Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

NAMAZ İÇİN AĞLANIR MI? (1 Kullanıcı)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
NAMAZ İÇİN AĞLANIR MI?

Yıllar önce bir otobüsle yolculuk ederken sabah namazının vakti girmişti. Her yolculukta yaşadığım “namaz sancısı” her yanımı öylesine kaplamıştı ki, uyuyamıyordum. Şoför bir türlü mola vermiyor, vakit gittikçe daralıyordu. Birlikte yolculuk ettiğimiz arkadaşıma yöneldim:

- Namaz geçmek üzere. Ben şoföre namaz için ricada bulunacağım. Durmazsa ineceğim, dedim. Kaşlarını çattı, alaycı bir ifadeyle:

- Ya sen aklını mı kaçırdın, dedi. şaşırdım, üzüldüm, kırıldım. Namazlarını kılan bir kimseydi o. Gerçekten ben aklımı mı kaçırmıştım? Otobüste mışıl mışıl uyuyup, Rabbimi düşünmeden

oturmalı mıydım? Kendimi sorguladım. Sabah namazını bu kadar düşünmekte haksız mıydım? Oysa bir gece dayısına misafir olan babam, sabah hıçkırık sesleriyle uyanıyor. Dayısının oğlu çocuk gibi gözyaşı döküyor. Sebebini sorduğunda aldığı cevap ilginç:

- Sabah namazına kalkamadık. Baksana, güneş doğmuş; onun için ağlıyorum. Evet, namaz için ağlanır, namaz için akıl kaçırılır, ona can ve canan feda edilir. Ne yazık ki, şimdi bu gerçek tam anlaşılmıyor. Öyle bir çağda yaşıyoruz ki, sabah namazını düşünmek “delilik”, kalkamayınca ağlamak “gariplik” olabiliyor! Gerçekten sabah namazını kaçırınca “ve diğer vakit namazlarını” üzülmemiz gerekmez mi? “imandan sonra en büyük ve en mühim mesele olan namaz”ın bir vakti geçirilince hiçbir şey olmamış gibi normal mi karşılamalıyız? Sabaha kadar dünya kupası maçlarını izlemek mantıklı, ama Kur’an’da en fazla emredilen ibadet olan namazı düşünmek gereksiz mi? Oysa sabah uyanamadığı için üniversite sınavını kaçıran bir genç, üzüntüsünden, kahrından, yeri göğü yıkabiliyor. Peki, Peygamberimizin (s.a.v.), iki ayrı hadiste, “Dünya ve içindekilerden hayırlıdır” dediği sabah namazının sünneti ve farzı, bir maç kadar önemli değil mi? Dünya ve içindeki tüm hazinelerden daha değerli olan sabah namazı, bir üniversite imtihanı kadar ehemmiyet taşımıyor mu? Bir ankete göre, ülkemizde namaz kılanların oranı yüzde 25, kılmayanlar ise yüzde 75. Beş vakit namaz kılan mü’minler içinde, haftada, ayda veya birkaç ayda bir namazını kaçıranların sayısı oldukça fazla. Oysa sabah namazı ve tüm farz namazlar, başta Peygamberimiz (s.a.v.) ve onun güzide ashabının üzerinde titrediği muhteşem bir ibadettir. Bir mü’min namazını kaçırdığında “aklını kaçırmış gibi” deli divane olmalı, dünyası kararmalı, yemek yiyecek bir iştah bulamamalı, kendini cezalandırmalıdır.

Ve hepsinden önemlisi, namazı kaçırmayı kesinlikle “sıradan” bir olay gibi görmemeli, “olabilir” kabul etmemeli; nefsine, gafletine, uykusuna isyan etmelidir. Hemen, “Nerede hata ettim? Hangi tedbiri almalıyım ki, bir daha bu acıklı azaba düşmeyeyim?” diyerek çözüm arayışına girmeli, çözümü bulmalı ve derhal uygulamalıdır. Çünkü söz konusu olan çocuk oyuncağı değil, basit bir hadise değil, üç günlük dünya hayatını ilgilendiren bir mesele değil. Sözünü ettiğimiz; bizim, kâinatın ve her şeyin Sahibi, Sultanı, Yaratıcısı olan Allah’ın huzuruna girme; Onun dergâhında secdeye kapanma; canımız, cananımız, biricik varlığımız, sevenimiz, sevgilimiz olan Zât-ı Zülcelâle ibadet etme meselesidir. Dünyada hiçbir şey bundan daha mühim, daha lüzumlu, daha sevimli, daha vazgeçilmez olamaz. Eğer burada bir eksiğimiz varsa, hata bizdedir. Kulu olmakla iftihar ettiğimiz Rabbimiz bizden namaza karşı umursamazlık, vurdumduymazlık istemiyor. Ümmeti olmakla şereflendiğimiz sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), bize ihmalkârlığı değil, aksine hassasiyeti emrediyor. Namaz konusunda nasıl bir durumda olursak olalım, ister onu haftada bir, ister yılda bir, hatta birkaç yılda bir kaçırıyor olalım; yeni bir ubudiyet şuuruyla donanmak, yeni bir cehd ve gayret kılıcını kuşanmak, yeni bir tebliğ ve ikaz harekâtı başlatmak durumundayız.

Araştırmacıı-Yazar Cemil Tokpınar

S.A
KARDEŞLERİM GÜZEL BİR YAZIYDI DÜN AKŞAM OKUDUM SİZİNLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM BU ZAMANDA HANGİMİZ VAKİT NAMAZLARINDAN BİRİNİ KAÇIRDIĞIMIZ DA AĞLIYORUZ YADA ÜZÜLÜYORUZ?RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.AEO;)

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı
RE: NAMAZ İÇİN AĞLANIR MI?

ALLAH-Ü TEALA BİLİYO ben bi vakit namazı kaçırıyım içim içimi yiyo sinirden oturup ağlıyorum içimde öyle bi sıkıntı oluyoki kendimi çok huzursuz hissediyorum

Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i:

"Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın" buyururken işittim.

Buhârî, Vudû' 3; Müslim, Tahâret 35

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

Buhârî, Ezân 9, 32, Şehâdât 30; Müslim, Salât 129. Ayrıca bk. Tirmizî, Mevâkît 52; Nesâî, Mevâkît 22, Ezân 31

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
ALLAH-Ü TEALA BİLİYO ben bi vakit namazı kaçırıyım içim içimi yiyo sinirden oturup ağlıyorum içimde öyle bi sıkıntı oluyoki kendimi çok huzursuz hissediyorum

Ebû Hüreyre radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i:

"Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın" buyururken işittim.

Buhârî, Vudû' 3; Müslim, Tahâret 35

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

Buhârî, Ezân 9, 32, Şehâdât 30; Müslim, Salât 129. Ayrıca bk. Tirmizî, Mevâkît 52; Nesâî, Mevâkît 22, Ezân 31
a.s
allah razı olsun bacım .eminim öyledir.ben çevreme baktığımda namaz kılan birçok insan bu bilinçte değil gayet normal bir durummuş gibi hayatlarına devam ediyorlar halbuki bmyle olmamalıyız imanın direği namaz değilmidir. onu nasıl erteleyelim.rabbim yar ve yardımcımız olsun.aeo;)

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN VE CÜMLEMİZDEN ÇOK DOĞRU BEN DE ÇOK ÜZÜLÜYORUM AĞLAYAMASAMDA İÇİM SIKILIYO KILAMADIĞIM ANLARI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞSAMDA ONUN FAZİLETİNE EREMEMENİN HÜZNÜNÜ DUYUYORUM.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
yokmu yorum.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

anamaya yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN VE CÜMLEMİZDEN ÇOK DOĞRU BEN DE ÇOK ÜZÜLÜYORUM AĞLAYAMASAMDA İÇİM SIKILIYO KILAMADIĞIM ANLARI TELAFİ ETMEYE ÇALIŞSAMDA ONUN FAZİLETİNE EREMEMENİN HÜZNÜNÜ DUYUYORUM.
s.a
ecmain kardeşim.namazlarımızı eda etmeye çalışalım edemesekte rabbime tövbe edelim normalmiş gibi yaşamayalım.aeo;)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

GERÇEĞİ SÖYLİYEYİM SABAH NAMAZIMI BAZEN KILAMIYORUM İŞE GELİYORUM
İŞ YERİNDE ZATEN KILMAYA ZAMAN YOK EVE GİDİNCEYE KADARDA AKŞAMIN VAKTİ GEÇİYOR..
HADİ BAKALIM HEPSİNİ YATSIDA KAZALA..
GENELDE YAPTIĞIM BU MAALESEF ... DOĞRU OLMUYOR BU BENİMDE İÇİME SİNMİYOR AMA EN AZINDAN HUZUR VERİYOR GÜNÜN YORGUNLUĞU GİDİVERİYOR ÜZERİMDEN ..NAMAZLARIMI KAZALIDA OLSA KILMADAN YATMAM..ALLAH BENİ AFFETSİN VE EN KISA ZAMANDA NAMAZ KILABİLECEĞİM BİR ORTAM VERSİN İNŞ..
ALLAH BENİM DURUMUMDA OLANLARIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN..
>VE GERÇEKTEN NAMAZ İÇİN AĞLANIR...>B)B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
İŞ YERİNDE ZATEN KILMAYA ZAMAN YOK EVE GİDİNCEYE KADARDA AKŞAMIN VAKTİ GEÇİYOR..
GENELDE YAPTIĞIM BU MAALESEF ... DOĞRU OLMUYOR BU BENİMDE İÇİME SİNMİYOR AMA EN AZINDAN HUZUR VERİYOR GÜNÜN YORGUNLUĞU GİDİVERİYOR ÜZERİMDEN ..NAMAZLARIMI KAZALIDA OLSA KILMADAN YATMAM..ALLAH BENİ AFFETSİN VE EN KISA ZAMANDA NAMAZ KILABİLECEĞİM BİR ORTAM VERSİN İNŞ..

KARDEŞİM BENDE AYNI DURUMDAYIM.BENDE ÇALIŞIYORUM VE KILAMIYORUM.BUNU BURDADA GÜNDEME GETİRMİŞTİM.AMA RABBİM ŞAHİT İÇİM RAHAT DEĞİL.VE HATTA BU YÜZDEN EĞER RABBİM İZİN VERİRSE ÇALIŞMAYA MUHTAÇ BIRAKMAZSA ASLA ÇALIŞMAYACAĞIM.:(:( ALLAH RIZASI İÇİN BİRBİRİMİZE DUA EDELİM.EVET RABBİM NAMAZIMIZI EN DOĞRU ŞEKİLDE KILABİLECEĞİMİZ MEKAN NASİP ETSİN.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

anamaya yazdı:
s.a
olması gerekende bu zaten .rabbim o muhteşem fazilete ermeyi nasip etsin cümlemize.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
sadece_eda yazdı:

KARDEŞİM BENDE AYNI DURUMDAYIM.BENDE ÇALIŞIYORUM VE KILAMIYORUM.BUNU BURDADA GÜNDEME GETİRMİŞTİM.AMA RABBİM ŞAHİT İÇİM RAHAT DEĞİL.VE HATTA BU YÜZDEN EĞER RABBİM İZİN VERİRSE ÇALIŞMAYA MUHTAÇ BIRAKMAZSA ASLA ÇALIŞMAYACAĞIM.:(:( ALLAH RIZASI İÇİN BİRBİRİMİZE DUA EDELİM.EVET RABBİM NAMAZIMIZI EN DOĞRU ŞEKİLDE KILABİLECEĞİMİZ MEKAN NASİP ETSİN.
amin kardeşim. inş.aeo;)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
sadece_eda yazdı:

İNŞALLAH ÖMRÜMÜZ VARSA BİZDE KAZASIZ NAMAZ KILIYO OLACAĞIZ HAFTA İÇİ..B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

sadece_eda yazdı:
meftun61 yazdı:
sadece_eda yazdı:

İNŞALLAH ÖMRÜMÜZ VARSA BİZDE KAZASIZ NAMAZ KILIYO OLACAĞIZ HAFTA İÇİ..B)
inş. kardeşim. aeo.;)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Namaz için ağlanır mı evet ağlanır hakketen namaz vakti geçince insan huzursuz oluyor ama yolculukta bulunduğun yer namaz kılmaya müsait değilse ima ile kılınabiliyor ben yapıyorum hani geçmektense kalmasın diye güzel bir yazı olmuş Allah razı olsun Selam ve dua ile B)B)B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Allahin üzerimizde sayilamaz nimetleri var, bu nimetlere en güzel sükür "namazdir".

Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) de buyuruyorki; " ISLAM su bes sey üzerine kurulmustur; ALLAH tan baska ilah olmadigina ve Muhammed in Allah Rasulü olduguna sahitlik etmek NAMAZI kilmak, zekati vermek, hacetmek ve Ramazan orucunu tutmak!!!!!

"Iman eden kullarima söyle: Namazlarini Dosdogru kilsinlar" (Ibrahim31)
"Namazi Kiliniz" (Nur 56)

Rasulullah (sallahu aleyhi ve sellem) dünyaya veda etmeden önceki son anlarinda dahi namazi vasiyet etmistir.

"Kulun kiyamet gününde hesaba cekilecegi seylerin ilki namazdir. Eger namazi düzgün cikarsa diger amelleri de düzgün sayilir, namazi bozuk cikarsa onun diger amelleri bozuk sayilir"

"NAMAZ"

Dinin En Önemli Emridir
Ibadetlerin Anasidir
Rahatlik Mutluluk ve Gözlerin Nurudur
SIkIntIlI Anlarda Mumin in SIgInagidir
Terki en BÜYÜK Günahtir
Kabir Azabindan Kurtulustur
Hidayet Anahtaridir
En Önemliside "Allahu Tealanin Emridir!!!!!!"

Kaan Erdem

Yönetici

evet arkadaşlar yazı çok güzel olmuş....herkesin bir sıkıntısı var çalışmak ve çalışmaktan dolayı namazların kazaya kalması.......geçmiş yazılardada ben belirtmiştim çalıştığım şirkette gizlice kılıyorum ama daha dün cuma günü başımdaki gaflette olan insan amirim diyim 5 dadikalık yokluğumdan istifade beni ele vermeye çalışıyor benim namaz kıldığımı anlıyor ama yakalayamıyor dün şefime ima etmeye çalıştı arada bir kayboluyor ulaşamıyorum diye...inanın o an çok yıkıldım.ALLAH BİZLERİ İSLAH EYLESİN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN KALBİ VE GÖZÜ MÜHÜRLÜ OLANLARDAN EYLEMESİN....ALLAH BİZİ CANİ VE CAHİL GAFLET İÇİNDE OLAN HIRSININ PEŞİNDE KOŞARKEN ETRAFINA ZARAR VERENLERDEN KORUSUN............

SELAM VE DUA İLE............

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Namaz için ağlanır mı evet ağlanır hakketen namaz vakti geçince insan huzursuz oluyor ama yolculukta bulunduğun yer namaz kılmaya müsait değilse ima ile kılınabiliyor ben yapıyorum hani geçmektense kalmasın diye güzel bir yazı olmuş Allah razı olsun Selam ve dua ile B)B)B)
s.a
allah razı olsun.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

"NAMAZ"

Dinin En Önemli Emridir
Ibadetlerin Anasidir
Rahatlik Mutluluk ve Gözlerin Nurudur
SIkIntIlI Anlarda Mumin in SIgInagidir
Terki en BÜYÜK Günahtir
Kabir Azabindan Kurtulustur
Hidayet Anahtaridir
En Önemliside "Allahu Tealanin Emridir!!!!!!"

s.a
allah razı olsun.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH BİZLERİ İSLAH EYLESİN DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN KALBİ VE GÖZÜ MÜHÜRLÜ OLANLARDAN EYLEMESİN....ALLAH BİZİ CANİ VE CAHİL GAFLET İÇİNDE OLAN HIRSININ PEŞİNDE KOŞARKEN ETRAFINA ZARAR VERENLERDEN KORUSUN............
amin allah razı olsun.aeo;)

gule tutsak

Kayıtlı Kullanıcı

s.a tabı aglanır ama allah bızlerı ıslah eylesın bır çogu namaz bıle kılmıyor.kılamasakta kılmaya çalısalımallah teala'tya dua edelım.
namaz dının dıregıdır
allahım bızlerı emanetını kabzetme zamanına kadar emanette amın kıl:bızlerı kendıne kul kabul eyle:(((((=====amın======)))))))))

hhavcu41

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt