Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nalınlarını çıkar! (3 Kullanıcı)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Euzü”B”illahimineşşeytanirraciym,”B”ismillahirrahmanirrahiym,

”Taa Haa”, Ey Hakikati önce unutturulan, sonra Esfel-i Safiliyn’e reddolunan !

Ve sonra, önce Rasulallah’a (SAV) vahyolunan, ve sonra da sana, ”Kur’an” adı ile ulaştırılan ”Bilgi” ile Hakikatini, asıl ”Ben” ini hatırlaması istenilen ”Şuur yapı” ! Ey İnsan !!!

Kendi sanal benliğin dahil, beş duyunla algıladığın, var sandığın her ”şey” in aslında hayalden, ”yok” tan ibaret olduğunu, ”Hu” dan gayrı olmadığını farkettiğinde, o zamana kadar sermaye olarak biriktirdiğin her ”şey” in aslında ”hiç” olduğunu anladığında bir karamsarlık, isteksizlik, durgunluk içine girdin !

Bu ”Bilgi” ,Rasulallah (SAV) gibi, seni mutsuz etmek için de inzal olmadı, sadece Hakikatini hatırlayıp Allah’ın (CC) haşyet”ini yaşaman için inzal oldu, ki ”O” şuurunun, ve onun hakikati olan manaların sahibi olarak senin düşündüklerini ”Bi” olarak bilendir.

Esma Mertebesinin ”print out’u-çıktı” sı olan beyninde neler olup bitiyor, biliyor musun ?

Beyninin ”print out-çıktı” sı olan bilinç ve nasibinde var ise ”Said” lik hükmüyle sende açığa çıkacak olan şuur sahibi ”Potansiyel İnsan”, Epifizde açığa çıkan soyut Hakikat Bilgisinin nurunu (ateş) fark ettiğinde, aynı ateş böceği gibi, hemen o nurun çekimine kapılır. Birlikte yaşadığı kuvveleri bir tarafta bırakıp, o bilgiye yönelir.

Üst boyuttan gelen bilgi, ondan ”Arz-Bilinç-Bedensellik” ile bağlantısını kesmesini ister (Nalınlarını çıkar!). Çünki, ”Tek” lik halinde çokluğa yer yoktur.

”O” Rasul olarak kimi Seçtiyse, aklını (bilincini) kullanmadan (input-process-output-ölçme-biçme işlemi yapmadan) veri tabanına direkt olarak inzal ettiği ”Bilgi” ile ”Tek” liğini, ona algılatacaktır. Sen de o Rasul’ün tebliğini duyup ona tabi olursan inşaallah, ”Ben de sizin gibi bir beşerim” hükmü gereği, aynı Hakikat bilgisi sende de açığa çıkacaktır.

Benim (asam, elim) ! diye sahiplendiğin dünya ve bedenin, bir hayalden ibarettir, bak Allah (CC) onları isterse bir hayalden, bir başka hayale çevirir.

Bütün bunlarla Hakikatin olan asıl ”Ben” i idrak ettiysen, şimdi dön arz yaşamına ve sanal Ben’ini (Firavun-Ego-Şeytan ki, bunu bilincin (aklın) input-process-output-ikilem-ölçme-biçme işlemi yaparak oluşturmuştur) uyar ki, ilah-tanrı olma iddiasından vazgeçsin, Hakikati olan (Bi) Rabbine (Esma Mertebesine) iman etsin.

İşte Potansiyel İnsan’ın en büyük ve zorlu mücadelesi böyle başlar.

Gerisi nasip olursa bir başka tefekkürde inşaallah,

Şüphesiz doğrusunu Allah (CC), Rasulü (SAV) ve Ehli bilir.

Selam ve hürmetlerimle,

EMRE ÜMİT TUNCEL

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
Kendi sanal benliğin dahil, beş duyunla algıladığın, var sandığın her ”şey” in aslında hayalden, ”yok” tan ibaret olduğunu, ”Hu” dan gayrı olmadığını farkettiğinde, o zamana kadar sermaye olarak biriktirdiğin her ”şey” in aslında ”hiç” olduğunu anladığında bir karamsarlık, isteksizlik, durgunluk içine girdin !"""

yukarıdaki sözlerin sahibi her kimse acilen söylediklerinden tevbe edip kelimeyi şahadet getirmesi tavsiye olunur....

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
din okadar sade, o kadar yalın ki.. niye onu çapraşık göstermeye çalışıyorsunuz... neyi ispatlıyorsunuz...

bakın rabbimiz hud suresinde ne buyuruyor....

17. Rabbi katından açık bir delile dayanan kimse, yalnız dünyalık isteyen kimse gibi midir? Kaldı ki, bu delili Rabbinden bir şahit (Kur’an) ve bir de ondan (Kur’an’dan) önce bir önder ve bir rahmet olarak (indirilmiş olan) Mûsâ’nın kitabı (Tevrat) desteklemektedir. İşte bunlar ona (Kur’an’a) inanırlar. Gruplardan her kim onu inkar ederse, ateş onun varacağı yerdir. Ondan hiç şüphen olmasın. Şüphesiz o, Rabbin tarafından (bildirilmiş) gerçektir. Fakat insanların çoğu inanmazlar.

18. Kim Allah’a karşı yalan uydurandan daha zalimdir? İşte bunlar, Rablerine arz edilecekler ve şâhitler de, “Rablerine karşı yalan söyleyenler işte bunlardır” diyeceklerdir. Biliniz ki, Allah’ın lâneti zalimler üzerinedir.
19. Onlar (halkı) Allah yolundan alıkoyan ve onu eğri ve çelişkili (çapraşık-dolambaçlı) göstermek isteyen kimselerdir. Hem de onlar ahireti inkâr edenlerin ta kendileridir.
20. Onlar yeryüzünde (Allah’ı) âciz bırakabilecek değillerdir. Onların Allah’tan başka sığınabilecekleri bir yardımcıları (evliya olarak geçiyor) da yoktur. Azap onlar için kat kat artırılacaktır. Çünkü onlar (gerçekleri) işitmeğe tahammül edemiyorlar, hem de görmüyorlardı.
21. İşte bunlar, kendilerini ziyana uğratan kimselerdir. Uydurmakta oldukları şeyler de kendilerini yüz üstü bırakıp kaybolup gitmiştir.
22. Şüphesiz bunlar ahirette en çok ziyana uğrayanlardır.
23. İman edip, salih ameller işleyen ve Rablerine gönülden bağlananlara gelince, işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.
24. Bu iki zümrenin durumu, kör ve sağır ile gören ve işiten kimseler gibidir. Bunların durumları hiç birbirlerine denk olur mu? Hâlâ düşünmez misiniz?
25. Andolsun, biz Nûh’u kavmine peygamber olarak gönderdik. Onlara şöyle dedi: “Ben sizin için apaçık bir uyarıcıyım.”
26. “Allah’tan başkasına ibadet ve kulluk etmeyin. Doğrusu ben sizin adınıza elem dolu bir günün azabından korkuyorum.” 27. Kavminin inkâr eden ileri gelenleri, “Biz, senin ancak bizim gibi bir insan olduğunu görüyoruz. İlk bakışta sana uyanların da ancak en aşağılıklarımızdan(avam) ibaret olduğunu görüyoruz. Sizin bize karşı herhangi bir üstünlüğünüzü de görmüyoruz. Aksine sizin yalancı kimseler olduğunuzu sanıyoruz” dediler.
28. Nûh dedi ki: “Ey Kavmim! Söyleyin bakalım; şâyet ben Rabbimden gelen apaçık bir delil üzerinde isem ve O kendi katından bana bir rahmet vermiş de, siz ona karşı kör kalmışsanız, onu istemediğiniz halde, biz sizi ona zorlayacak mıyız?”
31. Size ben, “Allah’ın hazineleri yanımdadır”, demiyorum; gaybı da bilmem. “Ben bir meleğim” de demiyorum. Sizin hor gördüğünüz kimseler için, “Allah onlara asla hiçbir hayır vermez” de diyemem. Allah onların içlerindekini daha iyi bilir. Böyle bir şey söylersem o zaman ben gerçekten zâlimlerden olurum.

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
mümin suresi
11. Onlar da şöyle derler: “Ey Rabbimiz! Bizi iki defa öldürdün, iki defa da dirilttin.2 Günahlarımızı kabulleniyoruz. Şimdi (bu ateşten) bir çıkış yolu var mı?”

12. “Bu, sizin tevhid çerçevesinde Allah’a çağrıldığında inkar etmeniz, O’na ortak koşulduğunda ise inanmanız sebebiyledir. Artık hüküm yüce ve büyük Allah’a aittir.”

13. O, size âyetlerini gösteren, sizin için gökten bir rızık indirendir. Ancak O’na yönelen, düşünüp ibret alır

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt