Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mutlu Yıllar (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kiymetli hocam ve değerli site kardeşlerim,
hayirli sağlikli huzurlu bol maneviyatli günler aylar yillar diliyorum.selametle kalin.allah yar ve yardimcimiz olsun.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamüaleykum...

Esselamüaleykum...

ferahfeza kardeşim

Allah c.c. sizden razı olsun inşallah.....

Mavci ABİMİZ ve Ravzadakinurunkölesi kardeşimizden de Rabbim razı olsun inşallah

Tebliğ ve desteğe devam

YILBAŞI değil

BU GECEMİZİ
dua ederek geçirelim

Allah razı olsun.. Bu gecemizi dua ederk namaz kılarak,
Rabbimizin rızasına uygun bir şekilde geçirelim inşaallah.. Birbirimize de dua edelim inşaallah..

mavci abiye katılıyorum..;)

uyduruk noel babayla , çılgın saçma geleneklerle ki bu geleneğin kökeni bile belli değil, kutlama (m)(yız)

ama, biz de hemen hemen tüm dünyayla birlikte aynı takvimi kullanıyoruz...yeni bir yılın güzel geçme dileğinde bir kötülük yoktur..bunu abartmanında anlamı yok.. yok kutlanmaz falan filan gibi kelimelerde.......

zaten bu sanal alemin verdiği rahatlıkla herkes kahraman..anlamıyorum anlayamıyorum..

umarım 2010 yılı ülkemiz ve bütün islam beldeleri için hayırların geldiği sene olur..2010 kayıtlarına güzel hadiseler geçer..heres için mutlu huzurlu bir yıl olması dileğiyle...:)

Allah CC. cümlemizden razı olsun inşalalh...
Ne mutlu...Her gününü DUA ve İBADETLE geçirene...
Ne mutlu...Her insana SEVGİYLE, MUHABBETLE bakabilene...
Ne mutlu...Yaratılanı YARADAN dan ötürü sevene...

Allaha emanet olunuz...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamüaleykum...

Esselamüaleykum...

Kiymetli hocam ve değerli site kardeşlerim,
hayirli sağlikli huzurlu bol maneviyatli günler aylar yillar diliyorum.selametle kalin.allah yar ve yardimcimiz olsun.

Aminnn...
Allah CC. razı olsun kardeşim...

Her an, her gün, her yıl, her asır bizlere ve tüm müslümanlara hayırlara vesile olsun inşallah...

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

selamün aleyküm

Geleceği oluşturacak her yeni günün, bir önceki günden daha güzel, isteklerinize uygun ve sizi daha da mutlu etmesi dileğiyle.
Hayırlı, Ugurlu, Bereketli
Mutlu Yıllar

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Sevgili kardeşlerim bu hususda aslında tartışılacak çok şey var ancak hayırlı sabahlar veya iyi akşamlar demek ile yeni yılınızı kutlarım demek arasında çok fark gözükmüyor gibi ,ne varki sonuç itibari ile geçmişimiz de olmayan bir şeyi yani bu yılbaşı kutlama sendromunu bugün müslüman olsun olmasın herkes kutluyor...
İyi ama şunu düşünmemiz gerekmiyormu?
Bizler hayatlarımızı ALLAH c.c nun Rasulu s.a.v in mübarek hayatlarına benzetmek uğruna çabalarken Onun gibi oturup onun gibi yemek yiyip ve yine onun gibi s.a.v ibadet ediyorken NEDEN ACABA onun gibi MUHALEFET ETMEYİ BİLMİYORUZ yada muhalefet etmek SÜNNET DEĞİLMİ???
Burada Ravzadakinurunkölesi kardeşim son derece haklıdır ve ayrıca muhalefet etmeklede bir sünnet yerine getirip sevabını almıştır ve bizleri uyarmakla da emribil maruf nehyi anil münker ilede daha güzel sevaplara kavuşmuştur.
Bugün yeni yılınızın islama ve islam ümmetine hayır getirmesini dua ediyorum diyen MAVCİ abimiz niyyetinden dolayı kabahatsiz isede biz müslüman olmadan önce Hristiyan ve yahudi kavimlerinin kutladığı bir bayramı onların kutladığı zamanda kutlamakla amelde onlara benzemiş gibi görünmektedir,dolayısı ile burada MUHALEFET ETMEDİĞİ açıktır,belki günah kazanmaz AMMA SÜNNET İŞLEMEDİĞİ DE AÇIKTIR.
MAVCİ ABİM kırılmaca yok bizlerde marufla sorumluyuz...
Eğer bizlere mutlu yıllar diyecekseniz 10 gün sonra deyin ,1 ay sonra deyin ama bugün demeyin ...:)
Selam ve dualarımla...

sessizliğim

Kayıtlı Kullanıcı
yeniyıla girdik biz aslında:)

hicri yılbaşı dışındaki yeniyılları kutlamak bizim için pek de hoş olmaz sanırım:)

ama yine de herkesin yeni yılı mübarek olsun:) sadece yeniyılda değil her zaman herşey gönlünüzce olsun:)

Y

YAGMURBEY

"Aşûre günü oruç tutunuz ve o hususta Yahudilere muhalefet edin. Binaenaleyh aşûreden bir gün önce veya bir gün sonra da oruç tutun, buyurmuşlardır." (A.b. Hanbel, 1/241, Beyheki, Şuabu'l-iman, 3/365) Bu bakımdan sadece aşûre günü oruç tutmak: Mekruhtur. (12 Alemgir, el-Fetava'l-Hihdiyye. 1/202)

İbadette bile Yahudi ve hristiyanlara benzemekten şiddetle kaçınan Peygamber Efendimiz sanmam ki bugün hemen hemen tüm gayri müslimin mutlu yıllar diyeceği günde onlarla birlik olsun...
Niyetlerinizin temizliğinden şüphem yok,ama sadece aşure günü oruç tutanlarında niyetlerinde bir sorun yokken,Uyardı Rasulallah...
Onlar 1 gün tutuyorsa siz 2 gün tutun,Muhalefet edin BENZEMEYİN dedi.
İbadette bile benzemeyin diyen Kutlamada ister mi benzeyelim.
Lütfen düşünelim..
Hangi Gayrimüslim Hicri yılbaşını kutladı sizce kardeşlerim?

Bizim yılbaşımız geçti,bugün bizim muhalafet günümüz,bugün yaşanacak rezilliklere karşı tedbir alma günümüz,bugün olacak rezilliklere gelecek belalardan Rabbim'e sığınırım...

Tüm müslüman alemini özellikle bugün ibadet etmeye çağırıyorum.
Gel MÜSLÜMAN KARDEŞİM bugün ibadet et,Muhalefet et!
Herkesin rezilliklerle karşıladığı günde sen safını ALLAH c.c. den yana kullan!

İşte bu benim kulum desin RAHMAN!
“İçinizden biri bir kötülük gördüğü zaman onu eliyle değiştirsin. Buna gücü yetmezse diliyle söylesin. Buna da gücü yetmezse kalbiyle yapsın ki bu da imanın en zayıfıdır” buyurdu Muhammed MUSTAFA s.a.v. .

Kutlamayın kardeşim,bugünü kutlamayın!

Acizane tavsiyemdir Rabbim hepimizi hakla yaşatsın...
Anlaşılması ve Hayırlara vesile olması duasıyla...​
Selamın aleyküm..

ben sana katılmıyorum burada olan hiç bir arkadaş yılbaşını kutlamaz eminim..senin bu yazdıklarını herkes biliyor onun için acizhane kendi bildiğini kendine sakla iştersen... MAVCI kardeşimide kutlarım bizimle sıcak ilişkilerde bulunduğu için ALLAH a emanet kalın..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
mühalefet etmek hakkım sanırım değilmi..

bende ettim işte..

Elbette hakkın ancak bizler muhalefeti perygabber sünneti diyerek anlattık senin oyuncağın olsun diye değil biraz daha uslüba dikkat et ravzadakinurunkölesi kardeşimiz MAVCİ abimiz gibi sıcak kanlıdır başka manalar yükleme insana özellikle müslüman bir kardeşine daha güzel yaklaş seninde adın sıcakkanlı olsun yoksa böyle BUZ gibisin ...:a13:

Y

YAGMURBEY

.....................................................................

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
HAÇLI VE SİYONİST İCADI YILBAŞINI FALAN KUTLAMIYORUM KARDEŞLERİM...
HİCRİ YENİ YILIMIZ İSE ÇOKTAN BAŞLADI..
Allahcc yeni hicri yılı İslamın hakimiyetine vesile kılsın inşaALLAH..
KÜFÜR HAKİMİYETİNİN YIKILIŞINA,
ZALİMLERİN TAHTINDAN İNDİRİLMESİNE,
GARİPLERİN VE MAZLUMLARIN AHININ ALINACAĞI BİR SENE EYLESİN İNŞAALLAH..
SELAM FİLİSTİNE,
SELAM IRAKA,
SELAM AFGAN MÜCAHİDLERİNE..
BESMELE...SELAM...DUA..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Sevgili kardeşlerim bu hususda aslında tartışılacak çok şey var ancak hayırlı sabahlar veya iyi akşamlar demek ile yeni yılınızı kutlarım demek arasında çok fark gözükmüyor gibi ,ne varki sonuç itibari ile geçmişimiz de olmayan bir şeyi yani bu yılbaşı kutlama sendromunu bugün müslüman olsun olmasın herkes kutluyor...
İyi ama şunu düşünmemiz gerekmiyormu?
Bizler hayatlarımızı ALLAH c.c nun Rasulu s.a.v in mübarek hayatlarına benzetmek uğruna çabalarken Onun gibi oturup onun gibi yemek yiyip ve yine onun gibi s.a.v ibadet ediyorken NEDEN ACABA onun gibi MUHALEFET ETMEYİ BİLMİYORUZ yada muhalefet etmek SÜNNET DEĞİLMİ???
Burada Ravzadakinurunkölesi kardeşim son derece haklıdır ve ayrıca muhalefet etmeklede bir sünnet yerine getirip sevabını almıştır ve bizleri uyarmakla da emribil maruf nehyi anil münker ilede daha güzel sevaplara kavuşmuştur.
Bugün yeni yılınızın islama ve islam ümmetine hayır getirmesini dua ediyorum diyen MAVCİ abimiz niyyetinden dolayı kabahatsiz isede biz müslüman olmadan önce Hristiyan ve yahudi kavimlerinin kutladığı bir bayramı onların kutladığı zamanda kutlamakla amelde onlara benzemiş gibi görünmektedir,dolayısı ile burada MUHALEFET ETMEDİĞİ açıktır,belki günah kazanmaz AMMA SÜNNET İŞLEMEDİĞİ DE AÇIKTIR.
MAVCİ ABİM kırılmaca yok bizlerde marufla sorumluyuz...
Eğer bizlere mutlu yıllar diyecekseniz 10 gün sonra deyin ,1 ay sonra deyin ama bugün demeyin ...:)
Selam ve dualarımla...

Selamun aleyküm abi.
Rabbim razı olsun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
HAÇLI VE SİYONİST İCADI YILBAŞINI FALAN KUTLAMIYORUM KARDEŞLERİM...
HİCRİ YENİ YILIMIZ İSE ÇOKTAN BAŞLADI..
Allahcc yeni hicri yılı İslamın hakimiyetine vesile kılsın inşaALLAH..
KÜFÜR HAKİMİYETİNİN YIKILIŞINA,
ZALİMLERİN TAHTINDAN İNDİRİLMESİNE,
GARİPLERİN VE MAZLUMLARIN AHININ ALINACAĞI BİR SENE EYLESİN İNŞAALLAH..
SELAM FİLİSTİNE,
SELAM IRAKA,
SELAM AFGAN MÜCAHİDLERİNE..
BESMELE...SELAM...DUA..

Selamun aleyküm abi.
Rabbim razı olsun..
Dualarına yürekten bir amiiinn.

Y

YAGMURBEY

mutluyillarq.gif

Allah CC. tüm kardeşlerimize ve tüm insanlığa; yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluk versin inşallah...:a12:

Yeni yıl vesilesiyle de geçmiş yılların muhasebesini yaparak, yeni yılda geçmiş hata ve noksanlıklarımızdan arınmayı Rabbim hepimize nasip etsin inşallah...

sağol ALLAH razı olsun kardeşim emeğine ve yüreğine sağlık..

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm Değerli Kardeşlerim

Konunun farklı bakış açılarından dolayı değerlendirilmesi bir kenara,
Böyle bir konuda tartışarak birbirimizi kırmamız, bir müslümana yakışmayacak bir davranıştır.
O nedenle konunun kapatılması hayırlı olacakır.

Selam ve dua ile

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt