Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

namaz kılmaya başladım (1 Kullanıcı)

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
ne zamandır başlıcam diodum ama son üç gündür sahurdan sonra tuhaf tuhaf rüyalar görüyodum rüyamı ıydı anlamadımda dün ise;

böyle herkes toplu şekilde namaz kılıyordu ve en başta simsiyah yani insan değildi başka birşeydi ya böyle yaratık maymun gibi bişeydi birden kalktı baktı baktı sonra hızlı bir şekilde gitti uçtu sanki etkisinde kaldım şuan bile gözümün önünden gitmiyor onun bana bakışı

bilmem ama benim sanki namaza başlamma bu sebep oldu gibi

ama olsun korktumsada namaz için korktum çok güzel bişey yani keşke daaha önce başlasaydım diyorum inşallah tekrar bırakmam allahım sen bana namaımı senin emrettiğin gibi kılmamı sağla AMİN

abilerim ablalrım ben namazı şuan için eksik şekilde kıldığıma ianıyorum onun için bi dergi var namazın kılınışını anlatıyor onu karşıma koyup kılsam günah mı olur ama tabi pekiştirene kadar

rabbim bana namazımı böyle bi ayda nasip etiya şükürler olsun rabbime

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
NE MUTU SANA ALLAH'ın sevilen kuluymuşunki böyle bir rüyayla uyarılmışın.hayırlı olsun.umarım daimi kılarsın SELAMETLE kal

cuneyt-77

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(cc) niyeti halis olupta amele geçirmek için çalışanların yanında olsun. Tebrik ederim dua ederim buket kardeşim ne güzel bir yoldasın, namaz dinin direği, peygamber efendimiz(sas)in lafıyla namaz iki gözümün nuru, o kadar önemli bi ibadetki sen başlamışsın ya öyle kıl önceleri ama en kısa zamanda öğren ve bakmadan kıl tamammı kardeşim :) çok sevindim çok mutlu oldum :)) bir kişi daha kurtuluş yoluna girmiş rabbim nasip etmiş.Rabbim hepimize huşu içinde namaz kılmayı nasip etsin

awdar_34

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel tebrik ediyorum kardeşim seni mevlam daima beş vakit namazı hakkıyla eda edebilmeyi bizlere nasib eylesin

soruna gelince kardeşim namazdayken dergiye bakarsan ordan takip etmek namazını bozacağından dolayı olmaz
iyisimi sen bildiğin kadarıyla kıl tam öğrenene kadar mevlam kabul eder selametle kalasın

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
ama ben bi yerde okumuştum namaz kılarken rabbin karşındaymış gibi kıl karşına bak ben bugün öyle kılamayınca üzüldüm ama isterki gecemi gündüzümü verip öğrenicem başka yolu yok

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah, subhanallah...
Namaz dinin direği, direksiz bizler yıkılır helak oluruz.
Rabbim bizleri yolunda muvaffak eylesin.
Selametle..​

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
ama ben bi yerde okumuştum namaz kılarken rabbin karşındaymış gibi kıl karşına bak ben bugün öyle kılamayınca üzüldüm ama isterki gecemi gündüzümü verip öğrenicem başka yolu yok

ALLAH çok merhametlidir.öyle zamanlar olcakki huşuyla kılmadığın için üzüleceksin.Ama pes etmiceksin şeytanın vesvesesine kapılmıcaksın.zamnla öğrenirsin.önemli olan bu kararı vermen ve hakkıyla yapman...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

TEBRİK ederim kardeşim sizi...
İnşalalh daim olur...
SABIR ile devam etmeniz lazım...
Çünkü şeytan çok uğraşır, vesvese verir...
Bırakmanız için elinden ne gelirse yapar...
Siz SABIR ve İNATLA devam edin inşallah...

Allah CC. yar ve yardımcınız olsun...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
ne zamandır başlıcam diodum ama son üç gündür sahurdan sonra tuhaf tuhaf rüyalar görüyodum rüyamı ıydı anlamadımda dün ise;

böyle herkes toplu şekilde namaz kılıyordu ve en başta simsiyah yani insan değildi başka birşeydi ya böyle yaratık maymun gibi bişeydi birden kalktı baktı baktı sonra hızlı bir şekilde gitti uçtu sanki etkisinde kaldım şuan bile gözümün önünden gitmiyor onun bana bakışı

ama olsun korktumsada namaz için korktum çok güzel bişey yani keşke daaha önce başlasaydım diyorum inşallah tekrar bırakmam allahım sen bana namaımı senin emrettiğin gibi kılmamı sağla AMİN

abilerim ablalrım ben namazı şuan için eksik şekilde kıldığıma ianıyorum onun için bi dergi var namazın kılınışını anlatıyor onu karşıma koyup kılsam günah mı olur ama tabi pekiştirene kadar

başka bi konu başka bi yerde açmmak için aynı yerde konu açtım amacım konu fazlalığı yaratmak değil

evet namaza başladım çok huzurluyum rabbim inşallah terk ettirmez

bikaçtane sorum olacak merak ettiğm için soruyorum

1__ namaz kılarken genelde fatiha okurken esniyorum esnemek için elimden geleni yapıyorum ama.....

2__ namaz kılarken aklıma başka şeyler geliyor geldiği anda euzu besmele çekiyorum ama dualrı biraz sesli okuyunca böyle olmuyor

3__ bu sorularımı cevap verrirseniz çok sevinirim çünkü devamlı aklımı kurcalıyor

hayırlı cumala ;rabbime emanetsiniz

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
bak güzel kardeşim.eğer öğrenmekte zorluk çekiyorsan sana bir kolaylık söyleyim:
sabah namazaı zaten 2' si sünnet 2' si farz namaz.umarım bunda bi sorun yoktur..
öğle namazının 4 rekatlık sünneti normal sünnet namazı sadace 1. rekatta sübhaneke okunuluyor.diğer rekatlar aynı.4 rekatlık farzında ise ilk 2 rekatta zamm-ı sure okunuyor diğer 2 rekatta okunmuyor.2 rekat son sünnet bildiğin sabah namazının sünneti.sadece niyet farklı.

ikindi namazında 4 rekat sünnetin ilk oturuşunda tahiyyatla birlikte salli barik duasını okuyup 3. rekata kalkınca sübhaneke ile başlıyorsun.
4 rekat farzı ise öğle namazının farzı gibi..

akşam namazında 3 rekat farz bildiğimiz farz namazı gibi, 2 rekat sünnet ise sabah namazının sünneti gibi(niyetler farklı olacak tabi)

yatsı namazının 4 rekat sünneti ikindi namazının sünneti ile aynı.4 rekat farzı ikindinin farzıyla aynı.2 rekat son sünneti sabahın sünnetiyle aynı.sadece vitrde fark var.
vitir namazının 3. rekatında zamm-ı sureden sonra tekbir alıp kunut dualarını okuyacaksın...

işte bu kadar...allah daim etsin.çok sevindim adına...dergiyi önüne koymasan iyi ederin.hangi vakite duracaksan durmadan önce iyice öğren ondan sonra kıl.ben 10 yaşımdayken böyle yapardım.iyice ezberler ondan sonra namaza dururdum yanlış kıldıysam yeniden kılardım.böyle böyle öğrendim...:)

reyyan34

Kayıtlı Kullanıcı
maşaAllah

Rabbim mübarek etsin.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
hayır ben şuan namazı öğrendim kılyorumda siz heralda ilk yazdığım konuya baktınız ikinci bir konu açtım yinede çok teşekkür ederim........

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
hayır ben şuan namazı öğrendim kılyorumda siz heralda ilk yazdığım konuya baktınız ikinci bir konu açtım yinede çok teşekkür ederim........
tamam canım.çok sevindim senin adına...

kendi çocukluğum geldi aklıma..o dönemler insanın içi ne kadar huzurlu oluyor.kılamayınca şeytanı daha çabuk yenşiyor insan.hayır öğrenmeliyim diye yanlışı düzeltene kadar kılıyorsun....
ne mutlu sana:a35:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Maşallah Barekallah canım...:a12:
Allah c.c. daim etsin inşallah...
Canım ne olursa olsun namazını bırakma...
Hepsi vesvese vesveselere karşı SABIR canım...
Duyduğum ve çok hoşuma giden iki sözü ve tavsiyeleri paylaşmak istiyorum...
Şöyle düşün sen namaz kılmadığında veya boş ilerle uğraştığında vesvese geliyormu...
cevap -Hayır...
Demekki bu veveseler sana hayır yolunda olduğunu hatırlatsın...
Allah c.c. huzurundayken ahirette şeytana uyduk(Allah muhafaza) diyecekmişiz..
Şeytan Ya Rabb ben sadece fısıladım oda yaptı diyecekmiş....
Bu nedenle düşmanımızı biliyoruz..
O'nunla sabırla savaşmalıyız...O bizi değil Biz onu yenelim...
2.si sözde gaflette dalmaktansa,Gaflette bile olsak namaz kılmak daha iyidir...
tavsiyede canım esneme konusunda Peygamber efendimizin(sav) hiç esnemediğini düşün ve esnemeni tut..Her namaza başlayınca 3kere estağfirullah çek ...
Ama ne olursa olsun Namazını bırakma canım...
Senin adına çok sevidim..:a15:
Hayırlı Cuma'lar...
Selam ve Duayla...
Allah c.c emanet ol...​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Namazda şeytan nasıl ayartır?
İbn-i Abbas (r.a) Hz.' inden naklen Muaz b, Cebel'den rivayet edilen bir hadiste, Şeytan Allahın izniyle Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in yanına gelip ona yaptığı hileleri şöyle anlattı:

Ya Muhammed, namazı an be an tehir edilince... Onu da anlatayım. O her ne zaman ki, namaza kalkmak ister; tutarım. Ona vesvese veririm. Derim ki : "Henüz vakti var. Sen de meşgulsün. Hele şimdilik işine bak. Sonra kılarsın." Böylece o, vaktinin dışında namazını kılar ve bu sebepten onun kıldığı namaz yüzüne atılır.

Şayet o kimse beni mağlup ederse, ona insan şeytanlarından birini yollarım. Böylece onu vaktinde namaz kılmaktan alıkoyar. O, bunda da beni mağlup ederse bu sefer onun hesabini namazında görmeye bakarım. O namazın içinde iken;

"- Sağa bak, sola bak. Derim. O da bakar... O ki böyle yaptı. Yüzünü okşar alnından öperim.

Bundan sonra ona: "Sen ebedi yaramaz bir is yaptın." Derim ve böylece onun huzurunu bozarım. Sende bilirsin ki ya Muhammed, her kim namazda, sağa ve sola çokça bakarsa, başka şeyler düşünürse, namazından gafil olursa Allah onun namazını kabul etmez.

Bunda da ona mağlup olursam yalnız basına namaz kıldığında yanına giderim ve ona; çabuk çabuk kılmasını emrederim. O da, baslar; namazını çabuk çabuk kılmaya. Tıpkı horozun, gagası ile yerden bir şeyler topladığı gibi.

Bu isi yaptırmakla da ona başarı kazanamazsam bu sefer, cemaatle namaz kılarken onun yanına varırım. Orada başına bir gem takarım. Başını imamdan evvel secdeden ve rükû'dan kaldırırım. İmamdan evvel de secde ve rükû yaptırırım. İste o böyle yaptığı için, kıyamet günü, Allah onun başını eşekbaşına çevirir.

O kimse bunda da beni yener ise, bu defa ona namazda parmaklarını çıtlatmasını emrederim. Böylece o beni tespih edenlerden olur. Ama bu işi ona namaz içinde yaptırmaya muvaffak olursam.

Bunda da mağlup olursam, bu sefer ona tekrar giderim. Namaz içinde iken burnuna üflerim. Ben üfleyince, o esnemeye baslar. Şayet o, bu esneme esnasında elini ağzına kapamazsa onun içine küçük bir şeytan girer, dunya hırsını ve dünyevi bağlarını çoğaltır. İste bundan sonra o kimse, hep bize itaat eder. Sözümüzü dinler. Dediklerimizi yapar

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol su eda abla yardımın için için ve yazın için rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah

sure_derin

Kayıtlı Kullanıcı
buket allah kıldığın namazları kabul etsin senin adına inan çok sevindim :) bende namaz kılarken en basit duaları unutuyordm ve acayip esneme tutuyordu :/ Fatiha suresini namazdayken unutuyordum ihlas suresini bile unuttuğum oluyordu yani kaç kere bozuldu namazım böyle :( ilk başlarda oluyor ama zamanla geçiyor :)

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
buket allah kıldığın namazları kabul etsin senin adına inan çok sevindim :) Bende namaz kılarken en basit duaları unutuyordm ve acayip esneme tutuyordu :/ fatiha suresini namazdayken unutuyordum ihlas suresini bile unuttuğum oluyordu yani kaç kere bozuldu namazım böyle :( ilk başlarda oluyor ama zamanla geçiyor :)

evet zamanla geçiyor mesela ilk zamanlar acayip şekilde esniyodum

işte isteyerek kılınca esnemede kalkıyor ortadan SENİN DE NAMAZIN KABUL OLSUN İNŞALLAH

rabbime emanetsin sure derin:):)

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com

ne kadar çok sevindim kardeşim rabbim daim etsin .........

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt