Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutluluk (3 Kullanıcı)

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgidir mutluluk , karşılıksız ve çıkarsız sevgi...Aşktır bazende...birine yürekten bağlanmaktır...Değer vermesini bilmektir mutluluk...sevilmeden de sevebilmektir mutluluk...sevdiklerin bir gün hayatından gitmeden kıymetini bilmektir...Seni seviyorum diyebilmektir...Annenin yavrusuna duasıdır kimi zaman...sevgiliye duyulan özlemdir bazende , en karşılıksız ve en çıkarsız...Dua etmektir mutluluk...duada ölçülemeyecek güç saklı olduğunu bilmek ve sığınmaktır Allah'a...hayatı bütün olumsuzluklarına rağmen sevebilmektir arsızca...sorgulamadan yaşamaktır kaderini...olacağı varmış deyip gülümsemektir geleceğe mutluluk...
Paylaşmaktır mutluluk...hayatı , sevgiyi ve bazende küçük bir çikolatayı paylaşmak... kurumuş sonbahar yapraklarına basarken çıkan hışırtıyı duyabilmektir mutluluk...ayrıntıların farkına varabilmektir...yağmurun yağ
ışını izlemektir pencerende , elinde kahven...en sevdiğin şarkıya eşlik etmektir mutluluk...bazende bağıra çağıra şarkı söylemektir , sesinin ne kadar kötü olduğunu söyleyenlere inat...kimsenin elini daldırmadığı kocaman bir paket cipsi tek başına yiyebilmektir mutluluk..kalori hesabı yapmadan dilediğini mideye indirmektir... Yeni yıkanmış mis gibi çarşafların içinde gerile gerile uyumaktır mutluluk...sarılmaktır sevdiğine sımsıkı...oda yoksa yastığa sarılmaktır...Damadın gelini öpmesidir alnından mutluluk...ve bir ömür boyu ondan vazgeçmeyeceğine and içmektir...

Hayatımızdaki o önemsiz sandığımız küçücük ayrıntıların farkına varmaktır mutluluk...
mutluluk ayrıntılarda gizlidir...Ayrıntılarda hayatın içindedir...

Bunlar beni mutlu eden ayrıntılardı..Ben onlara ne kadar çok önem verirsem onlar da beni o kadar çok mutlu ediyorlar.. Siz mutlu olmak için neyi bekliyorsunuz ?

Kimimiz parada ararız mutluluğu,kimimiz sevgilide…

Kimimiz ailemizde,kimimiz ise sağlıkta…

Ama hepsinde bir “arayış” ve “yetinmeme” söz konusudur. Belli bir miktar paramız olduğunda mutlu olacağımızı düşünürüz o kadar para kazanınca yetmez,daha fazlasını isteriz. Evimiz olur bu kez bahçe içinde bir tane daha isteriz. Araba alırız bu kez rengini yada modelini değiştirmeye çalışırız. Bizi seven birileri olsun diye dua ederiz onu bulduğumuzda da kıymetini bilmeyiz. İnsanoğlu yapısı böyle her zaman daha fazlasını elde etmek için uğraşırız, arada kaybettiklerimizin farkına vardığımızda ise iş işten geçmiş olur.

Aslında düşünüldüğünde mutsuz olmak içi o kadar sebep var ki! Dünyada büyüklerin hırsları yüzünden katledilen, minikler var mesela. Çocuğunu korumak için kendini siper eden babanın fotoğrafını mutlaka görmüşsünüzdür. Yada Afrika’da çocuğu yemek için ölmesini bekleyen akbabayı hatırlıyorsunuz değil mi? Her yerde yayınlandı çünkü bu fotoğraf. Ne yapılıyor onlar için? Ne yapıyoruz yada yapabiliyoruz? Çok uzağa gittiysem ülkemize döneyim. Geçen yıl Malatya’da çocuklara yapılan işkenceyi hatırlayın, kıyamet kopmuştu o zamanlar, günlerce haber bültenlerinde yayınlandı içimizi dağlayan görüntüler, televizyon karşısında ağladık bir çocuğumuz,lanet ettik oradaki insanlara belki de… Peki şimdi oradaki çocuklar ne durumda? Hiçbir yerde herhangi bir bilgi yok. O olaylardan bir süre sonra medyada gitmedi, unutan bir milletiz biz bunu da unuttuk tıpkı unuttuğumuz bir çok şey gibi…

Bunları düşününce mutlu olmak, gülümsemek gelmiyor insanın içinden. Ama sonra düşünüyorum,biliyorum ki bizim halkımız duyarlı, sağ duyulu Malatya’da ki çocukları hala ziyarete gidiyorlar. Kız çocuklarının okuması için kampanyalar düzenleniyor ve bütün halk destek veriyor bu kampanyalara. Okullar için kampanyalar, kermesler düzenleniyor ve o bölgedeki herkes katılıyor,destekliyor bütün bunları. Sonra Afrika’daki çocuklar için ayrı kampanyalar düzenleniyor. Iraktakiler içinse yapılabilecek olanlar yapılıyor. Pakistan’da ki felaketi hatırlayın. Neler yapıldı o bölgede insanlar için. Yardımlar esirgenmedi.Bunları görünce de mutlu oluyor insan…
Bir arkadaşım bir gün “bana mutluluğu birkaç cümle ile anlatır mısın?” diye sorduğunda hiç düşünmeden arka arkaya sıraladım cümleleri…

Mutluluk: Bir çocuğun gülümsemesidir
Mutluluk: Bir çocuğun kalbini kazanabilmektir
Mutluluk: Bir çocuğu güldürebilmektir
Mutluluk: İyi bir evlat, iyi bir kardeş, iyi bir arkadaş, iyi bir dost ve iyi bir sevgili olabilmektir
Mutluluk: İçten söylenebilen “seni seviyorum” dur
Mutluluk: Onu deli gibi severken onunda sizi sevdiğini bilmenizdir
Mutluluk: Onun iyi olduğunu bilmektir
Mutluluk: Size verilen değerdir
Mutluluk: Mars olacağını bile bile tavla oynamaktır. (Babacığım seni çok seviyorum )
Mutluluk: Ağlamaktan gözlerin şiştiğinde, seni avutacak birilerinin olmasıdır. (Anneciğim seni çok seviyorum )
Mutluluk: Uzakta da olsa seni seven birilerinin olmasıdır.
Mutluluk: Akşam okuldan yada işten eve döndüğünde kapıyı açan ve gününün nasıl geçtiğini soran birilerinin olmasıdır.
Mutluluk:: Her şeyden bıkıp hayattan koptuğun anlarda sana güzel günlerini hatırlatan ve asla seni bırakmayan kardeşlere sahip olmaktır.

................................

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel kürşat kardeşim suan benim oldugum şehirde iftara 10 dk var ve sana dua ediyorum.RABBİM SENİ SEVDİGİNE KAVUŞTURSUN.muhabbetiniz daim olsun eger eger sevdigin senin onu sevdıgınden habersızse veyahut haberi varsada kalbinde senin muhabbetin artsın ve seni ALLAH için çok sevsin.AMİN inşallah.

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatımızdaki o önemsiz sandığımız küçücük ayrıntıların farkına varmaktır mutluluk...
çok güzel bir paylaşım güzel bakan güzel düşünür..Allah okadar güzellikler yaratmışki en önemlisi insanız,ve mutlulukda üzüntüde herşey bizim için..görebilen gözler olabilmek dileğiyle..emeğine sağlık

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel kürşat kardeşim suan benim oldugum şehirde iftara 10 dk var ve sana dua ediyorum.RABBİM SENİ SEVDİGİNE KAVUŞTURSUN.muhabbetiniz daim olsun eger eger sevdigin senin onu sevdıgınden habersızse veyahut haberi varsada kalbinde senin muhabbetin artsın ve seni ALLAH için çok sevsin.AMİN inşallah.

sevda bende dua istiyorum...kıskandım kürşatı şimdi....:a16bende sizlere duacıyım..rabbim hakkıınızda ne ahyırlıysa en güzelini sizlere nasip etsin...cümlenize inş..

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı

:(:( Ne Diyeceğimi Bilemiyorum Allah Razı Olsun...

Bizim Burada da İftara 10 dk Var ve Bende Sana Dua Ediyorum Rabbim Sana Hafızlık Yolunda Kalbini Sonuna Kadar Genişletsin ve İçine Kuran'ın 600 Sayfasını Yani 114 Suresinin Hepsini Ezberleme Anlama Duygusunu Lutfetsin :) Rabbime Emanetsiniz Selametle Kalın Hayırlı İftarlar

.....................

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım güzel bakan güzel düşünür..Allah okadar güzellikler yaratmışki en önemlisi insanız,ve mutlulukda üzüntüde herşey bizim için..görebilen gözler olabilmek dileğiyle..emeğine sağlık

Selamun Aleyküm

Yorumunuz için Çok Teşekkür Ederim Rabbim O Hayatımızdaki Küçücük Mutlulukları Görmek için Kalbimizi Açsın İnşAllah. Selametle Kalın İyi Akşamlar

........................

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
sevda bende dua istiyorum...kıskandım kürşatı şimdi....:a16bende sizlere duacıyım..rabbim hakkıınızda ne ahyırlıysa en güzelini sizlere nasip etsin...cümlenize inş..

Sevgili Kardeşim :) Allah Sizin Tüm Günahlarınızı Affetsin Hakkınızda Hayırlısı Ne İse Güzel Bir Ömür Yaşatmak Nasip Etsin İnşAllah. Sıkıntılarınız Varsa Tez Zamanda Gitsin. Selametle Kalın Allah'a Emanet Olun

........................

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
kürşat çok güzel dualar bunlarr....çok sevindim inan..RABBİMDE HER İKİ CİHANDA SİZLERİ SEVİNDİRSİN..ÇOK MUTLU OLDUM..

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kürşat abicim.gerçekten çok güzel bir yazı allah razı olsun.

mutlu olmak insanları sevmektir annenin babanın kavga etmemesidir.beni en çok mutlu eden şey allahıma şükretmek islami siteye girmek sevindiriyor.allaha emanet ol abicim.:a07:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN kürşat güzel duaların için yüreğine sağlık.ALLAH sizleri islama hizmetle şerefşendirsin

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı

bilnurcun efendimiz hayır olarak ne istemişse RABBİMDEN sanada nasıb olsun, şer olarak sıgındıgı herşeyden RABBİM seni korusun.amin:)

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kürşat abicim.gerçekten çok güzel bir yazı allah razı olsun.

mutlu olmak insanları sevmektir annenin babanın kavga etmemesidir.beni en çok mutlu eden şey allahıma şükretmek islami siteye girmek sevindiriyor.allaha emanet ol abicim.:a07:

Aleyküm Selam İNCİNUR

Sağol Canım Yorumun İçin Seni Öpüyorum Kendine ii Bak :)

......................

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
MUTLULUK GÖNÜLDEN VERMEKTİR

Vermekten hoşlanmıyorsan, sana verilmesini de engellersin.
Verilmekten hoşlanmıyorsan vermeyi de bilemezsin.
Ne vereyim, ne versinler diyorsan
Sadece alıyorsun.

Mutluluk içinde başlar, çünkü mutluluk içten, özden verebilme yetisini kazanmakla başlar.

İnsanların çoğu neden mutsuz, en azından mutlu değil?

Vermeden almayı ya da önce alıp sonra vermeyi düşündükleri için.

Bir gezgin, dağ bayır gezerken bir akarsuyun içinde değerli bir taş bulur.

Ertesi gün yolda bir adamla karşılaşır. Adam çok açtır.

Gezgin torbasındaki yiyeceği karşılaştığı bu kişiyle paylaştırır.

Ama erzak çantasını açarken adamın gözü çantadaki değerli taşa ilişir.

Gezginden bu değerli taşı kendisine vermesini ister.

Gezgin hiç duraksamadan değerli taşı adama uzatır.

Adam başına konan talih kuşundan memnun, aceleyle oradan uzaklaşır.

Artık kendisine ömür boyu maddi güvence sağlayacak değerli taşın sahibidir.

Bir kaç gün sonra gezgin, arkasından koşarak kendisine yaklaşan adamı görür.

Adam nefes nefese değerli taşı gezgine uzatır.

"Senden ayrıldıktan sonra uzun uzun düşündüm.

Bu taşın ne kadar değerli olduğunu biliyorum.

Ama onu sana geri vermek senden daha değerli bir şey almak istiyorum.

Bu taşı bana rahatlıkla vermeni sağlayan o içindeki şey her ne ise ondan istiyorum"

Sahip olduğun maddi şeyleri vermek, vermenin en kolay yoludur.

Ama burada bile takılı kalan ne çok insan var.

Gerçek vermek, kişinin kendinden, özünden vermesidir. Emerson'un dediği gibi:

"Yüzükler ve mücevherler armağan değildir.

Gerçek armağanı veremediğin için dilenen özürdür.

Gerçek armağan kendinden bir parçayı verebilmektir."

Çocuklarına sevgi yerine, ayıramadıkları zaman yerine onları oyuncaklara boğan,

pahalı okullara gönderen, altlarına araba çeken anne babaları düşün.

Eşlerine ayıramadıkları zamanın, gösteremedikleri sevginin bedelini

armağanlarla telafi etmeye çalışan eşleri düşün.

Vermeyi bilmedikleri sevgiyi, maddi olanaklarla telafi edebileceklerini düşünenler,

sadece kendilerini aldatır, suçluluk duygusunu hafifletmeye çalışır.

Ama çocukların, eşlerin yüreklerindeki yarayı azdırmaktan,

öfkeyi büyütmekten başka bir işe yaramaz bu ucuz armağanlar.

Gerçek armağan olan sevgi ve ilginin yanında en pahalı mücevher bile ucuz kalır.

Dünyaya sahip olduğunun en iyisini ver, en iyi sana geri gelecektir.

Kendinin en iyisini vermeye bugün başla.

Sevdiklerine zamanını ver, dikkatini ver, ilgini ver, bilgini ver, pozitif bakış açını ver, onlara değer ver.

Yüreğindeki armağanları ver, sevgini, anlayışını, neşeni, şefkatini ver, affediciliğini ver.

Zihnindeki armağanları ver, rüyalarını, fikirlerini, yaratıcılığını, yeteneklerini sun dünyaya.

Yüreğini sunduğunda kendini iyi hissedersin, kendine olan güvenin artar,

en önemlisi kendine verdiğin sevgi ve değer artar.

Ne verirsen kendine veriyorsun.

Şunu daima hatırla:

Kendine sakladığın, kaybetmekten korktuğun her ne ise onu kaybedersin.

Verdiklerin ise senindir...

...........................................

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğine sağlık kürşat kardeşim,enfes bir paylaşımdı...
rabbim razı olsun,selametle kalınız

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğine sağlık kürşat kardeşim,enfes bir paylaşımdı...
rabbim razı olsun,selametle kalınız

Allah Razı Olsun Yorumun İçin Elif Kardeşim Çok Teşekkür Ederim
Beğendinize Çok Sevimdim...
Rabbim Yar ve Yardımcınız Olsun
Selametle Kalın....

.........................

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
paylasımın cok guzel kursat kardesım .bu yazıya ıhtıyacım vardı mutsuzdum senın sayende bende mutlu olsum tesekkur ederım sen bızı mutlu ettın allah da senı mutlu etsın

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
paylasımın cok guzel kursat kardesım .bu yazıya ıhtıyacım vardı mutsuzdum senın sayende bende mutlu olsum tesekkur ederım sen bızı mutlu ettın allah da senı mutlu etsın

Allah Sende de Razı Olsun Mervenur Beni Çok Sevindirdin Dualarınla Allah Hakkında Hayırlısı Ne İse Onu Versin... Çok Teşekkür Ederim Sağol. Yorumun İçinde Çok Çok Teşekkürler Mervenur.....

Selametle Kal İyi Akşamlar

.....................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt