Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

müminlerin bilmeyerek düştüğü hatalar (1 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
s.a bilerek veya bilmeyerek günlük yaşantımızda bazı hatalara düşmekteyiz.bilindiği gibi KUR'AN-I KERİM de ve hadislerde müşriklerden münafıklardan ve yahudilerden vs. ayrılmamız onların yaptığını asla yapmamamız söyleniyor.örnek olarak namaza insan sesiyle gelmek ,cenaze de yere çömelmek ayakta dikilmemek vb. birçok uygulama bu sebeple yapılmaktadır.
peki bilmeden yaptığımız yanlışlar.
-
bunları bilmeli ve yaşantımızdan çıkarmalıyız.bunun için sizlerin bildiği hal ve hareketleri burada diğer arkadaşlarımızla paylaşması gerektiğini düşünerek bu konuyu açtım.
ilk örneği kendim veriyorum.
- yahudi ve mason ların şu an dünyada çok faal olarak kabala felsefesini yaydığını biliyoruz.ve bu felsefe birçok şifreler içermekte.bunlardan bir tanesi şu ;kabala alfabesinde sesli harf kullanılmaz tamamen sessiz harfler kullanılır. örneğin CM YLMZ gibi .(tabi o kişiye bu isnatta bulunmuyorum ama açıklayıcı olsun diye örnek verdim.) böylesi bir uygulamamız varsa bundan kaçınmanızı tavsiye ederim.
sizlerinde (kulaktan dolma olmayan )bildiğiniz bu tür davranışları belirtmenizi rica ediyorum.
selam ve muhabbetle

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: müminlerin bilmeyerek düştüğü hatalar

ne kadar gerçekleri yüze vurursan vur cahil yine cahil. Ahir zaman fitnesi sarmış yeryeri her yer gaflete ne insanların uyanmaya nede ibret almaya şimdi herkes kendine göre üstün fakir fakirden zengin zenginden cemat alimden vs vs Allah işimizi ras getirsin yar ve yardımcımız olsun üstünlük sıfatla şunla bunla olmuyor sadece üstünlük takva sahibi isen söz konusu selametle

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

a.s. kardeşim,
seçtiğiniz konu çok güzel, allah razı olsun,
ben de bir ekleme yapmak istiyorum ama, şu an kaynak belirtmek için araştırma yapmam o yüzden kaynak belirtemeyeceğim.

Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v efendimiz, yahudilere benzememek için takkenin üzerine sarık sarmıştır.
k.s.e.o.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

bakara suresi 120 - Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah'ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah'dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

bakara suresi 167 - Onlara uyanlar da şöyle demektedirler: "Ah, bizim için dünyaya bir dönüş olsaydı da onların bizden uzaklaştıkları gibi biz de onlardan uzaklaşsaydık!" İşte böylece Allah onlara bütün amellerini, üzerlerine yığılmış hasretler (pişmanlık ve üzüntüler) halinde gösterecektir. Onlar bu ateşten çıkacak değillerdir.

bakara suresi 120 - Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah'ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah'dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.

NE MUTLU ONU ANLAYANA VE UYGULAYANA

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ALLAH RAZI OLSUN,DAHA ÇOK VARDIR EMİNİM FARKINDA OLMADAN HAREKETLERİMİZE SOKULMUŞ BU TİP DAVRANIŞLAR,ALLAH RIZASI İÇİN BİLEN VARSA BUNLARI YAZSIN,ÖĞRENELİM YAPMAYALIM,ONLARA BENZEMEYELİM,SÜNNETTEN AYRILMAYALIM

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
a.s. kardeşim,
ben de bir ekleme yapmak istiyorum ama, şu an kaynak belirtmek için araştırma yapmam o yüzden kaynak belirtemeyeceğim.

Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v efendimiz, yahudilere benzememek için takkenin üzerine sarık sarmıştır.
k.s.e.o.

:psevgili kardeşim er yada geç kaynağını burda görmek isterim inşAllah:p

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
arkadaşlar katılım olmamasını onlar gibi davranmadığımıza bağlamak istiyorum.demekki yaşantımız bir müslümana uygun.eğer öyle olmasaydı herkesin ekleyeceği bazı şeyler olacaktı. ama gel görki yaşantımızın her evresinde onlardan bir şeyler sokuşturulmuş.bilmeden yaptığımız o kadar çok yanlış varki.duydukça ben bunu sürekli yapıyorum ne kadar yanılmışım diyeceksiniz.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

http://www.siyonizm.net/ bu konu ile ilgili birçok döküman bulacaksınız.özellikle 1 doların sırrı ve vaadedilmiş topraklar bölümüne bakmanız yararlıdır.
ismine aldanmayın onların gerçk yüzünü anlatan faydalı bir site

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

MUTLAKA DENEMENİZ GEREKLİ
* Word dosyasında 'q33ny' yazıp, wingdins yazı karakterine çevirince iki kuleye çarpan uçak görüntüsü ölümü simgeleyen kurukafa ve davut yıldızı (yahudi yıldızı)sembolü çıkıyor

ŞİMDİ SIKI DURUN q33ny İKİZ KULELERE ÇARPAN UÇAĞIN UÇUŞ KODU.SİZCE WİNDOWS TABANI YAPILIRKEN BU BİLİNİYORMUYDU.YOKSA BU UÇAK YAPILDIĞINDA İKİZ KULELERE ÇARPACAĞI PLANLANMIŞMIYDI?YOKSA TAMAMEN BİR TESADÜFMÜ !?
(HAYATIMIZ ŞİFRELERLE DOLU.)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

mtekik yazdı:
a.s. kardeşim,

k.s.e.o.

(Sarık, Müslümanlar ile kâfirlerin arasını ayıran alamettir.) [Taberani]

sanırım bu kaynak yeterli olur.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Ebu Hureyre'nin (r.a.) anlattığına göre:
Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Yahudiler ve Hıristiyanlar (saç ve sakallarını) boyamazlar. Siz onlara benzemeyiniz."
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası [Sadece Arapça]: 3926

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
bir diğer konuda düğünlerde ,meclislerde vs çalgılı eğlencelerin hükmüdür.burada imam gazalinin verdiği beeyanları topladım.aramızdaki benzerlik konusunda yorum yapmıyorum.herkes kendince birşeyler çıkarsın. (kaynak :dinimizislam.com)
Davet edildiği yerde günah bir şey varsa, mesela duvarda canlı resimleri varsa, yahut çalgı çalınıyorsa, kadın erkek karışık ise böyle bir davete gidilmez. (K. Saadet s.207)

İnsana zevk veren ahenkli nağmeler, gönüllerde saklı olan güzellik ve çirkinlikleri açığa çıkarır. Her kaptan içindeki sızar, sima eden kişinin içinde ne varsa dışına o sızar. Sima kalbe ulaşınca, kalbde galip olan ne ise, onu harekete geçirir. (İhya 2/675)
İnsana zevk veren ahenkli nağmeler, gönüllerde saklı olan güzellik ve çirkinlikleri açığa çıkarır. Her kaptan içindeki sızar, sima eden kişinin içinde ne varsa dışına o sızar. Sima kalbe ulaşınca, kalbde galip olan ne ise, onu harekete geçirir. (İhya 2/675)

Düşmanlarla savaşmayı ve Allah sevgisi uğruna canını feda etmeyi kuvvetlendiren kahramanlık şarkılarını [mehter marşlarını] dinlemek mubah olur. (K. Saadet s.324)

Düğün, ziyafet ve sefer dönüşü gibi sevinmek gereken yerlerde, bayram günlerinde nağmeli seslerle, teganni ile neşelenmek caizdir. (K. Saadet s.324
Ud, sanc [zil], telli çalgılar, berbed ve benzeri Irak çalgılarının hepsi yasaktır. İçki içenlerin âdeti olmayan davul ve benzerleri [düğünlerde] yasak değildir. (İhya 2/685)

İçki âlemlerinde kullanılan trampet, nefesli ve telli çalgılar haramdır. Bu çalgılar yasak, diğerleri ise mubahtır. Mubah olanlar tef, davul, şahin, kadib gibileridir. (İhya 2/701)

Vezinli güzel ses haram değildir. Şayet kötü sözlerden meydana gelmişse, ister nağmeli okunsun, ister nağmesiz okunsun haramdır. (İhya 2/686)

Kur'an-ı kerimi teganni ile okumak haramdır. (K. Saadet s.333) [Tecvide uygun olarak teganni edilirse mahzuru olmaz.]

Mescitlerde Kur’anı teganni ile okuyanları nehy etmek farzdır. (İhya 2/823)

Resulullah efendimiz, Rebi' binti Muavvizin evine geldi. Cariyeler tef çalıyor, şarkı söylüyorlardı. Onu görünce kesip, kasidelerle Resulullahı övmeye başladılar. [Buhari’nin rivayet ettiği] (Susun, önceki söylediğinize devam edin) buyurdu. Çünkü onu övmek ibadettir. Oyun eğlence arasında ibadet olmaz. (K. Saadet s.333)

İmam-ı Gazali hazretlerine ait bu yazıların özeti şudur:
1- İçki içenlerin dinlediği nefesli çalgıları ve bütün telli çalgıları çalmak ve dinlemek haramdır.

2- Şarkıcının kazancı haramdır. Şahitliği kabul edilmez, hediyesi alınmaz.

3- Belli zamanlarda [düğünlerde, bayramlarda] ve belli şartlarla [ibadete karıştırmamak, haram şeyler söylememek şartıyla] tef, davul gibi çalgılar çalmak caizdir. Bunlara da diğer nefesli ve telli çalgıları karıştırmak caiz değildir.

4- Hacca gidecek olanın Kâbe, hac, Mekke, Medine şarkılarını dinlemesi, askerlerin cesaretlerini artırıcı savaş, kahramanlık şarkılarını, [mehter marşlarını] dinlemesi caizdir. Bayramlarda, düğünlerde, hac yolunda çalınması mubah olan çalgıları bile, her zaman dinlemeyi ve çalmayı âdet haline getirmek caiz değildir.

5- Müslümanların bayramlarda sevinmeleri, sevinçlerini göstermeleri caizdir. Bayramlarda tef ile söylenen şarkıyı dinlemek ve içinde kılıç-kalkan oyunu gibi oyunları seyretmek mubahtır. Bunları âdet haline getirmek, her zaman yapmak caiz değildir.

6- Kur’an-ı kerim okumak veya Resulullahı övmek [Mevlid] gibi ibadetlere tef dahil hiç bir çalgıyı karıştırmak caiz değildir, yasaktır.

7- Tasavvuf ehli zatların sema [ilahi, kaside gibi nağmeli insan sesi ve şiir] dinlemesi caizdir. Sema sırasında bunlara çalgı karıştırmak haramdır. Sema, henüz kalbi tam temizlenmemiş, kalb hallerine kavuşmamış müridlere yasaktır.

müzikli eğlenceler her durumda haram veya helal değildir.bunlar duruma göre değişebilir.yapılması uygun olan yerleri bilmek hata etmemek gerekir.

etruce

Kayıtlı Kullanıcı

S.A arkadaşlar bende şu konuyu sizinle paylaşmak istiyorum..bildiğim kadarıyla peygamber efendimiz(S.A.V) tırnaklarını keserken bir parmağını keser sıradakini atlayıp diğer parmağa geçermiş..normalde yahudiler tırnaklarını sırayla keserlermiş..SELAMETLE

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

etruce yazdı:
S.A arkadaşlar bende şu konuyu sizinle paylaşmak istiyorum..bildiğim kadarıyla peygamber efendimiz(S.A.V) tırnaklarını keserken bir parmağını keser sıradakini atlayıp diğer parmağa geçermiş..normalde yahudiler tırnaklarını sırayla keserlermiş..SELAMETLE
a.s.
bu konuda bilgi sahibi değilim,ilk defa duyuyorum.ama kesin olarak bizlerin men edildiği ama genel olarak yaptığımız birçok davranış daha var.bunların birçoğunu bilmeden yapnaktayız.yaşantımızı analiz ederek bunları görebiliriz.tırnakları kesme konusundan daha mühim durumları bularak burada paylaşalım.öyle hal ve hareketlerimiz varki bizleri ziyan etmeye yeter.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a.
yılbaşı ve sevgililer günü hakkında söyleyecekleriniz varmı?bunların bizlere nasıl dayatıldığını ve bizimde bunları araştırmadan nasıl benimsediğimizi biliyormusunuz.sevgililer günü denen şeyin eski dönemlerde yaşayan bir azizin ölümünden sonra ortaya çıktığını biliyormuyuz.
biliyorsak neden bunları taklit etmek zorunda hissediyoruz kendimizi.

ilbeyi

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM ALEYKÜM. ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ GÜZEL BİR KONU AÇMIŞSINIZ. BENDE BİR DÖRTLÜKLE İFADE EDEYİM HALİMİZİ.
BİR ELDE KADEH BİR ELDE KUR'AN
BİR HELALDİR İŞİMİZ BİR HARAM
ŞU YARIM YAMALAK DÜNYADA
NE TAM MÜSLÜMANIZ NE DE KAFİR.
ÖMER HAYYAM.
MÜSLÜMANLARIN HAYATLARINDA DİNLERİNE O KADAR TERS TUTUM VE DAVRANIŞLAR VARKİ. HANGİNİ SÖYLESEM BİLMİYORUM.

denizbektas911

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun sizden öğrendiklerimizle geçen günümüzde fayda var kabala felsefesinden kaçınalım nette yayınlıyorum herkes bilsin A.E.O

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ilbeyi yazdı:
SELAM ALEYKÜM. ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ GÜZEL BİR KONU AÇMIŞSINIZ. BENDE BİR DÖRTLÜKLE İFADE EDEYİM HALİMİZİ.
BİR ELDE KADEH BİR ELDE KUR'AN
BİR HELALDİR İŞİMİZ BİR HARAM
ŞU YARIM YAMALAK DÜNYADA
NE TAM MÜSLÜMANIZ NE DE KAFİR.
ÖMER HAYYAM.
MÜSLÜMANLARIN HAYATLARINDA DİNLERİNE O KADAR TERS TUTUM VE DAVRANIŞLAR VARKİ. HANGİNİ SÖYLESEM BİLMİYORUM.

şu anki durumumuzu en iyi açıklayan dörtlük bu olsa gerek.
ALLAH razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt