Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutluluk şükretmektir... (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
değerli kardeşim.resimler bende mi gözükmüyor yoksa sorun mu var?

yine de son eklentiniz imalı ve manalı idi.selam ve dua ile kalın selametle.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm muhterem hocam.
Emeğinize sağlık.. Resimler vardı sanırım, bende açılmadı resimler fakat, paylaştığınız güzel söz, öylesine anlamlı ki.. Her an bu düşünce ile yaşayabilmeyi başarabilirsek, büyük beklentilere girmek yerine azla yetinmeyi de öğrenmiş olacağız biiznillahi teala.. Şükretmek bile başlı başına nimettir.. Zikri, şükrü unutturuyor Rabbimiz c.c birçok kuluna.. Rahman c.c bizleri, kendisini unutmakla imtihan etmesin inşallah.. Mutluluklarımız ve şükrümüz daim olsun..Rahman c.c razı olsun paylaşımınız için..Tefekkür etmiş olduk inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz hocam..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum öğretmenım
onon derdını gordum kendı derdıme ımrendım

evet cok doğru öğretmenım ama resımlerı ben acamadım

omur dedığın 3 gundur dun geldı gectı yarın mechuldur

allah razı olsun öğretmenım zamnı anlayıp kıymet bılenlerden eylesın

allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim lütfen kusura bakmayın...ilk konu açılırken görünüyordu. hemen halletmeye çalışacağım inşaallah...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim inşaallah şimdi resimleri görebiliyorsunuzdur...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
derdimi dinledim, derdimden iğrendim...
onun derdini gördüm, kendi derdime imre ndim
______selamün aleyküm degerli kardeşim
emeginize saglık olsun bu konuyla ilgili hz ali (ra) bir sözü vardı..
derdin sendedir fakat göremezsin
dermanın da sendedir lakin farkına varamazsın
sen kendini küçük bir cisim zannedersin halbuki sende dürülüdür koskoca alem..
alem büyük derte büyük ama en büyük dert illaki bizim zannederiz hep bu sanki daha kolay insan için en büyük dert benimki deyip işin içinden çıkıveriyor...
rahmana emanetisiniz degerli kardeşim
selam ve dua ile________

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
derdimi dinledim, derdimden iğrendim...
onun derdini gördüm, kendi derdime imre ndim
______selamün aleyküm degerli kardeşim
emeginize saglık olsun bu konuyla ilgili hz ali (ra) bir sözü vardı..
derdin sendedir fakat göremezsin
dermanın da sendedir lakin farkına varamazsın
sen kendini küçük bir cisim zannedersin halbuki sende dürülüdür koskoca alem..
alem büyük derte büyük ama en büyük dert illaki bizim zannederiz hep bu sanki daha kolay insan için en büyük dert benimki deyip işin içinden çıkıveriyor...
rahmana emanetisiniz degerli kardeşim
selam ve dua ile________

Ve aleykümselam kardeşim. Resimleri görebiliyorsunuz değil mi.
ALLAH razı olsun. gözlerinize sağlık. emeğinize sağlık. Efendimizin nuruyla büyüyen bu Efendilerimizin her sözü bizim için İNCİ gibi kıymetlidir.
Çok doğru...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
Resimleri bulup koyan arkadas özenmis, bizimle paylasmis.emek vermis oldugu ortada.

Lakin ben biraz farkli düsünürüm...
Baskalarinin ümitsizligi, baskalarinin olumsuzlugu üzerine kuruyorsak mutlulugumuzu bu pek cirkin bir davranistir.

Bir düsünsenize o sakat kisinin siz,kendiniz oldugunuzu.
Herkes size bakip "Allahim sana binlerce sükürler olsun, ya benim de ayaklarim olmasaydi" diye dusunselerdi ve keyiflenselerdi.
Size baktıkça mutlu olsalardi kendi hallerinden ve siz mutluluklarini sizin sakatliginiz üzerine inşaa ettiklerini görseydiniz ne hissederdiniz?
Gördükçe onlarin hakkinda ne düsünürdünüz?

Kendinizi bu resimde ayakkabisi olmayan olarak deil ayaklari olmayan yerine koyarak tekrar bakin bakalim resimlere...

Şimdi ne hissediyorsunuz?

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
Resimleri bulup koyan arkadas özenmis, bizimle paylasmis.emek vermis oldugu ortada.

Lakin ben biraz farkli düsünürüm...
Baskalarinin ümitsizligi, baskalarinin olumsuzlugu üzerine kuruyorsak mutlulugumuzu bu pek cirkin bir davranistir.

Bir düsünsenize o sakat kisinin siz,kendiniz oldugunuzu.
Herkes size bakip "Allahim sana binlerce sükürler olsun, ya benim de ayaklarim olmasaydi" diye dusunselerdi ve keyiflenselerdi.
Size baktıkça mutlu olsalardi kendi hallerinden ve siz mutluluklarini sizin sakatliginiz üzerine inşaa ettiklerini görseydiniz ne hissederdiniz?
Gördükçe onlarin hakkinda ne düsünürdünüz?

Kendinizi bu resimde ayakkabisi olmayan olarak deil ayaklari olmayan yerine koyarak tekrar bakin bakalim resimlere...

Şimdi ne hissediyorsunuz?

ve aleykümselam kardeşim. ALLAH razı olsun.
Elbette doğru düşünüyorsunuz. Dediğiniz davranış doğru olmayabilir. Ama burada biz o haldeki engelli kardeşlerimize acıyarak bakmıyoruz ki, Onlara baktığımızda merhamet duygularımız kabarmıyor. Onun o şekilde olması ALLAHın takdirindedir. Biz sadece bize vermiş olduğu nimetlere şükrediyoruz.
Yani bize veripte bizden tekrar almadığı nimetlerine şükrediyoruz.
Burada onlara bakıpta mutlu olmak, şükretmek manasındadır diye düşünüyorum...ama dediğiniz gibi onlara bakıpta sadece mutlu olanlar, şükrü eksik bırakanlar sizin dediğiniz davranılı yapanlardır.
bilemiyorum doğru mu düşünüyorum ama
Uyardığınız için ALLAH razı olsun.
Şükrümüzü tekrar gözden geçirelim böylece...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Şükretmeliyiz elbette.
Ama bir başka insanın zaafları üzerinden değil...

Teklifimi yinelersem ; Empati yapin kendinizi tamamen o özürlü insan yerine koyunuz.Siz şimdi o engelli insansınız....

Tamamen yukaridaki yorumunuzdaki düşündüğünüz gibi düşünen bir başka kardeş şöyle diyor : "Allahım sana binlerce şükür ya rabbi..." ve siz de fısıltıyla da olsa duyuyorsunuz.

Duymasanız bile en azından yüzündeki bu resimdeki gibi gülümsemeyi fark ediyorsunuz...

Gercekten ne hissediyorsunuz su an?(Unutmayin siz hala o özürlüsünüz...)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Şükretmeliyiz elbette.
Ama bir başka insanın zaafları üzerinden değil...

Teklifimi yinelersem ; Empati yapin kendinizi tamamen o özürlü insan yerine koyunuz.Siz şimdi o engelli insansınız....

Tamamen yukaridaki yorumunuzdaki düşündüğünüz gibi düşünen bir başka kardeş şöyle diyor : "Allahım sana binlerce şükür ya rabbi..." ve siz de fısıltıyla da olsa duyuyorsunuz.

Duymasanız bile en azından yüzündeki bu resimdeki gibi gülümsemeyi fark ediyorsunuz...

Gercekten ne hissediyorsunuz su an?(Unutmayin siz hala o özürlüsünüz...)

Bir başka insanın engelleri Benim halime şükretmemi hatırlatabilir diye düşünüyorum.

Şimdi dediğiniz noktaya gelirsek O engelli insanın yerinde ben olsam ve diğerinin şükrünü duysam ne yapardım.
Bu kalbimizde taşıdığımız imanın kuvvetine bağlıdır. Eğer imanım kuvvetli ise ALLAHın izni ve inayetiyle ALLAHa bu durumumdan dolayı yine şükrederdim. Nitekim benim böyle olmam ALLAHın takdirindedir. ve ALLAHın takdirine karşı boyun eğerdim.
bunada şükürler olsun derdim.
nitekim Klaplerindeki imanın kuvvetine göre bu duruma isyan edenlerde olabilir.
niye onları engelli değilde ben engelliyim diye isyan edenlerde var.
Ama dediğim gibi o halde nasıl davranacağım imanıma bağlı...
ALLAHım hiçbir zaman beni şükürden alıkoymasın...

ALLAHa emanet olunuz kardeşim..
selam ve dua ile...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Ben olsam o özürlü kardeşimizi böyle bir imtihanla burun buruna bırakmazdım.Çünkü her imtihan başarıyla sonuçlanmaz.Söylediğin gibi isyan da olabilir.
"O da onu bağlayacaktır " mı dersiniz ve işin içinden sıyrılırsınız?

Çünkü o olayı yani sizin şükrünüzü duymasaydı belki de isyan etmeyecekti muhtemelen.
Kimse kendinin diger insanlara bir ibretim ben diye düsünmek istemez.Düşünüyorsa o onun içsel imanıdır.Ama isyana götürüyorsa bence bunda çevrenin kesinlikle etkisi vardır.
Çünkü duymasaydı isyan etmeyecekti.

1. sebebim ; "İsyana yada inkara Sebeb olmak" bana ağır geleceği için şükretmeyi başka şeylerde arardım.

2. sebebim ;"Bak benden daha fakirler var" yada "benden daha aşağılar var" vs vs...Bu nefsimin söylediğidir...Nefs bir anlamda şöyle söyler :"Sen en aşağı değilsin.Bak üstün oldugun birini daha buldun.".Bu nefsimin hoşlandığı şeydir.

Dolayısıyla insanlardan herhangi birşekilde üstün oldugumu hissettirecek herhangi bir vesileyle şükretmeyi istemem...Bu nefsimin istedigidir...

Böyle düşünüyorum.
Şimdi bu kadar yazdıktan sonra da "en doğrusu benim söyledigim" diyerek nefsimi memnun etmeyeyim.
Naçizane kendi fikrim.

Allaha emanet olun.Selametle.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm hocam...
ibretli resimlerdi... elimizdekilerin kıymetini bilmemize dair... teşekkürler...
ama bu durumda karşımızdakine acımak yerine, halimize ve sağlığımıza şükretmek olmalıdır asıl amacımız...
ve karşımızdaki kişinin imtihanının farklılığının farkında olmalıdır düşüncemiz...
hayırlı akşamlar...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Buuuket

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzeldi... dünya da en büyük sorun eksik bizde sanıyoruz ama her zamn beterin beteri var halimize şükretmek lazım..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
estağfirullah kardeşim. hayır hayır çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz
lakin şükrümüzde işin içerisine nefsi karıştırıyor olabiliriz.
dediğiniz gibi öyle bir anda karşımızdakini bu imtihanla baş başa bırakmamalıyız. ve yine dediğiniz gibi şükrümüzü başka şeylerde aramalıyız.

teşekkür ederim ALLAH razı olsun...
ALLAHım şükrümüzde de tam anlamıyla salih olmamızı bizlere nasip eylesin...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt