Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Nafile Namazlar Faziletleri(lütfen Okuyun) (1 Kullanıcı)

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
müslüman bir kimse farz namazın dışında nafile olarak her gün Allah rızası için on iki rekat namaz kılarsa Allah ona cennette bir köşk yapar(müslim müsafirin 103.)
kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır.Eğer namazı düzgün olursa işi iyi gider ve kazançlı çıkar.NAMAZI DÜZGÜN OLMAZSA KAYBEDER VE ZARARLI ÇIKAR.Şayet farzlardan biri noksan çıkarsa Aziz ve Celil Rabbi
_ Kulumun nafile namazları var mı bakınız?der.Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır.Sonra diğer amellerinden bu şekilde hesaba çekilir.(Tirmizi Salat 188)

TEHECCÜT NAMAZI= yatsı namazından sonra daha uyumadan Veya bir miktar uyuduktan sonra kılınan namaza gece namazı denir.
GECENİN BİR KISMINDADA SADECE SANA MAHSUS BİR NAFİLE OLMAK ÜZERE UYKUDAN KALK KUR AN İLE TEHECCÜT NAMAZI KIL.YAKINDIRKİ RABBİN SENİ BİR MAKAMI MAHMUDA ERİŞTİRE.(İSRA 17 ,79)
İŞRAK NAMAZI= GÜNEŞ BİR MIZRAK BOYU YÜKSELDİKTEN YANİ GÜNEŞ DOĞDUKTAN KIRK ELLİ DAKİKA SONRA KILINIR.

İŞRAK NAMAZI İKİ REKATTIR.
BİR KİMSE SABAH NAMAZINI CEMAATLE KILDIKTAN SONRA OTURUP GÜNEŞ DOĞUNCAYA KADAR ZİKİR İLE MEŞGUL OLSA GÜNEŞ DOĞUNCADA İKİ REKAT NAMAZ KILSA BİR NAFİLE HAC VE UMRE SEVABINA NAİL OLUR.(ihya)

(DUHA)KUŞLUK NAMAZI=ÖĞLE EZANINA 1.5- 2 SAAT KALA KILINIR.
BİR KİMSE KUŞLUK NAMAZINA İKİ REKAT DEVAM ETSE GÜNAHLARI DENİZ KÖPÜĞÜ KADAR ÇOK OLSSA BİLE AFFOLUNUR.(Tirmizi vitr)
EY ADEMOĞLU GÜNÜN EVVELİNDE BENİM İÇİN DÖRT REKAT NAMAZ KILKİ BENDE GÜNÜN SONUNDA SENİ KOLLAYAYIM(et-tergip vet-terhip)
kuşlluk namazı 2 rekattan 12 rekata kadar çıkabilir 4 rekat kılınırsa ikindinin ilk sünneti gibi kılınır
EVVABİN NAMAZI= BİR KİMSE AKŞAM NAMAZINDAN SONRA HİÇ KONUŞMADAN 6 REKAT EVVABİN NAMAZI KILSA 12 SENELİK İBADETE DENK OLUR.
(TİRMİZİ MEWAKİT 104)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
aaaaaaa burayada bir bakın artık

çok çok özür diliyorum. lüten özrümü kabul buyur.
ALLAH razı olsun kardeşim. çok faydalı bir konu.
Bir şey sormak istiyorum. daha doğrusu iki şey
birincisi TEHECCÜD namazında uyumak esastır diye hatırlıyorum. Yani uyumak ve o uykudan feragat edip RABBİN huzuruna durmak gerekir.
ikincisi benim gibi sırtında kaza namazlarının yükü varken nafile namaz kılmanın caizliği konusunda bilginiz varmı (teheccüd ve tesbih namazını bunlardan ayrı tutuyoum)

ALLAHa razı olsun kardeşim...
selam ve dua ile...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
çok çok özür diliyorum. lüten özrümü kabul buyur.
ALLAH razı olsun kardeşim. çok faydalı bir konu.
Bir şey sormak istiyorum. daha doğrusu iki şey
birincisi TEHECCÜD namazında uyumak esastır diye hatırlıyorum. Yani uyumak ve o uykudan feragat edip RABBİN huzuruna durmak gerekir.
ikincisi benim gibi sırtında kaza namazlarının yükü varken nafile namaz kılmanın caizliği konusunda bilginiz varmı (teheccüd ve tesbih namazını bunlardan ayrı tutuyoum)

ALLAHa razı olsun kardeşim...
selam ve dua ile...

OOOOOOOOOOOOOO HOCAM SİZ SORU SORACAKSINIZDA BEN ARAŞTIRIP CEWAPLAMIYACAKMIYIM YA
CEWAP 1=TEHECCÜT NAMAZI GECE 12 DEN SONRA UYUNMADI İSEDE KILINABİLİR AMA UYUYUP UYANMAK DAHA FAZİLETLİDİR
CEWAP 2=
Sorularla İslamiyet | KAZA NAMAZLARI, SÜNNETLERİN YERİNE KAZA NAMAZI KILINABİLİR Mİ?
ÖĞRETMANİN BU SORUNUZUN CEWABINI LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
buyrun hocam yazılı kağıdım sorduğunuz soruları cewapladım yazılımdan kaç aldım hocam:D

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
OOOOOOOOOOOOOO HOCAM SİZ SORU SORACAKSINIZDA BEN ARAŞTIRIP CEWAPLAMIYACAKMIYIM YA
CEWAP 1=TEHECCÜT NAMAZI GECE 12 DEN SONRA UYUNMADI İSEDE KILINABİLİR AMA UYUYUP UYANMAK DAHA FAZİLETLİDİR
CEWAP 2=
Sorularla İslamiyet | KAZA NAMAZLARI, SÜNNETLERİN YERİNE KAZA NAMAZI KILINABİLİR Mİ?
ÖĞRETMANİN BU SORUNUZUN CEWABINI LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
buyrun hocam yazılı kağıdım sorduğunuz soruları cewapladım yazılımdan kaç aldım hocam:D

hımmmmmmmmm. Bir bakalım yazılı kağıdına. Lakin iki soru ama önemli.
Birinci soru: evet doğru tam puan:)
ikinci soru: yazılı kağıdına da böyle yazarsan yani türkçe kitabı 8. sayfaya bakın öğretmenim der gibi:K
yok yok kanaat kullanalım burada lakin çalışkan ve azimli bir öğrecisin tam puan...

100 aldın hafızkız :)

şaka bir yana ALLAH razı olsun hafızkız teşekkür ederim.
hayırlı günler ALLAHa emanet ol...

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

ablacım hayırlı sabahlar ... kısa bir ilave yapmak isterim ....

Evvabin Namazı
Evvabin, evvab kelimesinin çoğulu olup, tevbe ve istiğfar ederek Allah Teala'ya çokça yönelen kişi demektir. Evvabin namazı, Akşam namazının sünnetinden hemen sonra, iki rekattan altı rekata kadar kılınır.

Fahr-ı Kainat -sallallahü aleyhi ve sellem-Efendimiz şöyle buyuruyor:
"Bir kimse Akşam namazından sonra hiç konuşmadan altı rekat namaz kılsa, o namaz (sevap bakımından) on iki senelik ibadete denk olur." (Tirmizi, Mevakit, 204)

allaha emanet olunuz ...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
hımmmmmmmmm. Bir bakalım yazılı kağıdına. Lakin iki soru ama önemli.
Birinci soru: evet doğru tam puan:)
ikinci soru: yazılı kağıdına da böyle yazarsan yani türkçe kitabı 8. sayfaya bakın öğretmenim der gibi:K
yok yok kanaat kullanalım burada lakin çalışkan ve azimli bir öğrecisin tam puan...

100 aldın hafızkız :)

şaka bir yana ALLAH razı olsun hafızkız teşekkür ederim.
hayırlı günler ALLAHa emanet ol...

YAŞASIIIIIIN YÜZ ALDIM
BEN KISA YOLDAN GİTTİM HOCAM KOPYA ÇEKMİŞ GİBİ OLMUŞUM DEĞİL Mİ?
SİZE KOMİK BİR ŞEY ANLATAYIMMI?BEN HİÇ KOPA ÇEKMEYİ BECEREMEM İLK OKULDA KOPYA ÇEKECEĞİM ZAMAN KOPYAYI HAZIRLARDIM WE İNANIRMISINIZ KAĞIDA YAZDIĞIM KOPYALARI SANKİ AKLIMA YAZIYOMUŞUM GİBİ AKLIMA GİRERDİ BU YÜZDEN KOPYAYA HİÇ İHTİYACIM OLMAZDI
NEDENİNİ BİLMİYORUM ACABA NEDEN ?:evet

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

ablacım hayırlı sabahlar ... kısa bir ilave yapmak isterim ....

Evvabin Namazı
Evvabin, evvab kelimesinin çoğulu olup, tevbe ve istiğfar ederek Allah Teala'ya çokça yönelen kişi demektir. Evvabin namazı, Akşam namazının sünnetinden hemen sonra, iki rekattan altı rekata kadar kılınır.

Fahr-ı Kainat -sallallahü aleyhi ve sellem-Efendimiz şöyle buyuruyor:
"Bir kimse Akşam namazından sonra hiç konuşmadan altı rekat namaz kılsa, o namaz (sevap bakımından) on iki senelik ibadete denk olur." (Tirmizi, Mevakit, 204)

allaha emanet olunuz ...

ablamı :K ben kaç yaşındayım biliyormusunuz siz abi,
weya abla:H
siz beni kaç yaşında zannettiniz 45 mi?:K

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm ablacım bu faydalı bilgiler için teşekkür ediyorum
rabbim razı osun senden güzel kardeşim
mevlaya emanetsin ablacıgına dua etmeyi unutma sakın...:)
selam ve dua ile________

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim
Rabbim razı olsun, emeğine sağlık.
Tek ve biricik Mevla'ya emanet olB)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
YAŞASIIIIIIN YÜZ ALDIM
BEN KISA YOLDAN GİTTİM HOCAM KOPYA ÇEKMİŞ GİBİ OLMUŞUM DEĞİL Mİ?
SİZE KOMİK BİR ŞEY ANLATAYIMMI?BEN HİÇ KOPA ÇEKMEYİ BECEREMEM İLK OKULDA KOPYA ÇEKECEĞİM ZAMAN KOPYAYI HAZIRLARDIM WE İNANIRMISINIZ KAĞIDA YAZDIĞIM KOPYALARI SANKİ AKLIMA YAZIYOMUŞUM GİBİ AKLIMA GİRERDİ BU YÜZDEN KOPYAYA HİÇ İHTİYACIM OLMAZDI
NEDENİNİ BİLMİYORUM ACABA NEDEN ?:evet

seni seni aklına gelmese çekecen kopyayı yani:K
Bazı insanlar yok yok genellikle çoğu insan yazarak çalışmaktadır. yani yazıya dökmek biraz daha bilgilerin kalıcı olmasını sağlıyor böylece kopya kağıdına bakmak zorunda kalmıyorsunuz...bende yazarak çalışmayı severim kağıda yazınca sanki dediğin gibi aklına yazmış oluyorsun. ABLACIM:K:H

ALLAHa emanet ol...
selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt