s.a. gözel bacım
nasılsın çok uzun zamandır görüşmedik. yazdıklarımın konunla hiçbir alakası yok farkındayım ancak gördüğüm zaman halini sormadan geçemedim. hakkını helal et kardeşim dualarınız özledim:a29: hayırlı akşamlar
Ve Aleyküm Selam güzel kardeşim..
Rabbimiz c.c razı olsun, bu sürpriz mesajla beni sevindirdin.. Forumlarda uzun zamandır seninle hiç karşılaşamadık.. Çok şükür yine bizlerlesin inşallah.. Çok teşekkür ederim güzel kardeşim. Hamd olsun iyiyim ben.. İnşallah sen de çok iyisindir, dilerim her şey yolundadır.. Acizane dualarda buluşmak dileğiyle, Rabbimiz c.c her daim yar ve yardımcın olsun inşallah..
Rabbimize emanetsin güzel kardeşim.. Selam ve Dua ile..B)
hamdolsun kardeşim bir müddet giremedim gaflate ve nefsime yenik düştüm ama rabbime şükürler olsun ki yine buradayım...el açıyorum onca günahtan sonra:a45: özledim benliğimi,rabbimi,imanımı, dinimi ve sizleriş özledim kardeşim...gözyaşlarımla birlikte dualara sığınıyorum işte ))): dualarında yer almak duası ile
Allah'ın istediği ticaret
Allah Kuranında bize çok karlı bir ticaretten bahsediyor... Allah size karşılığında cenneti vererek canınızı ve malınızı satın alıyor... Bir başka ayette ahiret daha hayırlıdır ve devamlıdır diye bildirdiği ahireti kendi bize karşılıksız olarak vermesine rağmen birde cennet vererek satın alıyor.. Ama biz anne karnındaki çocuğun Dünya’dan habersiz olduğu gibi ve balıkların su nimetinden habersiz olduğu gibi bizde ahiret hayatını anlayamıyoruz ve gerekli olan şeyleri de yapmıyoruz. Allah’ın bizden istediği şeylerde nihayetinde muhakkak elimizden çıkacak olan şeylerdir.. Canımız muhakkak bedenimizden ayrılacak ve bu ayrılık neticesinde de biz bütün mallarımızdan ayrılacağız.. Allah’ın bizden istediği de bu emanetleri Allah yolunda kullanmak olmalıdır..
O emaneti Allah’a satmanın karlarından bazıları şunlardır:
1- Fani olan canımız ve malımız baki olur.
2- Cennet gibi bir fiyat veriyor.
3- Bütün değerlerin kıymeti birden bine çıkar. Yani akıl gibi bir değer serserilik görevinin dışında kullanıcısına bir yol gösterici görevini üstlenir.
4- İnsan zayıftır, düşmanları çoktur. Bir Rabbe dayanıp tevekkül etmezse elemler meşakkatler boğar ve mahveder..
5- Vücudundaki tüm aza ve aletlerin senin haberin olmadan yaptığı ibadetleri de sana verilecektir..
O emaneti Allah’a satmamanın zararlarından bazıları şunlardır:
1- Çok sevdiğin hayat, mal, evlat gibi değerlerin seni terk edecek..
2- Verilen emanete hıyanet cezasını çekeceksin..
3- Bütün azalarını hayvan gibi kullandın ve Allah’ın nimetlerine hakaret ettin..
4- Aciz olmana rağmen Allah’a sırtını vermeyip o kadar yükü taşımaya çalıştın..
5- Allah’ın lütfedip sana verdiği akıl göz gibi nimetleri cehennem kapısını açmak için kullandın..
alıntı
Allah razı olsun ellerine sağlık inşallah daha çok okur daha çok nasipleniriz..
selam ve dua ile
Selamın Aleyküm Aliye kardeşimiz ...
Bizi bizden daha iyi bilen ve tüm kusurlarımızı bağışlayan yüceler yücesi
Rabbimiz siz kardeşimizden razı ve hoşnut olsun İnşaAllah...
Ellerinize sağlık , güzel bir yazı dizisi olmuş. Biraz akademik olmakla
beraber okumaya gayret ettik.Anladıklarımızı uygulamayı Rabbimiz bizlere
lütfetsin İnşaAllah,sizlerede ecrini.
ihsan ve lütfuna karşılığını veremediğimiz Rabbimize emanet olunuz...
[ı]selamun aleyküm kardeşim rabbimiz razı olsun ne güzel bir konudur bu böyle vesile olduğun için sağol inşaallah..[/ı]