi kederlendirir, suri sevinç ne sevinç verir?

Nereye gideceğini bilerek yaşıyorsan, buraya neden geldiğini biliyorsundur;
Bilmiyorsan yalnızlıklarda yalpalamaya, kesrette koşuşturmaya devam…

Hüseyin Eren

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Namaz tevâzudur, yalvarmadır, günahtan pişmanlıktır ve ellerini kaldırıp “Allah’ım!” diye yakarmadır. Kim böyle yapmazsa namazı eksiktir.” ( Tirmizi, Salat, 166)
Namaz duâdır. Namaz kılan bütün organlarıyla Allah’a duâ ederken âzâları âdetâ dil kesilir. Kul, bütün âzâlarının katıldığı bir lisan ile gönülden duâ edince duâsına icâbet edilmesi bir vaad-i ilâhîdir. Nitekim Allah Teâlâ “ Bana duâ edin ki Ben duânıza icâbet edeyim.” (Gafir, 40/60) buyurmaktadır. Bu âyet-i kerimede mutlak bir duâ emri var. Mutlak emir, gönülden duânın, şartsız kabûlüne delildir.

Kime duâ ettiğinin şuûrunda olan bir kul, duâ edince perdeler açılır ve dileği yerine getirilmek üzere “divân-ı ilâhî” ye iletilir.

Tasavvuf ricâline göre namaz divân-ı ilâhîde durmaktır. Nitekim Cüneyd Bağdâdî’ye sordular:

- Namazın farzı nedir? O şu karşılığı verdi:

-Dünya ile bağları koparmak, dikkati toplayarak divân-ı ilâhîde durmak. Bu sözün anlamı şudur: Namazda beden seccâdede, akıl divân-ı ilâhîde olmalı, kalb huşû, âzâlar huzû ve huzûr ile dolmalı

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam değerli kardeşim;

Hoş geldin,üyeliğin hayırlı ve daim olsun,faydalı kaynaklara dayalı paylaşımlarını bekliyor bu paylaşımlar ilede meşguliyetini dua ediyoruz.

Gelelim sıkıntına,içine düştüğün vesveseye,neden namaz kılmayız yada neden kazaya bırakırız,neden vaktinde kılmayız vs...sorular çoğaltılabilir.İşte biz bunun önemini bilmiyoruz,yapılan ibadetlerin bizlere kazandıracağı güzellikleri bilmiyoruz,ALLAH celle celaluh'un rızasının farkında değiliz,şuurunda hiç değiliz.

Hayatımızın bir kısmını ALLAH celle celaluh'un,bir kısmını çevremizin,bir kısmınıda nefsimizin isteklerine göre harmanlama olarak gaflet haliyle yaşamak istediğimiz için sürekli yanlıştayız,basiretsizlik içinde kıvranıyoruz,bu yapılacakların mükafatlarından mahrum kalmanın üzüntüsü ve korkusunu bu şuursuzluğumuzla hissedemediğimiz için ziyandayız ve idrak edemiyoruz.

“Ben cinleri ve insanları, ancak Bana ibadet etsinler diye yarattım” buyuruyor.
(Zâriyât Sûresi: 56)

Bu hakikatın neresindeyiz,mesela bunun şuurundamıyız,derinden hissedebiliyormuyuz.Cevabımız ''hayır'' ise mevlam bizlerin hakkında hayırlısını versin islah eylesin.

Bahaneler çoktur vesvese ile herşey yapılabilir bu konuda zayıfsak,''mevlam affeder'',''sonra kılarım'',''vaktim var'',''daha gencim yaşım kaç başım kaç''bunlarda çoğaltılabilir,ama hakikatler ile başbaşa kaldığımızda erteleyecek ne zamanımız,bahane üretecek nede hakkımız olacak.

“Ey insanlar! Rabbinizin emir ve yasaklarına karşı gelmekten sakının. Ve öyle bir günden korkun ki, ne babanın evlâdına, ne evlâdın babasına hiçbir faydası olmaz. Allah’ın vaadi şüphesiz haktır; sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O çok aldatıcı şeytan da, Allah’ın azabını unutturup sadece affına güvendirerek sizi isyana sürüklemesin.”
(Lokman Suresi: 33)

Bu hakikatte umar ve ümid ederim ki kalbimize,fikrimize ve zikrimize en ağırından tesir eder.Değerli kardeşim yazılacak kaynak ve delilleri ile bir çok izah var oku,oku kalbe işlemedikçe bu hakikatler ile amel etmedikçe neye yarar.

Ezan okunduğunda ''bismillah'' ile kalkalım,abdest'imizi alalım ve çıkalım rabbimizi huzuruna.Herşey çok geç olmadan yarına çıkacağımızın garantisi olmadığından hakka sarılalım.

Umar ve ümid ederim ki nasip olurda tekrar bu konuya mesaj bırakırsan vesveseye kapılmamış,namazını vaktinde kılmış olarak huzurlu,gönül rahatlığı ile yazarsın...

Hakkını helal et kardeşim,hakkında ve hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.Selametle kal......

s.a. çok güzel bir paylaşım sitesi daha önce böyle bir site ile karşılaşmadım belki de bakmak istememişimdir. ama geç oldu biraz, kandil programı için araştırdım iyi ki bu siteyi ziyeret ettim. belki aklımdaki bir çok soruya burda cevap bulabilirim. ama öncelikle size bir şey söylemek istiyorum, ben elhamdülillah müslüman bir kardeşinizim, ama islamiyetin gerekli olan ve farz olan namazı kılmıyorum. Allah(cc) biliyor o kadar kılmak istiyorum ama şeytanın vesveselerine uyuyorum. tam kılacam diyorum ama vakit geçiyor ve kılamıyorum. dünya işleri bana ahireti unutturuyor. burda kaan abi sizden yardımlarınızı bekliyorum. ne yapmam gerekiyorr, şimdilikten Allah(cc) razı olsun. s.a. hayırlı kandiller.

berat05

Yönetici
öğle namazı vakti

öğle namazı vakti

Hz.Muhammed Mustafa'nın(s.a.v.) Vasiyetidir.
BIRAKMAYALIM.SAHİP ÇIKALIM
AHİRETE HAZIRLIK YAPALIM
NAMAZI SEVELİM
NAMAZI SEVDİRELİM

GEVHER

Yönetici
Rabbimize Kul olduğumuzu gösteren en güzel ibadettir NAMAZ...
Fatiha Suresini yaşamaktır NAMAZ...

İkindi namazı vaktidir.
İKİNDİ NAMAZI nı eda edelim.

berat05

Yönetici
"Allahü ekber, Allahü ekber!
"Eşhedü enlâilâhe illallah!
"Eşhedü en lâilâhe illallah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Eşhedü enne Muhammede'r-resûlullah!
"Hayye âle's-salâh, Hayye âle's-salâh!
"Hayye âle'l felâh, Hayye âle'l felâh!
"Lâilâhe illallah!"

VAKİT İKİNDİ NAMAZI VAKTİ

HAYDİ NAMAZA

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Allah kabul etsin hepimizin namazını inşaallah..

Kaan Erdem

Yönetici

GEVHER

Yönetici

Yatsı namazı vaktidir.
YATSI NAMAZI nı eda edelim.

Kaan Erdem

Yönetici

Yatsı namazı vaktidir.
YATSI NAMAZI nı eda edelim.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
yatsı namazını kıldık inşallah kardeşlerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt