Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namahreme bakmak ve tesettür (1 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu olmuş kardeşim Allah ve resulü razı olsun..

inşAllah herkes kendi hissesine düşen payı almıştır..

vesselam..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu olmuş kardeşim Allah ve resulü razı olsun..

inşAllah herkes kendi hissesine düşen payı almıştır..

vesselam..

Teşekkür ederim. Nakletmekten başka nasibim yok. Büyüklerin sözleri sözlerin büyüğüdür.

Allahü teala razı olsun.

Dua eder dua beklerim.

hüsna.86

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah efendimizin mübarek hanımı Ümm-i Seleme validemiz anlatır:

Meymune ile birlikte Resulullahın yanında idik. İki gözü de görmeyen İbni Ümmi Mektum izin isteyip içeri girdi. Resulullah bunu görünce, bize (İçeri geçin) buyurdu. (O a’mâ değil mi, bizi görmez) dedim. (O sizi görmüyorsa, siz onu görmüyor musunuz?) Yani, o kör ise, siz kör değilsiniz ya, buyurdu. (Tirmizi, Ebu Davud, İ. Ahmed)

bu BİLGİYİ DAHA ÖNCEDENDE DUYMUŞTUM OKUDUĞUMA VE BURDA PAYLAŞTIĞINIZA ÇOK SEVİNDİM ..EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Resulullah efendimizin mübarek hanımı Ümm-i Seleme validemiz anlatır:

Meymune ile birlikte Resulullahın yanında idik. İki gözü de görmeyen İbni Ümmi Mektum izin isteyip içeri girdi. Resulullah bunu görünce, bize (İçeri geçin) buyurdu. (O a’mâ değil mi, bizi görmez) dedim. (O sizi görmüyorsa, siz onu görmüyor musunuz?) Yani, o kör ise, siz kör değilsiniz ya, buyurdu. (Tirmizi, Ebu Davud, İ. Ahmed)

bu BİLGİYİ DAHA ÖNCEDENDE DUYMUŞTUM OKUDUĞUMA VE BURDA PAYLAŞTIĞINIZA ÇOK SEVİNDİM ..EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN...

Sizde sağolun efendim. Cenabı Hak cümlemizden razı olsun. Hepimizi ilmiyle amel eden ve bunu ihlas ile yapanlardan eylesin.

Dua eder dua beklerim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Biz sahipsiz değiliz

Bir köyde, dervişin biri saç tıraşı olmak için berbere girer. O zamanda dervişler şeyhlerine giderken saçlarını kazıtırlar, yani hiç saç bırakmazlarmış. Berber saçların yarısını kesince, kapı açılır ve o bölgenin külhanbeyi içeri girer. Heyyttt diye bir nâra atarak, dervişin kafasına bir tokat vurur ve (Kalk bakalım kelek, ben oturacağım) der. Derviş de, (Peki, emrin olur ağam) deyip çekilir ve adam oturur. Berber de korkusundan bir şey diyemez. Tıraş olan külhanbeyi, oturduğu yerden ikide bir dervişe, (Kelek ne yapıyorsun, kelek nereye gidiyorsun) diye sataşır. Derviş, (Siz bilirsiniz efendim, hay hay efendim) der, yani ona bulaşmaz. Adamın tıraşı bitince berberden çıkıp gider ve derviş tekrar oturur.

O sırada dışarıdan değişik sesler gelir. Bir bakarlar ki bu kabadayı, başı parçalanmış şekilde yerde yatıyor. Atı, başına çifte atarak öldürmüş. Berber, (Derviş efendi, bu ceza çok ağır olmadı mı?) deyince, Derviş, (Vallahi ben yapmadım. Beddua falan da etmedim... Ama benim hocam, talebelerine evlatlarından daha çok düşkündür. Bu, dayağı yukarıdan yedi. Ben hiçbir şey yapmadım, zaten bir şey yapmamıza lüzum yok, biz sahipsiz değiliz elhamdülillah) der.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt