Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

MÜSLÜMAN MIYIZ! o halde bir bakın (2 Kullanıcı)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: MÜSLÜMAN MIYIZ! o halde bir bakın

ALLAH RAZI OLSUN İİ Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN İNŞ.RABBİMİZİN İSTEDİĞİ GİBİ KULLARDAN OLURUZ AMİN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

hafize yazdı:
--------------------------------------------------------------------------------

MÜSLÜMAN MIYIZ! o halde bir bakın

Kendisi tok komşusunu tanımıyan, karşılaştıklarında selam bile vermeyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Ana babasını sokaklara veya yaşlılar yurduna bırakabilen bir
MÜSLÜMAN!!!

Komşular çocuklarıyla sefilleri yaşarken gıcır gıcır elbiseler, bisikletler, oyuncaklar alan ve bunları diğer çocuklara gösterip paylaşmayan çocuklara sahip bir
MÜSLÜMAN!!!

Kendi milletini çok seven çıkarlarına ters düştüğü için başka milletleri aşağılayan, dalga geçen, inkar eden bir
MÜSLÜMAN!!!

Omuzunda uduyla ve ya bağlamasıyla kurslara gidip “ben modernim” diyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Magazin programlarını seyreden, spor gazetelerini okuyan ve dünya klasiklerinden vaz geçmeyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Kur’an-ı sünneti kulaktan duyma yarım yamalak bilen ve islamı okumaya öğrenmeye zaman bulamayan bir
MÜSLÜMAN!!!

Sitelerde villalarda oturan başını sokmak için yaptıkları gece konducuları hor gören bir
MÜSLÜMAN!!!

Nasırlı elleri sevmeyen, alın teri kokusuna dayanamayan bir
MÜSLÜMAN!!!
Konserlerde coşan sanatçıların boyunlarına sarılıp kendinden geçen “bizim eğlenme hakkımız yok mu” diyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Kayıp insanlardan habersiz, niçin kaybolduklarını, nasıl kayıp ettirildiklerini düşünmeden yaşayan bir
MÜSLÜMAN!!!

Yasalar kanunlar emrediyorsa ALLAH cc’un emirlerini bırakıp yasalara uymak gerek diyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Çocuklarına bir lokma ekmek götürebilmek için gece yarıları çöp toplayanların yanından geçerken tiksinen burnunu kapatan bir
MÜSLÜMAN!!!

Kendisine yapılmasını istemediği başkasına yapılmasına onay veren veya kendisi yapan bir
MÜSLÜMAN!!!

Dinlemeden, sormadan hüküm veren yargılayan suçlayan bir
MÜSLÜMAN!!!

hafize annem selamün aleyküm, ellerinize sağlık, çok güzel bir yazı.. özellikle 1. madde.. Allah razı olsun inşallah.. selametle kalB)

kursad_23

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel yazmışsın ama ben bişeye takıldım.maddelerin birinde milletini çok sevmek demişin.peygamber efendimizin hadisi şerifleri var."kimse kavmini sevmekle suçlanamaz."
"vatan sevgisi imandandır" lütfen biraz daha dikkatli olalım.yarım tabib candan yarım imam dinden eder.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

kursad_23 yazdı:
çok güzel yazmışsın ama ben bişeye takıldım.maddelerin birinde milletini çok sevmek demişin.peygamber efendimizin hadisi şerifleri var."kimse kavmini sevmekle suçlanamaz."
"vatan sevgisi imandandır" lütfen biraz daha dikkatli olalım.yarım tabib candan yarım imam dinden eder.

başka milletleri aşağılamak ile normal ölçülerdeki sevgi arasında bir fark vardır.. birinci bahsettiğim, ırkçılıktır bir yerde.. ırkçılığın da islamda yeri yoktur

kursad_23

Kayıtlı Kullanıcı

ayrıca ben bir kaç madde daha ekleyeyim.
müslümanım deyipte bunca yıldır müslüman kanının akıtılmasına seyirci kalmak
papazdan ve hahamdan esirgemediği hoşgörüyü ıraklı çocuklara göstermemek
fesadın merkezi olan bi yerden aklınca fetva vermeye kalkmak

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Tartışma bölümünde milliyetçilik ile ilgili duygularımı bolca yazdım.(fakat başka milletleri hor görme, küçük görme değil,ırkçılık hele hiç değil) Bizim kendimizi başka ülkelerde milliyetçilik yapan birçok düşman unsura karşı korumamız, bir olmamız ve bütün olmamız için gereken bir vasıf olarak düşünüyorumHiçbir millet, milletimizden çok yabancı unsurların inanış ve ibadetlerine saygı göstermemeiştir. Hatta denilebilir ki diğer din sahiplerinin dinine ve milletine saygılı olan tek millet bizim milletimizdir.
Fatih İstanbul'da bulduğu dini ve milli teşkilatı olduğu gibi bıraktı. Rum Patriki, Bulgar Eksarhı ve Ermeni Kategigosu gibi Hıristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu. Kendilerine her türlü serbestlik verildi.

İstanbul'un fethinden beri, Müslüman olmayanların sahip kılındıkları bu geniş imtiyazlar milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en hoşgörülü ve iyiliksever bir milleti olduğunu kanıtlayan en açık delildir. ( 1927 ) .Konu derin bu kadar yazıyorum şimdilik.

( yarım tabib candan yarım imam dinden eder.)çok şükür imanımdan şüphem yok seninde olmasın B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

kursad_23 yazdı:

Tartışma bölümünde milliyetçilik ile ilgili duygularımı bolca yazdım.(fakat başka milletleri hor görme, küçük görme değil,ırkçılık hele hiç değil) Bizim kendimizi başka ülkelerde milliyetçilik yapan birçok düşman unsura karşı korumamız, bir olmamız ve bütün olmamız için gereken bir vasıf olarak düşünüyorumHiçbir millet, milletimizden çok yabancı unsurların inanış ve ibadetlerine saygı göstermemeiştir. Hatta denilebilir ki diğer din sahiplerinin dinine ve milletine saygılı olan tek millet bizim milletimizdir.
Fatih İstanbul'da bulduğu dini ve milli teşkilatı olduğu gibi bıraktı. Rum Patriki, Bulgar Eksarhı ve Ermeni Kategigosu gibi Hıristiyan din reisleri imtiyaza sahip oldu. Kendilerine her türlü serbestlik verildi.

İstanbul'un fethinden beri, Müslüman olmayanların sahip kılındıkları bu geniş imtiyazlar milletimizin dinen ve siyaseten dünyanın en hoşgörülü ve iyiliksever bir milleti olduğunu kanıtlayan en açık delildir. ( 1927 ) .Konu derin bu kadar yazıyorum şimdilik.

( yarım tabib candan yarım imam dinden eder.)çok şükür imanımdan şüphem yok seninde olmasın B)B)B)

kabei serif

Kayıtlı Kullanıcı

EVET ANASINI BABASINI BAKIM HANEYE BIRAKAN EVLATLAR YARIN SİZLER YAŞLI OLMAYACAKMISINIZ.HADİ ONLAR BAKIM HANEYE GİTTİLER YARIN SENİN NE OLAĞIN BELLİMİ AKLINI BAŞINA AL EY EVLAT..SELAMETLE

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
--------------------------------------------------------------------------------

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

Komşular çocuklarıyla sefilleri yaşarken gıcır gıcır elbiseler, bisikletler, oyuncaklar alan ve bunları diğer çocuklara gösterip paylaşmayan çocuklara sahip bir
MÜSLÜMAN!!!

Kendi milletini çok seven çıkarlarına ters düştüğü için başka milletleri aşağılayan, dalga geçen, inkar eden bir
MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

Magazin programlarını seyreden, spor gazetelerini okuyan ve dünya klasiklerinden vaz geçmeyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Kur’an-ı sünneti kulaktan duyma yarım yamalak bilen ve islamı okumaya öğrenmeye zaman bulamayan bir
MÜSLÜMAN!!!

Sitelerde villalarda oturan başını sokmak için yaptıkları gece konducuları hor gören bir
MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!
Konserlerde coşan sanatçıların boyunlarına sarılıp kendinden geçen “bizim eğlenme hakkımız yok mu” diyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Kayıp insanlardan habersiz, niçin kaybolduklarını, nasıl kayıp ettirildiklerini düşünmeden yaşayan bir
MÜSLÜMAN!!!

Yasalar kanunlar emrediyorsa ALLAH cc’un emirlerini bırakıp yasalara uymak gerek diyen bir
MÜSLÜMAN!!!

Çocuklarına bir lokma ekmek götürebilmek için gece yarıları çöp toplayanların yanından geçerken tiksinen burnunu kapatan bir
MÜSLÜMAN!!!

Kendisine yapılmasını istemediği başkasına yapılmasına onay veren veya kendisi yapan bir
MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!
S.A.ALLAH RAZI OLSUN..MALESEF YAZDIKLARINIZIN HEPSİNİ GÜNÜMÜZDE GÖRMEK MÜMKÜN..
İNSANLAR ASIL DEĞERLERİNE AYKIRI HAREKET EDER OLMUŞ,ANNEYE BABAYA SAYGI KALMAMIŞ,DİNİMİZE GÖRE DEĞİL ZEVKİMİZE GÖRE YAŞAR OLMUŞUZ VS.DOĞUMDAN ÖNCE VE SONRA ADETA KAHRIMIZI ÇEKEN ANNE BABALARIMIZI HİÇ DÜŞÜNMEDEN ÜZER OLMUŞUZ,BİR ÇIRPIDA ONLARI SİLİVERMİŞİZ HAYATIMIZDAN..OYSA ONLAR BİZİM İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATIP UĞRAŞMIŞLAR..TA Kİ ANASINA ATASINA VE VATANINA HAYIRLI BİR EVLAT OLSUN DİYE..BEN TOK OLAYIM GERİSİ BANANE ZİHNİYETİ YERLEŞMİŞ MALESEF..RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN..BİZLERİ DİNİNİ BİLEN,İLİM ÖĞRENEN ÖĞRETEN KULLARINDAN EYLESİN..AMİN AMİN AMİN...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

velcome yazdı:
EVET ANASINI BABASINI BAKIM HANEYE BIRAKAN EVLATLAR YARIN SİZLER YAŞLI OLMAYACAKMISINIZ.HADİ ONLAR BAKIM HANEYE GİTTİLER YARIN SENİN NE OLAĞIN BELLİMİ AKLINI BAŞINA AL EY EVLAT..SELAMETLE

Velkome maalesef kimse geleceği değil yaşadığı anı değerlendiriyor bende hiç kıyamıyırum yaşlılara çocuklara sevgim sonsuz halbuki düşünseler yaptıkları ileride önlerine çıkacak tarlaya buğday ekersen arpa çıkmaz herhalde akılları başlarına gelir ama o zamanda geçmiş ola Allah evlatlarımıza akıl fikir versin inş amin B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB BOZKUS yazdı:
hafize yazdı:

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!
MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!

MÜSLÜMAN!!!
S.A.ALLAH RAZI OLSUN..MALESEF YAZDIKLARINIZIN HEPSİNİ GÜNÜMÜZDE GÖRMEK MÜMKÜN..
İNSANLAR ASIL DEĞERLERİNE AYKIRI HAREKET EDER OLMUŞ,ANNEYE BABAYA SAYGI KALMAMIŞ,DİNİMİZE GÖRE DEĞİL ZEVKİMİZE GÖRE YAŞAR OLMUŞUZ VS.DOĞUMDAN ÖNCE VE SONRA ADETA KAHRIMIZI ÇEKEN ANNE BABALARIMIZI HİÇ DÜŞÜNMEDEN ÜZER OLMUŞUZ,BİR ÇIRPIDA ONLARI SİLİVERMİŞİZ HAYATIMIZDAN..OYSA ONLAR BİZİM İÇİN GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATIP UĞRAŞMIŞLAR..TA Kİ ANASINA ATASINA VE VATANINA HAYIRLI BİR EVLAT OLSUN DİYE..BEN TOK OLAYIM GERİSİ BANANE ZİHNİYETİ YERLEŞMİŞ MALESEF..RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN..BİZLERİ DİNİNİ BİLEN,İLİM ÖĞRENEN ÖĞRETEN KULLARINDAN EYLESİN..AMİN AMİN AMİN...

VE Aleykümselam çocuk büyütmek iğne ucu ile kuyu kazmak gibi birşey baba dışarda evladının nafakası için anne kol kanat germiş yavrusunu korumak için ama büyüyünce maşallah kimseye ihtiyaçları yok Allahtan evlatlarım dan böyle birşey görmedim ama yapanlarada çok kızıyorum kız istemeye gidiyorsun ilk lafları ayrı oturacaklar halbuki bilseler anne babanın evde bir anahtar olduğunu bir güvence olduğunu kimi zamanda gençlerede hak veriyorum anne babayız diye bizim dediğimiz olacak imajını veriyoruz bazı hareketler büyüklere ters geliyor bırakalım edebinle saygı çerçevesinde onlarada zaman tanıyalım demi yazacak çok şeyler var ama uzun olacak Allah herkeze bizlerede hayırlı evlatlar gelinler damatlar nasip etsin inş selametle :D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt