Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namaz kılarken bunları düşünün (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Namaz kılarken bunları düşünün

koskun yazdı:
s.a.

allah razı olsun ... bende konu ile ilgili elime geçen bir maili sizlerle paylaşayım ...

Güzel Namaz Kılabiliyor Muyuz?

Hâtem-i Zâhid (k.s.)hazretleri Âsım İbn-i Yûsuf hazretlerinin yanına geldiğinde Âsım (kuddise sırruh) ona sordu:

-Ey Hâtem namaz kılmayı güzel becerebiliyor musun?

O da 'Evet'deyince, Âsım (k.s.):

-Peki, nasıl kılıyorsun? diye sordu. Hâtem-i Zâhid hazretleri başladı anlatmaya:

-Namaz vakti yaklaştığında abdestimi sünnet üzere tazeliyorum ve namaz kılacağım yere dikiliyorum. Tâ ki her uzvum yerleşiyor.

Sonra Kâbe'yi iki kaşımın arasında, Makâm-ı İbrahimi göğsümün hizasında, Allah Teâlâ'yı mekândan münezzeh (pâk ve uzak) olduğu halde başımda hâzır ve kalbimdeki her şeyi bilir halde görüyorum.

Sanki ayağım sırat köprüsünün üzerinde; cennet sağımda, cehennem solumda, ölüm meleğini de arkamda hissediyorum ve kılacağım namazın son namazım olduğunu düşünüyorum.

Sonra ihsan ile (Mevlâ'yı görür gibi) iftitah tekbirini tekbirini alıyorum, tefekkürle okuyorum, tevâzû ile rükûa eğiliyorum, tazarrû ile secdeye kapanıyorum.

Sonra tamamıyla oturuyor, ümitle teşehhütte bulunuyor ve sünnet üzere selâm veriyorum.

Sonra da o namazı ihlâsa teslim ediyor, korkuyla ümit arasında kalkıyorum ve bu hâl üzere sabra devam ediyorum.

Bunu duyan Âsam hazretleri:

-Ey Hâtem!Senin namazın böylemi? diye sordu. O da:

- Evet otuz senedir böyle namaz kılıyorum! deyince Âsım hazretleri ağlayarak şunları söyledi:

-Ben daha bu zamana kadar hiç böyle bir namaz kılamadım!

Aleykum selam.. Çok güzel bir katkıda bulunmuşsun kardeşim Allah c.c. razı olsun..
Selam ve dua ile kal inşaAllahB)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Hazret-i Mevlana'nın Enfes Değerlendirmesi

Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır.

Namaza tekbirle girmek, "İlâhî, biz senin huzurunda kurban olduk" demektir. (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da 'Allah'ım, canımız sana feda olsun' anlamındadır.)

Namazda kıyama durmak, Allah'ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükû'a eğilir.

Başı rükû'da iken "Hakk'ın sualle-rine cevap ver!" diye İlâhî ferman gelir. Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır.

Tekrar ona "Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver!" diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır.

...

O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker. Sağa selam verir; peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder. Onlar derler: "Çare ve yardım günü geçti. Çare, ancak dünyada olabilirdi. Orada salih amellerde bulunmadınız, o günler gitti."

Sola selam verir; akraba ve yakınlarının tarafına bakar. Onlardan da bir fayda göremez.

Herkesten ümidini kesince, dua için iki elini kaldırır. "Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak Sensin. Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur"

alıntı

NE GÜZEL ANLATMIŞ MEVLANA.HARİKA BİR KONU AÇMIŞSIN ÇOK GÜZEL.SAĞOLASIN...RABBİM SENİN RAHMETİN NE BÜYÜK BAĞIŞLAMANDA SINIR YOKTUR.NE GÜZEL BİR DUA.

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM CANIM KARDESIM!
O KADAR BEGENDIM KI ELLERINIZE EMEGINIZE SAGLIK.
PAYLASIMINIZ ICIN ALLAH RAZI OLSUN.
SELAM VE DUA ILE..B)

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM .YARADANA EMANET OLB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Zinnire yazdı:
s.a. kardeşim çok güzel anlatılmış bu sözleri dikkatde tutup namazda iken dünya işlerinden inşallah ayrıla biliriz...

Aleykum selam..
Haklısın kardeşim. Selam ve dua ile kal inşaAllahB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:
desertrose yazdı:
Hazret-i Mevlana'nın Enfes Değerlendirmesi

Gönül ustası Hazret-i Mevlânâ, insanı ilâhî huzura ulaştıran tekbir, kıyam, rükû, secde, selam ve dua gibi namaz rükünlerine oldukça düşündürücü mânâlar kazandırır.

Namaza tekbirle girmek, "İlâhî, biz senin huzurunda kurban olduk" demektir. (Tekbir getirerek kurban kesildiği gibi, tekbirle namaza başlamak da 'Allah'ım, canımız sana feda olsun' anlamındadır.)

Namazda kıyama durmak, Allah'ın huzurunda kıyametteki muhasebeyi hatırlatır. Kul, biraz sonra hakkıyla yerine getiremediği kulluğundan ve işlediği günahlardan dolayı, utancından ayakta durmaya dermanı kalmaz, rükû'a eğilir.

Başı rükû'da iken "Hakk'ın sualle-rine cevap ver!" diye İlâhî ferman gelir. Kul, rükûdan başını mahcup olarak kaldırır. Ayakta duramaz, yüz üstü secdeye kapanır.

Tekrar ona "Secdeden başını kaldır! Yapmış olduklarından haber ver!" diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde başını kaldırırsa da, tekrar yüzüstüne kapanır.

...

O ağır yükün tesirinden dizleri üstüne çöker. Sağa selam verir; peygamberler ve melekler tarafına bakar, onlardan şefaat talep eder. Onlar derler: "Çare ve yardım günü geçti. Çare, ancak dünyada olabilirdi. Orada salih amellerde bulunmadınız, o günler gitti."

Sola selam verir; akraba ve yakınlarının tarafına bakar. Onlardan da bir fayda göremez.

Herkesten ümidini kesince, dua için iki elini kaldırır. "Ya Rabbi, herkesten ümidimi kestim. Kuluna melce ancak Sensin. Senin rahmet ve mağfiretine sınır yoktur"

alıntı

NE GÜZEL ANLATMIŞ MEVLANA.HARİKA BİR KONU AÇMIŞSIN ÇOK GÜZEL.SAĞOLASIN...RABBİM SENİN RAHMETİN NE BÜYÜK BAĞIŞLAMANDA SINIR YOKTUR.NE GÜZEL BİR DUA.

Sağolasın abim Allah c.c. razı olsun..
Selam ve dua ile kal inşaAllahB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAM VE DUA ILE..B)

Aleykum selam ablam.. Beğendiğine sevindim..
Allah cümlemizden razı olsun, selametle kal inşaAllahB)B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM OLMUŞ,EMEĞİNE SAĞLIK.BUNLARI DÜŞÜNCEM İNŞALLAH NAMAZLARIMDA..SELAMETLE KARDEŞİM
A.E.O.B)B)B)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim.çok güzel bir yazıydı inan..ama artık çoğumuzun(bende dahil)yaptığı ibadetler dünya işlerini düşünmekle geçiyor.acaba oraya giderken ne giyse şunu nasıl yapsam.şuna ne söyesem diye..allahın karşısındaki acizliğimizi unutup namazı sadece kılmak için kılıyoruz.allah afetsin.selametle..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
S.A. ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIM OLMUŞ,EMEĞİNE SAĞLIK.BUNLARI DÜŞÜNCEM İNŞALLAH NAMAZLARIMDA..SELAMETLE KARDEŞİM
A.E.O.B)B)B)

Aleykum selam güzel ablam.. Allah c.c. senden de razı olsun..B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

enise karadeniz yazdı:
allah razı olsun kardeşim.çok güzel bir yazıydı inan..ama artık çoğumuzun(bende dahil)yaptığı ibadetler dünya işlerini düşünmekle geçiyor.acaba oraya giderken ne giyse şunu nasıl yapsam.şuna ne söyesem diye..allahın karşısındaki acizliğimizi unutup namazı sadece kılmak için kılıyoruz.allah afetsin.selametle..

Haklısın kardeşim.. Ama inşaAllah buna bir son verebilirsin..
Sağolasın yorumun için Allah senden de razı olsun..
SelametleB)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAM VE DUA ILE..B)

Aleykum selam ablam..
Beğenmene sevindim sağolasın..
Rabbim cümlemizden razı olsun ablacım inşaAllah..
Selametle kalB)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.İNŞAALLAH HAKKIYLA KILANLARDAN OLURUZ.A.E.O.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

sa çok güzel bir yazı acizliğimizi birkez daha ortaya koymuş

sağolasın

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
ALLAH(CC) RAZI OLSUN...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.İNŞAALLAH HAKKIYLA KILANLARDAN OLURUZ.A.E.O.

Aleykum selam ablacım.. Amin amin amin...
Selametle kal inşaAllahB)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982 yazdı:
sa çok güzel bir yazı acizliğimizi birkez daha ortaya koymuş

sağolasın

Aleykum selam.. Doğru kardeşim..
Sende sağolasın.. SelametleB)

descartes_83

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel bi paylasim