Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslümanın, müslüman üzerindeki hakkı beştir: (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
"Müslümanın, müslüman üzerindeki hakkı beştir:
-Selamı karşılamak,
-Hastayı ziyaret etmek,
-Cenazelerin ardından gitmek,
-Davete icabet etmek,
-Aksırana dua etmek." (6)
Abdullah İbni Ömer (r.hma)'nın rivayet ettiği hadis de ise, Rasulullah (s.a.s) şöyle buyurur:
"Davet edildiğiniz zaman, bu davete icabet ediniz!" (7)
Kendisi davet edildiği takdirde, mü'min Müslümanların davetine icabet ettiğini beyan buyuran Rasulullah (s.a.s), ümmetine de davet olunduklarında icabet etmeyi emir buyuruyor.
Ebu Hureyre (r.a)'ın rivayet ettiği hadis de, Rasulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor:
"Eğer ben, sığır ve davar ayağından yapılmış bir paça yemeğine bile davet olunsaydım, muhakkak ona icabet ederdim. Şayet bana, bir davarın ön ayağı hediye edilirse, ben onu elbet kabul ederim." (8)
İbni Ömer (r.hma) ise, Rasulullah (s.a.s.)'den şu hadisi rivayet eder:
"Paça yemeğine çağırılırsanız hemen icabet edin!" (9)
Ebu Hureyre (r.a)'ın rivayetiyle, Rasulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor:
"Her kim davete icabet etmezse Allah'a ve Rasulüne isyan etmiştir." (10)
Böyle buyuran Rasulullah (s.a.v.), eğer davet edilen konu, Allah'a isyan, yani şirk, küfür, bid'at, hurafe, haram ve günah ise, asla itaat edilmemesini emretmiştir.
Abdullah ibn Ömer (r.anhuma)'ın rivayetiyle Rasulullah (s.a.s.) şöyle buyurur:
"Sevdiği veya sevmediği hususlardaki emirleri dinlemek ve masiyet emrolunmadıkça itaat ve icayet etmek, Müslüman kişi üzerine vacib bir haktır. Masiyetle emrolunduğu zamanda onları dinlemek ve boğun eğmek yoktur”.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
şu ahir zamanda bu haklara o kadar çok muhtacızki,belkide bunca sıkıntıların nedenlerinden biride bu haklara riayet etmeyişimizdir.
RABBIM bu haklara hakkıyla uyanlardan eylesin.amin.selametle.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
şu ahir zamanda bu haklara o kadar çok muhtacızki,belkide bunca sıkıntıların nedenlerinden biride bu haklara riayet etmeyişimizdir.
RABBIM bu haklara hakkıyla uyanlardan eylesin.amin.selametle.

Aleyküm selam abicim. Okuduğunuz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.RABBIM bu haklara hakkıyla uyanlardan eylesin (AMİN )inşallah. Hayırlı geceler.

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun

Çok güzel bir paylaşım olmuş.

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru kardeşim emeğine sağlık..
selam ve dua ile..:a03:

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
:a09::a09::a09::a09::a09::a09::a09::a09::a09:Doğrusu söylemek gerekirse şu ana kadar bunlara pekde dikkat etmemiştim selamı alırdım aksırana içimden dua ederim çünkü sesli dua etmekten utanırım (nedense öyle bir huyumda var.)cenazalerin ardından gitmem pek zatende karsılasmıyorum birisi davet ederse giderim %75 ihtimalle

arkadaslar gördüğünüz gibi hiç birini tam yapmıyorum üüüüüüüüüüüüüüüüüü bittim ben bundan öncede bür sürü hak vardı üzerimde üüüüü bittim ben:a09::a09::a09::a09::a09::a09::a09::a09::a09:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt