Aleykümselam değerli kardeşim;
Hoş geldin,üyeliğin hayırlı ve daim olsun,faydalı kaynaklara dayalı paylaşımlarını bekliyor bu paylaşımlar ilede meşguliyetini dua ediyoruz.
Gelelim sıkıntına,içine düştüğün vesveseye,neden namaz kılmayız yada neden kazaya bırakırız,neden vaktinde kılmayız vs...sorular çoğaltılabilir.İşte biz bunun önemini bilmiyoruz,yapılan ibadetlerin bizlere kazandıracağı güzellikleri bilmiyoruz,ALLAH celle celaluh'un rızasının farkında değiliz,şuurunda hiç değiliz.
Hayatımızın bir kısmını ALLAH celle celaluh'un,bir kısmını çevremizin,bir kısmınıda nefsimizin isteklerine göre harmanlama olarak gaflet haliyle yaşamak istediğimiz için sürekli yanlıştayız,basiretsizlik içinde kıvranıyoruz,bu yapılacakların mükafatlarından mahrum kalmanın üzüntüsü ve korkusunu bu şuursuzluğumuzla hissedemediğimiz için ziyandayız ve idrak edemiyoruz.
“Ben cinleri ve insanları, ancak Bana ibadet etsinler diye yarattım” buyuruyor.
(Zâriyât Sûresi: 56)
Bu hakikatın neresindeyiz,mesela bunun şuurundamıyız,derinden hissedebiliyormuyuz.Cevabımız ''hayır'' ise mevlam bizlerin hakkında hayırlısını versin islah eylesin.
Bahaneler çoktur vesvese ile herşey yapılabilir bu konuda zayıfsak,''mevlam affeder'',''sonra kılarım'',''vaktim var'',''daha gencim yaşım kaç başım kaç''bunlarda çoğaltılabilir,ama hakikatler ile başbaşa kaldığımızda erteleyecek ne zamanımız,bahane üretecek nede hakkımız olacak.
“Ey insanlar! Rabbinizin emir ve yasaklarına karşı gelmekten sakının. Ve öyle bir günden korkun ki, ne babanın evlâdına, ne evlâdın babasına hiçbir faydası olmaz. Allah’ın vaadi şüphesiz haktır; sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O çok aldatıcı şeytan da, Allah’ın azabını unutturup sadece affına güvendirerek sizi isyana sürüklemesin.”
(Lokman Suresi: 33)
Bu hakikatte umar ve ümid ederim ki kalbimize,fikrimize ve zikrimize en ağırından tesir eder.Değerli kardeşim yazılacak kaynak ve delilleri ile bir çok izah var oku,oku kalbe işlemedikçe bu hakikatler ile amel etmedikçe neye yarar.
Ezan okunduğunda ''bismillah'' ile kalkalım,abdest'imizi alalım ve çıkalım rabbimizi huzuruna.Herşey çok geç olmadan yarına çıkacağımızın garantisi olmadığından hakka sarılalım.
Umar ve ümid ederim ki nasip olurda tekrar bu konuya mesaj bırakırsan vesveseye kapılmamış,namazını vaktinde kılmış olarak huzurlu,gönül rahatlığı ile yazarsın...
Hakkını helal et kardeşim,hakkında ve hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun.Selametle kal......
s.a. çok güzel bir paylaşım sitesi daha önce böyle bir site ile karşılaşmadım belki de bakmak istememişimdir. ama geç oldu biraz, kandil programı için araştırdım iyi ki bu siteyi ziyeret ettim. belki aklımdaki bir çok soruya burda cevap bulabilirim. ama öncelikle size bir şey söylemek istiyorum, ben elhamdülillah müslüman bir kardeşinizim, ama islamiyetin gerekli olan ve farz olan namazı kılmıyorum. Allah(cc) biliyor o kadar kılmak istiyorum ama şeytanın vesveselerine uyuyorum. tam kılacam diyorum ama vakit geçiyor ve kılamıyorum. dünya işleri bana ahireti unutturuyor. burda kaan abi sizden yardımlarınızı bekliyorum. ne yapmam gerekiyorr, şimdilikten Allah(cc) razı olsun. s.a. hayırlı kandiller.