Bu nafile ibadetlere merağım vardır. Ahiret işlerinde bedavacılığı severim. 2 rekat namaz kılıp cennette köşk inşa edilmesi çok avantajlı. Kul nafile ibadetlere devam ede ede sonunda rabbi o kulunu sever ve onun Gören gözü duyan kulağı ve kavrayan kalbi olur.
Diyanetin, İmam nasuhu bilmenin ve Akedemi araştırma heyetinin ilmihaline baktım Duha ve işrak namazı ile ilgili doyurucu bir bilgiye ulaşamadım. Bu nafile ibadetleri ayrıntılı bir şekilde yazan bir kitap elime geçmedi maalesef. Konuyu okuyorum ama kafamda yine bir sürü soru kalıyor. Çevremdeki kişilere sordum ve sorularıma az çok cevap buldum ama aşşağıda yazacağım bilgileri bir kitaptan nakledmediğim için güvenmeyebilirsiniz.
1. Duha namazının son vakti yazar fakat ilk vaktini yazan bir kitap bulamadım. Sordum soruşturdum sonunda İşrak vakti (Güneş olduktan 45-50 dakika sonra) girdikten itibaren 1 saattir. Bu vakitten sonra işrak kılınmaz. Dolayısıyla işrak vakti çıktıktan sonra Kuşluk vakti giriyor. Yani Duha namazı kılınabilir. Ama eğer duha namazını sonra kılamayacağını zanneden kişi işrak namazından sonra duha namazını kılabilirmiş. Ama efdali iki vakti ayırmakmış. Teheccüh namazına gelince, İmamı Azam Ebu Hanife Hazretleri senelerce yatsının abdestiyle sabah namazını kılmış. Dolayısıyla uyumadan teheccüh namazı kılmıştır. Teheccüh namazı için uyumak farz değildir. Uyunup kalkılsa daha iyi olur. Bu nafile ibadetlerle ilgili bilgiler bulabileceğim, okuyabileceğim bir kitap ismi bulursanız inşallah alıp okurum. Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatühü.