Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

müminin kalbi (1 Kullanıcı)

semih885

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
101
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Allah (c.c) şöyle buyurmuştur:

"Muhakkak ki mü'minler; Allah zikredildiği zaman kalpleri titreyen, ayetleri okunduğunda imanları artan ve yalnız Rab'lerine tevekkül edenlerdir." (Enfal: 2)

"Ayetlerimize ancak, hatırlatıldığı zaman secdeye kapananlar, Rab'lerini hamd ile tesbih edenler ve kibirlenmeyenler iman ederler." (Secde: 15)

İmanın yeri kalptir. Kişi, ancak kalbi iman ederse Allah (c.c) katında kurtulabilir. Zaten kalben iman etmeyenler, ne mü'min ne de müslümandır. Böyle kimseler zahiren müslümanların gözünde iman etmiş görünebilirler. Fakat isimleri "münafıktır". Bunlar her ne kadar zahiren müslümanmış gibi gözükseler de Allah (c.c) katında kafirdirler ve cehenneme gireceklerdir. Hem de cehennemin en alt tabakasına...

Allah (c.c) şöyle buyurmuştur:

"Münafıklar, cehennemin en alt kısmındadırlar." (Nisa: 145)

Mü'min olan kimseler ise Allah (c.c)'a kalben iman edenlerdir. Bu sebeble mü'minin kalbi, Allah (c.c) zikredildiği zaman titrer.

Kalbin titremesi ise, sahte tasavvuf ehlinin anladığı ve iddia ettiği gibi, kesinlikle cezbeye gelerek yerlere yatmak veya çılgınca bağırmak demek değildir. Zira bunu gerçek mü'min yapmaz. Ancak imandan habersiz olan cahiller bunu yapar.

Gerçek mü'minler ise kendilerine Allah (c.c)'ın azabı, mükafaatları ve emirleri hatırlatılınca hemen susar ve korkarlar, işledikleri günahları terkeder, az olan amellerini çoğaltır ve onları güzelleştirmek için çalışırlar.

Yine mü'min kimseler, insanların değil Allah (c.c)' ın vereceği hükmü düşünürler. Şeytan veya nefisleri bir anlık onları kandırarak veya Allah (c.c)'ı unutturarak günaha sürüklese bile kendilerine Allah (c.c)'ın ayetleri hatırlatılınca veya kendiliklerinden hatırlayınca derhal günah işlemeyi terkederler, korkarak Allah (c.c)'a yönelirler. Çünkü mü'minler bile bile günah işlemezler. Günah üzerinde ısrar etmezler. Böylece imanlarını artırmak için gayret sarfederler.

İmanın artması; unutulmuş olan veya daha önce bilinmeyen ayetler hatırlatıldığında hemen teslim olup gereğince amel etmekle olur.

Muaz b. Cebel (r.a) müslüman bir arkadaşına:

"Gel, Allah (c.c)'a bir saat iman edelim" dedi ve sonra arkadaşıyla oturup birlikte Allah (c.c)'ı zikrettiler ve O'na hamd ettiler.

(Buhari bu rivayeti muallak olarak zikretmiştir. Hafız İbni Hacer bunu Feth'ül Bari'de zikretmiştir c: 1 s: 63, Ahmed, Ebu Bekir İbni Ebi Şeybe bu rivayeti sahih senedle rivayet etmişlerdir.)

Bu rivayette iman, Allah'ı zikretmek, O'na hamdetmek dolayısıyla ayetlerini hatırlamak ve ayetlerinin gereğini yerine getirmek olarak bildirilmiştir.

Kişinin imanı hem artar hem de eksilir. Artması, salih ameller, eksilmesi de günah olan ameller işlemekle olur. Yani Allah (c.c)'ın istediği ameller yerine getirilirse iman artar, şayet yerine getirilmezse kişinin imanı o nispette eksilir. Fakat kişi, küfür olan amelleri işlemedikçe kafir olmaz, İslam dairesinde kalır. Yine "imanın altı şartı"nda herhangi bir artma veya eksilme olmaz. Bu konuda arttırma veya eksiltme yapmak, küfürdür.

İbni Kayyım zikrin faydaları hakkında şöyle dedi:

"Zikir yapmak, zikir yapanın kalbinde Allah (c.c) korkusunu ve Allah (c.c)'ı yüceltmeyi kuvvetlendirir. Çünkü zikir, bütün kalbi kontrol eder. Devamlı zikreden kalp, Allah (c.c)'ı zikretmeyenin tam aksine, Allah (c.c)'ı düşünür. Allah (c.c) 'ı zikretmeyen kişinin kalbinde Allah (c.c) korkusu çok zayıftır."

(Elvabilut Tayyib s: 44)

Mü'minin Allah (c.c)'ı her zikredişinde imanı artar.

En büyük zikir, manasını bilerek "La ilahe İllallah" demek, bunu tüm kalple tasdik etmek ve yaşamaktır. Bu şartlar dahilinde bir kere La ilahe illallah diyen ve onu bozacak ameller yapmayan kimse, mutlaka cennete girer. Fakat manasını bilmeden veya manasını bozarak günde binlerce defa bu kelimeyi söyleyen ve bu şekilde cennete gireceklerine inananlar ise büyük bir sapıklık ve yanılgı içindedirler. Bu hayallerine, bu yolla asla ulaşamayacaklardır. Sonları, acıklı bir hüsran olacaktır.
 

.SukûT.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Tem 2009
Mesajlar
167
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
ALLAHIM razı ola..
faydalı bilgilerdi..
dua ile..
 

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şub 2009
Mesajlar
1,408
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
32
güzel paylaşımdı emeğine sağlık...
 

Byfetih

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Eyl 2007
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
"Muhakkak ki mü'minler; ALLAH zikredildiği zaman kalpleri titreyen, ayetleri okunduğunda imanları artan ve yalnız Rab'lerine tevekkül edenlerdir." (Enfal: 2)
Allah'ım kalbimizi imanınla doldur..
 

semih885

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
101
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
ALEYKÜM SELAM yazıyı bi yerde okudum ordan kopyaladım asıl paylaşan kişiden ALLAH RAZI OLSUN
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt