Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslüman Oldu, Avrupa'yı Salladı! (1 Kullanıcı)

Dicle_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağu 2009
Mesajlar
91
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Müslüman oldu, Avrupa'yı salladı!
Hak ve iyiliği ararken İslam'la şereflenen Dr. Lina Larsen, Avrupa Müslümanlarının ilk müftüsü oldu. Dr. Larsen'in kaleme aldığı “Başörtüsü takmayanlarla başörtüsü diyalogu” isimli kitabı Avrupa'da 5 milyon sattı. Şimdi İslam dini ile ilgili program yapması için Avrupa televizyonları peşinden koşuyor...


Hıristiyan olarak doğdu. Pek çok batılı gibi İslam adında bir dini ne duydu ne de okudu. Belirli bir zaman sonrasında, yenir bir din arayışına girdi. İstediği karşılıksız hoşgörü, rahmet ve hayırda bulunmayı öğütleyen bir dindi. Batıda toplumunda insanlığın öldüğü düşüncesiyle yenidünyalara yolculuklar yaptı. Hak ve iyiliği ararken İslam'la şereflendi.

"İSLAMI SEÇMEMDE EN BÜYÜK ROL KOMŞUMUN"

Dr. Lina Larsen İslam'ı nasıl seçtiğini şöyle anlatıyor: “Aynı sokakta oturduğumuz bir Müslüman komşumuz vardı. İnsanlara iyilikler yapar, onları insani düşüncelere ve ilişkilere sevk ederdi. Bir gün ona, ‘ Seni bu tür insanlara yardım etmeye sevk eden güç nedir?'diye sordum.‘ Dinim bana bunu emrediyor' cevabını alınca İslam dinini araştırmaya başladım. Henüz 28 yaşlarında bir gençtim.. Kuran-ı ve Peygamber (s.v)'in hadislerini okuduğum ilk gün bu dine girmem gerektiğini düşündüm. Böylelikle de Müslüman oldum.”

DÜNYADA İLK OLACAK BİR BAŞARI ÖRNEĞİ

Kendisini İslami bilgilere adayıp İslam dinini iyi bir şekilde öğrendi. Müslüman olduktan sonra dünyada ilk olabilecek bir başarıya imza atarak, Norveç İslam Meclis başkanlığını yapan Larsen, ayrıca Avrupa'da Müslümanların ilk kadın müftüsü unvanını da aldı.

"SEBEP NE OLURSA OLSUN BAŞÖRTÜSÜ ÇIKARTILMAMALI"
Larsen, ne olursa olsun başörtüsünün çıkarılmasına karşı olduğunu ifade ederek, “Mümin kadını diğerlerinden ayıran özellik” olarak nitelendiriyor. Müslüman olduktan sonra başörtüsünü hiç çıkarmadığını belirten Larsen bazılarının zor durumda kalındığında başörtüsünün çıkarılabileceği yönünde verdikleri fetvalara da inanmadığını vurguladı.

BAŞÖRTÜSÜ TAKMAYANLARLA BAŞÖRTÜSÜ DİYALOGU

Dr. Larsen'i ön plana çıkaran bir başka gelişme ise, “Başörtüsü Takmayanlarla Başörtüsü Diyalogu” isimli kitabının gördüğü yoğun ilgi oldu. Norveç ve Avrupa'nın genelinde 5 milyon satan kitap, ayrıca birçok dile de tercüme edildi. Kitap ayrıca, Avrupa'da yayımlanan İslami içerikli kitaplar arasında ilk sıradaki yerini aldı. Norveç televizyon ve radyoları haftalık “İslam nedir?” isimli programı hazırlayıp sunması için Dr. Larsen'e sürekli davetlerde bulunuyor.

SAMET DOĞAN-HABERVAKTİM.COM
 

.güldan.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
37
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
çok saol cnm:) Allah herkese nasp eylesn
 

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Nis 2009
Mesajlar
888
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
sonradan müslüman olan birinin dinimizi bu kadar güzel kavrayabilmesi ne kadar güzel bişey keşke müslüman olupta anlayamayanlarda bu güzellikleri içten yaşayabilse ALLAH razı olsun....
 

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Tem 2007
Mesajlar
4,279
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Konum
Bursa
Selamun aleykum kardeşim,
Allah razı olsun,güzel bir paylaşım,inş. RABBİM cümlemize dinimizi layıkıyla yaşamayı nasibetsin inş.
Sealm ve Dua ile
----------
tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.
 

mir_erhan

Moderator
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
6,148
Tepki puanı
501
Puanları
83
Yaş
43
selamün aleyküm.
maşallah ne kadar güzel.
allah celle celalüh bizlerede nasip etsin böyle hizmetler yapmayı
bizde de uyandırsın o şuuru.

paylaştığın için ellerine sağlık allah celle celalüh senden razı olsun

selam ve dua ile
 

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ocak 2009
Mesajlar
499
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
s.a. sonradan müslümanlıkla şereflenen insanlar dinimizi daha iyi kavrıyor ve yaşamaya çalışıyor.acaba bizler elimizdeki fırsatı neden değerlendiremiyoruz bunun için biraz kafa yormamız gerekiyor.onlar birinci elden yani kuran ve sünnet'ten öğrenirken bizler babadan anadan ne görmüşsek onu yapıyoruz.anlamadan sindirmeden üstün körü.....(tabi hakkı ile yaşayan kardeşlerimi bundan ayrı tutmak gerekiyor.
selam ve dua ile........
 

halit74

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Haz 2009
Mesajlar
97
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Allah müslüman olmayı nasib ettiği gibi , bizlere gerçek mü'min olmayı nasib eylesin..
 

rüksal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Mar 2009
Mesajlar
15
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
allah müslüman olmayı nasib ettigi gibi, bizlere gercek mümin olmayı nasib eylesin....
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt